FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Inca o parere

fcsteaua.ro31.07.2008 10:39

Suparare mare dupa meciul de la Vaslui. Nu stiu de ce. Pe cuvant nu stiu. De fapt nu stiu de ce ma mir, nu ca nu stiu de ce e lumea suparata. Lumea e suparata pe JOCUL Stelei. Nu-i condamn. Din pacate, boala romaneasca de a ne fura caciula continua sa se manifeste. Pe de-o parte, am avut jocurile jalnice din amicale si jocul bun cu AS Roma. Toata lumea, ma rog, majoritatea, au luat de buna partida cu Roma si au ales sa ignore jocul straveziu din amicalele cu echipele mai slab cotate, dar mai avansate cu pregatirea.

Oameni buni, Roma avea 5 zile de pregatire. Cinci! Aveau doar cateva antrenamente efectuate. Colac peste pupaza, n-a jucat nici vreo jumatate de echipa: Doni, Mexes, De Rossi, Totti, Pizzaro. Dar cu toate astea, noi am ales ACEL meci ca etalon. In schimb, cand am jucat cu echipe la acelasi nivel de pregatire cu noi, respectiv Besiktas si Red Bull Salzbug, am clacat lamentabil, de fapt am jucat ca la Vaslui.

Au fost su sunt sute de comentarii pe seama meciului de la Vaslui. Unele pertinente, altele nu. Unele lucide, altele complet aiuritoare. Insa unul singur, dupa opinia mea, exprima realitatea. O sa redau o parte, cu mentiunea ca ii apartine userului Prepeleak, pe care il si felicit:

"In fiece domeniu sunt niste reguli de baza pe care daca nu le respecti ai doar de pierdut. Singurele abateri de la conformare nesanctionate sunt geniile, si asta nu intotdeauna. Sa admitem ca Steaua nu are acum niciun geniu pe banca tehnica ori in teren si sa incercam sa identificam regulile care ar trebui respectate ca sa nu ne fie rau...

Sistemul de joc din anii trecuti 4-2-3-1: doi inchizatori, mijlocasi de banda, mijlocas ofensiv (sau varf retras), atacant. Aspectul jocului: echipa se apara in terenul propriu, recupereaza, paseaza lung pe varf si se muta in terenul advers. Rolul atacantului: se bate cu fundasii adversi, primeste in general mingea cu spatele la poarta si o protejeaza pana cand capata sustinerea coechipierilor. Atacanti potriviti: Victoras Iacob, Pepe Moreno, Marius Niculae, Arthuro, Kapetanos;, Fabianni, Vieri, Ianker(exemplele sunt doar ca sa se identifice tipul, nu comentam valoarea).

Sistemul actual (ori cel putin ce se intentioneaza) este 4-1-4-1 dupa modelul Spaniei: un inchizator, doua "aripi", doi mijlocasi centrali (atentie... nu doi ofensivi), varf. Foarte bine- viteza, combinatii, spectacol. Daca tot luam un model haideti intai sa jucam exact ca spaniolii si apoi sa improvizam. Aspectul jocului: echipa se apara foarte sus cu presiune pe fundasii adversi, recuperarile cer solutii rapide si tehnice cu posibilitatea de finalizare imediata. Rolul atacantului: participa la pressing pe fundasii adversi, primeste mingea cu fata la poarta si cauta patrunderea si finalizarea imediata. Atacanti potriviti: Badea, Stancu, Lacatus, Thereau, Habibou, Torres, David Villa, Costea..."

Stiti ce face Steaua? Pentru ca "supremului" i-a placut Spania, a pohtit sa joace si Steaua la fel. In acest 4-1-4-1 atat de spectaculos. Problema e ca, antrenorul nu era pregatit pentru acest sistem. Si pentru ca nu pregatise echipa pentru acest sistem, a IMPROVIZAT.De ce? Pentru ca Steaua nu are jucatori pentru asa ceva!

Colegul meu Ovidiu, a scris un articol foarte bun, incercand sa explice jocul Stelei de la Vaslui. Printre cauze, ar fi si jocul dezamagitor al lui Dayro si Bogdan Stancu. Corect. Nimic de comentat. Doar ca haideti sa ne intrebam DE CE au jucat slab cei doi? Pai e simplu, pentru ca li se cere sa joace pe posturi GRESITE. Bogdan Stancu si Dayro sunt jucatori de explozie, de dribling, de combinatie. Cand acestia sunt pe teren, langa ei nu trebuie sa mai fie alti jucatori care sunt labili in defensiva. Sau, daca sunt si alti jucatori de atac, atunci e musai ca echipa sa joace sus, sa ATACE. Asa ceva nu se intampla. In incercarea lui de a face pe plac patronatului, antrenorul a facut un fel de salata tactica. Pe langa Dayro, mai joaca inca un atacant, si 2 mijlocasi ofensivi de banda. Dar ca sa ramana fidel "sistemului spaniol" l-a retras pe Dayro unde NU e locul sau. In linia de mijloc. Rezultatul? O echipa DEZECHILIBRATA! Iar cand din disperare il introduci si pe Stancu langa el, iese un dezastru.

