FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

In cautarea timpului pierdut

fcsteaua.ro01.08.2008 07:40

Dupa umilitoarea infrangere din 4 mai 2008, echivalenta cu ratarea monumentala a unui titlu pe care l-am avut in buzunar si in plin scandal "Valiza", iata ca am reusit sa ne mai detonam o bomba in propria ograda, pierzand lamentabil in prima etapa de campionat, in fata unui echipe conduse de un patron obraznic, fatarnic si fabulant, pe care ar fi trebuit sa il reducem la tacere printr-o victorie fara drept de apel.

Cei care s-au imbatat de fericire dupa inselatorul rezultat de sambata seara, in fata unei Rome reunite de nici o saptamana si evoluand fara axul Doni-Mexes-De Rossi-Totti, au acum intreaga dimensiune a importantei si relevantei evaluarii unei partide amicale, comparativ cu una oficiala. Intr-un meci fara miza poti rula tot lotul, juca exclusiv din entuziasm, fara ca adversarii sa-ti opuna cine stie ce rezistenta, mai ales daca momentul coincide cu unul festiv, de prezentare a lotului pentru noul sezon. Prin comparatie, intr-unul oficial ai parte de intrari la rupere, de pressing sufocant, de situatii aparent fara iesire din care trebuie sa iesi folosindu-ti mintea, de momente delicate care trebuie gestionate rapid, pentru ca la final punctele pierdute sau castigate pot atarna hotarator in balanta desemnarii noii campioane.

Rezultatul si mai ales jocul etalat aseara nu sunt deloc intamplatoare, acestea fiind de altfel consecintele firesti ale diletantismului decizional instaurat in Ghencea de ceva vreme incoace. Transferurile au fost din nou sub asteptari, unele capatand accente absolut aberante (s-a renuntat la Pepe, un varf care a confirmat intr-un timp relativ scurt, in favoarea unui atacant de Liga secunda din Spania si a unuia venit gratis de la AEK, dar cu extrem de putine minute si goluri marcate in ultimele sezoane!!). Unii fotbalisti sunt marginalizati intentionat, doar pentru "vina" de a-si fi dorit si altceva decat o pseudo-performanta intr-un campionat si asa mizer. Patronul clubului continua tiradele rocambolesti devenite deja cotidiene, epitetul de "accident istoric" care i se atribuie capatand si mai mult contur.

Ceea ce este insa mai grav, mult mai grav, este ca "experimentului Hagi" i s-a adaugat, pentru a multumi masele in prag de an electoral, "experimentul Lacatus", care imi da frisoane si care ma determina sa-mi imaginez inca un sezon ratat, dupa deja "celebrul" 2007-2008.

Am mai spus-o si cu alte ocazii, imi vine foarte greu sa-l critic pe Lacatus, la fel de greu pe cat mi-a fost sa-i cer lui Hagi sa plece, pentru ca memoria ros-albastra ii va retine pentru eternitate, din postura de simboluri fotbalistice, in fata performantelor carora trebuie sa ingenunchem. Cu toate astea, cred ca interesele Stelei, sinonime cu performanta, caci doar performanta ne-a impins acolo unde suntem astazi si ne-a oferit vanitatea de a ne considera intotdeauna superiori, mai presus de timp si dincolo de orgoliile marunte ale detractorilor traditionali, impun masuri radicale in ceea ce priveste banca tehnica.

Ca antrenor, Lacatus pare ca nu va putea iesi vreodata din mediocritatea tehnicienilor de judet care gandesc jocul de fotbal prin prisma filosofiei lui "care pe care". Daruirea si atitudinea, desi importante in orice joc colectiv, nu pot suplini prin ele insele carentele antrenorului din punct de vedere tactic ori de intelegere a potentialului si pozitionarii in teren ale jucatorilor. De pilda, Dayro Moreno este folosit gresit, la mijloc, epuizandu-se inutil prin dese veniri in propria treime pentru recuperari de baloane sau in curse solitare pe benzi. El este un atacant prin excelenta, care ataca poarta cu fata spre ea, pentru a-si pune in valoare atributele esentiale si anume viteza si tehnicitatea. Intr-o situatie similara a fost si Mutu la Euro, in special in partida cu Olanda, cand a fost stors ca o lamaie de un antrenor obtuz, Victor Piturca.

