FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Exigenta face diferenta

fcsteaua.ro15.08.2008 11:44

La Steaua nu este haos. Indiferent de cat de tare am criticat conducerea din Ghencea, indiferent de cat de mare este nemultumirea mea fata de oameni ca domnul Becali si slugaricul Argaseala, trebuie sa afirm sus si tare contrariul. Nea Caisa zdrobitul, chip si apucaturi de tractorist, se inseala. Habar nu are ce inseamna performanta si nici nu este demn sa dea cu aspiratorul pe culoarul de acces ce "duce" pe terenul de joc din cartierul Ghencea. Deja atacurile sale repetate la adresa celui mai titrat club de fotbal din Romania arata mult tupeu si nesimtire.

La fel cum i-am recunoscut valoarea atacantului adus din Vaslui la momentul potrivit, tot asa trebuie sa recunoastem in prezent faptul ca, fotbalisti ca Bogdan Stancu, Dayro Moreno si Szekely sunt cu mult peste tot ce poate sa arate ex vasluianul. Daca imi aduc bine aminte, la meciul impotriva Brasovului, Vali nu a reusit nimic notabil, a intrat pe teren doar pentru a fi al unsprezecelea jucator. Un jucator banal ratacit pe teren, fara entuziasm, concentrare si dorinta. A primit cele mai mici note de la suporterii stelisti pe acest site.

Sa fie clar, legile performantei sunt dure, iar Steaua nu a ajuns cea mai puternica echipa de fotbal a Romaniei cu tratamente Foster Care. Nu poti sa mentii un jucator in prima echipa sperand ca acesta isi va reveni candva. Cariera de fotbalist nu aduce doar momente placute, iar jucatorii Lacatus, Radoi si Ogararu o stiu cel mai bine. Ei au luptat si au depasit perioadele negre.

Trecerea lui Vali Badea pe o linie de rezerva nu este o greseala din partea lui Lacatus ci un fapt logic, tinand cont pretentiile unei echipe ca Steaua. Cum naiba sa afirmi ca Steaua ii este datoare unui jucator? Nu cumva este ceva reciproc? Oare fotbalistul nu si-a primit remunerarea si gloria atunci cand a meritat-o? Mergand pe aceasta linie probabil ca acum ar trebui sa jucam in primul unsprezece cu Belodedici si - de ce nu - Miu.

Vali ar trebui sa fie recunoscator pentru ca i se da o sansa in continuare nefiind pus inca pe o lista de transfer. In tot acest timp si-a primit salariul. Nu va putea juca in Europa, dar in campionat ar putea sa demonstreze ca nu este un jucator terminat. Fara accidentari prostesti cu masina inaintea unor meciuri decisive din cupele europene (ai uitat Vali cand ai lasat echipa la greu?) si fara a sta ca milogul in asteptarea unui tricou pe care Ronaldo l-a tinut tot timpul de rezerva intr-o sacosa din vestiar, urmand sa-l umple cu transpiratie la finalul meciului pentru a-i imprima autenticitate. Pentru stelistul Vali Badea.

MoWeed15.08.2008 12:11

Asa este, Vali Badea trebuie sa demonstreze ca este un jucator de Steaua in continuare. Abia apoi sa se planga ca nu joaca....

In ultimul an si jumatate, Badea nu a aratat nimic. Mai mult odata cu aducerea strainilor nu a dat in nici un moment impresia ca el vrea sa se lupte pentru locul de titular. Mai degraba a dat impresia ca se multumeste cu statutul de rezerva atata timp cat isi ia salariul.

rockist15.08.2008 12:13

salut Catalin

nu mai baga in seama toti frustratii ..poate e un cuvant cam dur , si nepotrivit pentru un om ce a facut fotbal si a lasat ceva in urma , dar nu ma pot abtine . De ce e "scos la inaintare" de Gazeta , stim cu totii , dar de il face sa debiteze gogomaniile astea ... poate doar frustarea , parerea mea . Ai spus ca este greu sa revii ca fotbalist , intr- o cariera pot fi si momente neplacute ..ai dat ex pe Radoi si Oga ...nu-l uita pe Ghionea ..dupa hepatita si exilul la Galati a venit alta accidentare ,,dar iata-l pe omul nostru in nationala si jucand cu aceiasi indarjire pt culorile Stelei . OFF-Topic : poate e o idee buna ssa scrii un articol ( urmat de comentariile useri-lor ) despre cine a mai ramas stalist pur-sange in echipa ..nu ca e ceva rau sa ai mercenari care sa joace pt bani , nu intelege asta ..dar asa ..sa mai depanam amintiri :)

xray_rom15.08.2008 12:16

Corect!Ai punctat f bine!

