FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Nu echipa nationala e problema

fcsteaua.ro24.06.2008 16:24

Au trecut deja cateva zile dupa meciul cu Olanda. Supararea a trecut, la fel cum cred ca a trecut la majoritatea suporterilor. In momentele acelea de final am fost dezamagit de propria reprezentativa. O echipa nationala care se duce sa ne reprezinte tara la un turneu final, care e favorizata de arbitrii, care intalneste in ultimul meci Olanda fara 9 titulari si fara chef de a incurca planurile noastre de a accede in finala. Si totusi ne bate fara drept de apel. Mi-era rusine de propria tara cand vedeam cum ne umilesc olandezii, si ma gandeam cu groaza a doua zi cum ne vor lua peste picior italienii si francezii. Gandind la rece acum cred ca am gasit si o explicatie a ceea ce ni s-a intamplat.

De vina nu e echipa nationala. Nu e de vina Banel, nici Codrea nici macar Daniel Niculae. Ei sunt doar niste fotbalisti dornici de afirmare. Si nu cred ca poate nimeni sa puna la indoiala ca nu au vrut. De vina este mentalitatea noastra romaneasca. De vina e faptul ca ne multumim cu putin. Blestemat sa fie regimul comunist care ne dadea un carton de oua si daca vroiam mai mult ne inchidea gura cu pumnul. Asa am ajuns sa nu aspiram la mai mult. Sa ne bucuram de lucruri mici , de lucruri absolut normale pentru alte tari mai dezvoltate ca noi.

Imi era rusine cand ma uitam la televizor si vedeam in piata universitatii suporterii stelisti sarbatorind accederea in Grupele UEFA Champions League. Ce e asa de special? De ce pentru unele echipe este un lucru normal? Chiar si echipele din alta tari care se califica mai rar in Champions League nu scot suporterii in strada sa sarbatoareasca acest lucru. De ce numai la romani se intampla asa ceva? Mi-e rusine cand vad scandalul si mocirla din fotbalul romanesc. Cand vad atata patima la suporterii unor formatii care stau capre voit cu alte echipe. Si culmea e ca acei suporteri se mai si mandresc cu lucrul acesta.

Mentalitatea nu mai e sa invingem noi mereu. Mentalitatea e sa piarda rivalii nostri. Si nu in ultimul rand mi-era groaza cand ma uitam la stiri si vedeam suporterii din toata tara care se duceau si sarbatoreau un punct cu Franta, sau mai tarziu un punct cu Italia. Adica, fratilor, stati asa? Atat de prejos am ajuns? Sa ne bucuram ca scoatem un amarat de punct cu echipe care in afara de palmares la momentul cand am jucat cu ei nu au avut absolut nimic de aratat? Sa ne bucuram ca facem un egal cu Franta fara sa tragem un sut pe poarta? Am ajuns sa iesim in strada pentru ca un arbitru nu vede un gol valabil al italienilor, si pentru ca italienii au avut ghinion cu noi. Italia era o echipa care nu trebuia batuta. Trebuia macelarita. Eu nu am sa ma duc niciodata sa sarbatoresc o remiza, nu am sa ma duc niciodata sa sarbatoresc infrangerea rivalilor nostri. Eu am sa ma duc sa sarbatoresc doar succesele noastre. Ale nationalei, ale Steiei , ale poporului roman.

Radooku_Steaua

noname_fu24.06.2008 16:32

Din ce in ce mai proaste articolele. Putini sunt cei care au ceva inteligent de spus.

mutulik24.06.2008 16:48

"prejos" ala nu prea merge...ma rog..iti mai zic eu o problema: Piturca..aceasta nulitate de antrenor ce nu va reusi sa aiba niciodata performante notabile. Sincer sa fiu ma asteptam ca orgoliul prostesc al selectionerului sa primeze in fata unor jocuri mai spectaculoase ale nationalei..poate ar trebui sa ne vedem lungul nasului si sa facem si noi precum austriecii..sa cerem sa nu participam la turnee finale pt ca suntem prea slabi.multi o sa am injurati..dar suntem extrem de slabi(cel putin momentan)..poate cand o veni Hiddink antrenor atunci sa ma participam:)

greenyes24.06.2008 17:21

Pai la noi stacheta valorii a fost coborata mai jos de glezna. Am ajuns rau de tot.

