FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Micile bucurii ale vietii

fcsteaua.ro11.09.2008 22:01

Dupa infrangerea de la Cluj am fost, si suntem in continuare, asaltati de "declaratiile oamenilor de fotbal". Mititelu de Craiova, Borcea si Becali din Bucuresti, Porumboiu de la Vaslui, Iancu de la Timisoara, Muresan de la Cluj. Toti ne spun cum ar trebui sa privim noi situatia de la echipa nationala. Ne indeamna la schimbare sau, dimptriva, fac lobby pentru mentinerea lui Piturca.

Sincer sa fiu, pe mine unul ma lasa rece astfel de "declaratii" si le citesc doar la nivel de can-can. Insa, in clipa de fata, fotbalul e mort in Romania. Spui fotbal si 90% din oameni se gandesc la: demisie Piturca, umilinta cu Lituania, violetul e sau nu albastru, neputinta in Feroe, TAS, CAF, Sandu, scandal si lista poate continua.

V-as propune ceva, insa imi e teama ca voi fi, din nou, inteles gresit. Asa ca, daca imi permiteti, am sa ma rezum la a spune cum mi-am propus acum cateva luni sa urmaresc meciurile de fotbal. In timpul partidei Steaua - Timisoara din returul editiei trecute de campionat am exclamat in doua randuri "joga bonito", la doua faze frumoase reusite de ai nostri. Revazand meciul cateva zile mai tarziu, am realizat ca in ultima vreme pierdusem estenta jocului de fotbal, pierdusem "joga bonito".

Asa ca atunci mi-am promis sa urmaresc doar fotbalul. Am sa ma bucur la o "bicicleta" de-a lui Dayro, am sa applaud un "calcai" reusit de Toja sau Szekely, am sa-l injur pe Banel cand rateaza o pasa si am sa-l sustin 5 minute mai tarziu cand va alerga ca nimeni altcineva dupa o minge ce pare pierduta. Voi zambi si voi striga la fiecare serie de pase reusita de ai nostri. O sa merg acasa trist sau fericit, in functie de rezultat, si o sa-mi amintesc fazele frumoase ale meciului. O sa fiu suporter!

Cineva spunea odata ca fotbalul e doar joc, ca fotbalul a fost inventat pentru placerea spectatorului. In ultima vreme, printre mitici, mircici si mititei am uitat acest lucru. Am uitat sa ma bucur de fotbal. Si rau am facut.

Asadar, daca imi permiteti sa inchei cu un sfat, cu un indemn. Sa ne bucuram de fotbal, sa fim suporteri. Jocul asta naste pasiuni mai mari decat oricare alt sport. De aceea si satisfactiile sunt mai mari. Daca stii sa le vezi si sa le traiesti…

Marius

shack3r11.09.2008 23:22

Perfect articolul.Cel mai bun al tau din cate am citit eu.

Intradevar,si eu ma bucur la aceleasi lucruri,toti ar trebui sa facem la fel,sa nu ne mai intereseze de toti miticii.Din pacate,cum majoritatea romanilor e pasionata de scandal,de declaratii incendiare si de "senzationale",e foarte greu..

MoWeed12.09.2008 05:10

Bravo, un articol bun Mariuse!

Mare dreptate ai, din pacate in Romania scandalul si stirile mondene au acaparat orice jurnal de sport sau ziar sportiv.

Stanici12.09.2008 06:12

"Vreau sa ma adap cu nesat din aceasta cupa cu bucurii pe care o reprezinta viata". Eu cred ca ti-e frica de gaura neagra si vrei sa incepi sa traiesti si nu doar sa carcotesti in putinul timp care ti-a ramas.

iNsTiGaToR12.09.2008 07:17
"Vreau sa ma adap cu nesat din aceasta cupa cu bucurii pe care o reprezinta viata". Eu cred ca ti-e frica de gaura neagra si vrei sa incepi sa traiesti si nu doar sa carcotesti in putinul timp care ti-a ramas.

ce ai frate cu gaura neagra? tu chiar ai crezut porcaria aia ca cica vine sfarsitu lumii?

