Tot comentariul apartine site-ului http://www.afaradinghencea.ro si va invit sa va spuneti parererea pro sau contra celor scrise.
5 februarie 2000
"Am de gand să investesc in jur de 500.000 de dolari pentru ca FC Onesti să ramană in Divizia A.
Mă bazez mult pe ajutorul familiei. Nu mă pricep la fotbal, dar am multi prieteni in acest domeniu."
"Eu voi fi actionar principal, nu sponsor, pentru că sponsorii bagă bani pe care nu-i mai vad inapoi, pe cand eu vreau să-i recuperez in timp"
Ciobanul, actionar principal F.C. Onesti
27 iunie 2000
La Adunarea Generală a F.C. Steaua se hotarăște transformarea Consiliului de Administratie in Comitet Director, iar in Adunarea Generala este cooptat, printre altii, si Ciobanul.
2 august 2000
La prezentarea oficială a echipei pentru sezonul 2000-2001, Ciobanul este prezentat ca "membru in Adunarea Generală si sustinator financiar important al echipei".
1 septembrie 2000
Primul interviu in ProSport:
"Unde pun eu banii, pune Dumnezeu mana"
"Pe mine nu mă interesează publicitatea, nu mă duc la emisiuni, nu ies in față"
"Eu i-am ales pe Paunescu si Piturcă"
2 noiembrie 2000
Batausul e omul lui Ciobanul (titlu ProSport)
La sfarsitul meciului Steaua-Rapid, un suporter stelist patruns pe gazon a fost stalcit in bataie cu pumnii si picioarele de catre un tip cu barba, imbracat in civil. Ciobanul: "E bodyguardul meu. Eu l-am pus să-i bată pe toti care intră pe gazon. Dacă individul ala avea un cutit in buzunar?"
14 noiembrie 2000
Ciobanul, membru in Consiliul de Administratie si unul dintre principalii sponsori ai Stelei, a decis să intre si in viata politica El va candida la viitoarele alegeri pentru Camera Deputatilor din partea Ligii Comunității Italiene, pentru Sectorul Agricol Ilfov. "Sunt singurul candidat din partea acestei comunități si cred că am toate sansele să reusesc. Bineinteles ca din noua pozitie, imi va fi mai usor ca si in fotbal să intarim relatiile cu cel italian" a precizat Ciobanul.
15 noiembrie 2000
Ciobanul si-a gasit un slogan inedit:
"Becali George, un deputat cu frică de Dumnezeu"
Pe afisul electoral mai apare scris: "1 vot = 1 loc de muncă in Italia"
19 ianuarie 2001
"Boloni e un vagabond de antrenor, care face selectia pe blaturi"
23 mai 2001, titlu ProSport:
"Finantatorul Stelei a pacalit Armata cu 3 milioane de dolari"
"Ciobanul a dat un teren cu grau si ricin in campul de la Ștefanesti si a luat in schimb aceeasi suprafață in zona Baneasa-Pipera, unde se construiesc vile, iar pamantul e de 3 ori mai scump"
Totul a inceput cu o ancheta publicată ieri de "Adevarul", care a denuntat tranzactia. Continuand investigatia, "ProSport" a descoperit o coincidenta interesanta: in vara lui 1999, MAPN a incheiat o tranzactie de terenuri cu Ciobanul, in urma careia acesta din urma a câștigat 3 milioane de dolari, diferenta dintre preturile la zi ale pamanturilor. La cateva luni după perfectarea contractului, in iarna lui 1999, Ciobanul a inceput sa bage bani in Steaua, devenind in timp finantatorul oficial al echipei.
Ciobanul, despre afacerea suspecta: "Sunt un baiat destept care face o afacere"
Despre clubul Steaua: "Eu imprumut clubul cu bani, pe care sper sa mi-i scot din vanzarile de jucatori si din ce se va câștiga daca vom accede in grupele Champions League"
ProSport: "Ciobanul e cunoscut drept <<jupanul>> zonei Pipera-Baneasa, unde, asa cum a declarat, detine aproximativ 400 de hectare de pamant. In ultimii 10 ani, el a tranzactionat insa alte sute de hectare, cumparandu-le ieftin de la localnici si vanzandu-le scump unor <<oameni grei>>, dornici sa-si ridice vile intr-un cartier select. Schema era simpla: avand deja sute de mii de dolari, scosi din afaceri cu porci, cu oi sau din comertul cu <<turcisme>>, Ciobanul a dat buzna peste locuitorii din marginea nordica a Bucurestiului, oferindu-se sa le cumpere pamantul. Multi au cedat la ispita dolarilor, nestiind ca terenurile lor valorau, de fapt, de 4-5 ori, uneori chiar de 10 ori mai mult. Altii n-au vrut insa nici in ruptul capului sa renunte la pamanturi, situatie in care Ciobanul i-a <<convins>> prin <<metode speciale>>.
25 mai 2001,
In tribuna Stadionului National, catre finantatorul Sportului, Vasile Siman: "Ba, iti dau indicatii, ba, fraiere! Ba, vrei sa nu mai stai deloc aici? Vrei sa nu mai stai?"
29 mai 2001
"Asta-i adevarata fata a Stelei, asta-i pohta ce-am pohtit" - Ciobanul, după 5-0 cu Otelul si primul titlu
4 iunie 2001
"Daca ne vom califica in Liga Campionilor, voi construi o biserica, iar daca vom trece si de prima faza a grupelor, voi mai face incă trei."
21 iulie 2001
După ce Cornel Dinu spusese ca Adrian Neaga vorbeste ca un drogat, Ciobanul a trecut la amenințări adresate Procurorului. Oficialul stelist l-a sunat miercuri seara pe Dinu si i-a adresat un potop de invective. Dinu a comentat ieri in termeni acizi atitudinea lui Ciobanul. El a subliniat ca "n-a existat nici un dialog, ci a fost vorba numai de un monolog de injuraturi. A dovedit gradul lui de buna crestere si de comportament. Ceea ce a facut el e mahala. E degradant."
10 august 2001
După meciul tur cu Dinamo Kiev (2-4), Ciobanul crede ca ratarea accesului in grupele Ligii nu va avea repercusiuni grave asupra clubului din Ghencea si neaga ca va da "liber" la transferuri. In nume personal, Ciobanul a contractat un imprumut de 5 milioane de dolari de la Alpha Bank, bani pe care vrea sa-i verse in contul Stelei. "Creditul e aprobat, mai trebuie sa semnez ipoteca, pentru ca am garantat cu proprietățile mele. Mă mai gandesc incă daca o voi face sau nu, poate nu mai e nevoie de o suma asa mare"
10 august 2001
ProSport: "Anuntul facut de Jean Pavel, cum ca renunta la sefia <<Armatei Ultra>>, a provocat disensiuni serioase. Fostul lider a incercat sa impună un succesor, lucru cu care Ciobanul n-a fost de acord. <<Eu conduc aici, eu hotarasc!>>, ar fi spus el. Miercuri seara Pavel a incercat sa conducă iar suporterii de la peluza, dar a fost luat pe sus de bodyguarzii lui Becali si dus in loja acestuia"
28 august 2001
La intalnirea dintre finantatorii echipelor de Divizia A, presedintii, sefii federatiei si arbitrilor era sa se lase cu bataie. După cateva replici dure cu Gigi Netoiu, Ciobanul a sarit la acesta, apucandu-l de gat. Cei doi au fost calmati, dar au continuat sa-si arunce injuraturi si amenințări.
14 septembrie 2001
"Steaua nu e a mea, e a publicului"
22 septembrie 2001
"După ce a fost indepartat de la Steaua, Vladoiu povesteste ca ieri, la 15.30, a fost apelat pe telefonul mobil de catre finantatorul Ciobanul. <<M-a injurat ca la usa cortului si mi-a zis ca mă aranjează el pe mine si pe familia mea. Eu sunt fotbalist si noi, fotbalistii, injuram, nu gluma. Dar ce lucruri mi-a spus ieri Ciobanul, n-am auzit in viata mea! Locul oamenilor ca el este după gratii>>"
22 septembrie 2001
Ciobanul catre J. Vladoiu: "Esti o jigodie, bai Jeane!"
