Explicatia pentru gazonul mai prost la meciul cu Bayern! Ce sa te-astepti de la clanul Becali? Articol din gaozeta.
....................
Patronul Stelei a investit 300.000 € în noua suprafațã, dar terenul se deterioreazã pe zi ce trece din cauza felului în care e îngrijit de administratorul Costel Geambazi, rudã cu Gigi
Meciul cu Bayern, dar mai ales partida cu Gaz Metan, de duminicã seara, au scos la ivealã faptul cã terenul Stelei, refãcut din temelii în urmã cu doi ani, începe sã se ardã.
Pare chel în unele zone, au apãrut pete galbene pe care iarba n-a mai crescut.
Primul meci pe care roș-albaștrii l-au disputat pe noua suprafațã a avut loc în finalul lui septembrie 2006, toatã investiția costînd minimum 300.000 de euro. Ce s-a întîmplat cu gazonul vicecampioanei?
Una dintre explicații o oferã chiar cel care a realizat refacerea suprafeței de joc, Adrian Oprișan: "Terenul din Ghencea e și suprasolicitat, însã nu acesta e principalul motiv. E un produs viu, în continuã mișcare și degeaba l-am fãcut noi cu toate sistemele ultramoderne dacã nu e îngrijit cum trebuie.
E ca și cum ai avea un Ferrari și-l conduce unul fãrã carnet, care îl tureazã la maximum, îl lovește. Normal cã îl distruge!".
Cine e administratorul terenului din Ghencea și cel direct responsabil de degradarea suprafeței de joc? Costel Geambazi, cel care e cãsãtorit cu sora mai mare a lui Gigi Becali. Cumnatul patronului se ocupã de administrarea bazei de aproape 3 ani și face parte și din acționariatul clubului, dupã ce Gigi a cedat acțiunile pe numele rudelor sale.
"ªi care e problema cã terenul se deterioreazã? Eu sînt administratorul bazei, dar nu mã ocup de gazon, domnul Oprișan se ocupã, vorbiți cu el, la revedere!"
COSTEL GEAMBAZI, administratorul bazei
Adrian Oprișan, șeful firmei care a refãcut gazonul, îl aratã cu degetul pe administratorul bazei din Ghencea
– Domnule Oprișan, de ce a început terenul Stelei sã se strice?
– Pentru cã e la fel ca un nou-nãscut. Fiind fragil, se îmbolnãvește dacã nu-l îngrijești așa cum trebuie, nu-i dai tratament la timp, dacã nu-l ajuți. El n-are gurã sã vorbeascã, simptomele lui sînt date de culoare. Cînd începe sã fie galben, cum e acum, înseamnã cã nu e în regulã.
– Dumneavoastrã nu v-ați luat rãspunderea sã-l îngrijiți dupã ce l-ați refãcut?
– Eu trec o datã pe lunã pe acolo, dar cei care se ocupã de asta sînt administratorii Stelei și e de ajuns o fracțiune de secundã, în care unuia sã-i vinã o idee nãstrușnicã de a-l uda la altã orã decît trebuie, și gata! Vara a fost toridã și poate cã s-au ghidat dupã principiul: «E cald afarã, hai sã-l udãm».
– Își va reveni?
– Acum el a început sã vegeteze și cred cã în 3-4 sãptãmîni acele pete galbene vor fi acoperite de iarbã și va fi OK. Totuși, n-am garanția asta pentru cã dacã medicul îți dã o rețetã, iar tu o arunci în sertar, mergi pe propria variantã și sari o etapã, s-ar putea sã nu fie bine. În plus, trebuie sã ai plãcere și tragere de inimã sã îngrijești un teren, nu sã te uiți la ceas vinerea și sã pleci repede acasã zicînd «Lasã cã-l ud luni mai mult și pentru sîmbãtã și duminicã!».
.....................................