FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

La limita gaurii negre

fcsteaua.ro10.09.2008 21:24

In ziua in care la CERN mii de fizicieni renumiti au realizat cel mai amplu experiment stiintific din istoria recenta a omenirii, la Torshavn in Insulele Feroe, primul fizician al fotbalului romanesc, Victor Piturca, a incercat un nou experiment fotbalistic dupa cel esuat in fata particulei lituaniene.

Piturca a inceput experimentul cu un fascicul de particule continand 11 protoni galbeni, doar 5 dintre ei regasindu-se si in experimentul de saptamana trecuta: Lobont, Contra, Goian, Radoi, Nesu, Codrea, Cocis, Lazar, Aliuta, Costea, M. Niculae.

Insa, pe parcursul experimentului in lupta cu protonii albi din Insula, o parte a protonilor galbeni au cedat fiind nevoie sa fie inlocuiti cu altii. Protonul Radoi a suferit o problema la nucleu si a fost schimbat cu protonul Ghionea, in timp ce protonii Aliuta si Niculae, n-au fost vazuti de marele fizician ca facand fata presiunii crescute din interiorul acceleratorului si au fost inlocuiti cu protonii Moti, respectiv Bratu.

Experimentul a fost extrem de solicitant, consumand necontenit nervii marelui fizician, dar si nervii altor milioane de ne-fizicieni, mari pasionati de fizica particulelor fotbalistice.

Chiar daca protonii galbeni au presat continuu in accelerator sectiunea protonilor albi, coliziunea dintre cele doua fascicule n-a produs rezultatul scontat de fizicieni si ne-fizicieni.

Protonii galbeni, mai experimentati si mai buni decat cei albi, au avut nenumarate coliziuni, mai ales in prima parte a experiemntului, insa bosonul Higgs nu s-a aratat pe ecranul care transmitea imagini din interiorul acceleratorului dreptunghiular, decat in partea a doua a experimentului.

Protonul Cocis a reusit sa produca particula elementara, in urma trimiterii bosonului Higgs in plasa portii protonului alb Mikkelsen, dupa o faza bine lucrata in accelerator de protonul galben Aliuta.

Experimentul se indrepta spre o reusita totala care i-ar fi dat ocazia marelui fizician Piturca sa castige chiar si Premiul Nobel in fizica particulelor fotbalistice, insa spre final, particulele albe din accelerator au revenit fiind aproape de a duce la esuarea experimentului stiintific.

Doar viteza si reactia protonului galben Lobont, in ultimele secvente a facut ca experimentul de la Torshavn sa nu fie un esec total, acesta salvandu-si fasciculul de particule albe de la un eveniment care ar fi dus la aparitia gaurii negre in fizica fotbalului romanesc.

Materia neagra, de care se tem atat de multi fizicieni fotbalistici si-a facut aparitia inca de saptamana trecuta in acceleratorul de la Cluj, dar acum inteligenta si tactica marelul fizician Piturca a facut ca aceasta sa fie atat de vizibila.

Asta nu inseamna ca a disparut, un nou experiment de o si mai mare avengura fiind programat sa aiba loc in data de 11 octombrie cu fasciculul de protoni francezi, coliziunea dintre aceste particule fiind decisiva in obtinerea succesului final.

Insa, continuarea experimentului cu marele fizician Piturca la conducere ramane sub semnul intrebarii, daca tinem cont de esecul de saptamana trecuta si semi-esecul de azi, cand n-a fost produsa decat decat o particula divina, desi fizicienii si ne-fizicienii se asteptau la cel putin 3-4 astfel de particule in dreptul protonilor galbeni, iar finalul experimentului putea sa aduca si de parte particulelor albe o particula elementara, divina.

Yoyoyoy

medichit10.09.2008 22:13

E minunat articolul!!! E la moda !!!! :steag_sah_mic:

Spre glorie dorim sa mergem, da cu fizicianul asta pomanagiu, devenit antrenor nu stiu sincer unde o sa mai ajunga nationala.

E greu tare din nimic sa faci bici care sa pocneasca. Este cat se poate de elocvent ca nu e bun de a agita particulele in echipa, nici macar de atat.

Daca reusea sa se impuna vreodata macar in fata jucatorilor, altfel era soarta.

Cred cu tarie ca nationala a ajuns pana aici datorita valorilor pe care le poseda, nu datorita antrenorului, care s-a intamplat sa fie si el pe acolo, ca pe vremuri la pomana lui Lacatus sau a altora, care au muncit cu adevarat.

Speram ca minunea divina sa-i lumineze mintea intunecata... si sa obtinem numai victorii de aici incolo ..., speram doar atat ... .

w3bmaster10.09.2008 22:56

Ne facem de cacao dracului ...

Nationala praf 50% din jucatori nu au ce cauta ...

saphyrre10.09.2008 22:58

Prea multi protoni la nationala, mai rar cate un electron... :)

Tare articolul, felicitari.

MoWeed10.09.2008 22:58
Ne facem de cacao dracului ...

Nationala praf 50% din jucatori nu au ce cauta ...

La fel ca si antrenorul care ii tot selectioneaza....

immortal198511.09.2008 10:31

genial :D Radoi s-a lovit la nucleu :)) bravo cu artticolul :D

dica_4_ever11.09.2008 10:35

=)) super tare articolu'.tzine-o tot asa........=)))

ebonyc11.09.2008 14:47

cred ca daca vorbim de Radoi el insusi ar trebui denumit nucleu pentru ca sa spui despre Radoi ca e doar parte dintr-un sistem e aproape o insulta . Radoi este ca soarele in sistem, totul se invarte in jurul lui.

laur_2311.09.2008 14:54

Esti o adevarata!

Tare faza cu bosonul...

DelPiero1011.09.2008 15:50

Un articol foarte original!Felicitari pentru autoare!Nu are rost sa comentez prestatiei asa-zisei echipe Nationale...nu am ce comenta,pur si simplu!

dax4711.09.2008 16:57

Superb articol ! Foarte haios ! La cat mai multe !

Tupac Amaru11.09.2008 17:24

Interesant articol!

La cum au jucat, ai nostri au dat cu protonu-n electron foarte des, dand nastere unor fenomene foarte interesante (denumite "fenomenul Pitzurca", primul fizician barbugiu din istorie) de atractie prin respingere (aiurea) a balonului!

Este clar ca, la cum au jucat, ai nostri au parut niste ioni donori de ocazii rare si acceptori de situatii penibile!

Oricum, desi am jucat cu niste quarci, se pare ca Sefii Acceleratorului (Sandu, Dragomir et comp.) ar trebui sa intre intr-o gaura neagra de rushine! I-as trimite inspre origini, aceea fiind prima gaura neagra care imi vine in gand!

FortuneTeller11.09.2008 22:07

Mai bine s-ar scrie despre gaura neagra provocata de FRF si LPF, unde singura preocupare in aceste zile este accelerarea prin metode de laborator a CFR, Dinamo si Rapid catre LC via campionat + punctele europene ale Stelei in ultimii 5 ani. Teoria haosului e fascinanta, zau asa!

Korado12.09.2008 08:24

Stiu eu un preten de`al meu care ar baga in gaura lui neagra e Borecea :))) scuze de expresie!

oop12.09.2008 09:41

haios articol,excelent!Felicitari,Yoyo!

iNsTiGaToR12.09.2008 14:51

super tare :)))=)))))))) :thumbsup: