FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

11 de Radoi ca sa-i batem pe nemtoi

fcsteaua.ro15.09.2008 15:35

Sunt apuse vremurile cand echipele nemtesti ne dadeau fiori, iar Bayern arata ca o sperietoare. Indiferent care va fi rezultatul meciului de miercuri, Steaua trebuie sa joace la victorie. La acest nivel prevaleaza atitudinea si determinarea in detrimentul fotbalului mimat. Pentru ca, daca joci doar cu gandul la un rezultat de tipul "sa nu primim gol, sa nu pierdem" ai toate sansele sa iti iei o bataie de nu te vezi. Suporterii mai degraba sunt dispusi sa ierte un alt rezultat decat victoria daca favoritii au ales sa lupte pentru obtinerea unei victorii si sa joace barbateste, fara frica.

Mai bine iti propui sa castigi alegand sa lupti neconditionat, fiind acceptabila si o remiza in final, decat sa plimbi anemic mingea pentru a-i permite adversarului sa-si gandeasca mutarile si sa respire. Iar Champions League ne-a demonstrat-o de nenumarate ori ca atunci cand adversarul reuseste sa se aseze bine in teren, lucrurile devin complicate pentru ca automat acesta reuseste sa puna presiune. Si s-a vazut clar atunci cand Steaua nu a reusit "sa-si faca jocul", lucrurile au luat o intorsatura urata pentru ros albastri in competitia regina a Europei.

Totul tine de atitudine, spiritul de lupta se caleste in timp, iar filosofia Stelei trebuie sa presupuna o abordare curajoasa a fiecarui joc, indiferent de adversar. Doar pe acest fundament se pot naste campioni. Tracul, frica, scuzele rusinoase si jenante, nu-si au locul in mentalitatea stelistului, nu trebuie cultivate pentru ca reprezinta otrava pentru vitezistul setos de glorie si performante. Iar jucatori de valoare ar fi. Semedo, Szekely, Stancu, Ogararu, Moreno si Toja au readus ceea ce ne lipsea: viteza si tehnica. Automat, spectacolul si sperante de mai bine. Peste tot si toate, fapt imbucurator, a fost pastrata masivitatea unei linii defensive robuste si experimentate: Goian, Ghionea, Lovin, Rada, Marin si Golansky.

Adaugandu-i pe accidentatii Radoi, Nicolita, Ovidiu Petre, Plesan si Emeghara dar si pe Zapata, Tiago, Arthuro, Abel Moreno si Kapetanos putem sa ne gandim ca Steaua ar putea avea cel mai puternic lot post decembrist. Adevarat, suferinta este in zona relatiilor de joc, dar vin si va intreb: exista perfectiune in fotbal pentru a-i multumi pe toti suporterii? Se cuvine ca inainte de a fi analisti sa incercam sa fim suporteri. Daca nici acum, atunci cand?

Pana in prezent, de cele mai multe ori echipa a fost purtata spre victorii bazandu-se pe spiritul lui Radoi, pe sacrificiul acestuia. Capitanul nostru "a fost" mereu jumatate din echipa, sufletul acesteia. Este timpul ca echipa sa se sacrifice pentru Mirel. Spiritul Stelei trebuie reinviat.

Forza Steaua !

Pronosticul meu:

Steaua - Bayern Munchen 3 - 2 (Semedo, Szekely, Stancu)

vlad7515.09.2008 16:18

Sa dea Dumnezeu sa fie asa.

ultrash15.09.2008 16:21

nu cred ca au apus vremurile cand nemtii ne inspaimantau. hai sa ne uitam un pic la bayern: rensing,lucio,demichelis,van buyten,ottl,lell,lahm,schweinsteinger,ze roberto,klose,toni

eu vad la ei 11 jucatori de clasa mondiala si mai e si`un podolsky pe banca si un ribery nerefacut. eu zic ca bayern,la echipa pe care`o are azi o sa ajunga departe in Liga Campionilor!sigur,nu joaca numele dar sa fim seriosi,bayern munchen-ul de azi e o super-trupa.

Steaua dispune intr-adevar de cel mai bun lot postdecembrist. Totusi...Radoi LIPSESTE plecam asadar cu un mare handicap. Ov Petre deasemenea ar fi fost o solutie. Asa ca cei doi(probabil) inchizatori pe care`i vom folosi vor fi cheia jocului. Ori Lovin si Tiago nu sunt niciodata Radoi si Ov Petre.