Sa lasam staff-ul din Ghencia sa-si cerna valorile si noi sa-i "muscam" pe ei atunci cand lucrurile nu merg si lipseste performanta.

M-a uimit ca Becali, chiar daca tinea la Surdu l-a exilat, chiar daca ii cugeau balele dupa Claudiu Ionescu, i-a dat credit lui Lacatus si a renuntat la el, etc. O anumita triere a valorilor se face si s-a vazut ca ciobanul nu are mama, nu are ... nash cand ceva nu-i convine (cazul Hagii), ceea ce pt un om de afaceri care vrea performanta nu este rau. Ca e o catastrofa in aparitii publice, ca a facut mult rau imaginii Stelei este alta poveste:)

Referitor la Argaseala, sa stii ca in mod surprinzator a crescut. E o vorba" fie omu' cat de prost, se desteapta dupa post":)

Cand a plecat MM-ul si am vazut ca el ii va lua locul m-am infuriat. Mi-am zis: "Zotta 2, un alt tembel care nu stie sa lege 2 vorbe".

Dar daca ai urmarit atent, discursul lui s-a schimbat mult in bine. Echilibrat, diplomatic si cu o finete atunci cand vrea sa fie caustic. Ca P.R. este cu 5 clase peste Zotta si vreo 1-2 peste Muresan.

danimarcu15.08.2008 12:27
Nea Caisa zdrobitul, chip si apucaturi de tractorist, se inseala.

Sumara si exacta descrierea acestui papagal ...Sdrobis nu are de unde sa stie ce este marea performanta,chiar daca nu demult era un antrenor destul de bun.

Eu stiu ca ziaristii il suna mereu,ei sunt cei care cauta astfel de subiecte,dar si el ar putea sa lase ciocul mic si sa-si vada de treaba aia fara pretentii pe care o face acolo unde munceste...

Vali Badea nu si-a revenit dupa accidentul ala.Atunci toti am suspinat dupa Badea,pt ca aveam mare nevoie de el.Ne-a lasat la greu,prin imprudenta sa,deci cred ca el este dator Stelei,nu Steaua lui!

Hassan15.08.2008 12:54

Nu are ce cauta un articol despre aberatiile acestui papagal pe fcsteaua.ro. Dar daca tot a aparut, pot spune ca ar fi bine sa taca din gura si sa-si vada de echipa lui (prin B, C sau unde-si mai duc veacul). Vali Badea a demonstrat la un moment dat ca poate fi un jucator bun, dar de vreun an si ceva face figuratie la Steaua, nu mai da goluri decat sporadic si se asteapta sa fie bagat in lot non stop....Total de acord cu Catalin, trierea valorilor este un rau absolut necesar la un club precum Steaua, cu pretentiile ei.

Tupac Amaru15.08.2008 13:10

"Trecerea lui Vali Badea pe o linie de rezerva nu este o greseala din partea lui Lacatus ci un fapt logic, tinand cont pretentiile unei echipe ca Steaua. Cum naiba sa afirmi ca Steaua ii este datoare unui jucator? Nu cumva este ceva reciproc? Oare fotbalistul nu si-a primit remunerarea si gloria atunci cand a meritat-o?"

Eu astept in continuare sa fie la fel de ferm si cu alti figuranti - Nicolita, Lovin, Ov. Petre de exemplu.

fsoica15.08.2008 14:19

Catalin, lui Nicolita sau Lovin de ce nu i se aplica filozofia asta care mie chiar mi se pare sanatoasa?

adica stim de ce , dar daca tot zice lumea mereu ca omul e o catastrofa, de ce nu aveti si voi o parere in niste articole?

eu sunt satul de anti-fotbalul comic al lui Banel...

Il Soldatino15.08.2008 14:49
Catalin, lui Nicolita sau Lovin de ce nu i se aplica filozofia asta care mie chiar mi se pare sanatoasa?

adica stim de ce , dar daca tot zice lumea mereu ca omul e o catastrofa, de ce nu aveti si voi o parere in niste articole?

De acord cu tine, dar ce sa faci atunci cand Becali este pe deplin satisfacut de jocul lui Banel, iar Lacatus afirma sus si tare ca are nevoie de asa ceva? Stii cati suporteri stelisti ar cataloga demersul nostru anti mediocritate (Nicolita, Lovin) plecand de la ideea ca suntem fie anti Becali, fie anti Lacatus fie anti Steaua in general? Iar oameni din acestia care amesteca lucrurile avem destui. Unii nu inteleg, iar altii nu vor s-o faca.