De asemenea, fixatia titularizarii lui Nicolita, coroborata cu declaratia potrivit careia acesta ar fi singura varianta pentru postul de mijlocas stanga, ignorandu-se complet cea a pustiului Ochirosii, este cel putin caraghioasa. Mai mult, nu mi se pare corect sa se dea vina pe fotbalisti pentru ca nu au reactionat corespunzator dupa ce au primit gol, atata vreme cat de cele mai multe ori sfaturile, incurajarile (nu tipetele!) si deciziile bancii tehnice pot deveni hotaratoare in economia jocului. Antrenorul nostru a ramas insa tintuit pe banca, prizonier al unui modul tactic originar, astfel incat cursul jocului a curs implacabil spre o infrangere meritata si, in egala masura, rusinoasa. Din pacate, strivit si de afectiunea neconditionata a publicului, Lacatus ne arata ca "scoala vietii" in materie de antrenorat nu va putea echivala vreodata macar cu o ora de Coverciano sau de Clairfontaine...

Mi-as fi dorit sa debordez de optimism in acest inceput de sezon, insa circumstantele actuale ma fac sa cred ca inca nu am vazut ce e mai rau. Dincolo de toate problemele de lot, de posibilul dezechilibru valoric intre compartimente, absenta unui tehnician de anvergura care sa-l modeleze si sa-i utilizeze potentialul in mod just ne va pune intr-o postura foarte delicata. Mai bine insa mai devreme decat mai tarziu, pentru a mai putea salva ceva!

Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!

Alex (Piece)

AdrianUltras2501.08.2008 08:31

Din pacate Laca nu e genul de tehnician care sa invete din greseli.

Si daca nu invata din greseli, nu poate progresa.

Face exact aceeasi gresala ca si Hagi.Le cere jucatorilor sa joace cum juca el!

Diferenta e ca a juca precum Hagi inseamna a decide un meci singur.

A juca precum Lacatus inseamna daruire maxima.

Hagi incerca sa ii invete ceva, poate ca i-a si invatat.Dar becaliotul l-a lucrat.

Laca nu cred ca ii invata nimic.

De cand a venit Steaua joaca tot la fel, in acelasi sistem jenant, 4-1-4-1(o varianta mai ofensiva a 4-2-3-1), chinuit, fara idei.Iar acum nu mai exista Mendoza ca sa bata loviturile libere cu precizie milimetrica.

Steaua trebuie sa joace cu cel putin 2 atacanti tot timpul.

Si atentie, am zis atacanti!

NU PIVOTI!

Steaua nu are nevoie de pivoti!

Asta a fost o alta gresala facuta de Laca.

A cerut jucatori masivi, mari, lenti dar care nu dau goluri.

Statistica celor 2 pivoti(Arthuro si Kapetanos) arata ca ambii inscriu foarte putin.

Pai de astia avem noi nevoie?!

In momentul de fata un 4-4-2 cu 2 varfuri de viteza si inaltime medie cum sunt Dayro Moreno si Bogdan Stancu, care sa stea tot timpul cu fata la poarta, ar ucide tot in Liga 1!Dar trebuie jucati cu pase pe jos, printre, in viteza.

Daca mai pui in spatele lor o linie de 4 mijlocasi: Szekely,Petre,Plesan(Tiago),Ochirosii - asiguri o circulatie buna a balonului, in viteza, si pase pe jos.FOARTE MULTE PASE PE JOS!!!

vlad7501.08.2008 08:56

Si Hagi si Lacatus au avut antrenori foarte buni pe vremea lor.

Legat de titularizarea lui Dayro pe postul de mijlocas,privandu-l de ceea ce stie el mai bine,ma sperie vorbele lui Lacatus:"Toja este un jucator foarte bun,de care Steaua are nevoie pentru ca poate face ambele faze foarte bine"(!)

De ce nu-l pune pe Dayro sa faca o singura faza,cea de atac? Pentru ca omul la aia se pricepe.Cred ca le-ar innoda picioarele la fundasi,n-ati vazut ce driblinguri are?

Toja ce este de meserie?...varf,mijlocas ,fundas? Il va reprofila Lacatus.Il va baga in rahat cu siguranta!(rahat=gura Ciobanului).