In atac nu vad rostul titularizarii lui Arthuro. Un atacant care nu se evidentiaza cu nimic.Lent si putin tehnic(dar fara folos) .La duelurile aeriene nu`l vad bine in fata lui Lucio sau Van Buyten asa ca ar trebui mizat pe viteza si tehnica lui Stancu. Chiar Kapetanos(de ce nu? )

11-le meu:

Zapata-Ogararu Goian Ghionea P.Marin-Lovin Toja-Semedo Dayro Szekely-B.Stancu

o sa fie un meci adevarat! doua echipe mari! jucatori de supervaloare! o sa ne batem de la egal la egal cu ei si ce-o fi om vedea! pana la urma presiunea e pe ei,noi ar trebui sa jucam de placere,ce stim noi mai bine si mai frumos...nu catenaccio romanesc!

andrey_ptm_steaua15.09.2008 16:28

Sa joace oricine numai sa batem...Sper ca Arthuro sa demonstreze in acest meci ca are valoare de Steaua...pana acum a cam somat

new_steaua.jpg

c.ronaldo1715.09.2008 16:40

Nu stiu daca e cel mai bine sa jucam ofensiv intr-un meci cu Bayarn Munchen (Bayarn, nu nemti, pentru ca cei mai periculosi jucatori de la ei nu sunt nascuti in Germania), cred ca o tactica precum acea din meciul cu Galatasaray va fi perfecta, si probabil asa si va fi. Vom astepta, si vom incerca sa lovim la greselile lor + contraatacuri.

Zapata - Ogararu, Goe, Radoi (simt ca va juca), Marin- O.Petre, Lovin- Semedu`, Dayro, Toja- Arthuro.

Pronostic: Steaua 2-0 Bayern (Arthuro, Semedo).

ssinpadureacualune15.09.2008 16:48

nu cred ca ne dau gol nemtii.

1-0 pt noi...Dayro moreno...ar cam fi cazul sa mai dea si el.

Adrian15.09.2008 16:50

Avem jucatori de valoare, cu multa experienta internationala si daca se vor face de rusine va fi treaba lor.Scuze nu mai au.

Cat despre Radoi, ar fi o prostie sa fie folosit daca nu e recuperat 110%.

dee15.09.2008 16:58

Steaua nu joaca la victorie decat in meciurile decisive (sau cand diferenta dintre adversari e f mare) in rest, tactica este "sa nu primim gol". Probabil asa va fi si in meciul de miercuri,un joc precaut , decis de o faza individuala marca Toja.

Tupac Amaru15.09.2008 17:05

Eu sunt optimist.

Dar fotbalistii si antrenorul trebuie sa-si reaminteasca si ei ca reprezinta Steaua!

MoWeed15.09.2008 17:37

Sanse avem cu Bayern; avem jucatori de valoare in lot. Sa speram ca antrenorul va alege cea mai buna tactica si vom vedea determinarea din returul cu Bayern

sabin130715.09.2008 18:20
Steaua nu joaca la victorie decat in meciurile decisive (sau cand diferenta dintre adversari e f mare) in rest, tactica este "sa nu primim gol".

Nu stiu despre ce sezon vorbesti, despre care echipa.

Virgil15.09.2008 18:32

Sunt sigur ca Steaua poate sa invinga Bayern-ul, chiar daca nemtii au un lot foarte valoros. Si noi avem un lot echilibrat si puternic. Va fi un meci de care pe care, in care maestrul Lacatus va sustine alaturi de echipa un nou test valoric.

Sper sa aleaga cel mai bun 11 la ora meciului si mai ales sa-l motiveze foarte puternic. Suntem pregatiti, jucatori si suporteri, sa aducem primele 3 puncte in contul Stelei

O victorie pentru Steaua nu reprezinta o surpriza pentru stelisti. Ci o confirmare a asteptarilor.

Sper sa invingem cu 2-0.

adidwu15.09.2008 18:36

Jucatorii trebuie sa fie mai determinati si mai concentrati fata de returul cu Galata.

Poate a venit vremea ca Steaua sa invinga in Ghencea iar victima sa fie campioana Germaniei.

Pronostic : 1-0, cu mari ratari,emotii,gol Stancu.

:steag_sah_mic:

laur_2315.09.2008 18:52

Avand in vedere ceea ce s-a intamplat in ultimul timp, sper la o evolutie care sa aduca din nou fotbalul ofensiv la rang inalt in Ghencea! Nu sunt invincibili cei de la Bayern si pot fi invinsi daca determinarea si concentrarea vor fi asemanatoare(cel putin) cu cele din meciul cu Galata.

E drept, adversarul e de un cu totul alt calibru, iar lipsa lui Mirel va fi imensa...Cu el in teren, aveam alta siguranta inaintea acestui meci.

Indiferent de starea vremii, de lipsa unui jucator sau altul, de alte aspecte...sper sa ne bucuram cu totii miercuri seara si sa debutam cu o victorie in aceasta editie a UCL! Ar fi fantastic!!!

