FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Exercitiu de invidie

fcsteaua.ro22.09.2008 16:39

Nu era de ajuns cã Dinamo a continuat șirul nesfârșit de meciuri memOribile în cupele europene, a fost musai ca România sã fie fãcutã din nou de râs de "jmekerii ultrashi" din fosta groapã de gunoi a Capitalei.

Incidentele incredibile de la Nijmegen l-au șocat pânã și pe "ultrasul de la oficialã" din ªtefan cel Mare. La început, cã (sã zicem cã a fost doar o coincidențã) dupã ce presa a insistat (surprinzãtor de mult) asupra faptului cã el era sponsorul numãrul unu al "galeriei", Chakârul din Groapã a bãgat-o pe-aia cu "organizare mai proastã n-am vãzut în viața mea". Chiar dacã are, teoretic, dreptate, e clar cã olandezii se așteptau sã gãzduiascã pe stadionul lor niște oameni, nu reprezentativa de babuini a Grãdinii Zoologice de la Bãneasa. Plãtiți cu ora sã-și susținã echipa!

A treia zi dupã incidente, "sociologii" din presã au fãcut încã o minune, publicând un rãvaș romanțat (pe douã pagini!) al unui suporter care s-a aflat la fața locului. Povestioara pune accent pe spaimele trase de câțiva fani autodeclarați neutri. Cã doar nu credeați cã era o încercare de lãmurire a problemei. Aia e altceva, nu-i privește, e treaba altora! De remarcat amabilitatea celui mai cel tolontan Jurnalist din România de a publica trãrile metafizice ale unui atât de bucolic dinamovist!

Cu câteva excepții, zoaieurnaliștii noștri (care s-au grãbit sã-i facã drogați pe fanii dinamoviști înainte de concluziile poliției batave!) au mutat discuția de la incidente la: posibilele sancțiuni pe care le va primi clubul Dinamo, cum poate scãpa Dinamo de sancțiuni, la pãrerile Chakârului despre returul cu NEC... Adicã au analizat minuțios înainte de a oferi un verdict. Doar sunt jurnaliști, nu pot pune la zid niște oameni care se pot dovedi nevinovați! Plus de asta, subiectul este deosebit de complex!

Iatã și alte lecții de prefesionalism din presa noastrã cea de toate zilele: dupã meciul Steaua-Shelbourne, toata presa, mai bine de un an, ne-a transformat în cei mai aprigi rasiști din Univers. Dupã meciul Steaua-Poli Timișoara, când o torțã a aterizat la 30 de metri de galeria bãnãțeanã, am devenit cei mai primitivi fani din țarã. Dupã bãtãile și împușcãturile "corecționale" luate de suporterii Stelei lângã stadionul din ªtefan cel Mare, presa a relatat obiectiv evenimentele: a expus punctul nostru de vedere, pe cel al Jandarmeriei, iar în douã sãptãmâni totul a fost uitat. Cel mai cel tolontan Jurnalist nu a insistat cu analize, ci doar cu poze șocante. Luãrile de poziție clare contra unui abuz evident al Jandarmeriei nu aduc premii!

Dupã ce suporterii anonimilor s-au încãierat la "derby-ul dintre ele" chiar pe pista de atletism din ªtefan cel Mare, presa, cu Dragomir în frunte, a avut un "punct de vedere echilibrat"! Când un descreierat intrã pe teren DOAR DE CAPU' LUI sã-l plezneascã pe portarul de la Charleroi, totul devine scandalos, noi devenim pericole sociale care ar trebui, eventual, puse în cuști. Deci, feriți-vã de zona Ghencei când e meci, cã și o bãtãlie navalã e mai sigurã decât locu' ala!

Iar aceastã stare de fapt este întreținutã "dezinteresat" de celebrele comisii "independente": când vine vorba de fanii Stelei, totul trebuie luat foarte în serios, plouã cu sancțiuni ca flegmele aristocraților din Giulești. Cã arbitrii nu opresc jocurile din Grant pentru cã lui Rãdoi i se declamã arborele genealogic, e bine, pentru cã meciul de fotbal trebuie sã primeze! Când un diavol de arbitru are tupeul de trei ori jegos sã punã capãt unui meci din cauzã cã o brichetã, și nu un scaun, lovește pe careva din teren, e mâna Stelei!