Ne asteapta vremuri triste!

"Lacatus,orice-ar fi

Noi mereu TE VOM IUBI!"

Sper sa intelegi si alt sens al acestor cuvinte! Si daca iti vei da demisia de la Steaua,noi tot te vom iubi. Doar fa-o,te rugam!

Felicitar @Alex pentru articol.

xray_rom01.08.2008 08:57

Nu cred ca ai revazut meciul...Din analiza ta ai omis cateva lucruri esentiale:

1) Vasluiul nu e acum chiar o echipa de 2 lei (Otopeni sau Bistrita). Sub "povara" celor 10.000 euro/cap de vita furajata, vasluienii au facut anti-joc si au presat "la rupere". Practic, aproape toate depasirile prin dribling au fost urmate de fault. Nici Barca nu ar face mare branza daca dai cu ei pe jos fara ca arbitrul sa elimine ... Sa nu mai spun de traherile de timp inca din debut pana la sfarsit!

2) Jucatorii Stelei au diverse stadii de pregatire: Ov. Petre, Arthuro, Kapetanos, etc...altii au f putine jocuri impreuna sau "in picioare": Arthuro, Kapetanos, Tiago, Szekely, Stancu. Ochiroshii...deci peste 50% din mijloc si atac!!!

3) Trecerea timpului si jocul ...anti-joc, plin de duritati, i-au facut pe ai nostri sa-si piarda luciditatea sa se enerveze si sa incerce sa scurteze distantele sarand peste faza de constructie ... Aici au gresit!Trebuia sa-i plimbe si nu sa intre in contre cu ei cu mingi "la bataie".

Prea se grabesc multi sa cante prohodul antrenorului si jucatorilor ... Parca sunteti frati cu Geambashu si Stiucan si nu stelisti!

Daca marca Nicolita la ocazia din primul minut, sau Szekely sau iar Nicolita cu capul, etc...si nu era gafa lui Zapada sunt sigur ca altul ar fi fost comentariul tau acum.

PS. Daca voiam sa invinga Steaua, voiam numai pt ai inchide gura acestui taran instarat caruia ii curge fanul din buletin...Porumboiu. Ma consolez cu gandul ca e mai jalnic decat ciobanul Stelei!