23 octombrie 2001
După Rapid-Steaua 3-0, Ciobanul declara: "Asistentul Constantinescu si-a luat 3000 de dolari de la Rapid ca sa semnalizeze ofsaid la Danciulescu"
3 noiembrie 2001
Tudor Constantinescu il da in judecata pe Ciobanul pentru insulta si calomnie.
5 noiembrie 2001
(titlu ProSport) "Ciobanul l-a injurat, l-a facut "cioroi" si l-a batut pe Malonga Parfait"
"Sambata la amiaza, inaintea derbyului Dinamo-Steaua, Malonga Parfait, prezentatorul de culoare al emisiunii umoristice <<Fotbal la Maxx>>, care parodiază campionatul, a intentionat sa-i ia o declaratie lui Ciobanul. Acesta s-a apucat sa-l injure si sa-l loveasca fiind oprit de bodyguarzi si de oficialii lui Dinamo. Ciobanul fusese subiectul unei glume facute pe seama meciului pierdut cu o saptamană in urma de Steaua in Giulesti.
<<Ba, tu iti bati joc de mine si de numele meu! Du-te-n mortii mă-tii! Du-te-n gatu' mă-tii! Tu mă iei pe mine la misto, bai cioara?!>> Gigi a sarit apoi la gatul lui Malonga, pe care a apucat sa-l lovească de doua ori cu pumnul.
9 noiembrie 2001
După acuzatiile la adresa asistentului Tudor Constantinescu, Ciobanul este suspendat pe 6 luni si amendat de FRF cu 50 de milioane de lei.
28 noiembrie 2001
Ciobanul in Evenimentul Zilei: "Asa sunt eu cu inamicii mei. Eu nu-i bag in smoala, le dau stelute. Cine are mai multe stelute, are cele mai mari sanse sa dea ochii cu dreptatea mea"
3 ianuarie 2002
Ciobanul a depășit cu masina o coloana oficiala condusa de generalul Toma Zaharia, fiindu-i suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile.
6 februarie 2002
titlu ProSport: BATAUSUL Ciobanul
"Finantatorul Stelei l-a amenintat cu moartea pe editorialistul Cristian Tudor Popescu"
"Duminica, 3 februarie, in jurul orei 21.30, Ciobanul a intrat in cafeneaua Nova Brasilia si a declansat un potop de injuraturi si amenințări la adresa ziaristului C.T. Popescu, redactor-sef al cotidianului <<Adevarul>>"
<<Voi, ziaristii, ati nenorocit tara asta. Ar fi trebuit sa fii impuscat pana acum>>
<<Am eu niste treburi acum, altfel te calcam in picioare. Da' tot am sa te pedepsesc, o sa platesti, sa tii minte asta!>>
Ciobanul declara agentiei REUTERS: "Voi lupta impotriva intregii mass-media. Toti ziaristii merita sa fie omorati pentru ca au comis cea mai cumplita ofensa la adresa mea. Presa romaneasca a impus coruptia si santajul si de aceea ziaristii trebuie sa moara"
In ProSport, despre C.T.Popescu: "E un mincinos nenorocit. O zdreanta. L-am injurat, dar nu l-am amenintat"
7 februarie 2002
in ProSport: "Am dat 1000 de dolari unui ziarist"
8 februarie 2002
titlu ProSport: "Ciobanul calca in picioare traditia Stelei"
"Un personaj violent, agramat si mincinos a ajuns in fruntea clubului care a câștigat Cupa Campionilor Europeni"
Invitat la Dan Diaconescu Direct pe 6 februarie, Ciobanul s-a dezlantuit impotriva tuturor celor care-l deranjeaza
despre Malonga Parfait: "L-am batut pentru ca merita"
- Cristian Tudor Popescu: "Un rechin. S-a manjit si el. E invidios pe toata lumea, probabil ca e invidios si pe aia care au par, ca el e chelios"
- Marius Tuca: "E un servitor care face tot ce spune Voiculescu. A luat si el spagi multe"
- Cornel Nistorescu: "E un om rau, o jigodie"
- Dumitru Tinu: "Mă face derbedeu? Pai el e mai derbedeu decat mine. E un vagabond si o zdreanta!"
După emisiune, pe adresa de e-mail a ziarului ProSport au venit sute de mesaje de mesaje ale fanilor stelisti, scarbiti de comportamentul primitiv al lui Ciobanul. O pagina de ziar a fost dedicata in intregime acestor mesaje.
16 martie 2002
Un jucator al Forestei, sub protectia anonimatului: "In turul campionatului trecut, cand Steaua a luat titlul, Foresta a jucat in Ghencea. Era 1-1 la pauza si Ciobanul a venit in vestiar. Fiecare dintre noi a primit cate 600$ ca sa pierdem in repriza a doua".
Ciobanul a negat intamplarea, sustinand ca la partida respectiva ar fi ajuns la stadion prin minutul 60, "pentru ca am fost la emisiunea <<Steaua ta norocoasa>>, la care a participat si Hagi." După verificarile ProSport a rezultat ca singura participare a celor 2 la emisiunea mentionată a fost pe 21 aprilie 2001, ziua meciului Steaua-Gloria Bistrita. Confruntarea cu Foresta avusese loc cu 7 luni in urma!
27 martie 2002
Hagi: "Steaua nu e a lui Paunescu, Becali sau Piturca Ce performante notabile are Steaua de 2 ani incoace? Zero pe plan international"
28 martie 2002
Ciobanul: "E prea mic Hagi ca sa-mi indrume pasii in viata"
"Nu e sanatos la cap"
"Sa-si vadă de coronita lui de rege"
29 martie 2002
Hagi, despre tripleta Paunescu-Becali-Piturca: "Obiectivul acestor persoane este sa facă afacerea vietii lor, nu sa construiască un club bine organizat, care sa aibă performante. Conducerea a pus monopol pe club, membrii fondatori au fost dati afara fară să-i anunte cineva."
Ciobanul, despre Hagi: "Si-a dezvelit caracterul murdar. Eu nu dau milioane de dolari ca sa fiu condus de membrii fondatori"
30 martie 2002
Hagi: "Aseară Ciobanul i-a telefonat unui prieten comun, facandu-ma cu ou si otet. Ce jigniri, ce vorbe de mahala!"
Ciobanul, despre incident: "I-am zis, prieteneste, da-l in aia a mea!"
2 aprilie 2002
"Fostele glorii ale Stelei se simt indepartate de actuala conducere si se declara impotriva preluarii clubului de catre tripleta Paunescu-Becali-Piturca."
Iordanescu: "Steaua nu poate fi vanduta oricui si pe orice suma"
Lita Dumitru: "E inadmisibil sa se facă o comparatie intre cei de la Steaua si Gică Hagi"
Ciobanul, după prezenta lui Hagi la Procesul Etapei: "E un papagal. A dat dovada de o perversitate de ultima speta. Si pe Iordanescu l-am trecut deja pe lista dusmanilor după ce a spus."
13 aprilie 2002
Ciobanul in Libertatea: "Hagi e un tampit, un dobitoc cu mintea ingusta. Are ura pe Piturca si venin impotriva mea. E un analfabet, o zdreanta si o jigodie".