Un anumit MM Stoica, spunea: " Steaua nu are jucatori pentru sistemul 4-1-4-1! Nu are jucatori capabili sa faca ambele faze." Ce s-a vazut cu ochiul liber? Ca Ovidiu Petre si Tiago nu sunt capabili sa faca faza ofensiva, iar Dayro, Szekely sau Bogdan Stancu nu fac faza defensiva.

Ce vreau sa spun cu ditamai comentariul asta? Vreau sa spun ca asteptam de 10 luni un antrenor, ca sa avem abia acum "pete de lumina".Doua(2) mari si late! Desi in 2 luni Peseiro a transformat Rapidul intr-o echipa care JOACA fotbal. Vreau sa spun ca o "echipa trebuie sa aiba o FILOSOFIE de joc, indiferent de modul sau sistem"- Marcello Lippi, nu sa joace cum a vazut finantatorul la televizor. Daca poti sa-ti impui FILOSOFIA, bine, daca nu, mai bine pleci cu capul sus si respectul tuturor. Mirel Radoi( merita sa plece din mizeria asta )spunea ca tricoul nu joaca singur. As mai adauga ca nici NUMELE nu e de ajuns sa antrenezi bine. Din pacate, la Steaua de azi, antreneaza simbolul, nu antrenorul.

Mihai Somanescu

ultrash31.07.2008 10:53

foarte corect si pertinent comentraiul,am insa cateva obiectii

1-juan a jucat

2-red bull szalsburg mai avea putin si incepea campionatul fiind pe final cu pregatirea,cam ca noi in meciul cu AS Roma

3-la Steaua nu antreneaza simbolul,antreneaza Becali...si nu cred ca e un simbol ;)

MoWeed31.07.2008 10:58

Ai dreptate, s-a vazut ca Dayro si Stancu au jucat prea retrasi.

De fapt ei sunt amandoi atacanti, dar au fost retrasi pentru ca alaturi de szekely sunt singurii jucatori capabili sa combine in viteza...

Mihai Somanescu31.07.2008 11:07

@ultrash

Corect. Imi fac mea culpa. Juan a jucat.

zoint31.07.2008 11:14

bai scuzatima ca sunt offtopic dar e adevarat ca sau furat bannerele celor de la triada si desant??

il_capitano31.07.2008 11:16

Eu unul vad acest 4-1-4-1 un sistem bun, dar dupa cum ai zis si tu, prost pus in practica. Steaua are jucatori pentru acest sistem, doar cat sa acopere primul 11 ! In acest sistem jucatori ca si Kapetanos, Arthuro, Ianker, Koller nu au ce cauta ! Dupa cate imi amintesc eu spaniolii nu aveau nici un ''pivot'' in acest sistem, pentru ca dupa cum se stie : atacantul primeste mingea cu fata la poarta, patrunde si finalizeaza imediat ! Deci daca Lacatus chiar vrea sa impuna acest sistem, trebuiau facute alte transferuri in compartimentul din fata ! O echipa Steaua care se vrea a juca 4-1-4-1 ar arata asa : ZAPATA

GOLANSKI Ghionea Radoi P.Marin

OV.Petre

SZEKELY TIAGO PLESAN TOJA ( Ochirosii ) - Exclus Banel

D.MORENO ( B.Stancu ; V.Badea )

In nici un caz Moreno nu ar trebui sa evolueze mijlocas central, pentru ca '' SE CALCA PE GHETE '' cu ceilalti, pentru ca nu este stilul de jucator caruia ii trebuie oameni in preajma ! In acest sistem Arthuro, Kapetanos nu au ce cauta ! Daca Lacatus ar vrea sa utilizeze un sistem de joc cu un varf masiv, care sa joace cu spatele la poarta : Acesta ar fi vechiul sistem cu 2 inchizatori sau o aglomerare la mijloc, un 4-5-1 ! Pana acolo suntem departe de realitate, iar un 4-1-4-1 Sistem dupa exemplul Spaniol nu o sa mearga niciodata la Steaua la jucatori pe care ii avem acum in lot :D Numai bine ! :ce_oameni:

Northboy31.07.2008 11:21
bai scuzatima ca sunt offtopic dar e adevarat ca sau furat bannerele celor de la triada si desant??

da , e adevarat , din pacate :(

danimarcu31.07.2008 11:52

Pai cred ca ar trebui sa-i trimitem e-mail-uri lui Lacatus,sa-l anuntam si pe el ca Dayro nu este mijlocas!Si ca daca mai foloseste jucatorii pe alte posturi decat cele pe care joaca cel mai bine ,acestia nu vor da randament!