Pepe_Juvelu01.08.2008 09:00

sunt stelist de cand am inteles ce este fotbalul.iubesc Steaua si ceea ce este legat de aceasta frumoasa echipa,insa vreau sa imi expun si eu parerea asupra unor personaje care au facut parte din marile si frumoasele performante ale Stelei,insa acum lasa un gust foarte amar. Sa incep cu Gabi Balint.Nu vreau sa jignesc sau sa spun alte lucruri urate,insa declaratia lui cum ca ,,daca slabesc 10 kile alerg mai tare decat tiago'' a aratat o mare lipsa de respect si de bun simt.in primul rand stim foarte bine ca unui jucator tanar,lipsit de o foarte mare experienta ii este greu sa se adapteze dupa doar cateva jocuri la o echipa unde sunt mari pretentii.tiago nu o fi makelele sau vieira,insa,tiago mi se pare un jucator de foarte mare perspectiva,un mijlocas central tehnic,tanar cu o viziune buna a jocului insa cu neintelegeri datorate lipsei de omogenitate.In al doilea rand,dupa o intrare criminala(in care,chiar am crezut ca lui tiago i-a cedat tibia)ca cea a ,,jucatorului''(spargator de lemne) de la Vaslui,este normal ca un jucator sa joace cu frica,vazandu-se spaima de pe chipul jucatorului portughez dupa ce a primit ingrijirile medicale.Vreau sa il intreb pe Gabi Balint cat de repede s-a adaptat el in Spania dupa plecarea din Romania.Inchei subiectul Gabi Balint prin a-l sfatui sa nu isi mai dea asa cu parerea,deoarece daca ar fi fost vreun mare om in fotbal,ar fi fost si el antrenor,scouter sau ar fi ocupat orice alta pozitie la o echipa de fotbal(excluzand perioada in care a fost secundul lui Hagi,presupunand ca si atunci,daca Hagi nu l-ar fi vrut ca secund,ar fi somat sau ar fi realizat ca acum talk-show-uri de prost gust despre fotbal). Acum sa trec la personajul Marius Lacatus.Bun ca fotbalist,puternic ca personalitate insa..zero barat ca antrenor.Sa nu uitam ca,rand pe rand,Andone,Rednic,Hizo,Lucesc u Jr.,Ion Marin,Dan Petrescu sau alti antrenori din tara(sa nu ii punem la scoteala pe cei din Liga Campionilor pentru ca sincer..l-am umili)i-au dat lectii tehnico-tactice ,,Fiarei'' care nu vrea sa inteleaga ca a fost o legenda pentru Steaua ca jucator,insa ca antrenor poate distruge ce a construit ca jucator.Un post de presedinte de onoare,sau orice altceva in afara de antrenor cred ca i-ar prinde mai bine lui Marius Lacatus.Se vede clar ca,echipa nu joaca absolut nimic.Daca pe vremea lui Zenga si a lui Oli(imi cer sincer scuze pentru acuzele aduse lui Olaroiu in acele vremuri) Steaua nu juca foarte spectaculos(meciurile cu Valencia,Villareal-in tur,Dinamo Kiev,O.Lyon-retur,Real Madrid-retur..si multe altele foarte dificile avand parte de un mare spectacol si in acelas timp performanta)dar avea mari rezultate atat in Europa cat si in Romania.Daca pe vremea lui Piti si Oleg Steaua juca foarte spectaculos si avea si performante(acel 2-1 in giulesti in 2001-in cazul in care nu ma insel,acele rezultate neverosimile cu Halmstad si Lens),acum Steaua nu joaca nici spectaculos,nici nu are performante.Sincer sa fiu cred ca Gigi Becali a facut una din cele mai bune si inteligente declaratii ale sale atunci cand a spus ca ,,atunci cand ai parte de un asemenea lot,primul vinovat este antrenorul''.Cand ai jucatori ca Dayro,Szekely,Tiago,Bogdan Stancu,Ochirosii,Arthuro(care este un veritabil varf de careu,insa turca impusa de Lacatus nu il face cu nimic sa iasa in evidenta),Kapetanos(care mi se pare ca are un foarte bun plasament si are o mare intuitie asupra locului in care va veni mingea),iar echipa ju joaca ABSOLUT NIMIC,singurul vinovat este antrenorul.Vreau sa mai subliniez ceva.Banel Nicolita,cel care ne-a mancat sufletul tuturor..in vremea lui Zenga juca fotbal,in vremea lui Protasov juca fotbal,in vremea lui Oli juca fotbal..in vremea lui Hagi si a lui Lacatus nu a mai jucat.Surdu la Brasov si CFR a fost un jucator farte important,la Steaua s-a stins.Vali Badea era cu adevarat un atacant de careu,acum era mijlocas de banda.De ce?..Va raspund eu. Pentru ca antrenorii adevarati stiu ce sarcini sa ofere unui jucator astfel incat acestuia sa i se vada in mare parte calitatile.Insa acest lucru il fac ANTRENORII...Lacatus,te rog frumos intelege asta si pleaca inainte sa iti strici imaginea si sa distrugi Steaua. Imi cer scuze daca prin parerea mea am jignit pe cineva cu ceva si as dori ca mesajul meu sa fie postat astfel incat sa fie citit de abslut toata lumea si sa vad si eu reactiile celor ce IUBESC Steaua si ii vor binele.Forza Steaua

AdrianUltras2501.08.2008 09:01
- Sistemul folosit de Steaua, 4-1-4-1, v-a permis o blocare mai facilã a adversarului?

- Da, fiindcã misiunea fundașilor centrali se ușureazã dacã adversarul scoate din sistem un jucãtor de atac, mizînd pe un singur vîrf. Stelei nu i-a ieșit cum au fãcut-o spaniolii la Euro, unde au avut un mijlocaș precum Senna, care acoperea foarte bine zona central defensivã. ªi eu am încercat diferite formule în pregãtiri.

interviu cu hize pe gesepe

No comment!

xray_rom

nu cauta sa le gasesti scuze.nu au.

toate echipele din Liga 1 vor juca la fel cu noi.

daca nu poti bate vasluiul, nu o sa le poti bate nici pe restul.