24 aprilie 2002
Plecat de la Steaua, Danciulescu afirma: "La Steaua e o adevarat dictatura. Suporterii care striga <<demisia>> pleacă acasă cu ochii umflati"
3 mai 2002
Invitat la OTV, Ciobanul a afirmat ca la procesul de divorț al lui Hagi de Leni Celnicu a depus marturie mincinoasa in favoarea lui Hagi. "Mi-am cerut scuze la fata aia, m-am si spovedit... Nu mai vreau sa-mi amintesc"
7 mai 2002
După o editie speciala a emisiunii "Minutul 91", in care 4 actori deghizati i-au parodiat pe Cornel Dinu, Ciobanul, Gheorghe Ștefan si Dumitru Dragomir, Ciobanul dar telefon la televiziune, amenințandu-i pe unii dintre cei care au participat la realizarea emisiunii.
9 mai 2002
Ciobanul e ales vicepresedinte al Consiliului Director al FC Steaua.
1 octombrie 2002
După meciul Steaua-FCM Bacau, simtindu-se lezat de glumele dintr-o emisiune "Vacanta Mare", Ciobanul a sarit sa-l bata pe Mugur Mihaescu, prezent si el la meci.
"Bai, avortonule! Ma homosexualule! Iti sparg fata, f... mortii mă-tii! Nesimtitule, jegosule! Sa nu mai faci glume pe seama mea si a familiei mele!"
Ciobanul despre scandal: "Eu nu permit nimanui sa-si bata joc de mine. I-am zis <<Iesi, ba, in p...a mă-tii afara! Ce cauti aici?>> Sa facă misto de mă-sa si de familia lui, nu de mine!"
Mugur Mihaescu: "L-a sunat si pe colegul meu Radu Pietreanu si l-a amenintat ca-l taie!"
18 octombrie 2002
In timpul conflictului intre clubul Steaua si firma Tehnorob, patronul Alexandru Voinescu a marturisit ca a fost sunat de Ciobanul. "A fost un monolog de injurii si amenințări".
Ciobanul i-ar fi spus lui Voinescu: "Pentru fiecare surub pe care il demontezi, iti scot cate un dinte. Esti pe lista mea neagra"
18 ianuarie 2003
Alexandru Paleologu: "Acest domn Becali e o bestie. Am vazut cum l-a insultat pe Cristian Tudor Popescu. Felul cum a intervenit, l-a agresat si l-a insultat pe acesta imi arata un om infumurat, inchipuit si increzator in forta pe care i-o dau banii si abuzul de bani pe care-l face. [...] Acest Becali imi este antipatic la culme. [...] Aceasta extrema obraznicie si agresivitate mă dezgusta. [...] un marlan obraznic si setos de putere reuseste (sa se asocieze cu emblema Stelei, n.n.) pentru ca oamenii mai destepti dispretuiesc asta si nu vor sa se bage mai adanc in aceste lucruri."
28 ianuarie 2003
"Jos mainile de pe Steaua!" - Un grup de aproximativ 20 de suporteri stelisti protestează ca urmare a preluarii pachetului majoritar de actiuni la Steaua de catre Ciobanul.
4 martie 2003
Florin Prunea: "Mi-a spus Miu ca Ciobanul l-a amenintat ca-i taie tendoanele"
Iulian Miu: "Ciobanul m-a amenintat in privinta integrității corporale. Nu e prima oara cand mă ameninta"
18 martie 2003
Ciobanul despre Anton Helesteanu: "Poate e handicapat mintal"
Despre Nicolae Grigorescu: "Grigorescu e o jigodie care face o mie de manevre"
22 martie 2003
Ciobanul, tot despre Helesteanu: "trebuia sa fie interzis pe stadioane! E un criminal!"
31 martie 2003
Ciobanul: "Echipa nationala e ca o fosta iubita pentru mine, acum sunt cu Steaua, m-am casatorit si am facut copii cu ea."
5 aprilie 2003
Ciobanul: "In proportie de 90%, cred ca Iordanescu a avut un interes sa-l convoace pe Reghecampf la nationala"
"Iordanescu vrea raul Stelei"
10 aprilie 2003
Ciobanul: "Daca va câștiga altcineva dreptul de inchiriere a arenei, atunci o sa iau nocturna, care e a mea. Apoi o sa distrug toate terenurile de antrenament facute de noi, o sa le las teren agricol"
3 mai 2003
Ciobanul: "Daca va influenta viata si viitorul meu, o sa-l fac pe Padureana sa-si blesteme ziua in care s-a nascut. La orice intalnire de la Liga sau Federatie o sa-l scuip si o sa-l injur"
6 mai 2003
Ciobanul: "Cand or sa fie toti oamenii de fotbal corecti, nici eu n-o sa-i mai jignesc"
Catre Ioan Horoba: "ai fata de cioban"
13 mai 2003
Ciobanul: "Padureanu e o jigodie care a distrus fotbalul. E un bosorog nenorocit, un papagal, trebuie sa fie persona non-grata in Romania"
31 mai 2003
După Otelul-Steaua: "Da, am jucat pentru Hrebenciuc. Erau interese multe, si politice si de tot felul. Ce mă interesa pe mine Otelul? Eu am prieteni in PSD, iar Viorel Hrebenciuc e amicul meu si deputat PSD de Bacau."
8 iulie 2003
Ciobanul: "Iordanescu e un om fals"
17 iulie 2003
Ciobanul: "Daca vom fi obligati sa plecam din Ghencea, distrug stadionul! Demontez nocturnele, aduc un plug sa are gazonul si iau toate instalatiile de la oficiala, pentru ca sunt ale mele"
31 iulie 2003
Ciobanul: "Eu n-am fost cioban, ci patron de oi. Am intrat in fotbal pentru imagine"
24 septembrie 2003
Ciobanul: "Iordanescu e corupt, pentru ca a luat jucatori la echipa nationala pe spaga"
4 octombrie 2003
Becali hotaraste ca suporterii care vor dovedi la intrare ca au votat la referendumul pentru Constitutie vor intra gratis la meciul cu FC Oradea.
22 octombrie 2003
Ciobanul: "Pot dovedi ca Iordanescu e nebun!"
"I-am transmis (lui Iordanescu, n.n.) printr-un prieten de-al lui tot ce stiu despre el. Daca zic tot, n-ar trebui sa iasă din casa de rusine"
29 octombrie 2003
Gazeta Sporturilor: "Aseara in finalul emisiunii <<100%>>, de pe Realitatea TV, Ciobanul a fost intrebat de realizatorul Robert Turcescu daca stie cine a marcat pentru Steaua la penaltyurile finalei de la Sevilla, in '86, si cine a ratat. <<Nu stiu sa va spun>>, a fost replica socanta a patronului din Ghencea."
4 noiembrie 2003
despre Iordanescu: "E un nenorocit, un caracter jegos"
9 decembrie 2003
Îl numeste pe Balaj, după Farul-Steaua 2-1, "vagabond si pervers"
15 decembrie 2003
"Balaj e un nesimtit"
5 ianuarie 2004
Ion Craciunescu: "Ciobanul m-a sunat pe 1 ianuarie sa mă certe!"
7 ianuarie 2004
Ciobanul anunta ca pe 10 ianuarie va deveni presedinte al Partidului Noua Generatie.
8 ianuarie 2004
Gazeta Sporturilor, comentarii la stirea ca GB intra in politica:
Emil Hurezeanu: "Daca vorbim de omul politic Ciobanul, apare mai degrabă un bruiaj decat ceva limpede"
Paul Pacuraru: "Intrarea lui Ciobanul in politica ar compromite si mai mult ideea de seriozitate a clasei politice romanesti"
Toni Grecu: "Ciobanul este un mare câștig pentru cei care fac umor. E mai tare ca Jojo"
10 ianuarie 2004
Ciobanul este ales presedintele PNG. Declara ca orientarea PNG este "de centru, iar stanga si dreapta le vad in functie de situatie"
"Cand mama era insarcinata cu mine, se ruga la Dumnezeu sa-i dea un baiat cu stea in frunte. Azi o sa mă duc acasă si o sa-i zic: <<Mama, a aparut si Steaua pe frunte>>"
15 ianuarie 2004
Ciobanul, presedintele PNG, a hotarat sa-si inceapă campania electorala in martie, la Craiova, in fata statuii lui Mihai Viteazul.
