Sincer sa fiu, habar n-am incotro ne indreptam. Si spun asta dupa cea mai dezamagitoare (din punctul meu de vedere) pauza inter-sezoniera.
Primul lucru a fost plecarea, pe usa din dos, golgheterului echipei din ultimele 5 sezoane. Dupa o targuiala nedemna cu finantatorul, purtata chiar si in public. In timp ce rivalii nostri vand jucatori mult mai slabi decat Dica la echipe ca Lazio Roma, FC Porto si chiar Dnepr, unul din cei mai buni fotbalisti din Liga I se transfera la o echipa minuscula din Serie A, Calcio Catania, pe o suma care provoaca zambete amare.
De achizitiile din aceasta perioada ce ar fi de spus? Fotbalisti de mana a doua, cu unele exceptii, foarte ieftini si destul de slabi, la prima si a doua vedere. Iar cireasa de pe tort, in opinia mea, este transferul lui Claudiu Ionescu. "Noul Hagi" cumparat de la Buzau a facut pregatirea de vara cu Steaua pentru a fi imprumutat la… Buzau. Caz similar cu cel al lui Dino Eze.
Au urmat amicalele. Rezultate extreme de slabe pentru o echipa de talia Stelei. E drept, in asemenea meciuri nu rezultatul este cel care ne intereseaza, ci jocul. Insa si aici avem o mare problema, jocul nostru scartaie rau. Problema este ca pana la meciul cu Vasluiul mai este doar o saptamana si jumatate, timp in care antrenorul ar trebui sa faca o minune.
Chiar daca toti oamenii apropiati clubului sustin ca Lacatus a imprimat o disciplina de fier, mie mi se pare cea mai indisciplinata echipa a Stelei din ultima vreme. Sunt tot mai multi fotbalisti care afirma public faptul ca vor sa paraseasca Ghencea. Unii mai direct, altii voalat, insa niciodata nu am auzit atat de multi titulari care sa isi doreasca sa plece de la Steaua.
Iar la final, iesirile tot mai dese si mai isterice ale finantatorului. Intai a fost umilinta lui Dica. A urmat plecarea lui Adrian Ilie si "fitilul" aruncat in ochii nostri, cum ca fostul atacant a parasit Steaua din cauza lui Mihai Stoica. Episodul Goian este deja celebru, reprosurile si amenintarile subtile fiind facute in public, de fata cu coechipieri si ziaristi. Iar acum a urmat Rada. Nu pot sa spun ca am crezut toata povestea, cu toate ca frustarea si nervii pot conduce uneori chiar si la lacrimi. Insa un nou episod similar cu "cazul Goian" nu mi se pare greu de crezut. Mai mult, intr-o perioada in care se cauta formula ideala de echipa, in care se experimenteaza si se testeaza toti fotbalistii, Ionut Rada a jucat extrem de putin. Mai putin chiar decat Eugen Baciu sau tinerii fotbalisti adusi doar pentru a lua contact cu echipa mare…
Incotro ne indreptam?
P.S. Nici acest articol nu apare pe prima pagina a site-ului fcsteaua.ro
Marius