Il Soldatino15.09.2008 19:12

nu cred ca au apus vremurile cand nemtii ne inspaimantau. hai sa ne uitam un pic la bayern: rensing,lucio,demichelis,van buyten,ottl,lell,lahm,schweinsteinger,ze roberto,klose,toni

Sal. Sa stii ca nu avem cum sa depasim faza grupelor daca si Bayern arata atat de fioros. Niciodata nu vom putea ajunge in fazele finale ale acestei competitii daca la fiecare adversar mai puternic vom ezita si ne vom plange ca nu e Bate Borisov.

Din punctul meu de vedere, daca vrei sa fii campion trebuie sa iti doresti adversari cat mai puternici pentru a ajunge la nivelul acestora si pentru a-i depasi. BM este cu mult sub nivelul Valenciei scoasa din Europa de Steaua (cu un an inainte fusese desemnata cea mai puternica echipa de club din lume) dar si al Villarealului care ne-a eliminat imediat dupa isprava cu Valencia (din cate imi amintesc, Villarealul a fost eliminata cu mare greutate anul viitor intr-un sfert de finala de infarct jucat cu Arsenal....cu un penalty ratat de spanioli in ultimul minut al prelungirilor).

Eu ma "uit" la Bayern si nu-ti impartasesc respectul. Fara indoiala ca TU AI DREPTATE in ceea ce priveste valoarea jucatorilor "nemti" doar ca eu am militat in acest articol tocmai pentru a face uitata aceasta frica pe care o avem an de an in Europa si care ne impiedica sa "murim frumos". De parca nu ar fi de ajuns valoarea adversarului, ne mai turnam si singuri plumb in ghete. De ce? Pentru ca asa este romanul, cu o exceptie unica: Steaua 86.

Consider ca, orice fotbalist isi poate alege modul in care sa fie eliminat dintr-o competitie, iar optiunile sunt restranse. De aceea, lupta, atacul, sacrificiul pot face diferenta intre fotbalistul roman pe care-l uram atat de mult si stelistul pe care ni-l dorim reinviat.

Uitandu-ma in cele din urma la jucatorii pe care i-ai postat vreau sa precizez faptul ca, in afara de Ze Roberto, Klose si Toni nu vad nicio sperietoare. Nu sunt supervedetele Realului, nici ai Milanului, nu avem in fata o masina de fotbal (asa cum s-a prezentat Lyonul in Ghencea) si nici taria unor echipe ca Liverpool, Manchester sau Arsenal. Pur si simplu, grupa in care jucam in acest an nu este mai usoara ca precedentele, dar cu siguranta nu este mai grea (afirm cu tarie acest aspect chiar daca - Doamne fereste - vom pierde cu 3 - 0 miercuri seara). Pentru mine, Del Piero, Juninho, Raul, Totti, Inzaghi, Kaka, Ronaldinho, Ronaldo, Messi, Drogba, Thierry Henry, Eto'o reprezinta "sperietori" dar sunt de parere ca si echipele in care acestia joaca pot fi eliminate pentru ca fotbalul este imprevizibil. Si cum naiba sa ajungi sa joci impotriva lor daca deja tu te-ai speriat de Bayern?

Noi nu trebuie sa ne temem de niste nume ci de doua aspecte, ESENTIALE:

1. spiritul german (chiar daca nu toti jucatorii sunt nemti, traditia, mentalitatea, stilul prevaleaza);

2. slabiciunile fotbalistului din Romania educat sa faca performanta intr-un climat al scandalurilor si al coruptiei.

Heart_For_Steaua15.09.2008 19:25

Pronosticul meu : 2-1 . Da unul Dayro si unul Toja. Cred ca nemtii vor marca dintr-un corner sau o lovitura libera , va da gol Toni cu capul:).

Fear15.09.2008 19:37

1-1 gol Arthuro

Korado15.09.2008 21:20

Steaua trebuie sa intre in teren cu mentalitate de invingatoare nu cu cea de pierzatoare -- lucru care Marius Lacatus trebuie sa`l imnpuna fiecarui jucator in parte !!!

ariven2116.09.2008 07:00

E clar...vrem sa facem ceva anul asta? Tre' sa batem...Atat! Si pe nemti si pe francezi si pe italieni...tot! TREBUIE

"Forta Stelei vine din istorie, din traditie, din glorie si din acel 'ceva' magic posibil doar la Steaua si doar in Ghencea." Citat de al un user de pe gesepe.

udaradu16.09.2008 09:17

ce////////???????4-1 pentru Steaua si nu mai vorbesc de alt antrenor la Steaua in viata mea.

elias_custura16.09.2008 13:47

Nu avem cum sa nu luam gol........ sansa noastra este sa dam cat mai multe ca de luat sigur vom lua astfel ca nu va fi vorba de 2-0 sau 1-0...... eu cred in 4-1

maye16.09.2008 21:24

imi pun pivnita pe victoria Stelei...se baga careva?:))...serios vorbind...cred ca o sa castigam:)