Peridrome24.06.2008 17:27
"prejos" ala nu prea merge...ma rog..iti mai zic eu o problema: Piturca..aceasta nulitate de antrenor ce nu va reusi sa aiba niciodata performante notabile. Sincer sa fiu ma asteptam ca orgoliul prostesc al selectionerului sa primeze in fata unor jocuri mai spectaculoase ale nationalei..poate ar trebui sa ne vedem lungul nasului si sa facem si noi precum austriecii..sa cerem sa nu participam la turnee finale pt ca suntem prea slabi.multi o sa am injurati..dar suntem extrem de slabi(cel putin momentan)..poate cand o veni Hiddink antrenor atunci sa ma participam:)

Degeaba vine Guus Hiddink antrenor daca nu are ce sa antreneze.

Living_Dead_Stripper24.06.2008 17:34

,, Blestemat sa fie regimul comunist care ne dadea un carton de oua si daca vroiam mai mult ne inchidea gura cu pumnul. Asa am ajuns sa nu aspiram la mai mult. Sa ne bucuram de lucruri mici , de lucruri absolut normale pentru alte tari mai dezvoltate ca noi.''

________________________________________________________________________________

Regimul ala comunist a castigat o Cupa a Campionilor Europeni, o Super Cupa a Europei, a jucat la Tokio o finala de Cupa Intercontinentala, reprezentand Europa, a mai jucat o finala de Cupa a Campionilor Europeni. Acum avem acces la cate cartoane de oua poftim (doar buget sa fie), dar acces la performanta mai subtirel...

Ce trebuia blamat in acest articol nu e ,, mentalitatea comunista'' ci mentalitatea MANELISTA.

septi_eu24.06.2008 18:04

Una e mentalitatea, dar cea mai mare problema e ca noi nu avem fotbal in Romania. Bine zicea Vochin ca toata lumea importanta din punct de vedere al dezvoltarii fotbalului, jurnalisti si conducatori au meciul lor, al declaratilor, iar ce joaca ehipele pentru ei e aproape insignifiant. "A trecut meciul, ok, sa inceapa etapa de o saptamana" (etapa de dat din gura... cine e mai rotund).

Asta e adevarata problema, dupa mine. Mentalitatea e doar ceva ce ne trage si mai in jos.

axl24.06.2008 18:08
Radooku, cred ca ar fi potrivit si frumos din partea ta sa definesti ceea ce intelegi tu prin mentalitate romaneasca. Asta ca sa fie lucrurile clare si sa nu lasi loc de concluzii eronate.
ultrash24.06.2008 19:22

Mi se pare cam exagerat si oarecum superior sa spui ca ti-e rusine de suporterii stelisti care sarbatoresc la Universitate calificarea in grupele UCL. E una din performantele majore ale fotbalului romanesc de dupa 89 alaturi de semifinala UEFA...ce e asa rusinos in asta?

@axl=coreeeeeect,Romania se afla intr-un proces accentuat de manelizare de tiganizare neobligata si nesilita de nimeni,si asta e cel mai dureros

"ASA CA FRATELE MEU RIDICA-TE IN PICIOARE PT ONOARE SI FI ROMAN ADEVARAT CHIAR DACA ASTA DOARE CEL MAI TARE"

..ma doare sa vad pustani de 9-15 ani mergand pe strada cu telefonu` mobil cumparat de tasu` ascultand mandru ultimele noutati tarafice"...asta ma doare pe mine...nu de suporterii stelisti care sarbatoresc calificarea in grupele UEFA CH LEAGUE ;) si daca ne calificam si anul` asta...o sa merg si eu si-o sa sarbatoresc :D:steag_sah_mic:

amarel24.06.2008 19:53

NU, nu mentalitatea e piatra de moara ce ne duce la fund , cum bine a spus cineva mai inainte, ci faptul ca acum nu ne intereseaza decat partea comerciala a lucrurilor, a jucatorilor, a...scamdalurilor, !! Pe cine naiba mai intereseaza performanta ???? :blink:

Pe fratii Becali ? Pe M.Sandu ????? (deja M.Sandu se va putea lauda cu performanta de a avea 2 echipe in UCL )La dat din gura suntem primii ,pacat ca nu exista un campionat mondial sau european !! Noi ne furam caciula de ani buni ,iar cand dam piept cu fotbalul de afara ,din zmei brusc avem revelatia ca de fapt suntem .....nulitati !!! Interesele si jocurile de culise sunt de fapt cele ce guverneaza fotbalul romanesc ,preturile jucatorilor sunt umflate, tranzactiile sunt multe la negru, etc,etc, iar dirijorii investiti pe viata in fruntea FRF !!!!

