FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Proiect nefinalizat

«12»
DelPiero1017.09.2008 22:35

Sa vedeti distractie la Munchen,cand revine Ribery!

Hassan17.09.2008 22:47

Tocmai m-am intors de pe stadion, si am ragusit de cantat, dar si de tipat la gloabele care au purtat in seara asta (zic eu nemeritat) tricoul ros-albastru. A fost absolut jenant cata RELAXARE, cata DELASARE am vazut in jocul lor, un jucator de la Bayern (oricare) mergea ca trenul printre 3-4 de-ai nostri pt ca ai nostri se fereau, nu bagau piciorul la minge! In contactele fizice am fost dominati mai mult decat clar, datorita FRICII sau ma rog, a precautiei jucatorilor de la mijloc. NIMENI nu a stat pe recuperari, pur si simplu asteptau sa dea germanii o pasa gresita....si asezarea si tactica au fost absolut neinspirate. As vrea cineva sa imi explice si mie urmatoarele decizii tactice, pe care eu le gasesc de-a dreptul stupide:

Toja pe centru in loc de locul lui pe flancul stang ---> DE CE? A jucat numai pe flanc si a jucat bine pana acum...de ce sa-l bagi in centru si sa il pui si INCHIZATOR pe deasupra? De asta ai dat un milion de dolari pe un mijlocas ofensiv de banda stanga, ca sa il bagi INCHIZATOR? Off Laca.....Daca chiar voiai un inchizator il aveai pe Tiago pe banca...nu de asta ne-am cumparat inchizator de meserie? Sau, daca voiai mijlocas central ofensiv, Bogdan Stancu poate! Off...Laca...

Dayro izolat uneori in banda ---> DE CE? Chiar nu s-a invatat nimic de la toate meciurile in care Dayro a jucat in banda si a jucat infect? LOCUL LUI NU E ACOLO, oare de ce se insista cu el pe acel post, de ce nu i se zice sa stea in centru, in spatele varfului si sa CONSTRUIASCA? Pentru numele lui Dumnezeu, astazi am construit cu Lovin......

De ce, dupa ce atatea meciuri la rand am jucat cu 2 inchizatori de meserie si 3 mijlocasi ofensivi (din care mai era si Banel un "muncitor"), am decis dintr-o data chiar la primul meci de UCL contra lui Bayern sa experimentam cu 4 mijlocasi ofensivi plini de "floricele" dar absolut fricosi, nu baga piciorul la minge pierd toate duelurile si fac floricele inutile...

In ultimul rand, schimbarile au fost facute f. tarziu avand in vedere cat de prost jucam si au fost si proaste ---> DE CE? Cand era clar ca linia de mijloc este principala problema, de ce PRIMA schimbare a fost Arthuro cu Bogdan Stancu, cand se stie ca Bogdan nu joaca de loc bine fara un "pivot" in fata lui. Efectiv prin introducerea lui Stancu s-a creeat si mai multa aglomeratie in zona mediana, unde Dayro chiar nu mai avea nici un rost. De ce nu a fost bagat Kapetanos in locul unui mijlocas (da, se POATE juca si cu 2 varfuri d-le Lacatus!), sau macar B.Stancu pentru un mijlocas...In sfarsit cand a iesit Toja si a intrat Ov.Petre am inceput sa avem un mijloc semi-functional.....

Parerea mea despre jucatori:

Zapata = este numarul 1 al echipei la propriu si la figurat, ne scoate din rahat meci de meci, dar nu poate sa faca ca in reclama de la pepsi sa mearga sa dea si gol....Un portar excelent ne-a salvat astazi seara de o rusine gen Real sau Lyon. Fiti convinsi, nu am jucat mai bine ca in acele meciuri pur si simplu de data asta am avut portar (nu bufon)

Petre Marin = s-a miscat bine, unul dintre f.putinii jucatori care a incercat sa verticalizeze si sa centreze

Goian = OK, eu unul n-am vazut mari greseli in jocul lui, a respins cateva mingi periculoase;

Ghionea = idem Goian;

Ogararu = OK pe faza de aparare, foarte neinspirat in atac in schimb. Iesea cu mingea la picior pe flancul lui si parca se pierdea, nu stia ce sa faca, pasa inapoi sau lateral. Rareori si-a asumat o centrare si cand a facut-o, a dat cu ea in plopi.;

