Sã-l urãști pânã în mãduva oaselor, sau sã-l respecți pentru modul abil în care a reușit sã-și construiascã o viațã desprinsã parcã din Donnie Brasco? Ca stelist aleg prima variantã. N-am sã uit cum în calitate de samsar oficial al clubului i-a luat cu arcanul pe Adi Ilie si pe Filipescu la Galatasary în mijlocul bãtãliei de Champions League. In contul clubului au intrat niste sume derizorii, 800.000 de euro pentru 2 jucãtori de 5 și respectiv 4 stele la vremea respectivã - clauzele de reziliere abil strecurate în contractele lor. N-am putut sã-l sufãr pentru cã, deși îl știu dinamovist, l-am vãzut plimbându-se nestingherit prin toate board-urile de conducere ale marilor rivale bucureștene pupând fãrã jenã steaguri vișinii, alb-roșii dar cu abonament mai nou în loja centralã din Ghencea.
El e omul din umbrã. El face echipa naționalã, el controleazã Liga I, Federația (prin relațiile mai mult decât bune cu Pițurcã si Dumitru Dragomir), nenumãrați jucãtori, de la ligile inferioare la vârful Ligii 1. Cei de la GSP au intuit motivul demisiei lui Adi Ilie din fruntea Stelei, eu merg mai departe și prevãd un descãlecat glorios al lui Giovani pe fotoliul lãsat vacant. Dacã nu o va face oficial o va face oricum din umbrã având la suprafațã o marionetã gen Argãsealã. Pentru el Steaua este momentan mina de aur, mașina de reciclat jucãtori expirați, businessul perfect pe teremen mediu și lung, înt-un mediu unde acum câtva timp era aproape exclus, pãrãsit de toți jucãtorii importanți mai puțin Cristi Chivu.
Ca om este tipul de "good fellow" perfect, am avut prilejul sã aud niște povești senzaționale cu el, care ar putea inspira oricând mai mulți regizori de la Hollywood, sunt sigur cã la un moment dat își va pune în scris memoriile pentru cã îi place sã povesteascã despre el, despre vremurile de vândut bilete la suprapreț, despre cazinouri și alte lucruri ce nu-și gãsesc locul pe acest site.
Galeria câinilor a simțit pe propria piele ce înseamna sã intri în conflict cu acest om, celebra descindere la berãria red dogs fiind un episod care m-a amuzat teribil la acea datã, dar care acum în lumina venirii lui mai mult sau mai puțin oficiale in Ghencea nu face decât sã mã înspãimânte. Din pãcate mã gândesc cu groazã și la rezultatele lui în fruntea celor 2 rivale, și sper în sinea mea cã va face altceva la Steaua, pentru cã sunt sigur cã verii Becali (toți 3), destinși așa cum au apãrut la ziua lui Gigi, taie și spânzurã în acest moment în Ghencea, traseazã tactici, transferã jucãtori, pregãtesc febril urmãtorul sezon.
Din respect pentru Adrian Ilie n-am sã scriu nimic despre el și mandatul lui, în care prin bun-simț și stelism s-a dovedit a fi personajul cheie dupã plecarea lui Mihai Stoica. Practic m-am resemnat, nu-mi rãmâne decât sã sper cã verii vor fi inspirați și poate vom reuși sã rãzbim într-un fel, fotbalistic, pentru cã din punct de vedere al capitalului de imagine, al tradiției și al spiritului stelist am trecut de mult de pragul critic.
Alex (keluboss)
PS: peste 2 ore de cand scriu aceste randuri se anunta la "Palat" o conferinta furtunoasa pe tema Adi Ilie. Sper din suflet ca acest articol sa devina perimat, dar cunoscand personajele implicate bag mana in foc ca nu va fi cazul