Ãia din Ghencea furã titluri cu brichetele, Steaua nu merita titlul pentru cã bricheta nu ține loc de fotbal! Bãi, Kant, nu te rãsucește invidia în mormânt? Oi fi fost tu deștept, da' nici femeie de serviciu n-ai putea lucra la ãștia, în zilele noastre!

Evident cã dinamoviștii sunt convinși cã noi suntem invidioși pe ei! Invidioși pe "jmekeria" lor! ªi chiar suntem!!! Oricât ne-am chinui, n-o sã ajungem în veci la fel de penibili ca ei: protejați de autoritãți (funcția-și schimbã omul, dar nãravul ba!) și presã (Steaua vinde cel mai bine, așa cã și-au vândut fãrâmele de suflet ca sã vândã!), dar cu independența-n gurã!

Lari

Virgil22.09.2008 16:55

Excelent articol. La ordinea zilei, direct in zoaieristi si mai cu seama bine scris. Cu fiecare articol evoluezi, cam unde ai vrea sa ajungi? :)

Tupac Amaru22.09.2008 17:37

Initial am crezut si eu ca e vorba de un comportament incalificabil al suporterilor, apoi am citit in Fanatik ca de fapt arborarea unui steag cu crucea de Malta (considerat rasist si neacceptat in Olanda) a dus la o reactie dura a olandezilor si la riposta romanilor.

Nu stiu de ce sunt dispus sa cred mai degraba aceasta varianta, probabil ca imi amintesc de "prietenul" meu Soros, stigmatizatorul si marele dusman al Poporului Roman, caruia ii doresc din tot sufletul sa dea ochii cat mai repede cu Scaraotchi (ca despre Sf. Petru nu poate fi vorba). Ca atare este mult mai probabil sa asistam la un nou episod regizat de nemernic si aplicat de slugile lui credincioase, ziaristii (din ciclul "romanii" nomazi din Italia care fura, talharesc si ucid). Iata ca romanii sunt si extrem de violenti pe terenurile de sport, un pericol pentru "civilizata" Europa bla bla bla...bla bla bla

grgapitic2222.09.2008 17:48

Asa echipa asa suporteri, de kkt!

penibil articolul din gsp despre spaimele traite de "ultrasii" lu peste prajit.

stelist24/2422.09.2008 17:51

Borcea: "angajam la clubul Dinamo suporteri cu ziua"

f234567k22.09.2008 17:54
Nu era de ajuns cã Dinamo a continuat șirul nesfârșit de meciuri memOribile în cupele europene, a fost musai ca România sã fie fãcutã din nou de râs de "jmekerii ultrashi" din fosta groapã de gunoi a Capitalei.

Dupa ce mergi 4 zile cu autocarul iar niste nesimtiti fac figuratie pe teren, nu mi se pare chiar asa de criticat atitudinea lor.

O vina o au si fortele de ordine pentru ca nu a existat sectorul acela liber intre fani.

Ãia din Ghencea furã titluri cu brichetele, Steaua nu merita titlul pentru cã bricheta nu ține loc de fotbal! Bãi, Kant, nu te rãsucește invidia în mormânt? Oi fi fost tu deștept, da' nici femeie de serviciu n-ai putea lucra la ãștia, în zilele noastre!

Indiferent de ceea ce se intampla, tot Steaua fura.

Evident cã dinamoviștii sunt convinși cã noi suntem invidioși pe ei! Invidioși pe "jmekeria" lor! ªi chiar suntem!!! Oricât ne-am chinui, n-o sã ajungem în veci la fel de penibili ca ei: protejați de autoritãți

Protejati mi se par si tiganii. Daca imi aduc aminte ei au castigat acum 2-3 ani titlul de cei mai fair play(!) suporteri din tara.

Atunci, in Cupa UEFA, noua nu ni s-a permis sa intram pe giulesti mai multi decat numarul de bilete date clubului, iar la retur georgescu nu mai stia cum sa faca pentru a obtine inca un sector unde sa bage zburatorii veniti cu bilete in alte zone ale stadionului.

Alex88pl22.09.2008 18:08

nimic nou sub soare...doar taranii de oras crescuti in groapa de gunoi.