Lovin = singurul, dar singurul de pe teren in aceasta seara care A LUPTAT, a BAGAT PICIORUL LA MINGE LA DUELURI, a sutat la poarta, a centrat, a construit...n-am ce sa ii reprosez;

Ovidiu Petre = accidentat si nerefacut fizic, tot e cu 3 clase peste Toja ca inchizator, dar asta nu este vina lui Toja. Putea totusi in min. 89 sa dea cu spitul si nu cu latul...poate egalam si noi...;

Toja = slab, pentru ca nu a fost pe postul lui. S-a chinuit, a alergat, dar s-a vazut de la o posta ca nu e inchizator si pace. Nu are rezistenta fizica pentru asa ceva si nici tupeul de a se baga serios la dueluri tari cu adversarii pentru minge...Si in ofensiva a fost zero, a pierdut multe mingi;

Szekely = Absolut enervant, gen Dayro in meciul cu Galata. Am urlat la el in peluza cred ca mai mult decat la orice alt jucator. Orice facea, dar ABSOLUT orice, trebuia sa dribleze. Primea mingea, imediat dribla, dribla, dribla. Evident, intotdeauna inapoi sau in lateral, dar el TREBUIA SA DRIBLEZE domle! Nici macar O pasa filtranta, nici macar UN SUT pe poarta, nici macar O CENTRARE mai de doamne ajuta, doar driblinguri peste driblinguri in tusa, la marginea careului si la mijlocul terenului. Sincer l-as fi vrut primul inlocuit. Un mijlocas de banda care nu da centrari tot meciul si nici nu suteaza la poarta este.....cam inutil

Dayro Moreno = joc haotic, fara vlaga si incisivitate, aici sunt de acord, dar iarasi, cred ca e vorba de motive tactice. Prea mult, mult prea mult a trebuit sa iasa pe banda pentru mingi, pentru ca la centru era imbulzeala mare. El trebuie sa vina din linia a 2-a pe centru si sa il sustina pe Arthuro, astazi s-a pierdut in protejatul mingiei pe margini...nu ar trebui sa fie treaba lui....

Arthuro = un atacant care nu da goluri, care cu unele executii frizeaza penibilul, altele le reuseste, dar orice face, nu da gol. Poate e momentul pentru Pedriel, cat mai rau poate fi, sincer?;

Bogdan Stancu = de acord cu autorul, a fost introdus foarte tarziu si intr-o schimbare neinspirata. Arthuro trebuia pastrat ca atacant impins (oare Yussuf Kone de la CFR cum a rezistat 94 de minute varf impins?) si trebuia inlocuita o "mana moarta" de la centru, fie Dayro/Toja/Semedo fie Sekely ca sa se sature de driblat. Fara un pivot, nu se poate bate fizic cu fundasii adversi, dar se bate bine cu portarul :) ;

Semedo = Referinta la meciul cu Farul este buna. Semedo, s-a vazut clar, este jucator de Liga 1. Atat. Nu are ce cauta in UCL si cand se intoarce Banel sper sa-l vedem doar in campionat. In atac are ceva talent, dar pierde mingi cu nemiliuita si niciodata nu fuge sa le recupereze, are viteza dar si momente cand iese din joc total. Era bataia de joc a tuturor celor din jurul meu din peluza : "uite-l mai pe "pantera" cum joaca" radea toata lumea...pacat ca era la misto...

Kapetanos = Sincer Kapetanos nu mi se pare cu absolut nimic sub Arthuro. Poate, in urma meciului cu Farul, o fi devenit ceva mai oportunist? Ramane sa mai vedem in campionat ce poate....

In general, mi s-a parut un meci gandit prost, executat prost, cu tactica proasta si schimbari proaste. Bayern nu ne-a dat 2-3 pentru ca nu a vrut (nu a fortat) si a dat de un Zapata magnific. Imi pare rau pentru cei care viseaza goluri valabile, 2 bare, etc, dar la cum am jucat astazi ne da CFR vreo 4 in meciul direct, chiar nu meritam nici un punct. Va rog sa comparati ocaziile clare ale lui Bayern cu ale noastre (puteti vedea si raportul suturilor pe poarta), si sa va ma ganditi daca am fi meritat vreun punct dupa ce fiasco a fost azi pe teren. Sper la mai bine in deplasare cu Fiorentina, tin minte ca baietii joaca mai bine in ultimul timp fara noi pe capul lor....