Inteleg ca Laca nu le vede,dar chiar nu exista nimeni in jurul lui care sa-l atentioneze asupra acestor lucruri evidente???

axl31.07.2008 12:00
Suparare mare dupa meciul de la Vaslui. Nu stiu de ce. Pe cuvant nu stiu. De fapt nu stiu de ce ma mir, nu ca nu stiu de ce e lumea suparata.

Te faci chinez.

Lumea e suparata pe JOCUL Stelei. Nu-i condamn.

Nici eu nu o condamn pe lume.

In mare, un articol mai putin virulent, ceea ce e bine. La mai mare, Mihai.

ULTRASSICK31.07.2008 12:53

da , e adevarat , din pacate :(

bine macar ca la stiri a aparut invers...ca noi le-am furat lor...barem nu ne-am facut de kko...:(

weber_p31.07.2008 13:24

Pertinent si la obiect... dar voi chiar credeti ca Toja poate sa schimbe sde unul singur ceva in echipa?? sincer m-as bucura sa fie asa dar nu prea cred ca se poate! la Steaua s-a plecat gresit pe ideea asta de 4-1-4-1!! si nu cred ca se va face ceva cu asezarea asta...

Am si eu o nelamurire poate ma ajuta cineva... dak Goian nu mai pleaca nicaieri de ce nu il baga?? Ieri la meci s-a vazut nevoia de el la cornerele alea...

Heart_For_Steaua31.07.2008 15:02

Offtopic:

Pe siteul oficial este o stire comform careia nu mai au voie suporterii sa vina cu camere de filmat la meciurile de acasa pentru ca asa scrie in contractul incheiat cu cei care au castigat drepturile de transmitere a meciurilor...

Mi se pare cea mai mare aberatie care am putut sa o aud in viata mea...

lakinstone31.07.2008 15:16

Mda...intradevar...un articol de nota 10..ai pus punctul pe I.Mai bn ar fi ca u si ceilalti "ziaristi" ca tine sa fiti un pic mai increzatori in echipa voastra "de suflet".Amintiti-va ca in returul campionatului trecut tot asa a inceput Steaua...cu o infrangere la Iasi(gratie cerintelor voastre de a juca "spectaculos") dar apoi a castigat aproape toate meciurile.Voi sunteti niste suporteri foarte pretentiosi ca sa zic asa...cand Steaua castiga nu sunteti multumiti ca nu face spectacol...cand face spectacol sau incearca nu sunteti multumiti ca pierde.In opinia mea ar trebui sa va mutati in Anglia si sa va alegeti una dintre Chelsea,Manchester sau Liverpool,dar acolo nu veti fi multumiti ca nu stiti limba sau se gaseste el cv.Cel mai bn ar fi sa ne vdm de lungul nasului si sa recunoastem asta i nivelul nostru momentan.Poate atunci cand jucatorii adusi vor avea mai mult timp sa se cunoasca intre ei...poate at cand antrenorul nu va fi dirijat de patron...poate at cand....Dar pana at nu puteti face nimic...dupa fiecare rezultat negativ al Stelei incepeti sa scrieti aceste articole despre patron..antrenor..Nicolita etc...Ar trebui sa va dati seama ca scrieti degeaba (poate doar sa mai stricati un pic imaginea echipei) pt ca Gigi nu va vinde niciodata clubul iar jucatorii sunt multumiti cu aceasta pozitie (aceea de a primi bani indiferent de rezultat)....sper sa nu primesc reprosuri pt acest comment...ganditi va bn si o sa va dati seama ca am dreptate...

fsoica31.07.2008 16:09

omfg, u'll never stop !!!

nu intelegeti ca atata vreme cat e Becali in Ghencea nu veti mai fi multumiti ?

resemnati-va, oameni buni...

crossman31.07.2008 16:41

doamne cum au putut sa ia spurcatii steagurile de gard triada si desant

AdrianUltras2531.07.2008 17:18

Da Doamne sa ajunga Radoi la Inter!