MoWeed01.08.2008 09:01

De acord cu tine ca unii jucatori sunt folositi pe posturi complet gresite.

Asta si pentru ca i s-a nazarit oierului ca el vrea 4-1-4-1 desi nu avem jucatori pentru un astfel de sistem. S-a ajuns la reprofilarea celor mai buni atacanti din lot(Dayro si Stancu) ca mijlocasi centrali. Normal ca nu dau acelasi randament si, mai mult, o sa ajunga in gura ciobanului pentru ca nu se ridica la inaltimea asteptarilor.

Titularizarea lui Banel este o greseala grava pentru o echipa care isi doreste sa castige nu sa se apere un meci intreg. De aia Banel este folosit la nationala in meciurile mari, pentru ca tactica lui Piturca este sa se apere. Nici nu se compara cu Ochirosii din punct de vedere ofensiv.

Dar, din pacate, mentalitatea s-a schimbat la Steaua. Daca prin anii 90 ne interesa sa dam gol, acum ne intereseaza sa nu luam gol...

alexois01.08.2008 09:26

Ca tot il critica multi pe Tiago... este singurul inchizator care nu bubuie mingea cu disperare atunci cind se apara. Incearca (si reuseste) sa puna un stop, sa faca o preluare, sa tina mingea jos. Si greseste apoi pasa, pentru toti coechipierii sai au invatat, indiferent de numele antrenorului (Olaroiu, Hagi, Lacatus) ca mingea trebuie bubuita in fata, asa ca ii surprinde "indrazneala" portughezului de a JUCA.

AdrianUltras2501.08.2008 09:28

Alexois

Tiago nu e inchizator.

In cel mai bun caz mijlocas central.

Baiatul juca la Amadora mijlocas ofensiv.De aia s-a tot calcat cu Dayro pe degete si nu a mers nimic la mijloc.

xray_rom01.08.2008 09:33

xray_rom

nu cauta sa le gasesti scuze.nu au.

toate echipele din Liga 1 vor juca la fel cu noi.

daca nu poti bate vasluiul, nu o sa le poti bate nici pe restul.

Nu le caut scuze, ci incerc sa evaluez la rece circumstantele in care a invins Vasluiul. Printr-un gol norocos pe fondul dominarii noastre. Sa speram ca nu in fiecare meci vom avea parte de cateo gafa, air noii veniti se vor integra repede in strategia jocului:) Nu uitati ca s-a jucat la Vaslui si nu pe Ghencea. Sa-i vedem si pe ceilalti ce fac acolo, asta in cazul in care Porumboiu nu este membru in cooperativa anti-Steaua si da meciurile la Dinamo, Rapid si CFR.

AdrianUltras2501.08.2008 09:35

xray_rom

Degeaba au dominat daca nu au avut ocazii sau macar suturi la poarta.

Au jucat slab!

Asa cum joaca de ceva vreme incoace.

c.ronaldo1701.08.2008 09:46

Eu nu as zice ca Steaua a jucat in returul sezonului trecut slab. Am vazut si cateva meciuri foarte frumoase, altele bune, altele mai slabe dar cu noroc le`am castigat si altele in care am pierdut. Se face prea mult tam-tam despre jocul echipei, unii vor perfectiune si se cred mari antrenori. Consider ca Lacatus este antrenorul potrivit in acest moment la Steaua. Pacat ca unii sunt stelisti doar cu As Roma... urasc rasa!

AdrianUltras2501.08.2008 10:53

C.Ronaldo17

Te rog explica si de ce e Laca antrenorul potrivit.

Tine cont de faptul ca Hagi a pierdut un singur meci si a fost dat afara.Si meciul ala era de CL.

The Flyer01.08.2008 10:59
Si Hagi si Lacatus au avut antrenori foarte buni pe vremea lor.

Legat de titularizarea lui Dayro pe postul de mijlocas,privandu-l de ceea ce stie el mai bine,ma sperie vorbele lui Lacatus:"Toja este un jucator foarte bun,de care Steaua are nevoie pentru ca poate face ambele faze foarte bine"(!)

De ce nu-l pune pe Dayro sa faca o singura faza,cea de atac? Pentru ca omul la aia se pricepe.Cred ca le-ar innoda picioarele la fundasi,n-ati vazut ce driblinguri are?