Matteo17.09.2008 23:45

m-am saturat de acealasi meci repetat la infinit pe Ghencea...mai bine nu ne-am mai califica in CL decat sa ne facem de ras....

c.ronaldo1718.09.2008 04:28

De cand am citit echipele de start am stiut ca este foarte foarte greu sa batem Bayern-ul mai ales ca era si vreme ploiasa afara. In mare majoritate, in duelurile 1vs1 un jucator bun de 2m castiga in fata unuia tehnic de 1.7,1.8 . Iar la noi cu exceptia a 4 jucatori toti erau de primul gen spus mai sus.

Ne-au facut la forta.

Pacat ca am avut si acel ghinion + golul lui Stancu pe care personal il cred valabil.

Oricum, am pierdut cu Bayern, nu ar trebui sa fie o tragedie. Mergem mai departe.

MoWeed18.09.2008 07:14

Ca de obicei o analiza foarte buna si obiectiva.

Totusi, trebuie sa recunosti si tu ca golul a fost anulat pe buna dreptate. Portarul nemtilor pusese mana pe mingie inainte sa o loveasca Stancu, lucru care s-a vazut pe reluari.

Meciul l-am pierdut la mijlocul terenului, unde Toja a jucat foarte slab(nu e vina lui, nu a jucat pe postul lui obisnuit). Oricat de putin mi-ar place sa recunosc, in acest meci s-a vazut lipsa unui al doilea inchizator de meserie.

Dayro nu a fost atat de slab precum zici tu, a fost cam singurul jucator din atac care a miscat ceva. Am avut si ghinion in atac, dar ne-a si salvat Zapata de cateva ori.

Nu stiu ce a patit Lovin dar ieri a jucat foarte bine; s-a observat si o imbunatatire in suturi(a dat vreo 2 suturi extrem de periculoase)

Am pierdut ieri, desi un egal era mai echitabil. Eu cred ca la meciurile urmatoare, daca vom juca din nou cu 2 inchizatori, avem mari sanse sa obtinem puncte.

tavyto18.09.2008 13:50

Dupa mine o analiza aproape buna.Steaua clar are ghinion si a avut si aseara.prea multi accidentati in frunte cu Radoi.din primul 11 cred ca ar trebui schimbati P.Marin care deja e prea batran cum ai sp si tu si altii pe aici,Lovin care chiar daca a crescut in ultimul timp nu il vad titular mai bun ar fi fost Tiago sau Ov.Petre dar acesta a fost accidentat,Toja cred ca nu trebuia sa joace la mijloc ci pe banda plus ca sa vazut ca nu e un jucator chiar asa de stralucit precum am crezut pana acum(divizia A nu se compara nici pe aproape cu UCL) si Arthuro care mie unul chiar nu-mi place e mult prea lent si nici un dribling prea bun nu are doar ca se zbate ceea ce e bine poate daca ar juca B.Stancu cu el ar fi mai eficient de fapt ce zic B.Stancu in locul lui Arthuro,pentru ca eu zic ca Bogdan a demonstrat mai mult pana acum si nimeni nu cred ca poate sa contrazica asta.eu sincer cred ca nici cu Fiorentina nu o sa facem ceva din potriva cred ca o sa luam bataie si acolo...poate chiar la un scor mai mare ca aseara.oricum cat de mult as tine la Laca trebuie sa recunosc ca este un antrenor mediocru,pana aqm am vrut sa sper ca nu este asa dar aseara am vazut ca este sau cel putin asa a fost aseara...acum asta e parerea mea.la final nu pot sa spun decat BAFTA BAIETII ca se poate mai mult. FORZA Steaua! forzateaua

dani p18.09.2008 15:21

Degeaba stam acum si ne lingem ranile...urmeaza alte meciuri, nu e totul pierdut...mai increzatori baieti... :steag_sah_mic:

steaua_gloria18.09.2008 17:10

@ Catalin Asavoaiei

Ai pomenit de Semedo si de ratarea lui . Uitati-va ce gol a dat guiza aseara cu porto si o sa observi o mica diferenta de valoare.

xray_rom19.09.2008 11:14
@ Catalin Asavoaiei

Ai pomenit de Semedo si de ratarea lui . Uitati-va ce gol a dat guiza aseara cu porto si o sa observi o mica diferenta de valoare.

Sa fim seriosi!

La nivelul asta, cand o baga in poarta, orice anonim devine vedeta peste noapte si orice star un super star!