Eu unul , chiar as gasi ca o solutie , ca nici un jucator de valoare ,de la nationala sa nu raspunda convocarilor la nationala pana cand M.Sandu si Dragomir NU DISPAR DIN fruntea fotbalului romanesc !!!

Numai in Romania un arbitru dicteaza 11m, apoi dupa ce presedintele echipei penalizate intra pe teren si discuta cu el ,anuleaza penaltiul ,....si NU PATESTE NIMIC !!!

Numai in Romania, premierile sunt interzise si considerate coruptie !!! si exemplele sunt nenumarate .....

NU MENTALITATEA e problema , ci coruptia , si ceea ce genereaza aceasta coruptie !!!

Abia dupa ce scapam de leprele Sandu si Dragomir, putem trage sperante !!!

surpriza, mare surpriza, ia priviti cui ii este frica acum de premieri , si ..de ce tocami acum ???? Cooperativa CFR, nu mai are nevoie de premieri si s-au decis sa le scoata in afafara regulamentului FRF !!!

PE PROSPORT.RO , GASITI CE DECLARA MURESAN ACUM 2 ANI, DECLARA ETREM DE EXPLICIT CA A PREMIAT ECHIPE SA JOACE CORECT CU Jiul Petrosani !!!!

greenyes24.06.2008 21:07
,, Blestemat sa fie regimul comunist care ne dadea un carton de oua si daca vroiam mai mult ne inchidea gura cu pumnul. Asa am ajuns sa nu aspiram la mai mult. Sa ne bucuram de lucruri mici , de lucruri absolut normale pentru alte tari mai dezvoltate ca noi.''

________________________________________________________________________________

Regimul ala comunist a castigat o Cupa a Campionilor Europeni, o Super Cupa a Europei, a jucat la Tokio o finala de Cupa Intercontinentala, reprezentand Europa, a mai jucat o finala de Cupa a Campionilor Europeni. Acum avem acces la cate cartoane de oua poftim (doar buget sa fie), dar acces la performanta mai subtirel...

Ce trebuia blamat in acest articol nu e ,, mentalitatea comunista'' ci mentalitatea MANELISTA.

Regimul ala criminal ne a omorat ca tara, ca popor ca tot ce a insemant Romania inainte de 1945. Din pacate romanii nici nu stiu ce a insemnat comunismul pentru noi pentru ca vechii noi comunsiti si au facut treaba cu "profesionalism". Centrele de reeducare de la Pitesti, gherla, Latesti......

Exemplele date de tine nu si au rostul...in articol nu s a facut referire strict la sport...ci la efectul comunismului in general asupra oamenilor....efectele se vad si astazi......

manelismul este un efect al comunismului....impingerea romanilor spre prostie, cultivarea prostiei...prin toate mijloacerle posibile...media...scoli........etc......

Cititi l pe Paul Goma si o sa realiazati minciuna in care traim.........vechii si fostii comunsiti care acum cica is democrati ne au distrus si continua sa ne distruga tara....acum nu prin violenta ci prin "mijloace mai avansate".

metzzz24.06.2008 21:39

Articolul e bun , poate putin dur , dar este bun. Si ca sa nu mai ziceti ca nu e articolul bun , vedeti declaratiile lu Rahat Contra , care spune ca au negociat prost ca nu i-au si ei bani de pe urma egalurilor din meciurile cu Franta si Italia. Drept dovada se premiaza infrangerile. Foarte bun articolul.

ultrash24.06.2008 21:52

@greenyes

cam ai dreptate,dar ce te faci ca Steaua noastra e infiintata in `47?

udaradu25.06.2008 05:48

lasati mentalitatea,lasati performanta,lasati selectia dupa valoare,lasati corectitudinea in arbitraj,lasati corectitudinea justitiei,voi chear nu vedeti ca echipa nationala e construita in scopul imbogatiri putregaiurilor de la conducerea fotbalului romanesc?.Totul e interes,lucratura,mizerie,putregai,nesimtire,bataie de joc fata de acest popor umulit si mintit la tot pasul.Voi chear credeti ca pe puscariasul de la cirma ligi il intereseaza performanta daca nu intra ceva gras la el in buzunar?.Seful federatiei.....uitati-va cum si-a crescut copii.Pe mine ma deranjeaza tineri:Prodan,Lupescu ,Piturca si chear citiva jucatori care fac parte din clica.

kop25.06.2008 06:19

Imi pare rau sa v-o spun dar regimul comunist doar a preluat aceeasi mentalitate existenta in partea asta de lume. Amintiti-va de criticile lui Caragiale din presa vremii si din piesele de teatru si veti vedea ca nu s-au schimbat prea multe.

