FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Si cu asta, basta

fcsteaua.ro10.07.2008 19:33

A fost odata un fotbalist mare. Nu, nu mare. Cel mai mare. E cel mai reprezentativ fotbalist al celui mai mare club din Romania. Este idol si symbol, probabil fotbalistul roman cu cele mai multe trofee.

Acest mare jucator a imbatranit, dar a imbatranit frumos, cu Steaua in suflet, asa cum o fac numai cei care inteleg istoria, traditia sau spiritual acestui club. Devenit antrenor, fostului fotbalist i s-a oferit sansa, poate unica, de a antrena echipa care i-a adus cele mai mari satisfactii, echipa pe care o are in suflet.

Evident ca a acceptat postul imediat, chiar daca stia ca va avea un patron netrebnic, policalificat in materie de fotbal. De altfel, chiar marele fotbalist a declarat la instalare ca stie temperamental finantatorului, dar ca isi asuma acest risc.

Si astfel, fostul fotbalist urias din Ghencea antreneaza Steaua. De aproape un an de zile. O perioada in care nenumarati suporteri, inclusiv subsemnatul, s-au indoit si inca se indoiesc de capacitatea lui de a antrena Steaua. In fine, poate asta nu este asa important, nimeni nu s-a nascut invatat, nimeni nu s-a nascut mare antrenor.

As vrea insa sa privim in aceasta perioada… hai sa-i spunem gri, din istoria Stelei. Am constatat cu totii, sau macar marea majoritate, ca in Ghencea singurul sef este creditorul clubului. Au plecat Hagi si Adrian Ilie, tocmai din cauza subminarii autoritatii lor si folosirea intr-un mod grosolan a imaginii pe care si-au construit-o in ani de munca. Maestrul Ienei a refuzat sa lucreze la clubul pe care nu ma indoiesc ca il poarta in suflet.

Si astfel ajungem la idolul din Ghencea, care deocamdata pare singurul dispus sa "colaboreze"(de parca se poate asa ceva) cu ilustrul finantator. Deci domnii mei, acesta este poate singurul lucru pe care eu, in calitate de simplu supporter al Stelei, am sa i-l reprosez celui care m-a facut de atatea ori fericit, celui care se confunda cu perioada cea mai fasta din istoria Stelei.

Oare mai este cineva cu capul pe umeri care chiar crede cu adevarat intr-o schimbare a atitudinii finantatorului? Chiar credeti ca Marius Lacatus va fi lasat sa antreneze vreodata? Chiar credeti ca, atat timp cat ilustrul creditor detine Steaua, Lacatus va primi jucatorii pe care ii cere si de care are nevoie? Spuneti-mi sincer, chiar credeti asta?

Eu nu, si tocmai din acest motiv imi "permit" (oare e cuvantul potrivit?) sa-l intreb pe Lacatus: "de ce tocmai tu Marius? de ce trebuie ca omul care reprezinta intr-un fel chiar Steaua sa se umileasca in halul asta? de ce nu lasi pe altcineva sa fie marioneta unui cioban netrebnic? de ce tu Marius Lacatus?"

Si cu asta, basta! Am promis ca voi lua o pauza in a mai scrie pe fcsteaua.ro. Cu voia dumneavoastra, voi scrie din cand in cand despre hocheiul stelist, despre handbalul stelist, despre polo stelist. Fotbalul sa ramana in apanajul stelistilor adevarati...

Steaua MEA SE NUMESTE C.S.A.!

P.S. Pentru a nu mai contesta calitatea acestui site, la care va asigur ca lucreaza numai oameni bine intentionati si pasionati de Steaua, va anunt ca acest articol nu apare pe prima pagina.

Marius,

Un simplu suporter.

MoWeed10.07.2008 19:57

Acesta este singurul lucru care i-l reprosez lui Lacatus ca isi asociaza numele cu al oierului. Poate o face asta si pentru ca stie ca sunt mici sanse sa mai aiba ocazia sa antreneze Steaua sau o echipa de calibrul ei.

tosteaua10.07.2008 20:26

uite de aia tocmai el petnru ca il keama Marius Lacatus si pentru ca in momente de grele cel mai simplu e sa refuzi si sa kibitzezi cel mai greu e sa faci ceva kiar cu riscu de a te manjii de noroi. El face ceva cum poate ... noi? comentam?

Lavrente_sb10.07.2008 20:30

E adevarat ca Lacatus s-a conformat nu o data spuselor patronului, da hai sa vedem si altfel problema. Ce am face noi in locul lui, ca fosta glorie a Stelei?

Am ceda la un moment dat asa cum a facut Adi Ilie din cauza patronului s.a.?

Sau am inghiti toate rahaturile, incercand sa reusim ceva chiar si asa, in conditiile absolut potrivnice de la Steaua? Am lupta sau nu?

Se cere si o explicatie a ce inseamna lupta in cazul de fata. Pentru mine, lupta e ce face Marius Lacatus. Oricat de umilitor ar fi, oricat de greu, inghite si trece peste, merge mai departe incercand sa ne faca pe noi fericiti, chiar si asa, cu jucatori seccond hand adusi de la Atena sau Secconda Division. Din punctul meu de vedere a si reusit, titlul scapandu-ne din cauza jocului din tur si a prestatiilor de catzelushi si pui de ciorishoara ale rivalelor ofticate in meciurile cu HC Csíkszereda 08-09, pardon...aia care joaca fotbal nu hochei. La fel a facut de nenumarate ori si in teren, cand jocul echipei nu mergea.