Numai la meciul asta am vazut ce chifle au mai dat si superstarurile lui Bayern... Ce sa mai zic de alte meciuri din CL ... unde am vazut chifle la greu. Ca si in viata, fiecare jucator isi traieste sansa si clipa in aceste meciuri super-mediatizate din CL.

Daca ai sansa si inspiratie, dintr-o singura faza poti deveni erou sau prostul satului:)

Si tot cu daca:

- Semedo o trimitea in atze sau daca nu era parat sutul lui Lovin in prima faza

- Daca nu era bara la sutul lui Dayro sau Arthuro

- Daca sutul lui Arturo este cu cativa cm mai jos si nu peste bara

- Daca valida golul lui Stancu...

Lacatus era erou national, nici un jucator nu lua sub 9, iar strainii citati mai sus propusi pt naturalizare:)

Asta e viata... Distanta intre glorie si insucces este separata uneori doar de un fir de par!

Ce trebuie sa vedem pozitiv este ca AM FOST la granita dintre glorie si insucces prin jocul prestat de echipa si doar lipsa sansei si/sau inspiratiei ne-a impiedicat sa trecem acel fir de par !

steaua_gloria19.09.2008 11:17

Ai dreptate, insa si de data asta s-a vazut diferenta de valoare. Jucatorii echipelor romanesti au si un blocaj in fata portii echipelor mari.

xray_rom19.09.2008 14:07
Ai dreptate, insa si de data asta s-a vazut diferenta de valoare. Jucatorii echipelor romanesti au si un blocaj in fata portii echipelor mari.

Spuneam cu ceva zile inainte ca sunt exasperat de seninatatea cu care Steaua rateaza in Liga 1. Arthuro, acest baiat serios, fin tehnician nu are lipici la gol. E a 4 a ora cand o trimite-n bara. De Dayro ce sa mai spun,Nu numai in meciul cu Galata sau altele din intern si-a depasit cu mult norma de ratari:)Dar asta nu inseamna ca nu e un jucator excelent si in meciul cu Bayern a fost si motorul si creierul care ne-a pus in situatii de gol.

Tot undeva pe aici am spus ca aceasta echipa mai are nevoie de timp, atat pentru a se acomoda intre ei, cat si cu presiunea pozitiva care exista la Steaua, unde nu exista meci care nu trebuie sa castige. Dayro a crescut mult din acest sens. Va aduceti aminte la primul meci, cel cu CFR?Cam prin minutul 70 terminase benzina desi a fost numai "balerinul" nu si carausul. Uite ca treptat, dupa aproape 1 an s-a integrat si alearga pe tot terenul fara sa oboseasca!Pana si Arthuro face defensiva si e peste tot. El s-a adaptat cel mai repede. Mai ramane sa rupa atza la goluri. Repet ce am mai spus si referitor la el. Si Thereau a marcat abia dupa 5 luni...si apoi doar plecarea l-a mai oprit:)

Adaptarea la jocul total va trebui sa se intample si cu Semedo si Szekely sa poata face faza defensiva la nivelul lui Nicolita.

Toja a fost cel mai dezavantajat dintre toti noii veniti. In primul rand din cauza schimbarii climatice, de stil de joc european, etc si apoi de adaptare specifica Stelei. Cu el trebuie sa avem mai multa grija si sa nu dam cu pietre, chiar daca in acest meci a avut si nerealizari. A fost aruncta intr-un meci de totul s-au nimic (cu Galata) cand nici macar nu s-a obisnuit unde-i Bucurestiul pe harta. A jucat bine pt ca era cald, nu si "noroi" si frig ca miercuri...

Am revazut meciul...In repriza a2a si-a revenit...si la multe faze de gol minfea a trecut si pe la piciorul lui.

Kapetanos saracul, a atins o singura data mingea in minutele in care a jucat si s-au grabit toti sa-i dea nota mica sau sa-l claseze la "nulitati":) Eu unul inca am incredere ca va deveni si el om de gol pt Steaua pt ca pare serios, cu un bun plasament, cu bun simt si a inteles ca la Steaua trebuie sa-ti dai sufletul pe teren!

Trebuie sa vedem si partea buna a paharului.Cum spunea cineva pe aici, a fost prima echipa din urna 1 pe care am calarit-o si am dominat-o in anumite perioade de joc si am avut cele mai multe ocazii de gol si suturi spre poarta!!!