Comunismul in Romania a adancit si mai mult carentele acestui popor, dar a oferit o solutie dpv fotbalistic: 2 mari echipe Steaua si Dinamo, capabile sa se bata cu oricine din lume in anii 80. E ca si cum astazi 2 mari firme ar investi si ar lua sub aripa ce e mai bun in Romania. 2 echipe Zenit St Peterburg de exemplu. E tot aia. Asta era si ramane singura solutie. In orice campionat exista cateva echipe care atrag ce e mai valoros si constituie colosi. Singura diferenta e ca transferurile nu mai sunt dictate de interese politice ci de foarte multi bani.

Acum ce avem? O dispersie a valorii intre 8 cluburi si mai cu seama... aceasta pacoste de echipe cu majoritate de jucatori straini care darama nationale in Europa.

Ce mentalitate avea generatia Steaua 86? Erau copii crescuti in comunism. Ce mentalitate avea generatia Hagi 94? La fel... Dar generatia Mutu? Pai tocmai ce a urmat infuziei incoerente de democratie ce a urmat... adica un haos, o bataie de joc pentru tot ce inseamna valoare si daruire.

Romania e o tara terminata. Economic nu mai valoreaza nimic fiindca supravietuieste din credite externe, cultural e sugrumata de incultura generatiei Maneaua. Sportiv ea oricum nu mai exista de mult. Handbalul feminin e doar acea mica exceptie care confirma regula.

MoWeed25.06.2008 07:26
Pe mine ma deranjeaza tineri:Prodan,Lupescu ,Piturca si chear citiva jucatori care fac parte din clica.

Mari caractere Lupescu si Prunea; pana acum 2 ani erau printre cei mai mari contestatari ai lui Mircea Sandu. Cum li s-a oferit un post in FRF au uitat de toate principiile lor

Referitor la articol, toate problemele nationalei sunt si o consecinta a mentalitatii romanesti.

Cand patronii fac trafic de puncte in loc sa puna mana sa investeasca(daca nu pot nu ii obliga nimeni sa ramana), cand marea majoritate a jucatorilor tineri talentati isi pierd vremea prin discoteci(normal, au dat de bani si romanul daca are bani trebuie neaparat sa epateze), cand arbitrii ori nu au valoare ori fura(nu stiu ce e mai rau dintre astea doua), cand infrastructura e la pamant(o tara de peste 20 de milioane de locuitori are un singur stadion pe care se poate juca in CL), cand federatia ia decizii aberante pentru a favoriza anumite echipe(ce a patit Otelul, i-au intrecut pe Vaslui repede a scos federatia de la naftalina un caz vechi de 2 luni, sau pastrarea echipelor Pandurii si Ceahlaul in prima Liga pentru ca au adus voturi sau ca aveau stadion decent) ce sa mai asteptam de la fotbal?

Am ajuns sa ne bucuram la o calificare pentru ca nu s-au mai investit bani in fotbal deloc, sa nu uitam ca la un moment dat aveam vreo 10-15 ani in care nu mai ajunsesem in primavara europeana.

Normal ca ar trebui sa ne bucuram doar la victoriile mari, nu la calificarea in CL dar cand vezi ca Jiji nu vrea sa dea salarii mai mari de 300.000, cand vezi ca nulitati ca Banel sunt pastrate in primul 11 pentru a-i aduce voturile tiganilor, cand vezi ca mijlocul nostru e praf si noi preferam sa stimulam pe alde U Cluj decat sa investim banii aia pentru a face o echipa care sa nu depinda de altii, iti dai seama ca este o mare performanta sa ne calificam in grupele UEFA CL

radooku_steaua25.06.2008 08:37
Radooku, cred ca ar fi potrivit si frumos din partea ta sa definesti ceea ce intelegi tu prin mentalitate romaneasca. Asta ca sa fie lucrurile clare si sa nu lasi loc de concluzii eronate.

