FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Expediție la Valea Boului

«12»
fcsteaua.ro28.08.2008 10:47

Acum cã ne-am vãzut cu sacii în cãruțã, cã am ajuns la masa bogaților (?) nu ne mai rãmâne decât sã facem puținã caterincã de Cristinel Borcea, acest copil bãtrân îmbolnãvit de rãutate și frustrare, omul care urãște Steaua mai mult decât se urãște pe sine însuși.

Curios și totodatã intrigat de acest personaj, am organizat o expediție în satul natal al acestuia împreunã cu antropologi și oameni de științã de la Muzeul de ªtiințe ale Naturii Grigore Antipa. Iatã ce am constatat:

Valea Boului - un sat

Poate pe nedrept uitat,

E frustrant cã e omis,

Foarte rar pomenit, scris.

Fiecare sat, se știe,

Are un fiu, are o mândrie,

Așa cum orice cãtun

Are și un om nebun.

Dar sã știți cã acest sat

E foarte apreciat,

Orice dinamovist vine

Ca la Mecca sã se-nchine

Fiindcã aici s-a nãscut

Cel ce de la început,

Avea-n sânge imprimat,

Pedigree-ul de ratat.

Cristi Borcea se numește

Cu frustrarea se-nrudește,

E prieten bun cu blatu'

Stã de crapã capra-n patru.

De cum ai intrat în sat,

Imediat ești preluat,

De un ghid, și faci escalã

Sã-i vezi coliba natalã.

La poartã, ca sã se știe,

E pusã o butelie,

Ca un simbol, ca o stemã,

Sã fii bine pus în temã.

Baba Leana e prin curte,

Face treburi mai mãrunte,

Dã cu mãtura și spalã

Cã-i casã memorialã.

Pe ea o și întrebãm

Vrem mai multe sã aflãm:

-Zii mamaie cum era,

Mititel Cristi Borcea?

-Oleu' muicã, eu mai știu?

Așa bine minte țiu,

Se ferea mereu de noi,

De credeam cã e strigoi.

Era maicã bolnãvior

Plãpând ca un iezișor,

Când era mai sãnãtos,

Era cât paiu' de gros.

Avea panã la chipiu,

Era tare pirpiriu,

Prieteni nu prea avea

Doar cu gâștele stãtea.

Ducea rațele la iaz

ªi vacile pe islaz,

Tatsu rãu îl mai bãtea,

Cã din rachiu îi ciordea.

El era milițian,

Patru clase, un plãvan,

Mã-sa era țesãtoare

Casnicã și muncitoare.

La școalã nu-l prea lãsau

Tare din scurt îl țineau,

L-au lãsat numai un an

Cã-l vroiau milițian.

Când era tatsu la anchetã

Mã-sa fãcea la crâșmã chetã,

Speriau toatã lumea,

Gratis le dãdeau sã bea.

Dar pe urmã au plecat

S-au mutat din sat în sat,

L-au luat pe bãiețel,

Nu mai știu nimic de el...

-Acum e investitor,

Acționar – finanțator,

Face prin fotbal prostii

Mai vinde și butelii.

Mai trântește câte-un meci,

Face din arbitri terci,

Cu mulți alți s-a înhãitat

A ajuns expert în blat...

-Hai cã acu' m-ai uimit!

Credeam cã s-a prãpãdit!

Eu îi fãceam pomeniri,

La biserici, mânãstiri...

Ce ți-e și cu viața asta...

Ori norocu' , ori nãpasta!

Totuși nu cred cã e el,

Nu cred cã e Cristinel...

-El e doamnã, garantat,

Acum s-a mai dezvoltat,

E bivol bine trãit

Nu mai este subnutrit.

E șmecher de București

Dar ca el mai rar gãsești,

Pe Dinamo reprezintã,

E conducãtor de gintã.

-Acuma îmi dau eu seama

Cã tot vin aici de-a valma,

Nebuni cu flamuri în mâini,

Steaguri cu capuri de câini...

Vin aici sã se închine,

Uneori s-au dat la mine,

Atunci rãu mi se ura

Îi pocneam cu mãtura!

Dar acum vãd cum stã treaba

ªi tot mi-e mai mare graba,

Sã pun taxã cu barierã,

O sã facem carierã!

Satul nostru sã prospere,

Ce-i dinamovist nu piere,

De la poarta noului

Pânã-n Valea Boului...

Dacã ești înflãcãrat,

Dinamovist pasionat,

E un loc cum altu' nu-i:

DU-TE-N VALEA BOULUI!

Cristian Ionuț

(LDS)

steaua-no128.08.2008 10:59

tare de tot :)))))

radone28.08.2008 11:00

superb la mai multe

Sherginio28.08.2008 11:19

super tare! felicitari!!

stefan0128.08.2008 11:29

=))))) baza fular-campionii

axl28.08.2008 11:31

Cat de rai sunt oamenii, bai fratele meu!!! Cand e Borcea mai terminat psihic i se tranteste o poezie de-asta sa-si taie venele. Rusine! RUSINE!!!

1on28.08.2008 11:39

Tare :))

Totuși, fațã de atunci când zicea cã se pregãtește de Liga Campionilor, eu spun cã Borcea s-a mai schimbat. Mie nu-mi mai este tot atât de antipatic (Iancu și Mureșan îl întrec de departe) ca atunci. Mai dã și declarații de bun-simț. Comparativ cu Turcu, mai de apreciat mi se pare Borcea.

florinus28.08.2008 11:43

Superb ::)))

Piece of Mind28.08.2008 11:46

GE-NI-AL!

