FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cine e responsabil?

fcsteaua.ro22.07.2008 18:22

"E jenant ce se intamplã la Steaua. Goian, stâlpul apãrãrii, sã fie tratat in așa hal? Lui Lãcãtuș i se spune . Þin foarte mult la Lãcãtuș și ii doresc cel mai mare bine din lume. Atâta timp cât patronul nu o sa ințeleagã cã antrenorul trebuie lãsat sã-și facã treaba, Steaua va avea probleme. E pãcat, dacã tu iți spui pãrerea, înseamnã cã ai lovit in club. Cum sã lovesc eu în clubul la care am trãit cele mai frumoase momente din viața mea? Sigur, poate cã sunt subiectiv. Ce mã intereseazã pe mine dacã s-a întãrit Dinamo? Eu tot acasa trag. Doamne ferește, niciodatã n-aș putea fi împotriva Stelei sau a lui Lãcãtuș" - Gabi Balint

"Campionatul incepe in curând, iar Steaua nu mi se pare o echipã solidã. Nu știu cum vor putea sã o facã solidã în acest timp. Echipa nu are nici mãcar 9 titulari în acest moment . S-au fãcut prea multe schimbãri în aceasta varã. Eu am o filozofie: cumpãr titulari, nu rezerve . Dacã aduc jucãtori, mai bine plãtesc mai mult, dar sã fie mai valoroși decât ai mei. Au venit jucãtori strãini, care nu știu dacã depãșesc valoarea jucãtorilor noștri" - Emerich Ienei

Doar douã din declarațiile unor monștri sacri ai culorilor roș-albastre. Ai putea spune ca sunt realiste și de bun simț, cã trag un semnal de alarmã. Dar, la fel de bine, ai putea spune cã aceste lucruri reprezintã esența acțiunilor (sau a lipsei lor) suporterilor steliști, pentru cã, inainte de orice, nea Imi și Balint sunt suporterii Stelei.

Recent, am citit un articol pe blogul personal al lui greco și, deși Tibi se refera la alta situație, putem extrapola foarte ușor in cazul particular Steaua. Pe scurt, redau doar partea care e relevanta in cazul nostru.

"Dupã un jaf petrecut în tramvai, spectatorii formuleazã o concluzie plinã de dezamãgire și lehamite: "Toți au vãzut, dar nimeni nu a intervenit! În ce țarã trãim…" Cine ar trebui sã-și asume vina? Responsabilitatea era a oamenilor legii, a hoțului sau a victimei. În orice caz, a altora. Legea nu se va aplica niciodatã perfect. Hoți au fost întotdeauna, iar victime vom fi și noi mâine. ªi ajungem la situația paradoxalã în care existã vinovãție (incidentul putea fi oprit), dar nu existã vinovați. Pentru cã unui simplu cãlãtor nu i s-ar fi putut pretinde sã ia atitudine." - Fuga de responsabilitate, greco.ro.

Exact situația în care ne aflãm noi. ªtim cu toții (mã rog, marea majoritate) cã finanțatorul este nociv pentru Steaua. Cã o furã și cã o dezonoreazã, cã o calcã în picioare și cã iși bate joc de un palmares fenomenal. Foțând puțin termenii (de fapt, puțin mai mult) aș putea spune cã e o ilegalitate, asemenea unui furt din tramvai. Iar noi, cãlãtorii, suntem martorii tãcuți, indignați dar tãcuți. Ba chiar discutãm între noi, în șoaptã evident, și ne întrebãm de ce nu face cineva ceva. Nu, nu cineva, ci ALTCINEVA.

Am vãzut aici pe forum propuneri din cele mai diverse, de la cumpãrarea clubului de cãtre Patriciu, Hagi sau mai știu cine, pânã la reproșuri cãtre AISS care "nu face nimic". Deși nu AISS este subiectul acum (dar va fi în curând) pot sã vã spun ca o Asociație cu 10.000 de membri poate "sã facã" mai mult decât una cu 500 sau 1.000 de membri.

Asemenea nouã, fostele glorii steliste au observat, îndrãznesc sã spun de multã vreme, cã finanțatorul este nociv pentru club, cã finanțatorul comite infracțiuni chiar sub nasul nostru. Iar ei, ca și noi, au ales tactica "șoptitului cu voce tare" dacã vreți. Putem sã le reproșãm ceva? Putem sã ne reproșãm nouã ceva? Evident cã nu, doar ce putem face noi în fața lui? Noi suntem suporteri, nu eroii salvatori ai clubului.