Fane_casieru'22.09.2008 18:45

@Lari

Mai frumos de atat nu se putea.

fzs_adrian22.09.2008 19:15

nota 10 pt articol

Verssace22.09.2008 19:55

Deacum trebuie sa le dãm peste nas la toti din Liga I , nu numai la javre .

w3bmaster22.09.2008 20:02

Organizarea la Olandezi a fost "defectuoasa" pt ca ei se asteptau sa aiba de aface cu oameni nu cu nijte barbari

Rusine Dinamo pt a n a oara si echipei si suporterilor de kkt care este ...

Forza Steaua restu .... e amatorism ....

vanfootball22.09.2008 20:48
Initial am crezut si eu ca e vorba de un comportament incalificabil al suporterilor, apoi am citit in Fanatik ca de fapt arborarea unui steag cu crucea de Malta (considerat rasist si neacceptat in Olanda) a dus la o reactie dura a olandezilor si la riposta romanilor.

Nu stiu de ce sunt dispus sa cred mai degraba aceasta varianta, probabil ca imi amintesc de "prietenul" meu Soros, stigmatizatorul si marele dusman al Poporului Roman, caruia ii doresc din tot sufletul sa dea ochii cat mai repede cu Scaraotchi (ca despre Sf. Petru nu poate fi vorba). Ca atare este mult mai probabil sa asistam la un nou episod regizat de nemernic si aplicat de slugile lui credincioase, ziaristii (din ciclul "romanii" nomazi din Italia care fura, talharesc si ucid). Iata ca romanii sunt si extrem de violenti pe terenurile de sport, un pericol pentru "civilizata" Europa bla bla bla...bla bla bla

:))) Tupac, numai conspiratiile fanaticiste te conving pe tine. Hai las-o balta, lasa-l pe Soros, Fidel Castro si alte prostii.

Sunt imagini clare (si in Fanatik e postat filmuletul) care arata ca dinamovistii arunca primii cu obiecte spre olandezi (care stateau la vreo 20m de gardul despartitor) si abia apoi s-au apropiat sa se ia de dinamovisti. Alta gaselnita a jurnalistilor nostri e ca "olandezii au aruncat primul scaun". Corect! Eu au aruncat primul scaun, dar au aruncat in descreieratul dinamovist care ii altoia de mama focului cu o curea. Prea gasesc ei mereu scuze, ba ca au sarit bulgarii pe ei degeaba (nu dupa ce au devastat un magazin), ba ca nu stiu cine i-a enervat in avion, ba ca "olandejii" s-au suparat pe steguletele lor cruciate etc. Deja raman in pana de alibiuri.

cetateandeonoare22.09.2008 21:30

bunicel articolu .. dar totusi cred ca mas media a exagerat cu criticile la adresa suporterilor dinamovisti .. cand esti provocat nu poti sa stai cu mainile in san mai ales daca echipa te aduce la un pas de explozie ...

trebe tinut cont ca si pe la Steaua se mai mananca .. nu numai la Dinamo ..

cainii au cateva aspecte la care sunt superiori .. din pacate ...

morosanu'22.09.2008 21:44

astora trebuia sa le rupa gura politia olandeza pt comportamentul lor animalic,ca asta merita! ma doare in cot de ce se intampla la Dinamo! stau si ma uit la clasament si tare-mi place...!!! sa ramanem acolo baieti pana la finis! HAI Steaua!

ariven2123.09.2008 06:15

"reprezentativa de babuini a Grãdinii Zoologice de la Bãneasa"

Ca.area Troiei!!! Sa mori nu alta!!! Excelent!!!

Una peste alta, s-au cam facut de cacao acesti babuini spartaci...

dar daca au fost angajati, din cand in cand si angajatii mai pun de o greva, mai cer o marire de salariu, conditii mai bune la munca, bere mai multa...Si sa nu uitam totusi "background" ul din care provin. Vorbim de in fond de Militie si de Politie.

Pe de alta parte, observ o civilizare a publicului stelist, (sper sa nu fiu contrazis la meciul de la Cluj), dar sunt multe lucruri care ma fac sa gandesc asa...Nu are rost sa le insir.