Anul asta doar asta vreau de la Steaua:

Sa il lase pe Mirel Radoi gratis la Inter!

MoWeed31.07.2008 17:22

@AdrianUltras25

Radoi ar merita intr-adevar sa plece gratis afara pentru tot ce a facut la Steaua.

Dar la ce caracter mizer are ciobanul tare mi-e frica sa nu ceara o suma imensa pentru el doar ca sa nu plece....

radutheodor31.07.2008 19:40
doamne cum au putut sa ia spurcatii steagurile de gard triada si desant

Oh Doamne, OMFG, OWO, OH, TDOUGH, ROFL, cum de s-a intamplat asa ceva? L-)

Oh Doamne, e clar, sfarsitul lumii e aproape. Ai mila Doamne, ai mila ...

:ce_oameni:

ThereauRistul31.07.2008 19:47

un articol excelent...in nota obisnuita..remarc oameni valorosi care gandesc ...imi pare rau pentru Laca dar pana si ciobanu s-a saturat de Banel Nicolita..asta e..sper sa ne revenim incetul cu incetul...cred ca Bogdan Stancu ar putea fi incercat varf de careu..asta joaca si la tineret si pare sa-i mearga bine...referitor la arthuro...nu cred ca e cazul sa fim dezamagiti...sa nu uitam ca suntem nemultumiti de un atacant aflat la al dolea joc alaturi de noii sai colegi si mai ales care nu a primit mingi deloc pe care sa le poata valorifica...felicitari pt articol!

anonimul31.07.2008 20:17

Este in finalul articolului o afirmatie interesanta: se pare ca antreneaza simbolul nu antrenorul. Eu sunt adeptul teoriei dupa care un antrenor bun poate face o echipa sa obtina niste rezultate si cu niste jucatori mediocri. Este vorba de a crea o sinergie. Antrenorul este cel care creeaza strategia, care analizeaza minusurile adversarului si si le creaza ca avantaje. Laca este SIMBOLUL, FIARA dar daca studiem Cv-ul de antenor acesta este relativ modest. Second al lui Stoichita la FC National si principal la FC Brașov, Oțelul Galați, Inter Gaz București și UTA Arad. La 44 de ani un antrenor bunar fi trebuit sa aiba un cv mai impresionant...Teama mea este ca includerea lui Laca ca antrenor al Stelei face parte dintr-un plan al lui Becal de a distruge toate legendele si ceea ce Steaua a avut mai luminos. Deja pe Dukadam l-a tarat in nebunia lui politica, pe Gicã Hagi l-a umilit in cel mai crunt mod posibil, pe Adi Ilie la fel,. Singurul care a ramas surd la cantecul de sirena a lui Gigi a fost Jenei. Acum cred ca fanii lui Laca au sa sara pe mine si au sa ma faca in fel si chip, cum ca nu am vazut ce rezultate a obtinut in retur...cum am recuoerat nu stiu cate puncte...Dar am terminat tot pe locul doi, cu trei puncte luate in Giulesti cum le-am luat si cu un megascandal la final de campionat..si cate au mai fost... Parerea mea este ca Stelei ii trebuie un altfel de antenor....Prin Roamania nu prea gasesti un antrenor pentru o echipa ca Steaua, asa ca ar trebui cautat prin alta parte. Vorbim de Champions League, de dorinta de a obtine rezultate in CL, dar stam cu emotzii la intrebarea oare cu cuine picam in turul preliminar...Cand aud ca baietzii nu au luptat cu daruire, cu determinare, imi vine sa rad. Sunt niste fraze absolut jenante. Daruirea nu este un dat al Sfantului Duh iar exemplul personal al antrenorului din tinerete nu tine de daruire. Determinarea si daruirea sunt insuflate de catre cineva care chiar isi stie meseria bine si care stie sa scoata si din cel mai slab jucator ce are mai bun. Iar aici intram in alte discutzii. Discutii cu fotbalul spectaculos sau pragmatic cred ca nu-si au rostul. Traim in vremuri in care rezultatele conteaza. de ce oare nu celebram si anul 1989 cand Steaua a jucat finala Cupei campionilor? Pentru ca rezultatul conteaza. Cam asta este...singura mea speranta este ca sa nu fiu injurat anapoda in urma acestui mesaj ci daca se poate sa discutam in continuare serios...

