FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Alarma de grad 0.Sapte jucatori vor sa plece !

Virgil19.07.2005 18:25

Revolta in curtea campioanei.Ciobanul e in cadere libera. Cel autointitulat Mihai Viteazul e acuzat de complicitate in cazul schimbului de terenuri intre el si Ministerul Apararii, e cercetat de fisc pentru inginerii financiare prin care a pagubit statul cu milioane de dolari, iar apropiati de-ai sai dezvaluie ca a ajuns la fundul sacului. Cum patronul se afunda, Steaua sufera din greu. Din tot lotul "militarilor", doar patru jucatori si-au primit banii in ultimul sezon: Dorinel Munteanu, Mirel Radoi si alti doi, neidentificati. "Ros-albastrii" au ramas cu buza umflata chiar si dupa mult-trambitata prima de 15.000 $ pentru eliminarea Valenciei din Cupa UEFA. Dupa mai multe intrevederi cu Viorel Hrebenciuc, sfatuitorul sau, Becali s-a decis sa-si plateasca datoriile catre stat. Acestea provin din faptul ca din august 2000, de cand este investitor la Steaua, el si-a platit jucatorii prin donatii, fapt prin care a driblat plata impozitelor catre stat. insa cu ce sa plateasca, in conditiile in care Gigi pare a nu mai avea bani lichizi? Siguranta afisata de patronul campioanei cand e evident ca "se strange latul" se bazeaza pe un teren "de milioane" aflat in vecinatatea scolii Americane din comuna Pipera. Pe cand afacerile ii mergeu bine, Becali a donat terenul pe care a fost ridicata institutia de invatamant, o constructie uimitoare, unde studiaza odraslele celor mai bogati romani. "Faceti aici o scoala, unde sa invete copiii mei!", a spus atunci latifundiarul din Pipera. Gigi nu a donat atunci tot terenul, pastrand jumatate, in spatele scolii. Avand 300.000 de metri patrati (600 x 500 m), proprietatea valoreaza 30.000.000 $! Bani cu care patronul intentiona sa-si plateasca imediat datoriile, atat catre stat cat si catre propriii jucatori. Numai ca Becali vrea sa vanda tot terenul. Suma fiind exorbitanta, cumparatorii nu se inghesuie, astfel ca stelistul se afunda tot mai mult. Ieri, a aparut informatia potrivit catreia nu mai putin de sapte jucatori "ros-albastri" vor sa-si depuna memorii la LPF pentru a deveni liberi de contract: Ogararu, Bostina, P. Marin, Fl. Dumitru, Ghionea, Oprita si Dinita (foto medalioane, de la stanga la dreapta)! Daca pana maine nu-si vor primi banii, ei vor parasi campioana.

Sursa:Libertatea/20.07.2005

Se pare ca vremea lui Gigi la Steaua se apropie cu pasi repezi de poarta de iesire.Dar nu de cea din fata,ci de cea din dos.

Sa nu existe nici-o posibilitate de redresare a situatiei?

Sa nu vrea nimeni sa se implice?

Sau Gigi nu doreste acest lucru si prefera ca Steaua sa se duca odata cu el?

Vreme trece,vreme vine.

Toate-s vechi si noua toate;

Ce e rau si ce e bine

Tu te-ntreaba si socoate.

Nu spera si nu ai teama:

CE E VAL,CA VALUL TRECE;

De te-ndeamna,de te cheama.

Tu ramai la toate rece.

Eminescu/Glossa.

ADRIAN PACURAR19.07.2005 18:39

Inaintea debutului noii stagiuni, patronul Stelei are mari restante financiare catre fotbalisti. Prima de 10.000 de dolari pentru cîștigarea titlului n-a fost platita ca si jumatate din bonusurile victoriilor obtinute in retur, adică 7.000 de dolari. Se adaugă ultima rată din contractele fiecaruia, care trebuia platită pină la finalul sezonului trecut.

"E adevarat că nu ne-a dat toti banii, dar nu pot să spun mai multe că si asa e scandal pe tema asta", a spus ieri unul dintre jucatori. "Cui nu-i convine e liber să plece", le-ar fi replicat patronul, aflat in acest moment fară lichidități, dar si cu datorii de peste 13 milioane de dolari catre bugetul de stat. "Marea majoritate a stelistilor au la LPF contracte de 5 milioane de lei, deci chiar dacă nu si-au primit banii ei n-ar putea să reclame acest lucru", a explicat ieri Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii.

COMPARAȚIE

Doar finul e cu banii la zi

Singurul jucator din lot care are toate drepturile platite de catre Ciobanul e Mirel Radoi. Desi acesta n-a evoluat foarte mult in sezonul trecut, in Divizia A si in Cupa UEFA, capitanul Selei a beneficiat de statutul de fin al patronului si a primit toti banii care i se cuveneau. Spre deosebire de el, alti jucatori care au fost mai utili echipei, ca Dica Ogararu, Paraschiv si Ghionea, au incasat aproape jumatate din cit a luat Radoi.