19 ianuarie 2004
Ciobanul si-a facut club de Wu-Shu
"Am cei mai tari luptatori! Nu-i platesc, ci doar le asigur conditii de pregatire. Poate voi avea nevoie de ei si in noua cariera, cea de politician. Acum apar dusmani de calibru si trebuie sa iau totul in calcul"
20 ianuarie 2004
Ciobanul l-a dat afara pe Radu Niculescu chiar la urcarea in autocar. "Nu mă interesează ca ai contract! Nu te mai platesc!" i-a spus jucatorului.
8 februarie 2004
Iritat de faptul ca trebuie sa platească 4% din suma de transfer a lui Claudiu Raducanu Federatiei, Ciobanul l-a amenintat pe Mircea Sandu: "La un moment dat, probabil ca o sa las galeria sa se duca peste Mircea Sandu. Nu o sa-i atat eu pe suporteri, dar, stiti, ei sunt fanatici si greu de stavilit"
12 februarie 2004
La indemnul lui Ciobanul, cei 4 jucatori stelisti convocati pentru turneul din Cipru au refuzat convocarea.
14 februarie 2004
La interventia presedintelui Ion Iliescu, Ciobanul accepta sa lase jucatorii la lot, insa Federatia decide sa renunte la ei.
19 martie 2004
Ciobanul: "Am propria mea lege si-mi fac singur dreptate. Ii am pe creier pe toti dusmanii. Cand ii vad, fac crize."
30 martie 2004
Ciobanul, despre Iordanescu: "E un pervers si un fals, care a luat spaga"
Are perversitatea in sange!
Ciobanul, patronul Stelei, l-a atacat din nou pe selectionerul Iordanescu, furios pentru faptul că acesta nu a acceptat impacarea. Puiu este fals si pervers. M-au sunat Mitică Dragomir si cu Satmari să-mi spună că Iordanescu vrea să ne impacam. A vrut doar să mă adoarma O să fac recurs la Curtea Supremă de Justitie dacă verdictul final mă va afecta, a punctat Gigi. Magnatul din Pipera si-a continuat tirada impotriva lui Puiu: E de pe altă planeta Eu stiam că ne-am impacat, dar gata, s-a terminat cu el. Puiu are perversitatea in sange! A luat spagă de la mai multe persoane, dar el vrea să ia spagă si să fie si curat. Am mai multi martori decat iși inchipuie el, si o să-i aduc pe toti la proces. Eu nu am mai venit de data asta pentru că am crezut că ne-am impacat. Referitor la scandalul cu convocarea stelistilor la nationala jucatorii au zis că merg, ce mai trebuie atatea hartii, oricum a trimis una clubul, a conchis Ciobanul
6 aprilie 2004
In procesul cu Iordanescu, Ciobanul a primit o amenda penala de 350 de milioane de lei.
21 aprilie 2004
Ciobanul a inchiriat o intreaga sala de cinema la Mall pentru ca stelistii sa vizioneze filmul "Patimile lui Hristos".
28 aprilie 2004
Ciobanul a declarat ca vrea sa achizitioneze drepturile de difuzare a filmului "Mihai Viteazul". "Acest film m-a inspirat sa intru in politica. A trezit in mine sentimente de patriotism, de barbatie, de maretie, sentimente paterne si de iubire de tara. Poate in campania electorala a PNG voi folosi mesaje din acest film"
25 iunie 2004
Invitat la OTV, Ciobanul i-a amenintat cu represalii pe realizatorii Cronicii Carcotasilor. "Pun eu mana pe zdrentele de Huidu si Gainusa. O sa vadă ei! Sunt niste jeguri. După aceea voi raspunde in fata legii pentru ce le voi face, dar nu-mi pasa de niste gunoaie", a spus Becali.
17 iulie 2004
In scandalul drepturilor de televizare: "Nu mă fac pe mine 100 sau 200 de mii de dolari in plus. Mă pi... pe ei de bani!"
19 iulie 2004
Ciobanul a fost reales presedinte al Partidului Noua Generatie la Congresul Extraordinar desfășurat la hotelul Marriott. Totusi, patronul stelist s-a enervat ca, din 418 de voturi, "doar" 415 au fost in favoarea sa, 2 impotriva, iar un delegat s-a abtinut. "Cred ca cei doi reprezintă partea malefica a acestui partid. Pacat ca este vorba de un vot secret. Nu-mi mai trebuie inamici si in familia PNG!"
"Dumnezeu mi-a cerut sa intru in politica, acum trebuie sa-mi netezească drumul"
4 august 2004
După debutul lui Walter Zenga la Steaua: "E un grup putred acolo, in galerie. Nu-l sustine pe Zenga? N-o sa mai intre in stadion!"
25 august 2004
Ciobanul: "Nu mă voi baga niciodată peste Zenga, dar daca eu vreau ca un jucator sa intre in teren, va intra"
9 septembrie 2004
Ciobanul: Carcotasii sunt niste cacaciosi!
Duelul verbal dintre Ciobanul si cei doi carcotasi, Șerban Huidu si Mihai Gainușă, a consemnat un alt episod. Cei doi l-au ironizat pe patronul stelist miercuri seară in emisiunea de divertisment Cronica carcotasilor, difuzată de Prima TV. Fară a-i pronunta numele lui Gigi, Huidu a spus despre patronul stelist: În ceea ce-l priveste pe derbedeul care ne-a amenintat pe OTV, o să vadă el după alegeri ce o să pățească. Gainușă l-a completat imediat imitand o oaie: După alegeri, adică după transhumanță, beheee.... Latifundiarul din Pipera nu s-a lasat mai prejos ieri: Carcotasii sunt niste cacaciosi! O să-i pedepsească Dumnezeu. Sunt pusi de Miron Mitrea, patronul lor, să mă jigneasca Atacul lor are conotatii politice, amandoi au rude in PSD
28 septembrie 2004
Ciobanul, inaintea returului cu CSKA Sofia: "Eu, sa mă impiedic de niste bulgari?!"
Ciobanul, despre relatia cu fratii Camataru:
august 2004: "Nu-i cunosc pe fratii Camataru!"
septembrie 2004: "Da, il cunosc pe Nutu, dar mai bine il stiu pe fratele lui, Sile. Nu am luat bani de la ei, dar am facut niste acte de vanzare-cumparare"
octombrie 2004: "Da, am imprumutat 30.000 sau 50.000 de dolari, maximum 100.000. Luam 100.000 de dolari si ii dadeam inapoi peste doua-trei zile"
27 octombrie 2004
Sursele Gazetei Sporturilor sustin insa ca Ciobanul a imprumutat de la fratii Camataru sume de ordinul milioanelor de dolari, iar in momentul arestarii acestora le datora 2 milioane de dolari!
4 noiembrie 2004
Afisele electorale ale lui Ciobanul contin un slogan folosit si de liderul miscarii legionare, Corneliu Zelea Codreanu: "Jur in fata lui Dumnezeu ca voi face o Romanie ce va straluci ca soarele sfant de pe cer"
8 noiembrie 2004
titlu Gazeta Sporturilor: "Steaua, jucarie politica"
Cu o zi inaintea meciului FCM Bacau-Steaua, jucatorii roș-albastri au fost nevoiti sa participe la lansarea candidatilor PNG Bacau facuta de Ciobanul si Dumitru Sechelariu. Jucatorii au suportat o temperatura de 5 grade in treninguri, tremurand serios.
