FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Secretul succesului

fcsteaua.ro28.09.2008 14:34

Probabil ca toti ne-am intrebat la un moment dat care este secretul succesului in sport, si nu numai. Raspunsul cel mai folosit este "munca". Munca, munca si iar munca... Dar munca vaduvita de un psihic tare, este in zadar.

Navigand aiurea pe internetul nostru cel de toate zilele am descoperit secretul succesului. Pe bune, exista oameni, sportivi chiar, romani, care stiu reteta succesului si o aplica de foarte multa vreme.

Am o mare satisfactie atunci cand reusim sa urcam pe prima treapta a podiumului si sa sfidam marile puteri.

Este o munca titanica in spatele performantelor. Este multa sudoare si sunt antrenamente de cate 5-6 ore zilnic.

Viata mea a insemnat pana acum sport, sacrificiu, munca si iar munca.

Nu-mi place sa fiu pe locul 2 sau 3. Vreau intotdeauna mai mult. Si vreau sa fiu cat mai bine clasat la fiecare concurs.

Nu este usor ca la 15-17 ani, cat avem noi, sa ni se rupa oasele in fiecare zi, sa ni se taseze vertebrele, sa plangem si sa concuram cu durere.

Reteta succesului pare simpla, munca, ambitie, concentrare, stapanire de sine si un gram de noroc.

Sa tinzi catre perfectiune inseamna sa incerci sa fii cel mai bun, sa faci elementul frumos care sa placa tuturor.

Cui apartin aceste cuvinte incredibile? Pai, in ordinea numerelor de pe tricou, Nicolae Forminte, Razvan Selariu, Daniel Popescu, Flavius Koczi, Sandra Izbasa, Marian Dragulescu, Steliana Nistor...

Initial, mi-as fi dorit o comparatie intre declaratiile gimnastilor si cele ale fotbalistilor. Dar nu-i asa ca as jigni una dintre parti?

781552186_sandra.jpg

Cu speranta de mai bine, al vostru,

Marius

MoWeed28.09.2008 14:48

Si cand ma gandesc ca Banel sau Lovin au castigat dupa 180 de minute cat castiga sportivii astia in vreo 2 ani de munca....

LE: Bravo Marius, acesti sportivi merita sa aiba cat mai multe articole dedicate lor. La urma urmei au adus infinit mai multa glorie Romaniei si/sau clubului Steaua decat fotbalistii!

Nicul28.09.2008 14:50

esti o zana :)

clausblaus28.09.2008 15:45

Eu nu cred ca ai jigni una din parti!De ce?....simplu!...fotbalul a fost,este si va fi nr 1 in toata lumea nu doar la noi.Si fotbalistii,poate nu chiar toti,fac mari sacrificii.Anii petrecuti prin cantonamente,deci implicit lipsa familiei,abstinenta de la "bucuriile"zilnice ale unui om de rand,zilele,saptamanile sau lunile de chin petrecute prin clinicile din tara sau strainatate si nu de putine ori povara urii suporterilor care nu te plac dintrun motiv sau altul.Daca la gimnastica,sau orice alt sport "mai putin important",atunci cand nu ai rezultate se mai trece cu vederea,intr-un fel sau altul,la fotbal esti MANCAT.....de catre suporteri,de catre colegi,de catre conducere si ce e mai rau ..de catre jurnalisti!Ei pot sa te ridice si tot ei pot sa te tranteasca! De sacrificii si durere,in bunul sens al cuvantului,au parte toti practicantii sportului de performanta!Ca unii sunt mai RECOMPENSATI decat ceilalti....a cui este vina???

ssinpadureacualune28.09.2008 16:03

Ce rost are sa vorbim de mentalitatea jucatorilor romani.Ei joaca din foame si cand nu mai le este foame nu mai joaca.Joaca de forma, din automatism, fara dorinta de a creste, de a progresa.Nu pot sa uit declaratile lui Lovin,Goian,Dica...si cati altii...pana si Radoi la un moment dat.Noi am inceput sa consideram ambitia (lucru ce ar tb sa fie normal pt toti jucatorii) o minune.Tot repectul pentru Radoi, insa de multe ori a dat si el dovada de aceeasi atitudine ca ceilalti.Acum insa avem nevoie de el ca de aer, Steaua nu are vlaga fara el in teren.Insa, vorbind despre declaratii si atitudine, ce sa le ceri unora care dupa calificarea cu Galata ascultau manele la maxim in vestiar??!!Pai poti sa crezi ca si ei gandesc ce gandesc acei lautari...