MIREL6RADOI28.08.2008 11:50

Superb... :punk:

john_8628.08.2008 12:00

Borcea e simbolul localitatii "Valea Boului"! :bananadance: De fapt era mai bine daca se chema "Valea, boule!"

MoWeed28.08.2008 12:43

Mor de ras:)))) GENIAL!!!!

Vladady28.08.2008 12:46
Cat de rai sunt oamenii, bai fratele meu!!! Cand e Borcea mai terminat psihic i se tranteste o poezie de-asta sa-si taie venele. Rusine! RUSINE!!!

Nu mai e cazul sa-si taie venele sa spanzurat deja

"Soc in Stefan cel Mare,azi in jurul orelor 10.00,d-l Borcea Cristian a fost gasit spanzurat in vestiarul echipei la dusuri,descoperirea a fost facuta de catre d-l Turcu (nu de la Galata),

d-l Turcu spune ca l-a gasit spanzurat cu un fular al Stelei , se pare ca ar fi lasat si un bilet

de adio in care explica gestul sau "gata nu mai suport,Steaua a 3-a oara consecutiv in

Champions League ??,prefer sa mor decat sa ma puna Badea sa urmaresc toate meciurile

Stelei din UCL..."

:ce_oameni: :ce_oameni:

Korado28.08.2008 12:52

Borcea trebuia pus sa joace in filmu' ala 10.000 bc dar in lo de o fata frumoasa ca aia :X sa fie o haita de caini rapita si dusa in Egipt

Virgil28.08.2008 12:53

Mor de ras. :))) GENITAL! ;)

Fane_casieru'28.08.2008 12:59

Mor de ras. :))) GENITAL! ;)

Mor de ras. :))) ANAL ! :yeahh:

MoWeed28.08.2008 13:01

Deja incepeti cu chestii de care nu vreau sa stiu:)))

fansteaua4628.08.2008 13:32

GE-NI-TAL! :gathering:

Tupac Amaru28.08.2008 14:28

OR-GAS-MIC!

Ei, bine, gandul ca Borcea moare de ciuda ma distreaza la culme!

Tupac Amaru28.08.2008 14:34

Totuși, fațã de atunci când zicea cã se pregãtește de Liga Campionilor, eu spun cã Borcea s-a mai schimbat. Mie nu-mi mai este tot atât de antipatic (Iancu și Mureșan îl întrec de departe) ca atunci. Mai dã și declarații de bun-simț. Comparativ cu Turcu, mai de apreciat mi se pare Borcea.

Mie, crede-ma, mi se pare cel mai prostovan dintre toti bolovanii din fotbalul romanesc.

Si o sa justific: cat de prost sa fii ca sa declari public ca ai plans in noaptea de la Sevilla, ca doresti ca Steaua sa ia bataie de la toate echipele adverse, riscand sa se intample exact ce se intampla acum pe site-ul nostru: sa ne imaginam cu totii un Borcea muribund, bolnav de icter negru-ros-alb, cu robinetul de la butelie deschis si cu bricheta doar-doar se va aprinde....

Sau alta: ti-l mai amintesti cum l-au aratat astia de la Cronica carcotasilor bronzat cu ochelari de soare? Arata ca dreaq....

Dar sunt de acord cu tine ca parca s-a mai cizelat nitel...adica s-a prins ca papagalii de ziaristi chiar se amuza pe seama lui si, cand miroase ceva, devine brusc foarte rezervat si foarte sobru....asta pana cand va face ceea ce a promis, adica injectia aia letala cu dinamovism....

Fane_casieru'28.08.2008 14:56

Citesc toate postarile voastre si ma ingrozesc sa vad ca nu dati dovada de putin fair play,macar acum cand ne-am calificat in grupele CL.Sa lasam rautatile deoparte si sa fim putin realisti ....asa ceva nu vezi in fiecare zi la orice echipa.

Haideti sa facem un minim efort si sa strigam cu totii`n cor...LA LA LA LA MWUE Dinamo...LA LA LA LA MWUE Dinamo..LA LA LA LA MWUE Dinamo. :yeahh:

Living_Dead_Stripper28.08.2008 16:03

Marean Iancu, Mure-san... Astia sunt delicatese. Le vine si lor randul :) Am sa fac si cu astia niste rubrici, dar toate la timpul lor.

enjoy28.08.2008 19:22

Ar trebui sa urmeze unu cu boul de pancu, care nu dorea sa ne calificam! il astept, felicitari!

mirceaor28.08.2008 19:44
Citesc toate postarile voastre si ma ingrozesc sa vad ca nu dati dovada de putin fair play,macar acum cand ne-am calificat in grupele CL.Sa lasam rautatile deoparte si sa fim putin realisti ....asa ceva nu vezi in fiecare zi la orice echipa.

Haideti sa facem un minim efort si sa strigam cu totii`n cor...LA LA LA LA MWUE Dinamo...LA LA LA LA MWUE Dinamo..LA LA LA LA MWUE Dinamo. :yeahh:

:thumbup: am ras cu lacrimi sa moara Turcu daca te mint la commentu tau...

congrats pt poezioara..Balada Boului :laugh:

mNiosu28.08.2008 22:16

Iar ne incanti frate? Ai inceput sa faci un obicei... In 3 luni scoti un volum de poeme sa il vinzi la intrarea in stadion :laugh: .

«12»