"Victoria lui CFR Cluj ne obliga" a spus Nea Vali eternul argat si de-aici o filosofie eronata si erodanta pentru o repriza intreaga. Cand Steaua a maturat cu Roma pe jos in Ghencea, s-a scris ca au venit in slapi, adunati de pe plaja. Cand Cluj i-a batut, desi eu cred ca daca era Unirea Urziceni pe Olimpico le dadea 4, brusc e sarbatoare nationala si presiune pe Steaua. Ce rezulta?
Rezulta un start fals de Champions League. Nu victoria lui CFR ne obliga ci istoria, traditia, trecutul si pana una alta exclusivismul unei competitii la care pana acum doar noi am avut acces. Asta ne obliga impotriva lui Bayern Munchen, si am avut parte de ceva in plus. Ceva in plus fata de anul trecut, si doar putin in minus fata de ce ar trebui sa fim.
Ne lipseste liderul. E clar, fara Radoi nu suntem 100%, suntem dependenti de prezenta lui Mirel, nu stiu ce se va intampla daca el chiar va parasi echipa.
Per total Steaua nu a aratat rau. A avut in Zapata un inger pazitor, usor nesigur la jocul aerian, dar imbatabil, senzational de-a dreptul pe linia portii si la iesirile in situatii de 1-1. Ogararu acuza lipa de jocuri, pe Ghionea a atarnat grau banderola, Goian l-a scapat de cateva ori pe Toni, dar per total le-a iesit. Carlos de Ghencea imbatraneste, dar momentan inca mai trebuie sa fie acolo.
La mijloc am fost "loviti". Lovin a facut un joc bun, este in crestere vizibila de forma, i-a facut bine exilul de la Steaua 2, dar Toja a fost folosit pe un post care nu-i prieste iar Semedo a fost mana moarta, fiind vizibil marcat de tracul debutului in Liga. Dayro mi se pare in crestere vizibila, cu cat munceste mai mult pe teren se simte si in jocul nostru, iar Szekely s-a miscat bine si l-a suplinit bine pe Arthuro, are viteza, tupeu.
La Arthuro merita zabovit un pic. Cam toti l-au criticat, mie mi-a placut. S-a zbatut mult. Izolat in fata unei aparari bloc inalte, a coborat sa-si ia singur multe mingi, a venit chiar pana la careul nostru, de multe ori a creat culoare pentru Moreno, a tras la poarta a avut ocazii. Putea chiar marca, dar s-a opus bara. Eu unul il trec la remarcati.
Dintre intrati, Ovidiu Petre e inca o umbra, Stancu e clar un vulpoi, golul eu il consider corect, chiar daca arbitrul a fost acoperit. Kapetanos mi se pare un fel de Ciocoiu in mizerie, foarte inalt dar prea lent, mai lent chiar decat Victoras Iacob daca l-am readuce.
Desi am inceput ezitant am echilibrat jocul, si poate ca meritam un egal care sa ne dea moral, dar de data asta Fortuna a avut cetatenie germana. Mai e si Zapata, fara de care poate asistam la ceva urat, insa ceea ce este de remarcat este ca la un joc cu miza (excludem returul de la Lyon din sezonul 1) este prima data cand presam si trimitem in corzi o echipa din "urna 1". Pana acum am fost victime sigure, am pierdut prin KO, este prima data cand pierdem la puncte si nu suntem numarati. Ce urmeaza?
Urmeaza meciul care ne obliga cu adevarat, si anume egalul Lyon- Fiorentina. Inseamna ca Lyon, batuta si de Rapid in Giulesti, nu mai sperie pe nimeni si ca Fiorentina nu e echipa de urna a 4-a, dar nici stanca italiana veritabila. Dar daca noi am pierdut 3 puncte ei au pierdut cate 2 si deci startul fals poate fi recuperat la Firenze. Asta trebuie sa ne oblige pe noi, nu ce se intampla in ograda vecinului.
Avansez chiar 2 pronosticuri: ca CFR va ramane cam cu astea 3 puncte plus poate inca 2 egaluri, iar noi daca prindem UEFA, puteam sa ajungem din nou sus, chiar sa avem pretentii la Cupa, pentru ca avem ce n-am avut pana acum: un lot omogen de jucatori, cu multe solutii pentru Liga I separat de cupele europene.
Alex (keluboss)