Becali a explicat în direct la Realitatea TV motivele pentru care Adrian Ilie a plecat de la Steaua, dupã doar un an în care s-a aflat în funcția de manager sportiv:
"El nu a mai rezistat psihic la Steaua, mi-a zis cã cel mai tare l-au deranjat atitudinea și declarațiile lui Mihai Stoica. Meme nu va mai fi niciodatã manager la Steaua, eu i-am tot zis asta lui, dar el nu credea. Pe el îl deranjeazã Meme: de ce Meme s-a dus la meci, la amicalul Stelei, de ce face el analiza jucãtorilor de la Steaua, de ce nu știu ce... Toate lucrurile astea l-au deranjat pe el și Ilie este un bãiat care nu se implicã prea mult în lucruri d-astea, nu-i plac scandalurile și a preferat sã nu facã scandal." a declarat Gigi Becali
"Eu l-am atenționat, i-am zis cã Meme nu va mai veni niciodatã manager la Steaua, dar el nu crede, aude mereu bârfele din presã și d-aia a fost așa afectat. Credea cã vine Dan Petrescu antrenor la Steaua cu Meme Stoica manager și cã el nu vrea sã plece cu tam tam și d-aia a zis sã-și dea demisia. I-a zis astãzi lui Virgil cã vrea sã plece, i-a zis cã i-e rușine de mine și nu are curaj sã-mi zicã direct mie" a explicat Becali motivele pentru care Adrian Ilie a plecat de la Steaua.
Despre modul în care a încercat Becali sã-l facã pe Adrian Ilie sã se rãzgândeascã, patronul stelist a declarat: "Eu i-am zis lui, Ilie, dã-ți demisia, dar rãmâi la Steaua, eu vreau sã te folosesc aici pentru cunoștiințele tale, vreu sã ajuți Steaua. El a zis cã vrea, cã nu e nicio problemã, numai cã nu mai vrea sã fie oficial la Steaua, mi-a promis cã va face în continuare tot ce a fãcut și pânã acum numai cã nu va mai fi manager" a încheiat Becali.