Atât doar cã, de la un timp, martorul tãcut devine subit complice, iar atunci nu prea mai are dreptul sã se plângã.

Marius

endorama22.07.2008 18:26

mda... interesanta perspectiva.... as avea si eu tare multe de spus pe tema asta, dar deja le-am scris de vreo 10 ori pe aici..

AdrianUltras2522.07.2008 18:59

Am mai spus si o mai spun:

Nu ai cum sa faci performanta la Steaua daca tu nu stii ce inseamna Steaua.

becalii nu are nici o treaba cu acest fenomen.Nu stie ce inseamna Steaua, nu stie ce e Steaua si nici nu prea e interesat.

El stie doar ca are o echipa de fotbal care are multi suporteri/potentiali alegatori.Atat!

Iar in interiorul lui e dusa o lupta in 3.

Intre animalul politic(insetat de putere), cel afacerist(caruia ii trebuie tot mai multi bani) si cel machedon(indoctrinat conservator).

Pt ca nu e prea inteligent, becalii nu are cum sa impace aceste 3 firi ale sale.

Politicianul l-a adus pe Lacatus pt public nu pt performanta.Dar in acelasi timp afaceristul refuza sa dea prea multi bani ca sa transfere jucatori. Si ultima, machedonul, tine neaparat sa se faca voia lui refuzand cu incapatanare schimbarea drumului, desi drumul duce clar spre pierzanie.(ma refer aici la faptul ca nu isi schimba atitudinea.Recentul scandal cu Rada si Goian e intr-un fel asemanator cu cel de anul trecut dintre el si Hagi)

Un om inteligent, in locul lui becalii, ar fi stiut ce sa faca.

In ceea ce priveste antrenorul, ori ar fi adus un antrenor consacrat, cu performante in CV(gen Peseiro) ori ar fi adus un antrenor stelist ca sa fie pe placul fanilor dar si de un nivel mai ridicat in ceea ce priveste arta antrenoratului(Dan Petrescu, Balint,Zenga.Protasov,etc).

Cat despre jucatori, si-ar fi stabilit un buget si un prag maxim in ceea ce priveste sumele date pe jucatori(de ex 10 mil buget de transferuri si max 3 mil pe un jucator).

Iar in ceea ce priveste relatia cu jucatorii, si-ar fi adus un manager general, care ar fi fost liant intre el si ei.Daca nu era multumit de ceva, vorbea cu managerul si acesta ii transmitea jucatorului.(vezi povestea Fathi Taher - Coman - se desfasoara incredibil de civilizat!)

becalii trebuie intai sa evolueze, sa stabileasca ce vrea si sa isi faca o strategie pt a putea indeplini obiectivele propuse.

Asa gandeste un militar,un general(cum se tot pretinde becalii),un om de Armata, un Stelist!

El nu este Stelist deci nu are cum sa gandeasca asa!

enjoy22.07.2008 19:51

greu de raspuns legal; patronul isi face de cap fiindca e patron (in nici un caz nu e general, nu batjocoriti un grad militar respectabil si notoriu), suporterii nu dispun de mijloacele necesare pentru vreo actiune eficienta imediata. o solutie ar fi determinarea lui, prin orice metode sa paraseasca clubul sau sa-l vanda; dar pentru asta trebuie forta pe care suporterii Stelei singuri nu cred ca o au, iar unii chiar profita de situatia creata si deci le convine. pacat! sa nu disperam insa, ar fi mult mai grav!

ultrash22.07.2008 19:58

F corect tot ceea ce spui aici,f corect...

RaDoooI22.07.2008 20:45

Eu unul deja nu il mai bag in seama pe Jiji, erau momente cand imi pasa, dar cand am vezi ca mai mult de 50% din suporterii Stelei, il agreeaza si il vor in continuare la conducere...nu ai ce sa faci. A fost un moment cu "M... Jiji augh augh" ...dar totul s-a stins si am ajuns la nepasare...

maye22.07.2008 21:11

daca ati sti cat de mult as vrea sa il vad plecat...si cat de mult incep sa nu mai cred....:(

Astristul22.07.2008 21:21

Acum ma uitam pe un site dedicat suporterilor lui FC Dallas, care vorbesc (nu prea frumos) despre Steaua si cine o conduce.

http://www.los-toros.com/

Mai jos e o stire cu 5 motive pentru care Toja n-ar trebui sa vina la noi.