13 noiembrie 2004
Invitat la OTV, Ciobanul a declarat: "Cat voi trai, nu voi accepta sa dau mana cu un homosexual. Homosexualitatea e cel mai mare pacat de pe fata pamantului după uciderea de oameni"
15 noiembrie 2004
Ciobanul: "Dinita e un baiat cuminte, un fotbalist foarte bun, dar nu prinde nici lotul. Mă voi implica in cazul sau"
25 noiembrie 2004
Ciobanul, inaintea meciului cu Besiktas: "Suntem in Postul Craciunului si Dumnezeu ne ocroteste acum. Turcii nu ne pot invinge in perioada asta, asa cum nici pe Mihai Viteazul n-au reusit sa-l rapună"
1 decembrie 2004
Gigi: M-au drogat la TVR!
Patronul stelist, Ciobanul, crede că i s-au pus pastile in cafea inainte de ultima emisiune electorală difuzată pe postul public de televiziune. Invitat marti seară la OTV, la emisiunea lui Dan Diaconescu, patronul stelist Ciobanul si-a varsat naduful, nervozitatea sa fiind provocată de insuccesul in alegerile electorale. Latifundiarul din Pipera a avut două tinte precise: conducerea TVR si boss-ul rapidist George Copos. Gigi i-a atacat dur pe cei de la TVR, invinovățindu-i de prestatia sa confuză de la emisiune, cand a avut numeroase ezitari. Eu nu am emotii niciodată in fata camerelor de filmat. Ba, mai mult, mă simt in largul meu atunci cand apar la televizor. Dar la emisiunea electorală la TVR am avut niste emotii neobisnuite. Nu m-am simtit bine, am avut un puls neregulat, ceva nu a fost in regulă cu mine. În loc să fiu combativ, asa cum sunt eu de obicei, am avut ezitari mari, am fost nesigur. Eu cred că m-au drogat la TVR! Mi-au pus pastile in cafea inainte de emisiune ca să mă fac de ras!, a rabufnit Gigi. Și George Copos a intrat in colimatorul patronului stelist. George mi-a spus inainte de alegeri: «Gigi, nu te baga in politica nu o să te lase ăștia să intri in Parlament!». Iar după alegeri, acelasi Copos mi-a zis la telefon: «Îmi pare rau pentru tine, dar ti-am zis că nu o să te lase». De unde stia Copos?! George s-a dus la PSD după ce mi-a zis că vine la PNG, asa că i-am inchis telefonul spunandu-i: «Tradatorule, te-ai dus la utecistii tai!», a povestit Gigi.
15 decembrie 2004
Ciobanul, despre viitorul sau post de televiziune: "Se va numi Becali TV, nu Steaua TV, dar probabil ca jucatorii vor fi moderatori"
"Despre orice se poate vorbi intr-un portret al lui Ciobanul, dar nu despre complexitate. Dotat cu un activism iesit din comun, noul "politician" este un exemplu de impulsivitate si de lipsa de moderatie atunci cand abordează orice domeniu. Nu se sinchiseste de reguli, de adevar sau de logica, iar lumea pe care o construieste este cea a Dorintelor sale de copil frustrat, care se rasfata, plin de capricii. Daca ar fi nevoie de un singur cuvant care sa il caracterizeze, acesta ar fi <<confuzie>>: confunda o grupare politica cu o echipa de fotbal, dezbaterea politica cu procesul etapei si alegatorii cu galeria de club. Valorile morale sunt confundate cu valoarea banilor si cu puterea pe care acestia i-o ofera iar felul in care se comporta pe terenul politicii este asemanator cu cel al unui fotbalist nimerit din greseala pe terenul de hochei. Chiar nu este nevoie de cunostinte deosebite de psihologie pentru a-l <<citi>> pe Gigi"
Florin Tudose, psihiatru, revista Psihologia Azi, nr.4/2004
28 decembrie 2004
Becali mută Steaua la Craiova
Patronul echipei Steaua are pregatit un plan de rezervă in cazul in care generalii din MApN nu-i vor lasa echipa să joace pe Ghencea, asa cum se preconiza. Eu nu m-am speriat deloc de această varianta Dacă nu sunt lasat să joc pe Ghencea mut echipa la Craiova! Fac acolo Steaua Olteniei si sunt sigur că o să am sprijinul a zeci de mii de olteni fanatici! Cred că ar fi si o lovitură pe plan electoral, pentru că oamenii de acolo sunt patrioti si mă vor vota de la mic la mare. Există si o altă varianta Aș putea fuziona cu Gino Iorgulescu, care va lasa Steaua să joace in Cotroceni. Tot generalii vor fi cei care vor pierde, a punctat Ciobanul
24 ianuarie 2005
DRUMUL SPRE Steaua
"Gigi pricopsitul"
Pe 18 ianuarie 2000, Mitică Dragomir se lauda că-i va impaca pe fratii Becali cu Victor Piturcă si l-a promovat pentru prima dată intr-un ziar pe Ciobanul: "Cel ce a inceput această actiune este Ciobanul, pricopsitul, multimiliardarul prieten al lui Piti si var bun cu fratii Becali. Misiunea mea si a lui Viorel Paunescu este să-l induplecam pe Piti, iar a lui Ciobanul să-l induplece pe Giovanni".
"Nu urmaresc să preiau Steaua!"
Ciobanul oferea primul sau interviu unui ziar pe data de 2 iulie 2000. Prilejul era oferit de proaspata sa cooptare in Consiliul de Administratie al Stelei. "Vreau să se stie din capul locului că eu nu urmaresc preluarea Stelei, asa cum o spun unii si altii. Eu am bani multi si vreau să ajut Steaua, nu să obtin profit de pe urma ei. Voi imprumuta cu bani clubul atunci cand nu sunt de-ajuns si-i voi recupera de la conducere fară să cer un leu in plus", promitea Becali.
Prezentat pe ritmuri de Beatles
Pe 1 august 2000, Steaua iși prezenta lotul la Sala Rondă a Hotelului Intercontinetal. Înainte ca jucatorii să apară pe rand in fata presei, prezentatorul galei a dat citire listei cu cei mai importanti sponsori ai echipei pentru sezonul 2000-2001. Pe acordurile melodiei "Free as a bird" (Liber ca o pasare) a formatiei Beatles, Ciobanul a patruns in scenă alaturi de reprezentantul BCR.
"Era un fel de chibiț"
Laurentiu Rosu juca incă pentru roș-albastri cand Ciobanul a inceput să se apropie de Steaua. "L-am vazut pentru prima dată la o petrecere dată de club. Apoi, a inceput să vină la stadion. Nu avea nici o functie, asa că nu se baga in chestiile ce tineau de echipa Era un fel de chibit Înainte de meciuri il suna pe colegul meu de camera Sabin Ilie, si ii spunea: «Bai, dacă dai gol cu ăștia iți dau atat!"». Sabin a intrat in jocul lui si chiar il intreba inaintea etapei: «Cat imi dai dacă marchez maine?». Cand am plecat afară mi-a spus să nu o fac pentru că vrea să construiască o echipă mare la Steaua. Oricum, nu am crezut vreodată că va ajunge presedinte la Steaua".
"Cand l-am cunoscut eu era in umbra domnului Paunescu si trecea drept un prieten al clubului. Nu mi-aș fi imaginat vreodată insă că el va deveni patronul Stelei"
Jean Vladoiu
80% dintre romani stiu, conform Institutului National de Statistica cine este Ciobanul
1994
Prima tentativă
Becali sustine că prima sa incercare de a face afaceri in lumea fotbalului a fost tentativa de-a-l achizitiona pe Radu Niculescu. "Prin '93-'94, Giovanni m-a luat si m-a dus la Sibiu să mi-l arate pe Radu Niculescu, un fotbalist despre care el mi-a zis că va ajunge departe, că e cel mai promițător si că ar merita să-l cumpar pentru că am bani multi. Nu l-am luat pentru că era scump si nu mi s-a parut o afacere bună". Ulterior, Niculescu a ajuns de la Sibiu in Banie, Universitatea platind pentru el aproape 500.000 de dolari, ceea ce a insemnat multi ani recordul in materie de transferuri interne.
