A fost odata un fotbalist mare. Nu, nu mare. Cel mai mare. E cel mai reprezentativ fotbalist al celui mai mare club din Romania. Este idol si symbol, probabil fotbalistul roman cu cele mai multe trofee.
Acest mare jucator a imbatranit, dar a imbatranit frumos, cu Steaua in suflet, asa cum o fac numai cei care inteleg istoria, traditia sau spiritual acestui club. Devenit antrenor, fostului fotbalist i s-a oferit sansa, poate unica, de a antrena echipa care i-a adus cele mai mari satisfactii, echipa pe care o are in suflet.
Evident ca a acceptat postul imediat, chiar daca stia ca va avea un patron netrebnic, policalificat in materie de fotbal. De altfel, chiar marele fotbalist a declarat la instalare ca stie temperamental finantatorului, dar ca isi asuma acest risc.
Si astfel, fostul fotbalist urias din Ghencea antreneaza Steaua. De aproape un an de zile. O perioada in care nenumarati suporteri, inclusiv subsemnatul, s-au indoit si inca se indoiesc de capacitatea lui de a antrena Steaua. In fine, poate asta nu este asa important, nimeni nu s-a nascut invatat, nimeni nu s-a nascut mare antrenor.
As vrea insa sa privim in aceasta perioada… hai sa-i spunem gri, din istoria Stelei. Am constatat cu totii, sau macar marea majoritate, ca in Ghencea singurul sef este creditorul clubului. Au plecat Hagi si Adrian Ilie, tocmai din cauza subminarii autoritatii lor si folosirea intr-un mod grosolan a imaginii pe care si-au construit-o in ani de munca. Maestrul Ienei a refuzat sa lucreze la clubul pe care nu ma indoiesc ca il poarta in suflet.
Si astfel ajungem la idolul din Ghencea, care deocamdata pare singurul dispus sa "colaboreze"(de parca se poate asa ceva) cu ilustrul finantator. Deci domnii mei, acesta este poate singurul lucru pe care eu, in calitate de simplu supporter al Stelei, am sa i-l reprosez celui care m-a facut de atatea ori fericit, celui care se confunda cu perioada cea mai fasta din istoria Stelei.
Oare mai este cineva cu capul pe umeri care chiar crede cu adevarat intr-o schimbare a atitudinii finantatorului? Chiar credeti ca Marius Lacatus va fi lasat sa antreneze vreodata? Chiar credeti ca, atat timp cat ilustrul creditor detine Steaua, Lacatus va primi jucatorii pe care ii cere si de care are nevoie? Spuneti-mi sincer, chiar credeti asta?
Eu nu, si tocmai din acest motiv imi "permit" (oare e cuvantul potrivit?) sa-l intreb pe Lacatus: "de ce tocmai tu Marius? de ce trebuie ca omul care reprezinta intr-un fel chiar Steaua sa se umileasca in halul asta? de ce nu lasi pe altcineva sa fie marioneta unui cioban netrebnic? de ce tu Marius Lacatus?"
Si cu asta, basta! Am promis ca voi lua o pauza in a mai scrie pe fcsteaua.ro. Cu voia dumneavoastra, voi scrie din cand in cand despre hocheiul stelist, despre handbalul stelist, despre polo stelist. Fotbalul sa ramana in apanajul stelistilor adevarati...
Steaua MEA SE NUMESTE C.S.A.!
P.S. Pentru a nu mai contesta calitatea acestui site, la care va asigur ca lucreaza numai oameni bine intentionati si pasionati de Steaua, va anunt ca acest articol nu apare pe prima pagina.
Marius,
Un simplu suporter.