Printre ele faptul ca romanii injura mult, si dau o adresa de site unde sunt traduse injuraturile:

http://www.insultmonger.com/swearing/romanian.htm

De acolo am ajuns pe pagina cu injuraturile din japoneza ( http://www.insultmonger.com/swearing/japanese.htm ), unde cuvantul "Jiji" = bastard (in engleza), in Romana se poate traduce ca nenorocit! :laugh:

forzateaua

AdrianUltras2522.07.2008 21:59
I'd translate the rest of the article, but you've already read today's MMP. So, we have a message for the Romanian press who ripped off our hard work:

Ma-ta e atât de grasa ca NASA a lansat un satelit în jurul ei.

And we mean it. Really.

Hai ca e tare...

E de pe siteul astora, site-ul pus de Astristul.:))

DelPiero1022.07.2008 22:43
Acum ma uitam pe un site dedicat suporterilor lui FC Dallas, care vorbesc (nu prea frumos) despre Steaua si cine o conduce.

http://www.los-toros.com/

Mai jos e o stire cu 5 motive pentru care Toja n-ar trebui sa vina la noi.

Printre ele faptul ca romanii injura mult, si dau o adresa de site unde sunt traduse injuraturile:

http://www.insultmonger.com/swearing/romanian.htm

De acolo am ajuns pe pagina cu injuraturile din japoneza ( http://www.insultmonger.com/swearing/japanese.htm ), unde cuvantul "Jiji" = bastard (in engleza), in Romana se poate traduce ca nenorocit! :laugh:

forzateaua

Hahahaha! :laugh: WTF?

the_ace23.07.2008 05:47

SITE-UL ALORA DE LA FC DALLAS....articolul ala e cu siguranta scris de un roman(fost dinamovist) frustrat ....care a plecat de la coada vacii (probabil de unde ameteste vulturul din cauza altitudinii) ....care acum lucreaza in vreo spalatorie sau ingrijitor pe la vreun parc (ca asa lucreaza majoritatea romanilor acolo chiar dak au facultate si sunt inteligenti ) si nu mai poate de mandrie . Din cauza persoanelor de genu asta suntem o tara de mana a 3 a si a satenilor care vad o realizare in a pleca in italia sau in spania sau mai bine zis ( constructii sau capsuni) ! Ati vazut cum e in unele parti ( la tara) ....ala a plecat in spania o sa faca multi bani bv lui destept .. si asta uite ce face (facultate) prostul nu poate si el sa fie ca Ion !!! satul pana peste cap de gandirea bolnava pe care o au cel putin 45% din romani (60% suntem de toti restul sunt tzigani si peste vreo 5-6 ani dak nu se face ceva o sa fim 35% romani si restul tziganii si unguri ) da ce sa ii faci ei sarcai sunt neindreptatiti (banuiesc ca ati observat ca legea se aplica diferit la ei fiindca sunt minoritate ) dak un roman face o greseala la puscarie pe cand un tigan ......offf ce sa mai zic (DA SUNT RASIST SI AM DEVENIT DIN CAUZA LOR ...DECI NU E VINA MEA )

Cipper23.07.2008 07:26

"Valentin Ceaușescu mi-a cerut de douã ori sã fug din România! El voia sã rãmânã în fotbal doar Steaua, cã era echipa familiei! Mi-am fãcut la Dinamo o echipã puternicã și competitivã, dar nu puteam sã câștig campionatul din cauza Stelei, deși meritam și aveam valoare. În 1990, a dispãrut Ceaușescu și astfel am putut sã obțin eventul, apoi am plecat de la Dinamo"

Citat dintr-un articol din EVZ. Oare cine a spus acest lucru? Un prieten al Stelei? Nu s-ar zice dupa ceea ce a spus. Dar stati a fost aplaudat in picioare nu cu mult timp in urma pe Ghencea. Exact e marele Mircea Lucescu. In continuare loveste in Steaua cu fiecare ocazie ivita. Protejatul securitatii, initiatorul cooperativei, a fost oprit de Steaua. Sa-i aduca cineva aminte ca in perioada aia am ajuns in 2finale de CCE. Am castigat una, am castigat Supercupa Europei si am fost foarte aproape de a o castiga si pe cea intercontinentala. Dinamo ce facea in Europa?