"Se imbraca după Piturcă"
Unul dintre fostii jucatori ai clubului din Ghencea spune că in vremea cand dadea tarcoale Stelei, Ciobanul se imbraca prost: "Nu se putea spune că are bani. Dacă l-aș fi vazut la stadion, i-aș fi dat autograf, nu bună ziua". Apoi, după o vreme petrecută alaturi de Victor Piturca vestimentatia lui Becali s-a imbunatățit: "A inceput să se imbrace precum Piturca Purta Piturcă maletă pe sub sacou, purta si Gigi. Doar că nu-i placea să apară tot in negru si purta bluze deschise"
Gigi in 2000
- A uimit in Ghencea prin felul in care manca: repede, cu ambele maini si fară tacamuri
- Și-a adus rudele in loja iar acestea jucau carti in timpul meciului
- A inventat cardul "Punga cu bani", prin care platea jucatorii
- Hainele nu-i tradau averea
- Avea un singur bodyguard, o namilă de ucrainean
Actionar de-o noapte la Onesti
Înainte de a intra in CA al Stelei, Ciobanul a incercat să preia pe FC Onesti. Presedintele moldovenilor de atunci, Nicolae Puiu, povesteste: "Eu il cunoscusem la meciul Stelei cu West Ham. Ulterior a venit in vizită la Onesti, am vorbit despre posibilitatea de a lua clubul, dar a renuntat rapid. Era prea mică echipa pentru gustul lui". Totusi, conform gurii targului din Onesti, Becali ar fi investit ceva in urbea moldoveana O prostituată s-a laudat la cateva luni după trecerea patronului stelist că Becali i-a platit serviciile cu 100 de dolari.
"Taci, că tu nu stii să vorbesti!"
Pe 20 septembrie 2001, Steaua a jucat in Elvetia contra lui St. Gall. Din delegatia care s-a deplasat atunci in Țara Cantoanelor a facut parte si Ciobanul. Era considerat omul cu banii, nu omul cu vorba, ziaristii prezenti la fata locului afirmand că Viorel Paunescu si Victor Piturcă i-ar fi spus la un moment dat: "Gigi, tu nu te mai baga să vorbesti pe-aici că nu te pricepi! Lasă-ne pe noi!"
"Azi sunt idolul tinerilor!"
În această postură se vede Ciobanul după ce dintr-un necunoscut a devenit patronul Stelei
- Domnule Becali, ce v-a determinat să investiti in 2000 la Steaua?
- A fost in primul rand ambitia mea de a deveni celebru. Recunosc asta.
- Cine v-a atras langă echipa
- Dumitru Dragomir, Victor Piturcă si Viorel Paunescu au avut cate un merit. Mitică Dragomir chiar mi-a spus : "Bai, Gigi, dacă esti patron la Steaua, esti mai mare decat presedintele Romaniei. Ascultă-mă că eu sunt destept! E cel mai mare lucru pe care il poti face". Piturcă si Viorel Paunescu mi-au promis că vom face treabă bună impreună si m-am alaturat lor. Oricum nu m-au luat de baiat bun, ci pentru banii mei.
- Ce diferență este intre Ciobanul de acum 5 ani si cel de astazi?
- M-am schimbat mult in bine pentru că am devenit un idol pentru tinerii din Romania. Sunt un exemplu de succes in viață si deci nu mă mai pot purta oricum.
- Dacă ar fi să dati timpul in urma ati fi facut alti pasi?
- Da, aș fi investit de 10 ori mai mult.
Renegat de cei ce l-au "nascut"
Cei care l-au atras in fotbal pe Ciobanul refuză să mai discute despre el in acest moment
La finalul anului 1999 intreaga Romanie era cuprinsă de febra jocului de bingo, serialul "Tanar si nelinistit" se apropia de episodul 1000, un ziar de sport costa 2.500 de lei, iar cel mai fierbinte subiect al momentului era conflictul dintre antrenorul "nationalei", Victor Piturca si cei mai importanti jucatori ai sai, Hagi si Gică Popescu.
Acest scandal a fost, probabil, evenimentul cu cele mai multe urmari asupra fotbalului romanesc al ultimilor ani. Unul dintre aceste efecte a fost si aparitia lui Ciobanul in peisajul Diviziei A.
Drumul sau de la stadiul de ilustru necunoscut pană la cel de patron al celei mai titrate echipe din Romania a fost deschis, asa cum si singur recunoaste, de trei persoane: Victor Piturca Dumitru Dragomir si Viorel Paunescu. Astazi, nici unul dintre cei trei nu vrea să audă de Ciobanul:
"Nu discut nimic despre Ciobanul, nu comentez, nu spun, nu zic absolut nimic"
Dumitru Dragomir
"Refuz să discut despre acest om"
Victor Piturcă
"Nu doresc să comentez nimic legat de acest subiect"
Viorel Paunescu
27 ianuarie 2005
Asteaptă banii de la Ciobanul
Victor Piturcă este in continuare actionar la Steaua, desi a fost numit selectioner luna trecuta "Sper ca Ciobanul să-mi dea banii pe care mi-i datorează si să terminam odata Nu vad insă de ce s-ar crea o situatie ciudată la un moment dat. Ar fi fost altceva, intr-adevar, dacă m-aș implica. La momentul respectiv, pentru că nu avea bani, mi-a dat actiuni, insă acum regret. Puteam să iau o garantie mult mai puternica deoarece banii nu stiu cand vin", spune Piturca
3 februarie 2005
"Am vorbit si cu Mihai Stoica, si cu Walter. Le-am spus că nu vom aduce alti straini la echipa Am decis că de acum inainte la Steaua nu vor mai fi transferati niciodată jucatori de afara Am niste ambitii mai nationaliste, am orgolii, vreau să mă bat in Europa numai cu romanii. Gata! Steaua e Romania, atat! Pe mine mă interesează Romania si romanii. Nu l-aș lua nici pe Shevcenko sau Zidane", a declarat marti Ciobanul.
6 februarie 2005
"Eu n-am stat niciodată prea mult pe-acasa Tot timpul am alergat, am cunoscut oameni, mi-a placut să fac afaceri. Viata mea s-a schimbat in ultimii cinci ani, acum sunt persoană publica În tară sunt mai multe fan-cluburi Ciobanul decat fan-cluburi Steaua si trebuie să fiu un model pentru tineri.
8 februarie 2005
Un sac de bani
Ciobanul oferă jucatorilor, in caz de calificare, toti banii din drepturile de televizare, plus 100.000 de dolari din propriul buzunar. "Meciul cu Valencia este mai important decat titlul de campioană pentru că pe acesta din urmă nu avem cum să-l mai pierdem", a declarat ieri Ciobanul, care a promis cate 20.000 de dolari fiecarui jucator pentru cucerirea campionatului
10 februarie 2005
Patronul Stelei, Ciobanul, este hotarat să intre in lupta pentru postul de primar al Bucurestiului, dacă viceprimarul Ludovic Orban va fi desemnat candidatul Aliantei D.A.: "M-a deranjat ipocrizia lui. A zis că Bucurestiul e kilometrul zero al democratiei. După ce a facut pană acum, e kilometrul zero al hotiei. Mai mult, nu pot accepta să fie primar unul care a fost de două ori la dezalcoolizare. Nici cioban la oi nu-l luam. Îl dadeam in suturi afară".
12 februarie 2005
Joi noaptea, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu in direct", de la OTV, Ciobanul a vorbit despre motivele pentru care vrea să se despartă de Neaga. "Da, o să-l vand in Coreea, dar după meciurile cu Valencia", a spus patronul din Ghencea. Întrebat de moderator dacă ii va mai da drumul atacantului in cazul in care Steaua va elimina campioana Spaniei, Becali a replicat: "Ei, nu o să-l mai vand, că nu o să mai putem juca fară el. Haideti să fim seriosi, ce, stă Steaua in Neaga?".