Toja ce este de meserie?...varf,mijlocas ,fundas? Il va reprofila Lacatus.Il va baga in rahat cu siguranta!(rahat=gura Ciobanului).

Ne asteapta vremuri triste!

"Lacatus,orice-ar fi

Noi mereu TE VOM IUBI!"

Sper sa intelegi si alt sens al acestor cuvinte! Si daca iti vei da demisia de la Steaua,noi tot te vom iubi. Doar fa-o,te rugam!

Felicitar @Alex pentru articol.

asta-i partea proasta la noi!unii jucatori eminamente ofensivi sunt fortati sa faca si faza ofensivasi pe cea defensiva si in cazul lor este inacceptabil!Dayro,szekely+toja nu pot fi facuti pentru aparare!

Laca tre' sa inteleaga asta si faca jocul in functie de jucatori!

ps:hai sa vedem ce facem cu galata!

AlexV01.08.2008 11:10

Clar vina lui Lacatus. Pe hartie Steaua are o echipa foarte buna. Omul totusi reuseste sa o faca praf. Zapata - Golanski, Goian, Ghionea, Marin - Szekely, Radoi, Plesan, Ochirosii - Stancu, Dayro.

Sa vedem daca-l convinge ciobanul pe Petrescu. Desi e isteric e un antrenor mult mai bun.

FortuneTeller01.08.2008 17:32
Clar vina lui Lacatus. Pe hartie Steaua are o echipa foarte buna. Omul totusi reuseste sa o faca praf. Zapata - Golanski, Goian, Ghionea, Marin - Szekely, Radoi, Plesan, Ochirosii - Stancu, Dayro.

Sa vedem daca-l convinge ciobanul pe Petrescu. Desi e isteric e un antrenor mult mai bun.

Nu stiu unde ai vazut echipa asta, la Vaslui Goian a fost pe bara si Radoi fundas. Problema mare la Steaua nu e Lacatus antrenorul sau Banel titularul, ci e LIPSA MIJLOCASILOR DE MESERIE. Si Hagi, si Lacatus. nu au facut altceva decat sa tot improvizeze si sa reprofileze atacanti in mijlocasi. Dayro si Szekeli trebuie lasati aproape de poarta, cu un Arthuro, Stancu sau Badea intre ei. Dar ne trebuie neaparat 2 mijlocasi care sa aduca mingea PE JOS pana la marginea careului advers. Abia dupa ce vom avea astfel de jucatori in lot vom putea incepe sa judecam antrenorul. Cred sincer ca Gigelu e de vina pt ca nu se cumpara mijlocasi de valoare, el da bani numai pt atacanti.

Bundy01.08.2008 19:24

Dar Toja cand vine? cred ca e ceea ce ne trebuie la mijloc, are tehnica, viteza si joaca cu capul pe sus.

eduardo_stelist01.08.2008 20:43

Nu stiu unde ai vazut echipa asta, la Vaslui Goian a fost pe bara si Radoi fundas. Problema mare la Steaua nu e Lacatus antrenorul sau Banel titularul, ci e LIPSA MIJLOCASILOR DE MESERIE. Si Hagi, si Lacatus. nu au facut altceva decat sa tot improvizeze si sa reprofileze atacanti in mijlocasi. Dayro si Szekeli trebuie lasati aproape de poarta, cu un Arthuro, Stancu sau Badea intre ei. Dar ne trebuie neaparat 2 mijlocasi care sa aduca mingea PE JOS pana la marginea careului advers. Abia dupa ce vom avea astfel de jucatori in lot vom putea incepe sa judecam antrenorul. Cred sincer ca Gigelu e de vina pt ca nu se cumpara mijlocasi de valoare, el da bani numai pt atacanti.

Daca iti e omn, iti doresc somn usor....de unde ai dedus tu ca Alex a vb de echipa din meciul de la Vaslui???

Asta ar trebui sa fie echipa de start a Stelei, eventual cu Nesu in locul lui P. Marin si TOJA in locul lui Ochirosii.

Nu mai postati fratilor doar pt a aduna comentarii, nu are rost

PeStE Galatasaray, orice ar fi, oriunde ar fi!!!!!