udaradu23.07.2008 08:13

Marius, nu stiu dece articolul tau(mi se pare mie)are un iz de deznadejde,de neputinta,de totul sa sfirsit .Tu te referi la nepasarea tipic romineasca care se manifesta in tot ceace misca si se intreprinde si cu precadere la felul cum se face si cum e inteleasa si respectata justitia in tara romineasca.Asa este,dar eu ma bucur ca au inceput sa se auda voci(marile glorii)impotriva putregaiului de la conducerea clubului,si sper ca vocea lor sa se faca auzita cit mai tare si sa se alature si mai multe.In ceace priveste putinta sustinatorilor de a face ceva pentru a redresa aceasta situatie,eu consider ca ei au cea mai mare putere de a pute face ceva dar pentru asta este nevoie neaparat de unitate si de o strategie de lupta...nimic nu e pierdut.Noi cei din tara va putem ajuta daca formati un grup(comitet) de initiativa si vom actiona la comanda acelui grup.

AdrianUltras2523.07.2008 08:14

The Ace

M-am uitat pe siteul baiatului si are link catre siteul oficial al Stelei.

Daca e ceva, atunci sigur nu dinamovist :D

Astristul23.07.2008 08:24

Cred ca mai degraba are prieteni romani care l-au invatat limba romana, deoarece e suporter FC Dallas, si traducerea nu e chiar asa cum trebuie!

De exemplu, "Conducerea Stelei = Leadership of Steaua". Zici ca e traducere facuta cu google translate! :laugh:

The Ace

M-am uitat pe siteul baiatului si are link catre siteul oficial al Stelei.

Daca e ceva, atunci sigur nu dinamovist :D

Da .... la sectiunea "Merita sanctionati" (Deserving a Card)! :dry:

GSP.RO are link la sectiunea "Morti pentru noi" (Dead for Us)! :laugh:

andyro23.07.2008 09:10
"Valentin Ceaușescu mi-a cerut de douã ori sã fug din România! El voia sã rãmânã în fotbal doar Steaua, cã era echipa familiei! Mi-am fãcut la Dinamo o echipã puternicã și competitivã, dar nu puteam sã câștig campionatul din cauza Stelei, deși meritam și aveam valoare. În 1990, a dispãrut Ceaușescu și astfel am putut sã obțin eventul, apoi am plecat de la Dinamo"

Citat dintr-un articol din EVZ. Oare cine a spus acest lucru? Un prieten al Stelei? Nu s-ar zice dupa ceea ce a spus. Dar stati a fost aplaudat in picioare nu cu mult timp in urma pe Ghencea. Exact e marele Mircea Lucescu. In continuare loveste in Steaua cu fiecare ocazie ivita. Protejatul securitatii, initiatorul cooperativei, a fost oprit de Steaua. Sa-i aduca cineva aminte ca in perioada aia am ajuns in 2finale de CCE. Am castigat una, am castigat Supercupa Europei si am fost foarte aproape de a o castiga si pe cea intercontinentala. Dinamo ce facea in Europa?

http://www.ciutacu.ro/articol/de-ce-i-peni...Mircea-Lucescu/

1uLy4Nn23.07.2008 14:12

cine e vinovat? intrebare retorica :spank:

iulianbarlad23.07.2008 15:58

campionatul incepe in curind si singurul lucru bun care apare in presa despre Steaua este faptul ca fostii Stelei isi mai amintesc de echipa lor de suflet.in rest numai mizerii ,inclusiv cele adevarate despre Gigi.mai mult optimism la suporteri nu are de unde sa apara daca acum se considera ca esti cool injurand conducerea Stelei care,in paranteza fie spus,nu a gresit mai mult ca in alti ani.insa acum arpad si muresan au putere nebanuita iar noi ,orbiti de ura fata de Gigi,s-ar putea sa ne dam seama prea tarziu de capcanele care ni s-au intins pentru a ajuta la scoaterea echipei noastre de suflet din competitie.SCANDAL LA MECIUL DE PREZENTARE,ASTA ASTEAPTA CU SUFLETUL LA GURA DUSMANII Stelei.si tare mi-e teama ca il vom oferi!putina ratiune nu strica.forta Steaua!

MoWeed23.07.2008 22:59

Un articol corect...