In rest, sa speram ca Dayro, Arthuro, Semedo, Szekely, Kapetanos, etc. vor desarta sacul de goluri in plasa Gazarilor pentru a prinde gustul si a le intra in gene deviza: "orice ocazie trebuie finalizata cu gol, indiferent de adversar si scor!" Numai asa le poate intra golul in reflex si nu artificiile care au efect doar ca impresie artistica!

mdionis19.09.2008 15:34
Ce trebuie sa vedem pozitiv este ca AM FOST la granita dintre glorie si insucces prin jocul prestat de echipa si doar lipsa sansei si/sau inspiratiei ne-a impiedicat sa trecem acel fir de par !

Poate ca au fost si momente mai bune in jocul Stelei din partida cu Bayern, insa vorbitul despre lipsa de sansa/inspiratie inseamna invartit in jurul cozii si atitudine de perdant. Lipsa de sansa a fost la egalul acasa cu Kuusysi Lahti de-acum 22 de ani, iar chestiunea a fost remediata in jocul retur. Fapt ramane ca in partida cu Bayern poate ca am fost pe-aproape de granita, insa de partea gresita a ei: de vina este totusi ceva in nivelul de joc actual al echipei Steaua (care include si aspectul mental) care mai trebuie sa creasca. Pe teren propriu nu ai voie sa patimesti in prima repriza daca vrei sa reprezinti ceva.

xray_rom19.09.2008 21:48

Poate ca au fost si momente mai bune in jocul Stelei din partida cu Bayern, insa vorbitul despre lipsa de sansa/inspiratie inseamna invartit in jurul cozii si atitudine de perdant. Lipsa de sansa a fost la egalul acasa cu Kuusysi Lahti de-acum 22 de ani, iar chestiunea a fost remediata in jocul retur. Fapt ramane ca in partida cu Bayern poate ca am fost pe-aproape de granita, insa de partea gresita a ei: de vina este totusi ceva in nivelul de joc actual al echipei Steaua (care include si aspectul mental) care mai trebuie sa creasca. Pe teren propriu nu ai voie sa patimesti in prima repriza daca vrei sa reprezinti ceva.

1) Comparand investitiile si valorile individuale, la meciul asta noi am fost Kuusysi Lahti, dar lipsita de sansa:)) Din fericire, in fostbal mai conteaza si valoarea de grup, care transcede valorile individuale, de aceea mai sunt si surprize sau echipa mai sarace care le-o trag bogatasilor:)

2) Iti raspund prin gura lui Trica:)

"Steaua a facut o partida buna, insa am vazut o echipa mare la Bucuresti: Bayern. Nicio echipa din Romania nu ar fi batut pe Bayern. Totusi, Steaua a facut o a doua repriza fantastica", a declarat Trica la Sport.ro

mdionis20.09.2008 09:04

1) Comparand investitiile si valorile individuale, la meciul asta noi am fost Kuusysi Lahti, dar lipsita de sansa:)) Din fericire, in fostbal mai conteaza si valoarea de grup, care transcede valorile individuale, de aceea mai sunt si surprize sau echipa mai sarace care le-o trag bogatasilor:)

2) Iti raspund prin gura lui Trica:)

"Steaua a facut o partida buna, insa am vazut o echipa mare la Bucuresti: Bayern. Nicio echipa din Romania nu ar fi batut pe Bayern. Totusi, Steaua a facut o a doua repriza fantastica", a declarat Trica la Sport.ro

Sansa tine cu cei puternici. De aceea, parametrul sansa este amintit constant numai atunci cand te simti slab. Starea de a se simti slab este total contraproductiva: jucatorii trebuie sa intre pe teren cu gandul sa joace si sa sa faca ceea ce depinde de ei pentru a invinge, iar suporterii sa isi sustina echipa in aceeasi stare de spirit in care adevarul axiomatic al lui "se poate" este de la sine inteles.

1 si 2 de mai sus sunt discutabile insa nu prea au legatura cu fondul chestiunii, afirmatia criticata de mine cum ca "doar lipsa sansei si/sau inspiratiei" a facut ca Steaua sa piarda partida cu Bayern (de fapt, 2 implica exact contrariul, anume ca valoarea lui Bayern a fost cauza insuccesului Stelei). Mi-ar face placere ca analizele la rece post-partida sa contina cat mai putine referiri la "sansa": asta ar insemna ca suporterii Stelei au inteles niste lucruri fundamentale relative la valoarea in sport.

«12»