FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Incotro?

fcsteaua.ro18.07.2008 22:18

Sincer sa fiu, habar n-am incotro ne indreptam. Si spun asta dupa cea mai dezamagitoare (din punctul meu de vedere) pauza inter-sezoniera.

Primul lucru a fost plecarea, pe usa din dos, golgheterului echipei din ultimele 5 sezoane. Dupa o targuiala nedemna cu finantatorul, purtata chiar si in public. In timp ce rivalii nostri vand jucatori mult mai slabi decat Dica la echipe ca Lazio Roma, FC Porto si chiar Dnepr, unul din cei mai buni fotbalisti din Liga I se transfera la o echipa minuscula din Serie A, Calcio Catania, pe o suma care provoaca zambete amare.

De achizitiile din aceasta perioada ce ar fi de spus? Fotbalisti de mana a doua, cu unele exceptii, foarte ieftini si destul de slabi, la prima si a doua vedere. Iar cireasa de pe tort, in opinia mea, este transferul lui Claudiu Ionescu. "Noul Hagi" cumparat de la Buzau a facut pregatirea de vara cu Steaua pentru a fi imprumutat la… Buzau. Caz similar cu cel al lui Dino Eze.

Au urmat amicalele. Rezultate extreme de slabe pentru o echipa de talia Stelei. E drept, in asemenea meciuri nu rezultatul este cel care ne intereseaza, ci jocul. Insa si aici avem o mare problema, jocul nostru scartaie rau. Problema este ca pana la meciul cu Vasluiul mai este doar o saptamana si jumatate, timp in care antrenorul ar trebui sa faca o minune.

Chiar daca toti oamenii apropiati clubului sustin ca Lacatus a imprimat o disciplina de fier, mie mi se pare cea mai indisciplinata echipa a Stelei din ultima vreme. Sunt tot mai multi fotbalisti care afirma public faptul ca vor sa paraseasca Ghencea. Unii mai direct, altii voalat, insa niciodata nu am auzit atat de multi titulari care sa isi doreasca sa plece de la Steaua.

Iar la final, iesirile tot mai dese si mai isterice ale finantatorului. Intai a fost umilinta lui Dica. A urmat plecarea lui Adrian Ilie si "fitilul" aruncat in ochii nostri, cum ca fostul atacant a parasit Steaua din cauza lui Mihai Stoica. Episodul Goian este deja celebru, reprosurile si amenintarile subtile fiind facute in public, de fata cu coechipieri si ziaristi. Iar acum a urmat Rada. Nu pot sa spun ca am crezut toata povestea, cu toate ca frustarea si nervii pot conduce uneori chiar si la lacrimi. Insa un nou episod similar cu "cazul Goian" nu mi se pare greu de crezut. Mai mult, intr-o perioada in care se cauta formula ideala de echipa, in care se experimenteaza si se testeaza toti fotbalistii, Ionut Rada a jucat extrem de putin. Mai putin chiar decat Eugen Baciu sau tinerii fotbalisti adusi doar pentru a lua contact cu echipa mare…

Incotro ne indreptam?

P.S. Nici acest articol nu apare pe prima pagina a site-ului fcsteaua.ro

Marius

f234567k18.07.2008 22:24

Felicitari pentru articol Marius.

Ai pus punctul pe i.

Joga Bonito18.07.2008 22:25

Foarte obiectiv si foarte pertinent articolul.

axl18.07.2008 22:31
P.S. Nici acest articol nu apare pe prima pagina a site-ului fcsteaua.ro

Marius

Care-i smecheria? E o forma de disidenta? Esti El subcomandante al FCSteaua.ro? Delegate Zero? Te plimbi cu puiu' schiop pe coclauri?

predatorpulse718.07.2008 22:40

Nu ne indreptam nicaieri,mergem in gol si asteptam sa iasa ceva bun din inertie. Asta se intampla cand Becali conduce Steaua cu adevarat. Si inainte o conducea dar mai era franat de anumiti oameni ce-i mai potoleau apucaturile de oaie belita. Acum vedem ce-i poate pielea creditorului nostru. Si-a pus management de imagine,cu Adrian Ilie de forma cand de fapt verii sai faceau majoritatea transferurilor(transferuri la care "priceputul" la fotbal Becali avea ultimul cuvant mereu),a pus un antrenor de "ce o fi" pentru a potoli publicul din Ghencea si a inceput "sa intre" in jucatorii care nu aveau atitudine de sclav.

Jucatorii nu mai au liant intre ei si conducere(Becali). Stiu ca soarta lor depinde de Becali si doar de Becali,si nu respect pentru antrenor pentru ca acest nu controleaza 100% soarta lotului si a primului 11. Ai zis foarte bine in articol cum ca in aceasta perioada s-au testat aproape toti jucatorii,numai rada a fost lasat pe afara. De ce? pentru ca i s-a pus ciobanului pata pe el iar Lacatus s-a conformat ascunzandu-se in spatele scuzei ca are fundasi centrali mai buni decat el(or fi si pustanii aia mai buni decat rada?).

La ce sa speram cu Becali avand fraiele in mana? Raspunsul scurt e LA NIMIC,sau poate doar la un "glorios" loc 2 obtinut in extremis si o calficare in CL prin care vor veni bani,adevaratul obiectiv al gibonului. Obtinerea unui trofeu in urmatorii ani cu un asemenea amatorism la echipa(amatorism la toate nivelurile) ar fi un miracol. Sau poate ca vom prinde un an in care contracandidatele noastre vor fi atat de slabe incat sa castigam noi dar nu cred ca se va intampla asa ceva.

