Ca orice suporter stelist care nu a fost amețit de mirosul de urdã și telemea impregnat în lojele din Ghencea de cãtre acest Nero din Pipera, stau acum și mã întreb: Ce va urma? Ce se va întâmpla în aceastã stagiune care bate la ușã?Cine ne va cãdea în turul trei preliminar al preliminariilor UEFA Champions League?
Pãi ce sã urmeze? DEZASTRUL TOTAL! Plecarea lui Adrian Ilie este doar un amãnunt având în vedere cã bietul om era și el de umpluturã acolo în organigramã, sã dea bine la imagine, fiindcã (nu-i așa?) voievodul se îngrijește de fostele glorii ale Stelei pe care le prețuiește și pe care le vrea tot mai aproape de sufletul sãu, alãturi de el, întru propãșirea idealurilor mãrețe de accedere în primãvara europeanã a UEFA Champions League...
Sunã frumos, dar când arunci o privire asupra realitãții palpabile din curtea Stelei îți dai imediat seama cã sunã ca dracu.Cu transferurile second hand orchestrate de preafericit în aceastã vacanțã, aproape ca nici nu mai conteazã cu ce adversar vom pica în turul trei. C-o fi Athletico Madrid sau vreo echipã gen Famagusta, va fi greu. Foarte greu. Singurul jucãtor nou venit în care ne-am mai putea pune un licãr de speranțã ar fi Szekely. Mult prea puțin în contextul actual, în care se vorbește de plecãrile lui Goian și Rada.
,,Vreau la Steaua o echipã cu patru fundași și șase atacanți!" Asta clama recent preafericitul finanțator - creditor într-un interviu. Oare Lãcãtuș ce pãrere are? Rãmâne de vãzut. Personal eu fac parte dintre aceia care nu au încredere în calitãțile de antrenor ale lui Marius Lãcãtuș. Dar acum îmi dau seama cã de fapt nici nu conteazã cine e antrenor sau manager la Steaua, întrucât la Steaua taie și spânzurã atotputernicul Clarck Gable, care nici mãcar nu se mai jeneazã sã-și mascheze comportamentul de vechil stãpân de tarla. Sã vinã Dan Petrescu, sã vinã Mourinho sau Benitez, Scolari s-o lase pe Chelsea și sã vinã la Steaua, rezultatul ar fi implacabil același. Așadar let it be, cum ar spune englezu. Marius Lãcãtuș merita o șansã pe banca Stelei, așa cum a meritat și Hagi și cum ar fi meritat și multe alte foste glorii roș-albastre. Mãcar poate Marius se va califica la locul de muncã. Cine știe...
Între timp l-am vãzut pe Gigi pe youtube dansând la Nunta Zamfirei. Într-o luminã rozalie el dansa pe istoria Stelei, pe palmaresul acestui club. Dansa deasemeni pe nervii milioanelor de suporteri sãtui pânã-n gât de accesele sale de demențã. Dansa pe banii noștri, fiindcã din banul poporului s-au îmbogãțit toate aceste ploșnițe analfabeto-postrevoluționare. Sunã a limbã de lemn,dar ãsta e crudul și durerosul adevãr.
Asemeni lui Nero care dupã ce a dat foc mãreței Rome contempla admirativ dezastrul recitând poezii, Gigi danseazã...
Cristian Ionuț
(LDS)