Jucator Meciuri / goluri in Divizia A Meciuri / goluri in Cupa UEFA Bani incasati

Mirel Radoi 20 / 1 8 / 0 198.000

George Ogararu 28 / 2 12 / 0 111.000

Nicolae Dică 29 / 11 11 / 2 121.000

Sorin Ghionea 26 / 0 12 / 0 106.000

Sorin Paraschiv 26 / 1 9 / 2 111.000

* sumele sunt exprimate dolari

sursa ww.gsp.ro

ADRIAN PACURAR19.07.2005 18:47

Suntem bombardati zilnic cu o multitudine de informatii negative suntem loviti de parca ar fi un razboi , cred ca e prea greu deja sa facem diferenta dintre bine si rau .Este inadmisibil sa fie adevarat , in momentul cand s-a intamplat acest lucru cu reducerea nivelului de salarizare am presimtit ca se poate intampla asa ceva , eu unul refuz sa cred. :(

Johnny`4719.07.2005 18:52

Sper si nu cred ca o sa se ajunga pana acolo...Daca e sa se intample asa cum zice in articol atunci e de rau :!: Daca sunt STELISTI ADEVARATI poa sa mai astepte si ei un pic de vreme!! Dar unii ar vrea sa plece...mai ales ca au oferte din strainatate (vezi Ogararu) si sa vii liber de contract e un avantaj...Dar presupun ca so fii saturat si ei de Jiji...Da cum il stim noi pe Jiji face el ce face si le achita toti banii...sau ii vrajeste el... :P

Sunt cazuri asemanatoare si la alte cluburi din strainatate...gen Lazio si acolo jucatorii au acceptat actiuni la club in loc de banii care ii aveau de luat...

Virgil19.07.2005 18:59

Se pare ca situatia e fara iesire pentru Gigi si nu se inghesuie nimeni sa-l ajute.Daca ne pleaca atatia jucatori,una din doua.Ori ne desfiintam,ori ajungem de rasul curcilor,pe la coada clasamentului.

Marele strateg,razboinicul invincibil,a dat-o in bara.

Acum sa fie clar ca numai jucatorii care au avut contractele incheiate pe suma reala in dolari pot face cerere pentru a deveni jucatori liberi.Pentru ca cele pe 5.000.000 lei sunt onorate.

Johnny`4719.07.2005 19:19

Virgile ce ai zis u...sa ne desfiitam...e de neconceput pt mine si cred ca si pt altii :!: :!: ...iar referitor la a doua varianta...sa ajungem la mijlocul clasamentului...mie ca nu o sa ne pice bine si sa vezi atunci proteste... :evil: :evil:

onlySteaua19.07.2005 20:43

problema-i ca pleaca jucatorii dar ramane ciobanu.asta ma sperie pe mine cel mai mult.asta,incapatanat cum il cunoastem, nu o sa vrea sa plece deloc usor.

si asta numai spre binele Stelei nu o sa fie.of of!!!

sigur,mai pot fi si simple speculatii ale presei,dar oricum,parerea mea in legatura cu ciobanu nu am sa mi-o mai schimb niciodata.

Adi20.07.2005 09:02

Daca as fi unul dintre cei 7, as prefera sa joc preliminariile Ch>league, dupa care sa decid asupra viitorului meu, in functie de rezultatele obtinute. O eventuala calificare, pe linga faptul ca mi-ar umple buzunarele si mi-ar indeplini visul de a juca in Liga, m-ar ajuta enorm sa prind un contract la o echipa mai bine cotata unde as primi mai multi bani.

In caz de necalificare, as pleca si eu pentru ca am familie, am copii, iar in zilele noastre fotbalul nu il joci pentru placere, il joci in primul rind pentru bani.

Asa cred eu ca ar trebui sa judece toti jucatorii Stelei care vor acum sa plece. Cu solutii radicale gen "daca maine nu primesc banii, plec" nu rezolva nimic.

Dar, inchipuiti-va cum se simt acesti fotbalisti in momentul in care ei afla ca Radoi, Munteanu, Dumitru(presupun) au toti banii primiti, iar ei au primit cite 5 milinoane :).

alex ripper20.07.2005 09:16

Domane ce teama imi e sa nu ajungem si noi ca si Craiova :(

Bisquit20.07.2005 10:44

Sfarsitul e aproape...si nimeni nu face nimic.... Vrem nu vrem, tot in mainile oierului sta soarta noastra.....Pacat!!! :(

Virgil20.07.2005 13:38
Daca as fi unul dintre cei 7, as prefera sa joc preliminariile Ch>league, dupa care sa decid asupra viitorului meu, in functie de rezultatele obtinute. O eventuala calificare, pe linga faptul ca mi-ar umple buzunarele si mi-ar indeplini visul de a juca in Liga, m-ar ajuta enorm sa prind un contract la o echipa mai bine cotata unde as primi mai multi bani.  

In caz de necalificare, as pleca si eu pentru ca am familie, am copii, iar in zilele noastre fotbalul nu il joci pentru placere, il joci in primul rind pentru bani.

Te-ai pus bine in pielea jucatorilor.