STARforce12.09.2008 07:24

Cred ca se refera la alta gaura...hehehhe

Korado12.09.2008 08:18

Foarte bun articolul tau. DIn pacate unii oameni nu au aceeasi parere despre tine cand vine vorba de o partida de fotbal... daca e vorba despre echipa lor favorita pur si simpul ar omorI numai ca echipa lor sa fie cea mai tare( aia cred ca se cheala ULTRAS sau ceva de genu asta ). Mare dreptate spui cand afirmi ca fotbalul- sau in general sportul in Romania este mort , pentru a face sport in tara lui Ceausescu trebuie sa scoti bani grei din buzunar , la televizor urmaresti cu putin interes echipa nationala zicand : "Sa vezi ce o sa batem pescarii , dar ne-o furam de la Lituania(cred ca am scris corect) " afirmatii de genu si CItez pe Muresan :" Suntem o mare echipa ca auducem la Cluj si implicit in Romania pe AS ROma , Chealse si Bordeaux ( cand cu totii stim ca pentu o anumita suma de bani vine si Real Madrid la Cluj sa joace) Sincer asa era si presa romaneasca la primul an al Stelei in CL " vai o sa jucam cu Real , Lyon si mai putin titrata Dinamo Kiev(1-4 noapte memorabila pt Steaua)

Cam atat am putut spune ;)

axl12.09.2008 08:23
Sincer sa fiu, pe mine unul ma lasa rece

Ai vazut ca tot la vorba mea ai ajuns?

LARI12.09.2008 08:31

Ma bucur enorm ca mai exista si altii care incearca sa priveasca sportul pentru placerea spectacolului.

Zoaieurnalishtii romani pun accentul pe rivalitate, pe ura dintre echipe, ii privesc pe sportivi ca pe un alt subiect de can-can...

Ma uit la conferintele de presa cu uimire: ce intrebari pot debita cretinii aia purtatori de microfon!

Si ne mai miram ca ultrasii sunt priviti ca niste nenorociti. Nici n-au cum sa-i priveasca altfel tinand cont de faptul ca, pentru ei, placerea jocului se rezuma la batai, "declaratii incendiare" sau "Ia uite ce freza are ala"...

ebonyc12.09.2008 09:11

eu nu incerc sa privesc sportul ca pe un spectacol ci chiar il consider un spectacol. mai slab sau mai frumos este tot spectacol. cui nu-i convine sa nu se uite. nu te obliga nimeni sa te uiti la meciurile echipei nationale. pana la urma tot pentru placerea ta o faci. cine spune ca o face pentru binele echipei e un mare fatarnic. hai sa recunoastem ca fotbalul e un mod de a alunga problemele de zi cu zi si ne creeaza mari bucurii. daca tot zici ca dai bani pe bilet si deplasari atunci mai bine du-te la club si doneaza-i direct fara sa te mai uiti la meci, ca doar o faci pentru echipa, nu? vrajeala de 2 lei

dee12.09.2008 12:50

Nu poti desprinde fotbalul dintr-un anumit context, pentru ca fotbalul presupune 'socializare' pe teren, dar mai ales pe marginea lui. Daca tu poti sa filtrezi toate informatiile si sa-ti ramana doar acel 'joga bonito' bravo tie; eu una nu ma multumesc cu blatul ( cu toate ca el e baza), vreau si cireasa de pe tort, cu toate ca stiu ca nu-mi face bine :)

Astristul12.09.2008 14:02

Un articol excelent Mariuse! :wink: Felcitari! :clap:

Bucura-te de Viata! :thumbsup:

Bucura-te de Fotbal! :hooray:

forzateaua

steaua_gloria12.09.2008 20:42

MI-e scarba de prostii din fotbalul romanesc incepand cu becali si ajungand la Sandu , Piturca, Dragomir,lupescu. Se cearta ca prostii sa traga fiecare lozul cel mare.

MI-e scarba sa ma mai uit pe un site de sport pentru ca numai asta vad: Piturca nu stiu cu cine se cearta, Lupescu la fel.

"URASC OMUL PROST CUM URASC MANCAREA DE POST, PLATITI ALTA FATZA SA VA ZAMBEASCA CONTRA COST."