Protasov01.08.2008 02:42

Nu sunt de acord cu povestea asta. Ideea asta suna extrem de rau. Adica: Becali vede un singur meci la europene si decide ca un adevarat cunoscator ca Steaua trebuie sa joace la fel. Daca este asa, este bolnav. Se vede in jocul echipei ceva lumina, nu uitati - a fost doar primul meci. Eu cred ca Lacatus incearca sa aduca inapoi frumusetea jocului. Nu am mai vazut asta pana acum pt ca acest patron care se pricepe la toate a adus in Ghencea numai antrenori fricosi si lingusitori. Mai putin Protasov. Lacatus incearca sa renunte la unul din inchizatori si trage de Dayro sa acopere mai bine. In echipa Spaniei Fabregas este genial in amandoua fazele si alearga neincetat. Lucrurile se incurca si mai tare cand apar verii si incep sa impuna jucatori in echipa via "petronel". Ilie era omul care stia foarte bine ce-i trebuie lui Lacatus. Vi se pare ca plecarea lui la mijlocul campaniei de transferuri a fost fireasca? Asadar, avem un Lacatus caruia nu i s-au adus jucatorii de care avea nevoie, lipsit de intelegerea si rabdarea patronului care nu vrea sa mai investeasca si prefera sa plateasca gazetari dispusi sa-i coafeze imaginea. Jucatorii de baza sunt tineri toti, lipsiti de experienta si nu au mai jucat impreuna - lipsa de omogenitate. Va rog sa va amintiti ca echipa lui Ienei juca in formula si dispunerea aceea de doi-trei ani pana sa ajunga in finala. Declaratiile iresponsabile de circar ieftin ale lui "petronel" nu mai conteaza demult pt un suporter adevarat al Stelei. Bogdan Stancu a fost cumparat doar pt ca are cota si poate fi vandut bine si nu pt ca el ar putea acoperi un anume post. Si venirile si plecarile la Steaua au fost dezorganizate pt ca Ilie nu a fost lasat sa isi faca treaba. Acest patron are prea mult timp la dispozitie si nu are deloc mintea limpede.

manu7101.08.2008 04:22

hai sa o lasam balta...orice antrenor isi formeaza o formula de joc in functie de lotul pe care il are....un antrenor bun isi cunoaste capacitatea lotului d.p.d.v tehnic,fizic si tactic.....daca esti un antrenor cu coloana faci echipa in functie de gandirea ta si argumentezi in fata oricui(si ciobanul,intelege,vezi cazul Protasov,care in momentul in care a fost obligat sa faca ceva a taiat-o)....trebuie sa recunoastem in Romania e greu sa faci performanta cu un antrenor roman,in Romania pana si fotbalistul pare ca respecta doar un antrenor strain,chiar si patronajul(sa recunoastem ca la rapid incepe sa se faca treaba datorita antrenorului si intelegerii lui taher).......eu cred ca Steaua trebuie sa opteze pt un antrenor strain si ce bine un patron strain

COSMIN thz01.08.2008 07:17

OMG, am vazut un post cu subiectul "nu-l lasa pe Radoi sa plece ciobanul...... sa plece grastis la inter".

Dar va dati seama, daca pleaca si Radoi :| CE ECHIPA MAI AVEM ???????? Cred ca ne bate si Gloria :|

ORICUM OPTIMISMUL E MARE LA MECIUL CU Brasov

sper sa-i batem :-w:-w:-w

:steag_cruce_invers::steagcruce:

iulianbarlad02.08.2008 09:00

vad ca daca Becali zice ca Steaua va merge pe luna saptamana viitoare toata lumea ,inclusiv presa,atinteste telescoapele pe luna sa vada cand va ajunge echipa acolo.se pune pret prea mare pe ceea ce zice oierul si de aia cred ca nu vedem adevarata explicatie a faptului ca echipa nu joaca asa cum ar trebui.se uita ca am avut o politica de transferuri gandita prost si ne-am trezit ca am inceput campionatul si nu avem atacanti pregatiti.mai rau e ca atacantii pregatiti nu sunt folositi.si ne lamentam ca Dayro ar trebui sa joace varf iar Stancu e rezerva.vor mai apare intrbari de genul de ce nujoaca plesan atacant si vom face echipa varza.lasti echipa sa se rodeze in sistemul gandit de Laca macar doua-trei meciuri oficiale si apoi sa apara anlize de acest gen.la rapid sichitiu a gandit foarte bine campania de transferuri si i-a usurat munca lui peseiro,la noi Adi Ilie a plecat fara sa astepte sa vada eficienta transferurilor.aici cred ca e explicatia jocului slabut-s-a investit in transferuri ineficiente si am ramas descoperiti in unele compartimente.sa speram ca arturo va confirma...FORTA Steaua!!!