Ei de la varf pana la coada sunt toti un mare peste imputit.

sabin130723.09.2008 07:38

Cea mai penibila scuza a lui Borcea e cea ca olandezii nu au organizat bine meciul, ca nu au fost destule mii de stewarzi si politisti. In cazul asta Borcea trebuia sa anunte de dinainte pe NEC ca vin cercopitecii zilieri, pentru a se pregati custile... Iar cu aia 50 de s-au dus sa-si faca testul.. sa fim seriosi.

MoWeed23.09.2008 07:48
Iar cu aia 50 de s-au dus sa-si faca testul.. sa fim seriosi.

Pai s-au dus ca le e frica sa nu le opreasca borcica banii...

sabin130723.09.2008 08:10
Iar cu aia 50 de s-au dus sa-si faca testul.. sa fim seriosi.

Pai s-au dus ca le e frica sa nu le opreasca borcica banii...

Pai trebuia sa se duca toti la test cand au coborat din avion, nu numai aia 50. Oricum, cred ca ei si-au atins obiectivul cu asta, i-au dat peste nas lui turcu si probabil nici Borcea nu le taie din ¨prima de joc¨.

mihaita_nesu23.09.2008 09:16

In concluzie, care a fost scopul acestui articol?! :hmmm:

Garrincha23.09.2008 09:58

"trãrile metafizice ale unui atât de bucolic dinamovist" am inteles ca majoritatea suporterilor erau alcolici, nu bucolici ;)

zyder23.09.2008 11:57

aia 50 erau "angajati"...=))

Korado23.09.2008 18:23

Vai vai nu imi mai adu aminte de meciul lui Dinamo din Olanda , eu am stat ceva timp vara asta in Olanda si putinii preteni care ii aveam acolo olandezi ii convinsesem ca noi romanii nu suntem asa de ras. Cand au vazut ce au facut fanii lu' dinam0 acolo ma`u si sunat si au zis uite ba tu esti Ok Da Rasa voastra E Vai de Ea! Sa mor de rusine nu alta!

LARI23.09.2008 20:32

Inca o dovada a independentei si a superioritatii suporterilor dinamovisti este declaratia lui Victor Becali din perioada cand fraxu' era shtab acolo:

"La ce se întîmplã cu suporterii lui Dinamo este complice și presa. Cînd fratele meu a intrat în ei, toatã presa l-a criticat. Credeți cã așa i-a venit lui? Le-a tãiat banii si tot. Ați vãzut ce bine au colaborat fanii cu forțele de ordine cînd au intrat la Sãftica? Ați vãzut pe cineva de la Ministerul de Interne sã se autosesizeze cã suporterii au intrat acolo? De ce? Pentru cã se intervine la șefii poliției. Au avut noroc atunci cã au plecat, altfel îi legam de pomi. S-au dus peste echipã cu banane, li s-a dat acceptul sã intre, apoi li s-a zis: 'Plecați cã vin oamenii sã vã încingã!'. Ei nu-și susțin echipa, fac o afacere din asta! Li s-a dat nas din conducere și uitați unde s-a ajuns, suferã imaginea României", a spus Victor Becali la cea mai putin vizibila televiziune sportiva din Romania.

makaan24.09.2008 11:25

Auzi Korado ma lasi....sa le spui prietenilor tai olandezi ca huliganii de la Ajax,Feyenord si Utrecht fac parte din neamul lor...si pana una alta despre huliganii nostri inca nu s-a facut nici un documentar.AA, si inca ceva: nici nu am avut echipe suspendate un an din cauza suporterilor... desi cu niste inapti mental ca aia de la dinamu nu se stie daca mai poti sa le zici asta:)

ebonyc25.09.2008 10:03

publicul din Ghencea s-a mai civilizat in ultima perioada dar din pacate tot trebuie sa inoti in coji de seminte. eu nu pricep de ce se scuipa semintele pe jos si se lasa toate ambalajele pe jos. totusi asa facem si acasa? scuipam coji pe jos? ar trebui sa avem mai mare grija de Templu. dar nu vad sa se intample asa ceva cat de curand sau vreodata. e bine macar ca n-au mai fost batai si alte lucruri de gen. si poate nu mai aruncam cu pungi de seminte in teren. macar asta sa reusim.