P.S. Cu privire la Banel, personal mi-am exprimat opinia in mai multe randuri. Nu a fost si nu va fi niciodata un fotbalist adevarat. Nu a fost si nu va fi niciodata la nivelul pretentiilor pe care Steaua le impunea fotbalistilor sai. O s-o afirm chiar daca Steaua va castiga cu scorul de 2 la 0 in returul cu Galata, iar golurile vor fi marcate de Banel.

Nu ai nevoie sa fii expert ca sa-ti dai seama ca un fotbalist care are trei ocazii mari de gol si le iroseste penibil, urmand sa dea un gol atunci cand nu te astepti, nu ar trebui sa reprezinte portretul robot al fotbalistului titular in echipa Steaua.

Adu-ti aminte faza in care aparatorul turc de pe partea dreapta a cazut in careu, lui Nicolita i-a luat ceva timp sa-l ocoleasca, iar finalizarea a aratat de ce este capabil acest jucator stelist: un finish cretin, al unui caruia ii lipseste tehnica, al unui fotbalist care nu gandeste (avea un coechipier perfect demarcat, era de ajuns o pasa cu latul).

Din pacate, durerea mea este ceva mai profunda: tolerandu-l pe Nicolita, suporterul stelist legifereaza mediocritatea in echipa de fotbal Steaua Bucuresti, stradania si munca bolnava, fara performanta si spectacol. In felul acesta da si el o mana de ajutor (suporterul) celor care au lucrat de-a lungul timpului, constient sau inconstient, la daramarea unui simbol national.

sabin130715.08.2008 15:06

Parca nici nu te poti supara pe Sdrobis. Cu mentalitate din neolitic nu poti intelege ca nu se poate face performanta fara exigenta.

Un articol cu mai mult bun´simt, felicitari!

fsoica15.08.2008 15:10
P.S. Cu privire la Banel, personal mi-am exprimat opinia in mai multe randuri. Nu a fost si nu va fi niciodata un fotbalist adevarat. Nu a fost si nu va fi niciodata la nivelul pretentiilor pe care Steaua le impunea fotbalistilor sai. O s-o afirm chiar daca Steaua va castiga cu scorul de 2 la 0 in returul cu Galata, iar golurile vor fi marcate de Banel.

Multumesc pentru raspuns.

Iti cunosteam parerea, dar chiar s-a umplut paharul rabdarii si la mine si asta a fost o cale de defulare...

m-au ingrozit stangaciile lui pe ali sami yen, asa cum ma ingrozesc si opiniile pozitive despre "procentajul" de recuperari ale lui Lovin...

in fine, asta avem, cu asta mergem inainte, dar eu nu mai am cum sa traiesc totul la maxim ca o sa ma ard de tot in aceste conditii...

Il Soldatino15.08.2008 15:17

Multumesc pentru raspuns.

Iti cunosteam parerea, dar chiar s-a umplut paharul rabdarii si la mine si asta a fost o cale de defulare...

m-au ingrozit stangaciile lui pe ali sami yen, asa cum ma ingrozesc si opiniile pozitive despre "procentajul" de recuperari ale lui Lovin...

in fine, asta avem, cu asta mergem inainte, dar eu nu mai am cum sa traiesc totul la maxim ca o sa ma ard de tot in aceste conditii...

Prietene, nu prestatia de pe Ali Sami Yen este problema. Stiu, ai pomenit deja de "paharul rabdarii". Adevarata problema este legiferarea muncii absolute fara a se tine cont de "output". Trecand peste problemele de bun simt pe care le-ai ridicat tu (si muulti alti suporteri pe acest site) legate de tehnica, eficacitate exista si dovezi "palpabile": cate luni au trecut intre golul marcat cu Galata si precedentul?

adidwu15.08.2008 15:52

Vali Badea este total iesit din forma ,sunt total de acord.

Depinde exclusiv de el sa revina intr-o forma demna de Steaua,asta daca o sa revina vreodata.

Calitatile de atacant e evident ca nu-i lipsesc,dar ce sa-i faci cand nu mai functioneaza procesorul?

yozisss15.08.2008 17:58

Catalin, felicitari pentru articol, unul foarte reusit, dupa o serie de comentarii mai putin obiective.

De acord cu subiectul articolului. Badea si-a facut-o cu mana lui. La Steaua nu poti trai 3 ani de pe urma unui sezon reusit. Aici nu pot fi decat de acord cu conducerea echipei, la toate nivelele.

Dupa asta incepe insa problema.