Din toate contracandidatele la titlu,numai la noi e debandada si poate partial la crapizi privind situatia cu Dani Coman. Toti se intaresc,numai noi aducem jucatori care joaca 63 de minute pe sezon sau continueam sa jucam in primul 11 cu panarame gen Nicolita care n-ar putea sa faca o preluare corecta nici daca ar depinde viata lor de asta. Meritam tot ce ni se intampla si inca n-am vazut nimic. Dupa umilrea lui Hagi,demisia lui Adi Ilie,porcaiala jucatorilor va urma si demiterea lui Lacatus,instaurarea unei carpe de antrenor(indiferent daca e Oli sau altcineva) si reluarea cicului de incompententa patentat de Jiji si anume antrenor carpa-jucatori moca sau foarte ieftini-transferuri facute de Becali si de verii sai nu de oameni competenti. Iar acest ciclu se va repeta din an in an daca nu se intampla vreun miracol,cum ar fi ca Jiji sa intre la puscarie sau sa vanda echipa.

Sunt curios daca se va striga impotriva acestui deseu uman la meciul cu Roma.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

MoWeed19.07.2008 07:00

Ne indreptam spre o "glorioasa" calificare in Intertoto...

stelistul stelist19.07.2008 07:02

nici acolo daca jucam ca in amicale nu vom ajunge

c.ronaldo1719.07.2008 09:48

@axl

Articolele lui Marius sunt un fel de "articole underground" :)) nu vrea sa isi arate talentul in fata oamenilor.

PS: Marius, am impresia ca este mai mult de o saptamana si ceva pana la meciul cu Vasluiul. :)

Marius19.07.2008 09:56

@ Ronnie

Problema este ca pana la meciul cu Vasluiul mai este doar o saptamana si jumatate

Meciul Vaslui - Steaua se va disputa miercuri, 30 iulie 2008. Aproximativ o saptamana si jumatate.

@ axl

asa e. tot ce ai scris tu. ;)

metzzz19.07.2008 10:31

Vedem unde ne indreptam dupa primele meciuri .

Poate o sa imi sariti in cap , dar nu vreau calificarea in UCL.

Virgil19.07.2008 13:34

Qvo vadis? Eu cred ca ramanem pe mai departe in statu qvo.

c.ronaldo1719.07.2008 16:30
@ Ronnie

Problema este ca pana la meciul cu Vasluiul mai este doar o saptamana si jumatate

Meciul Vaslui - Steaua se va disputa miercuri, 30 iulie 2008. Aproximativ o saptamana si jumatate.

:blush: am vrut sa te verific doar.

FkB19.07.2008 18:19

excelent articol.

ne indreptam spre un sezon ratat. parerea mea. :confused:

Astristul20.07.2008 12:14

In caz ca nu stiai, sezonul asta este ultimul in care o sa mai vedem Cupa UEFA Intertoto. La anul nu va mai exista! Vor fi doar UCL si Europe League (vechea Cupa UEFA)!

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cupa_UEFA_2009-10

MoWeed20.07.2008 12:30

@Astristul

Multumesc de precizare nu stiam asta.

In cazul asta trebuie sa ne rugam sa intram macar in UEFA....

Astristul20.07.2008 12:58
@Astristul

Multumesc de precizare nu stiam asta.

In cazul asta trebuie sa ne rugam sa intram macar in UEFA....

Nu-i nimic. :wink:

Sunt sigur ca multa lume nu stia acest "detaliu" in legatura cu Intertoto!

DelPiero1020.07.2008 20:53

Steaua e ca un grec pierdut la Polul Nord,fara busola...

DanStan20.07.2008 22:24

"A fost, poate, cel mai bun joc al Vasluiului, de la înființare încoace. Trebuie sã vezi partea bunã a lucrurilor și atunci când pierzi. Nu poate sã spunã nimeni cã am fãcut figurație sau altceva."

Adrian Porumboiu, dupa Neftci Baku (Azerbaidjan) - FC Vaslui 2 - 1 in prima mansa a trurului 3 din cupa Intertoto.

E, uite d-aia m-apuca dracii cand vad ca ne coim atat sa castigam un nenorocit de campionat de doi bani. Daca Steaua nu poate invinge clar o echipa pe care s-au pi**t pana si descultii astia azeri atunci ...

metzzz21.07.2008 04:08

Dane , tu ai dreptate , dar cu ce sa ii batem ?? Cu jucatori nemotivati ?? Sau unii care nu au valoare da nu e vina lor ca sunt la Steaua ??

axl24.07.2008 13:03
Steaua e ca un grec pierdut la Polul Nord,fara busola...

DelPiero, si cam cu ce l-ar ajuta pe grec busola dac-ar fi la Polul Nord? Sau ma insel eu si e un exercitiu absurd gen "peste fara bicicleta"?

DanStan24.07.2008 18:46

Astia sunt, cu astia defilam. In acest moment Steaua are un lot si o conducere tehnica de locurile 1-6. O clasare pe podium ar fi de remarcat. Un loc 2 ar fi o mare performanta. De titlu nu putem vorbi, cel putin deocamdata. Dar campionatul e lung si in iarna se pot intampla multe. In cupele europene e clar ca n-avem ce cauta in grupele CL, desi s-ar putea sa avem noroc la tragerea la sorti. Locul nostru e in grupele UEFA, desi nici acolo nu cred ca ne-am clasa pe unul din locurile care sa ne permita calificarea in fazele urmatoare ale competiei. Partea buna e ca totusi n-am ajuns (inca) o echipa de pluton precum Craiova. Partea mai putin buna e ca mari performante europene nu vom mai trai in viitorul apropiat. Vom fi eliminati fara glorie din Europa apoi vom inota in mizeria campionatului romanesc. Tot ce ne ramane e speranta ca peste cativa ani Steaua va redeveni ce-a fost odata.