Gigi a promis ca in 10 zile va achita restantele,iar pentru calificare in grupe fiecare jucator va primi 100.000 $.

Jucatorii au fost de acord.

FORZA Steaua !

BlackWoolfy20.07.2005 15:49

Daca Nutu Camataru nu intra la parnaie Jiji nu avea nici cea mai mica problema dar in momentul de fata e nasol si cine pierde noi ca Jiji e un jucator inascut si va zice ce ma am pierdut si cu asta basta dar noi?

Noi ce vom face proteste, nu ne ajuta la nimic noi chiar nu mai avem ce face decat sa asteptam sa vedem ce iese sper din tot sufletul sa nu iasa ca la Craiova :evil: :evil: :evil:

Gigi,pleaca dracu din Ghencea!!! :evil:

kyd20.07.2005 16:23

Cum Gigi nu va pleca din Ghencea nu ne ramane decat sa speram ca va vinde terenul ala in valoare de 30 mil.$ cu care si-ar putea pleti datoriile fata de stat si fata de jucatori.

Adi20.07.2005 16:28

Te-ai pus bine in pielea jucatorilor.

Gigi a promis ca in 10 zile va achita restantele,iar pentru calificare in grupe fiecare jucator va primi 100.000 $.

Jucatorii au fost de acord.

FORZA Steaua(Campioana Romaniei 2005) !

Nu stiu daca le va da cite 100.000$, de fapt sunt sigur ca nu le va da atit, dar cert este ca Steaua se va imbogati considerabil DACA se va CALIFICA in grupe. Imi aduc aminte ca cu citiva ani in urma Fenerbahce a stabilit un record: A cistigat mai mult de 12.000.000$ 8O cu toate ca nu a luat nici un punct in grupe.

ADRIAN PACURAR20.07.2005 18:50

Ultima rată din contracte neonorata Prima pentru cîștigarea titlului, cite 10.000 de dolari de jucator, neplatita Jumatate din bonusurile pentru victoriile din retur incă neachitate. Acestea sunt datoriile pe care Ciobanul le are in momentul de față catre fotbalistii Stelei.

Fară lichidități, cu datorii mari la bugetul de stat si cu două anchete ale Parchetului pe cap, Ciobanul si-a anuntat insă jucatorii că vor incasa cele mai mari prime din istoria fotbalului romanesc dacă se vor califica in grupele Ligii Campionilor. Becali pune la bataie 100.000 de dolari de om, adică 80.000 de euro pentru fiecare stelist. Pentru a lua acesti bani, Radoi si compania trebuie să treacă două tururi preliminare.

3,5 milioane de euro este suma minimă pe care Steaua o va incasa dacă se va califica in grupele Ligii Campionilor. UEFA acordă 1,6 milioane pentru accederea in această faza la care se adaugă cel putin 324.000 de euro pentru fiecare dintre cele 6 meciuri jucate in grupă

1,6 milioane de euro va trebui să plateasca in total, Becali jucatorilor dacă echipa se califică in grupele Champions League

Gigi catre jucatori: "Clubul n-are bani acum"

Marti, inainte de antrenament, jucatorii au mers la Becali in birou să-și ceară drepturile. "Stati linistiti, că in 10 zile o să primiti tot. Dar clubul nu are bani acum", le-a zis Ciobanul. Patronul din Ghencea si-a schimbat insă discursul in fata presei. "Unde scrie că prima de campionat trebuie să le-o dau la o anumită data Și, oricum, jucatorii mi-au spus că nu vor depune nici un memoriu la LPF", a declarat patronul Stelei.

Stelistii cer ajutorul AFAN

Presedintele AFAN, Alex Radulescu, a declarat ieri că "mai multi jucatori de la Steaua m-au sunat să-mi ceară să-i ajutam să-și ia banii, pentru că ei n-au mai fost platiti de luni bune. Din pacate, n-au decit acele documente prin care au fost de acord cu un contract de 5 milioane de lei". Șeful AFAN a spus apoi că a fost sunat de Ciobanul: "Prima dată m-a injurat, m-a facut securist si bandit si mi-a zis că de ce mă bag eu in familia lui. Mi-a cerut să-i spun jucatorii care au venit la mine, dar bineinteles că n-am facut asa ceva. Apoi, m-a sunat din nou si a parut că a inteles că trebuie să ne intelegem. Oricum, nu-i vom lasa la greu pe jucatorii Stelei".

sursa www.gsp.ro

onlySteaua20.07.2005 21:28

nu prea vad de unde o scoata banii astia in 10 zile.

probabil ca o sa-i tot amane(sau le va da o suma mai mica cat sa taca si jucatorii din gura) pana la calificarea in cl,iar daca Doamne fereste nu se califica,...cu D-zeu inainte.

ce ma nedumereste pe mine:oare daca ciobanu isi achita toate datoriile,chiar o sa scape de toate problemele lui cu justitia?

ma tem,adik sper,ca nu. :twisted: :twisted:

Bisquit21.07.2005 10:00

Eeee nu are bani...cum sa nu...avem buget nelimitat, cu o vaca mai mult, suntem.......