Nu cred ca Lacatus ramane la club ca sa se umileasca, ci cred ca e singurul de pana acuma care a realizat ca daca "se ia la tranta" direct cu Becali, nu va rezolva nimica. Asta nu inseamna ca se da batut, asa cum vad ca multi dintre voi considera. El isi face munca asa cum poate mai bine in conditiile date. Avantajul lui este ca are suporterii de partea lui, il sustin si implicit sustin echipa. Pana acum il avea si pe Adi Ilie...s-a dus....a renuntat din orgoliu.

In timp va incerca sa ii castige si pe jucatori de partea sa. Unii au renuntat deja...Radoi, Dica, Goian, Lovin.

Au venit multi noi si tineri...care eu sper ca o sa solidarizeze cu Lacatus si poate in sezonul viitor o sa ne arate ca stiu ce e aia sa te daruiesti neconditionat pentru un club, pentru suporterii lui, nu pentru conducere sau salariu. Asta face Lacatus, asta sper sa faca toti.

Stanici10.07.2008 20:38

In sfarsit un articol Ok, mah! E foarte important sa scrii din suflet, nu din logica-ti precara:). Iti dau one beer inainte de meciul cu roma. Pana la urma... orice antrenor ar veni la Steaua o sa fie automat supus criticilor noastre, care nu suntem obisnuiti cu jumatatile de masura, care vrem ca echipa noastra sa straluceasca. A gandit bine oierul : "L-am adus pe Lacatus ca sa inchid gura suporterilor." - citatul precedent il dau dintr-o sursa sigura, respectiva fraza a fost rostita in fata intregului lot in vestiar, anul trecut. Totusi, treaba tehnicianului e sa scoata maximul din lotul pus la dispozitie. Sa va intre bine in cap: Laca nu e manager cum e Ferguson la Manchester. Pana nu scapam de otrava aia... vedeti ce a scris SSk intr-un articol intitulat " Ce nu ne lasa sa murim". HAI CSA!

mikutu10.07.2008 21:42

felicitari....un articol limpede si elocvent. Lacatus e idolul meu din copilarie. nici eu nu am putut si nu pot incontinuare ,sa-i inteleg decizia de a antrena Steaua in conditiile date! sub nici o forma nu era timpul propice pentru el! ii respect insa decizia , caci iti trebuie un mare caracter sa te lupti cu ''diavolul''...si sunt alaturi de el neconditionat...convins fiind ca Marius Lacatus intruchipeaza spirritul stelist!

danimarcu10.07.2008 21:53
... caci iti trebuie un mare caracter sa te lupti cu ''diavolul''...

Depinde ce intelegi tu prin "sa lupti"!...

Serios,ti-a dat tie impresia macar o secunda ca Lacatus se lupta cu "diavolul"? :unsure:

grizzly11.07.2008 14:50

te-as ruga, desi sunt convins ca esti scarbit, sa mai scrii si despre fotbal.

un alt simplu suporter.

metzzz11.07.2008 22:53

Un articol bun de data asta , chiar foarte reusit.

Cat despre faptul ca Laca il suporta pe oier ...nu cred ca se v-a mai intampla foarte mult timp fara sa aiba materialul necesar performantei. Si cred ca Laca isi v-a da demisia daca nu ne calificam in UCL , pentru ca oricum il v-a demite ciobanul , iar daca v-a reusi acest lucru cu siguranta ca vom lua si campionatul.

mikutu12.07.2008 13:53

Serios,ti-a dat tie impresia macar o secunda ca Lacatus se lupta cu "diavolul"? :unsure:

dar tu cand ai considera ca duce o lupta? cand ar iesi cu declaratii belicoase in presa despre cioban?

danimarcu12.07.2008 17:09

dar tu cand ai considera ca duce o lupta?

De exemplu cand nu l-ar mai baga pe Nicolita in primul 11... :wink:

endorama13.07.2008 03:10

mda, si eu zic ca ai face mai bine sa mai scrii pe aici si despre fotbal - sunt prea multe articole pe aici scrise de redactori care nu pot sa faca distinctia dintre jucatorul Lacatus si antrenorul Lacatus. doar sa fii atent ca atunci cand te referi la fapte verificabile, sa le scrii corect.

w3bmaster13.07.2008 14:50

Eu unu il inteleg pe Marius si eu iubesc atat de mult Steaua incat poate mas lasa calcat in picioare de cioban numa ca sa reprezint acest club ..

In fine nuj cand vom scapa de idiot asa ca doamne ajuta !!!!

Azazello15.07.2008 11:36

La intrebarea "de ce tocmai tu Marius" - chiar daca retoric formulata, imi permit eu un alt raspuns decat cel continut chiar de intrebare.

Pt ca Marius Lacatus iubeste Steaua, o iubeste sincer, nu doar la nivel declarativ ca altii si este in stare sa lupte pentru acest club. Chiar si cu Becali patron. Chiar daca voi il vedeti ca o marioneta, va asigur ca Lacatus nu este asa. Iar calitatile sale de antrenor s-au vazut la Galati unde a ridicat o echipa din subsol in primele opt clasate, ori la Brasov unde a dus echipa in UEFA si chiar la noi in returul infernal pe care l-am trait.

Voi incheia si eu intreband: de ce tocmai voi, useri ai fcsteaua, loviti primii cu piatra in echipa, si apoi obsesiv continuati acesta manie?