"Eu vreau să-l vand pe Neaga ca să-i fac loc in echipă lui Andrei Cristea, că la el am sperante că va fi jucatorul de 20 de milioane de dolari al Stelei"
Ciobanul
14 februarie 2005
Patronul gruparii din Ghencea a aratat, luni, contractul de transfer al Adrian Neaga la formatia coreeană Chunnam Dragons, dar nu a dorit să facă publică suma pe care o va incasa in urma acestei tranzactii. "Neaga va pleca indiferent de rezultatul meciului cu Valencia. El mai are contract cu Steaua incă 9 luni, dacă mai stau il pierd, nu mai iau nici un ban pe el. Pentru ce l-aș mai tine? În plus, are 27 de ani. Pleacă si el, iși face viitorul, imi scot si eu banii pe care i-am bagat si cu asta basta. Neaga a ajuns la un nivelul maxim. Eu vreau jucatori de 18-19 ani care să poată să creasca Credeti că Neaga mai poate să crească mai mult față de ce a jucat in tur? Are 27 de ani, asta e nivelul maxim al lui. Eu am avut intotdeauna incredere in el, dar se termină contractul. Mai bine iau banii pe el si la revedere", explicat Becali.
18 februarie 2005
Steaua aplaudacilor
Walter Zenga are ochi de antrenor si inimă de negociator sef cu FMI. El stie că pentru a rezista in fata unui ciclon de instincte precum Ciobanul e nevoie de cedari minime, care să nu pericliteze profesiei.
Ceea ce a facut insă miercuri seara pe "Mestalla", depășeste linia dintre compromis si compromitere. L-a lasat in tribună pe Neaga, jucator fară de care n-ar fi ajuns niciodată in primavara europeana Și a facut asta, oricate explicatii ar furniza, la presiunea sistemului arbitrat de la Steaua, acolo unde un singur cuvant conteaza cel al lui Ciobanul.
Ceilalti au idei, vorbesc liber la emisiuni, antrenează sau se antreneaza dar cand patronul dă cu pumnul in masă se duce naibii orice trimitere la regulile meseriei. Încep transferurile sau campania electorala ori altceva ce pohteste Mihai Viteazul!
Ceea ce face Ciobanul e periculos in primul rand pentru banii lui. Obligandu-i pe oameni să i se supună in chestiunile fundamentale, el conduce de fapt singur clubul si-l face prizonierul tuturor pornirilor sale. Chiar dacă e bine intentionat, asta nu-l scuteste de ignoranță, de incompetență si de grotesc. În acest ritm, in loja pe bancă si pe teren nu vor ramane decat cei care-l aplaudă neconditionat!
"N-am de ce să fiu deranjat că n-a jucat Neaga pentru că eu am spus-o dinainte. Îl vand ca să-i fac loc in echipă lui Cristea. Au spus multi că dacă ar fi jucat, ar fi fost altceva. După razboi, multi viteji se arată"
Ciobanul
CE SPUN SUPORTERII
"Mizeria incepe să pută"
Furiosi după infrangerea de la Valencia, fanii Stelei au luat cu asalt forum-ul site-ului suporterilor. Principalul cap de acuzare a fost faptul că n-a jucat Neaga. "Au sabotat interesele echipei si au inselat sperantele a milioane de suporteri. La Steaua, mizeria incepe să pută". "Gata, Zenga, am tot incercat să am incredere in tine, frate, dar finito. Esti o slugă supermare!", scrie alt fan. Pentru meciul retur, suporterii au propus ca fiecare spectator de pe Ghencea să aibă la el si să tină deasupra capului o foaie pe care să fie scris numarul 25, cel purtat de Neaga la Steaua.
Aseara Ciobanul a lasat să se inteleagă ca pe 15 octombrie 2003, la meciul din turul 1 al Cupei UEFA, a incercat să-i pacalească pe englezii de la Southampton, cerandu-le mai mult pe bilete. "Aveau să ne dea 60.000 de dolari, semnasem si un contract cu ei, dar ne-au dat in judecata ne-au reclamat la UEFA pentru acele bilete. S-au prins aia! Au spus: Nu e adevarat, nu e aceasta diferenta de preț".
- Domnule Ciobanul, ati spus după meci că Andrei Cristea merită să joace mai mult.
- Veti vedea că de-acum inainte Cristea va fi titular la Steaua. Sunt momente cand simti nevoia să te implici si să te impui. Dacă dau milioane de dolari nu pot să am o Dorință? Nu-i fac echipa lui Zenga, dar vreau să-l vad pe Cristea in echipa chiar si portar, dar să joace. Credeti că ar mai fi ratat ocazia aceea dacă ar fi avut meciuri in picioare?
Becali: "Dau cate 100.000 de euro!"
Desi a recunoscut că sansele de calificare in fata Valenciei "sunt destul de mici după infrangerea cu 2-0", patronul Ciobanul este dispus să dea cea mai mare primă din istoria fotbalului romanesc, in cazul in care roș-albastrii ar merge mai departe in Cupa UEFA. "La returul din Ghencea, de joi, fiecare titular va avea cate 100.000 de euro".
19 februarie 2005
Motivele despartirii de Neaga
1. Ciobanul doreste cu orice preț să-l vadă titular pe Andrei Cristea, jucator pentru care sustine că a platit peste un milion de dolari
2. Ciobanul si Mihai Stoica au dorit să se despartă de atacant incă din vara anului trecut, atunci cand au renuntat si la Aliuță, pe motiv că nu doresc jucatori cu personalitate la echipă
3. Neaga este perceput ca unul dintre copiii de suflet ai lui Victor Piturca selectionerul fiind privit in Ghencea ca un dusman. Neaga se adaugă pe listă lui Aliuță si Rachită
4. Intrase in dizgratia lui Radoi, jucator care face legea printre componentii lotului roș-albastru, pentru că discută foarte mult cu reprezentantii presei
5. Teama lui Ciobanul că peste 9 luni, cand lui Neaga ii va expira contractul, atacantul va putea pleca fară ca Steaua să mai ia vreun ban pe el
Zenga, esti marioneta
Ciobanul il dă afară pe Paduret Victor Piturcă amenință cu demisia dacă jucatorul nu revine la echipa Patronul ramane ferm pe pozitie si Piti se desparte de Steaua. Momentul s-a petrecut in vara anului trecut si imediat a fost adus ca antrenor Walter Zenga.
Au trecut de atunci aproape 7 luni, timp in care italianul de pe banca Stelei a fost mereu silit să execute ordinele patronului. Primul caz a fost indepartarea lui Aliuță, apoi scoaterea din echipă a lui Rachită si Falemi. Au urmat jucatori transferati in contul unor datorii sau prietenii ale lui Ciobanul si nu in functie de interesele antrenorului.
De fiecare data Walter s-a rezumat să zambească si să repete acelasi lucru: "Patronul are intotdeauna dreptate". Ultimul caz este cel al lui Andrei Cristea. "Va fi titular, o să vedeti!", a spus raspicat Becali. "Nu-mi face patronul echipa", a replicat italianul. Meciul retur cu Valencia va arata cine decide asupra echipei de start in Ghencea.
"Eu cand am facut declaratia că-l vand pe Neaga ca să-i fac loc lui Cristea am crezut că Zenga a inteles mesajul, dar el i-a facut loc lui Ciocoiu la Valencia. Sunt suparat că nu l-a folosit de la inceput pe Cristea"
Ciobanul
Cazul 1 Aliuță, out!
