FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Discutii Despre Pes 2008

razvan_stelist200703.09.2008 21:40

Deschid acest topic in dorinta ca fanii jocului PES sa discute aici despre acest joc , care dupa mine este peste FIFA

MALDINI04.09.2008 08:22

Este foarte adevarat,un joc mult peste fifa...totusi topicul e dechis cam tarziu , curand va aparea PES 2009 :D Abia astept :)

razvan_stelist200704.09.2008 22:18

putem discuta si de 2009 aici....

cristian01404.09.2008 23:21

Pai daca tot ai deschis topicul nu crezi ca e cazul sa spui ce-ti place jocul respectiv ? Plusuri si minusuri, in viziunea ta.

Uite, sa incep eu pentru ca sunt un impatimit al jocului. N-o sa fac referiri vis-a-vis de concurenta de la EA Sports, Fifa.

Spre deosebire de Pes 6, varianta 2008 are vizibile imbunatiri grafice, dar gameplay-ul lasa de dorit. De exemplu, goal-keeperii nu sunt siguri pe interventii, chiar daca au skill-urile la maximum. Adeseori si cei mai buni fac gafe impardonabile, fie scapand mingea, fie respigand-o in bocancul atacantului. Un alt minus in viziunea mea il reprezinta executarea loviturilor libere. In aproximativ 50-60% din cazuri mingea nu trece de zid, iar un eventual sut pe langa acesta e aproape imposibil de la o distanta de min. 25 de m, mingea lovindu-se de vreun jucator situat in fata portii. Iar daca punem in calcul ca executantul are niste skill-uri decente, aceste lovituri sunt aproape imposibile. In schimb, daca la shot power fotbalistul respectiv are peste 90 atunci sutul are o viteza incredibila, aproape ireala.

Gameplay-ul in ce priveste jucatorii de camp este cat de cat real, mai existand asa zisele bug-uri pe alaturi care iti mananca ficatii daca joci la nivel Top Player.

O alta bila neagra o acord pentru jocul la offside care ar trebui imbunatatit, dar si pentru hands-urile inexistente. Cel putin eu nu m-am intalnit cu o asemenea situatie.

Arbitrajul e ok, tinand cont ca vorbim de un joc pe calculator :), doar ca acele cartonase galbene se acorda destul de usor. Din asta deriva problema tackling-urilor care desi par ok, nu sunt.

O alta problema o reprezinta stadioanele, care desi sunt ok realizate, sunt putine la numar.

Sper ca 2009 sa fie mai realistic din punct de vedere al tribunelor, al fanilor mai exact. Mi-ar placea sa vad mai multe stegulete, fulare (in timpul jocului, nu la intrarea echipelor pe gazon) si de ce nu, fumigene. :)

Nu discut despre problemele jocului standard care nu are licente pentru majoritatea echipelor, pentru ca toti playmakerii isi instaleaza diferite patch-uri sa rezolve problema asta enervanta.

Meniul jocului e unul foarte simplu, banal chiar si as acorda o bila gri in directia asta, pentru ca este foarte usor de accesat.

Ar mai fi diferentele dintre jucatori, reflectate de acele edit skill-uri. Majoritatea fotbalistilor sunt egali pe teren desi au atributele diferite, dar cred ca asta e un lucru bun, altfel jocul ar deveni plictisitor.

Cupele europene cat si cele internationale sunt foarte foarte foarte prost realizate, fara reclame, fara embleme, dar asta e scuzabil atat timp cat Konami nu detine licentele.

In concluzie, Pes-ul in general este un joc ok, care necesita ceva resurse, dar care merita jucat de impatimiti.

De la editia urmatoare astept imbunatiri la gameplay si grafica, pentru ca detaliile sunt in grija patch make-erilor.

c.ronaldo1706.09.2008 18:21

Steaua si CFR vor fi in Pes2009.

razvan_stelist200706.09.2008 22:49

pe mine ma deranjeaza ca snt stadioane putine si ca nu e campionatul germaniei , iar al angliei nu are licenta(arsenal e north london si are o stema si un echipament aiurea)

MALDINI07.09.2008 05:08

Folositi patchuri :) . Eu am in jur de 200 de stadioane , echipamentele tuturor echipelor ( editia 2008-2009 ) , am Liga I , si toate echipele au nume si embleme reale.Daca doriti patchuri , luati-le de pe siteul pesromania :)

razvan_stelist200707.09.2008 10:07

ala de Liga 1 nu mrg...mie imi arata stemele echipelor romanesti si numele echipei respectiv jucatorii olandezi(FC Vaslui are jucatorii lu twente mi se pare)

c.ronaldo1707.09.2008 13:03

Pai daca nu stii sa dai LOAD imediat dupa ce deschizi jocul.

razvan_stelist200707.09.2008 14:07

cum adica?dupa ce bag patchu exact cum zic instructiunile si dau coy/paste in my documents unde am salvarea pusa nu imi mrg....echipa de ex are nume olandez , lotul e olandez(adica al echipei olandeze) in schimb e stema echipei romanesti.

eu mi-am facut o super echipa la valencia , snt in 2011-2012

c.ronaldo1707.09.2008 14:30

Bai, cum ai deschis jocul, EDIT-LOAD!