clausblaus28.09.2008 17:34
Ce rost are sa vorbim de mentalitatea jucatorilor romani.Ei joaca din foame si cand nu mai le este foame nu mai joaca.Joaca de forma, din automatism, fara dorinta de a creste, de a progresa.Nu pot sa uit declaratile lui Lovin,Goian,Dica...si cati altii...pana si Radoi la un moment dat.Noi am inceput sa consideram ambitia (lucru ce ar tb sa fie normal pt toti jucatorii) o minune.Tot repectul pentru Radoi, insa de multe ori a dat si el dovada de aceeasi atitudine ca ceilalti.Acum insa avem nevoie de el ca de aer, Steaua nu are vlaga fara el in teren.Insa, vorbind despre declaratii si atitudine, ce sa le ceri unora care dupa calificarea cu Galata ascultau manele la maxim in vestiar??!!Pai poti sa crezi ca si ei gandesc ce gandesc acei lautari...

Ce sa intelegem noi?...ca tu te duci la munca de drag!..si fara salar....caci nu ai mentalitate de roman!Si cresti si progresezi plin de ambitie,demonstrand acelor MERCENARI{nu?}ce roman cu suflet mare esti tu!Tot respectul pentru tine dar.....................

bodanelu28.09.2008 20:32

Bravo Marius.

xDaJACKALx29.09.2008 09:41
Si cand ma gandesc ca Banel sau Lovin au castigat dupa 180 de minute cat castiga sportivii astia in vreo 2 ani de munca....

LE: Bravo Marius, acesti sportivi merita sa aiba cat mai multe articole dedicate lor. La urma urmei au adus infinit mai multa glorie Romaniei si/sau clubului Steaua decat fotbalistii!

Pai castiga in functie de cat venit genereaza.E adevarat ca la capitolul performanta nu se pot masura cu gimnastele, dar atata timp cat Lovin sau Banel ii aduc lui Gigi 8 milioane din participarea in UCL plus vreo 2 milioane la fiecare meci acasa plus 300.000 sau 600.000 la vreun eventual succes sau egal, mi se pare normal sa primeasca banii astia. Gandeste-te cum ar fi ca intr-un film care are incasari de 500 de milioane de $ actorul principal sa fie platit cu salariu mediu pe economie?

enjoy30.09.2008 05:45

ei, asta da parere, te duci la munca din dragoste de tara! si mai strigi si ura, nu? sa fim seriosi, munca trebuie platita, doar ca si aici coeficientii de plata difera functie de cerere; se cere mult mai mult fotbal decat gimnastica si atunci si plata e mult mai substantiala. din pacate si aici cantitatea primeaza de cele mai multe ori in detrimentul calitatii; societatea de consum de multe ori nu discerne in ale calitatii, mai ales cand vine din urma si vrea sa ajunga pe cei mai avansati. cat priveste mentalitatea, aceasta se cultiva indelung, nu poti sa ai mentalitate de azi pe maine; mentalitatea de invingator nu poate sa apara din senin, ea are la baza niste rezultate anterioare si la Steaua au fost astfel de rezultate, insa lipsa sistemului durabil si calitativ de implementare a acesteia a produs si produce sincope de mentalitate de invingator. sper sa nu fie asa la florenta! Haide Steaua!

MoWeed30.09.2008 06:36
Pai castiga in functie de cat venit genereaza.E adevarat ca la capitolul performanta nu se pot masura cu gimnastele, dar atata timp cat Lovin sau Banel ii aduc lui Gigi 8 milioane din participarea in UCL plus vreo 2 milioane la fiecare meci acasa plus 300.000 sau 600.000 la vreun eventual succes sau egal, mi se pare normal sa primeasca banii astia. Gandeste-te cum ar fi ca intr-un film care are incasari de 500 de milioane de $ actorul principal sa fie platit cu salariu mediu pe economie?

Da, ai dreptate din punct de vedere al veniturilor aduse. Vroiam doar sa spun ca, desi sunt remunerati mult mai slab decat jucatorii de fotbal, sportivii din gimnastica sau atletism au o mentalitate de invingator.

Pai tu crezi ca fotbalistii ar mai fi aratat aceeasi daruire daca nu le dadea Jiji 100.000 euro la calificare?