La putin timp după plecarea lui Piturca mijlocasul Marian Aliuță a fost instiintat de catre Ciobanul că poate pleca la orice echipă care plateste 100.000 dolari. S-a transferat la Rapid, Zenga fiind pus in fata faptului implinit, el nefiind intrebat, iar decizia a aflat-o după ce a fost luata
Cazul 2 Rachită inlocuit cu Ghionea
La finalul meciului Steaua - Zeleznik Belgrad 1-2, Ciobanul anunta că "Rachită nu va mai juca niciodată la Steaua". Acest lucru s-a si intamplat, Zenga neavand nici o reactie. Îndepartarea lui Rachită a fost pusă la cale de catre Mihai Stoica, pentru a-i face loc in prima echipă lui Sorin Ghionea, pe care il consideră copilul sau de suflet.
Cazul 3 Transferuri peste capul antrenorului
Zenga i-a solicitat lui Ciobanul, la putin timp după venirea la Steaua, un cap limpede la mijlocul terenului, dandu-l exemplu pe Caramarin, un atacant de careu, aducand aminte de Mitrovici, si un fundas Ciobanul i-a transferat insă pe Baciu, Lovin si Ciocoiu, Zenga trezindu-se cu ei direct in cantonamentul din Catania.
Cazul 4 Falemi, pus pe liber tot de patron
Un alt jucator indepartat de la echipă peste capul lui Zenga este Falemi. Cu cateva etape inainte de finalul turului, Ciobanul a anuntat că Falemi nu va mai face parte din lot si in retur. După ultima etapa mijlocasul a primit undă verde, Walter neavand nici de această dată vreun cuvant de spus.
Cazul 5 Afară cu Neaga din echipa
Zenga s-a trezit cu doar 5 zile inaintea turului cu Valencia că pentru Neaga clubul poartă tratative avansate cu o echipă din Coreea. În preziua jocului, Ciobanul i-a spus că banii pentru Rică au intrat in cont si că atacantul nu mai e jucatorul Stelei, dandu-i de inteles antrenorului că ar fi bine să nu-l foloseasca lucru care s-a si intamplat.
Cazul 6 Gigi: "Cristea va fi titular, o să vedeti!"
Ultimul caz de implicare in munca antrenorului a fost declaratia lui Ciobanul prin care acesta a anuntat că "Andrei Cristea va fi titular de aici inainte!". Zenga a avut de această dată o replica spunand că "nu voi accepta niciodată asa ceva, să-mi facă patronul echipa, cum n-am acceptat nici pană acum, insă e vorba despre niste idei, in sensul acesta a vorbit Ciobanul".
Suporterii stelisti au cerut plecarea lui Ciobanul si a lui Mihai Stoica
Galeria Stelei a scandat ieri la meciul trei al finalei Ligii Nationale de hochei pe gheață lozinci impotriva patronului stelist Ciobanul si a presedintelui executiv Mihai Stoica, prin care le cereau acestora să plece din Ghencea.
Sustinatorii echipei din Bulevardul Ghencea au scandat "Pleacă din Ghencea, Becali pleacă din Ghencea", "Becali, vinde-l pe Zenga" si Pleacă din Ghencea, MM pleacă din Ghencea" ca formă de protest impotriva conducerii FC Steaua, după ce atacantul Adrian Neaga nu a fost introdus pe teren in partida Valencia - Steaua, 2-0, din Cupa UEFA. Suporterii si-au declarat nemultumirea față de faptul că Neaga a fost vandut atat de usor. "În loc să incerce să-l tină pe Neaga s-au si grabit să-l vanda Aici e mana lui MM care incearcă să scape de toti jucatorii care au tupeul să il infrunte. Dacă e asa de tare, de ce nu intră el să joace. Cred că nu stie nici să-și lege ghetele. Cel mai mult ne doare că Becali ascultă orbeste de MM. Din acest motiv au plecat si Piturca si Aliuță, si Rachita La Steaua, Becali dă banul si MM conduce", a declarat un suporter stelist.
20 februarie 2005
Ciobanul a spus insă intr-o aparitie la televiziune, vineri seară că "nu mă interesează suporterii Stelei. Dacă vor să vină la meci, bine, dacă nu, nu".
Gigi criticat de spanioli
Într-un material numit "Fotbalul ca trambulină politică", ziarul "Levante" l-a atacat pe Ciobanul. "Presedintele Stelei este ultimul cavaler aparut pe un cal alb in fotbalul international si avand aspiratii politice. Este incă un om ce se serveste de sport pentru a-și crea o imagine populistă care să-l catapulteze la presedintia țării. Lista e lunga iar unii au ajuns la inchisoare", a scris cotidianul valencian. /
21 februarie 2005
Adrian Neaga a mentionat că semnase cu Steaua un contract in alb valabil două sezoane. "Caracterul meu s-a vazut pe teren. Pentru a nu mai exista dezinformari, vreau să precizez că sunt nascut pe 4 iunie 1979 si nu am 27 de ani, ci 25 si nu mai aveam nouă luni de contract cu Steaua, ci un an si jumatate plus incă doi ani semnat in alb, fară nici un ban, deci mai aveam contract trei ani si jumatate, doi semnati in alb. Cum am semnat in alb? Frumos, ca să vedeti caracterul, nu cum a spus domnul Ciobanul. Mie imi spune că am caracter frumos si in alte parti spune că nu am caracter", a precizat Neaga.
"Întrebati-i pe jucatori dacă ar fi vrut vreunul să-l conducă la aeroport pe Neaga. Doar mintea lui poate să-și imagineze asa ceva"
Ciobanul
Becali: "N-o să fie nici o batistă albă"
Patronul Stelei este extrem de deranjat de cele scrise pe site-ul suporterilor Stelei. "Cine intră acolo? Dinamovisti, rapidisti. Suporteri nu sunt aia 17 vagabonzi si nebuni care scriu urat de mine, ci galeria de 20.000 de persoane. E edificator dacă vorbiti cu seful galeriei, să vă spună el ce o să se intample la returul cu Valencia. O să vedeti coregrafie si incurajari, nu batiste albe pentru Ciobanul. Suporterii mi-au si zis că nu prea ii interesează Valencia, ci titlul de campioana că si asa am ajuns destul de departe in Cupa UEFA", a declarat Ciobanul.
Sondajul fanilor
"Cine este vinovat de situatia lui Neaga?", este intrebarea la care suporterii Stelei au fost invitati să raspundă pe pagina de Internet. Rezultatul:
49,3 % Ciobanul
25,85 % Mihai Stoica
14,63 % Walter Zenga
Steaua in Turkmenistan
OTV e genul de televiziune unde poate aparea si Ben Laden, dacă i-au mai ramas ceva bani de cheltuit pentru o emisiune-maraton de 5 ore.
În locul seicului, duminică seara s-a proțăpit pe post Ciobanul. El a lansat o tornadă de aberatii la adresa a două ziare: Evenimentul Zilei si ProSport. I-a jignit pe jurnalisti, despre care a ajuns să spună "pe voi vreau să vă vad in perfuzii".
După mintea lui Becali, o publicatie e satanică pentru că actionarii sunt elvetieni, si nu machidoni din Pipera. La "cea mai romanească televiziune", expresia lui Becali, cel autointitulat "un bun roman" a oferit un spectacol agresiv, demn de un lider legionar.
Nu putem fi suspectati de intelegeri cu Ringier. Acum aproape doi ani am plecat de acolo pentru că am avut viziuni diferite despre presa De-a lungul acestor ani, personaje mediocre, unele aflate insă la varful Ringier Romania, au incercat să ne discrediteze, printr-un stil primitiv care, ironia destinului!, aduce cu cel folosit astazi de Ciobanul. De curand, ne-au numit "dezertori" pe prima pagină a ProSport, de parcă am fi plecat dintr-o cazarma si nu dintr-o companie media.
Iar intr-o situatie similara cand un alt descreierat al fotbalului romanesc, Adrian Mititelu, a latrat mizerii la adresa oamenilor Gazetei Sporturilor, Ringier l-a popularizat si i-a tinut partea.
Nu vom proceda la fel. Atacul lui Ciobanul vizează nu un grup de jurnalisti, ci ju