De ce nu sunt aceleasi standarde pentru toti? De ce joaca Nicolita si Lovin? pentru ei sunt alte standarde? Aici chiar nu pot sa il inteleg pe Lacatus. Si sunt unul din sustinatorii lui Laca, chiar si ca antrenor. Acelasi Lacatus sustine ca Nicolita trebuie recuperat, sustinut. Dar Neaga de ce nu este sustinut? Iarasi, aceeasi lipsa de constanta in decizii si declaratii.

Pana s-or rezolva aceste probleme, sa ne distram pe seama acestor personaje gen Sdrobis, bombele umane Paszkany si Muresan, grobianul Iancu, familia Lucescu, mai nou si Vladoiu vad ca face glume pe seama noastra, si sa le raspundem in cel mai cinstit fel posibil, pe teren.

enjoy15.08.2008 21:24

bine, cu o corectura, zic eu, absolut necesara: Belodedici nu are ce cauta in fraza respectiva, nu-l confunda cu miu si mai ales nu-l ataca pentru ca si-a facut din plin datoria la Steaua!

kosm1n15.08.2008 21:45

Pentru ca de moment norocul tine cu Lovin si Banel! Plesan si Szekely accidentati! Presupun ca mai incolo o sa-i vedem rezerve....dar de moment trebuie sa ii inghitim ce sa facem ai nostri sunt!!

w3bmaster15.08.2008 22:01

Vali Badea Cristea si altii is tupu jucatorului roman care face 2 meciuri mari si asteapra sa fie idol 10 ani pt asta asta e problema cu "meseriasii nostri autohtoni" nu au ambitie vointa constanta si MENTALITATE

Eu las pune pe lista de transferuri alaturi de Lovin Banel si Ov Petre ...

ANTIgigi15.08.2008 23:17
Vali Badea este total iesit din forma ,sunt total de acord.

Depinde exclusiv de el sa revina intr-o forma demna de Steaua,asta daca o sa revina vreodata.

Calitatile de atacant e evident ca nu-i lipsesc,dar ce sa-i faci cand nu mai functioneaza procesorul?

Care calitati? Daca imi zici doua sunt multumit:)

Bogdanos17.08.2008 00:13

Ok .. deci dupa parerea mea , Vali Badea este un jucator MORT ! un jucator pe care echipa nu se mai poate baza .. un jucator care a inscris goluri decisive insa nu sunt de ajuns pentru a il mentine titular la Steaua ! La Steaua un jucator trebuie sa fie constant ! Sa nu uitam de jucatori consacrati cum ar fi : Lacatus , Rotariu , Ciocoiu , Piturca , chiar si Mirel Radoi , care demonstreaza de la meci la meci ca ar face fata fara probleme in orice campionat ! Astfel , eu cred ca Vali Badea nu mai are loc nici pe banca de rezerve sau poate Lacatus il tine sa suplineasca primul 11 la meciuri cu echipe de Liga a3a sau daca este in criza de atacani .

Korado20.08.2008 22:20

Rusinica ... unule persoane vorbesc numai din ce li se spune sau din ce aud..pur si simpul nu imi explic ! Referiotor la Vali Badea...corect e expirat trebuie reprodus Banel..insa pe cat de mult fuge pe atat de mult o sa`ti dovedeasca capacitatiile fratior toata lumea pleaca de jos... el e inca in formare are doar 23 de ani ! sa nu comparam jucatori de 23 cu cei de 28-31 de ani cand sunt in faza de glorie !!!

Tupac Amaru21.08.2008 13:25
Rusinica ... unule persoane vorbesc numai din ce li se spune sau din ce aud..pur si simpul nu imi explic ! Referiotor la Vali Badea...corect e expirat trebuie reprodus Banel..insa pe cat de mult fuge pe atat de mult o sa`ti dovedeasca capacitatiile fratior toata lumea pleaca de jos... el e inca in formare are doar 23 de ani ! sa nu comparam jucatori de 23 cu cei de 28-31 de ani cand sunt in faza de glorie !!!

Korado...ce naiba, esti roman? Incerc sa gasesc capul si coada frazelor tale si nu le gasesc...am inteles totusi ca esti fan Pardailan....si o sa iti spun cati ani aveau unii dintre jucatorii Stelei la momentul la care au castigat CCE, in 1986. Noteaza, deci: Lacatus 22, Balint 23, Belodedici 22, Pistol 19, Stangaciu 22...

Sau, dintre cei pana in 28 de ani: Duckadam 27, Majearu 26, Iovan 26, Bumbescu 26...

Ei, ce zici, mai e valabila chestia aia cu formarea lui Termopan?