Salut drag suporter al echipei Steaua. Cand m-am referit la mentalitatea romaneasca, ma refeream la faptul ca romanii se multumesc cu putin si sarbatoresc victoriile prea mici. In loc sa aspiram la ceva mai maret, noi tragem cu dintii de egaluri. In loc sa speram sa intram in istorie, noi privim doar ,,partea buna,, a paharului. Egal cu Italia si Franta, vicecampioana si campioana mondiala. Acest lucru vroiam sa il reflect in acest articol. La fel ca si in meciurile Stelei din Champions League, cand am intalnit echipe de top, noi am preferat sa respectam prea mult adversarul, sa ne aparam si sa speram la o minune, care in fotbal se intampla din ce in ce mai rar. Nu mai vad pe teren aceea flacara, aceea dorinta de a triumfa indiferent de numele adversarului, nu mai vad pe teren acel jucator care sa ii ridice pe toti de la pamant si sa intoarca soarta in favoarea noastra. Si chiar daca unii dintre voi ma veti blama aducand ca argument valoarea, eu spun ca in fotbal , la fel ca in orice, de multe ori ambitia, daruirea si puterea de a crede in tine pot invinge orice valoare.

LARI25.06.2008 10:47

Cu tot respectul, insa nu mentalitatea comunista a adus Romaniei acea echipa a Stelei, ci mentalitatea de invingatori care le-a fost bagata pe gat de Valentin si de Seniorul Alecsandrescu (Binecuvantata fie-i memoria!).

Spun asta pentru ca Steaua a fost si a ramas SINGURA echipa din Romania al carei nume inseamna ceva in fotbalul continental.

Mentalitatea comunista i-a facut mari pe Lucescu, Dragomir, Sandu, Dinu, iar exemplele pot continua la nesfarsit. Si daca mai e nevoie de un exemplu, iata-l: din cauza cui s-a desfiintat trofeul Gheata de Aur? Aia a fost (si a ramas inca foarte bine inradacinata la noi) mentalitatea comunista.

Ai dreptate insa ca mentalitatea manelista este un termen mai potrivit vremurilor astora. Dar, personal, prefer sa-i spun pe nume: mentalitate tziganeasca borata!

AdrianUltras2525.06.2008 13:00
Mi-era rusine de propria tara cand vedeam cum ne umilesc olandezii

Mie nu mi-e rusine de Romania.

Mi-e rusine cu Piturca,Sandu,lupescu,Mutu si restu jucatorilor veniti pe pile la nationala.

Dar niciodata nu imi va fi rusine de propria tara!

Cat despre faza cu iesitul in strada dupa accederea in CL.

Mi se pare normal.

Te bucuri pt echipa ta.Pt fiecare victorie.Oricat ar fi de mica sau mare.

Nu e nimic anormal la a iesi in strada sau a te bucura dupa o victorie a echipei tale.

Era grav daca ieseam in strada dupa cefere-anorthorsis, Dinamo-elfsborg sau rapid-nurreneberg.

w3bmaster25.06.2008 15:55

Pai MENTALITATEA de Looseri a romanilor ....

razvan_cmi25.06.2008 16:13

E ceva de facut? Nu cred. Pana si generatia noastra este afectata de aceasta mentalitate bolnava. trebuie sa mai treaca o generatie , doua si pe urma mai vorbim. Mentalitatile se schimba. Nu cred in acest "blestem Mioritic" . Problema este ca la noi la fiecare 50 de ani s-au schimbat mentalitatile in folosul unora sau altora. La fel va fi si acum cum au mai fost :1848 , 1916 , 1946 , 1989......va urma

xray_rom26.06.2008 01:52
Imi pare rau sa v-o spun dar regimul comunist doar a preluat aceeasi mentalitate existenta in partea asta de lume. Amintiti-va de criticile lui Caragiale din presa vremii si din piesele de teatru si veti vedea ca nu s-au schimbat prea multe.

Comunismul in Romania a adancit si mai mult carentele acestui popor, dar a oferit o solutie dpv fotbalistic: 2 mari echipe Steaua si Dinamo, capabile sa se bata cu oricine din lume in anii 80. E ca si cum astazi 2 mari firme ar investi si ar lua sub aripa ce e mai bun in Romania. 2 echipe Zenit St Peterburg de exemplu. E tot aia. Asta era si ramane singura solutie. In orice campionat exista cateva echipe care atrag ce e mai valoros si constituie colosi. Singura diferenta e ca transferurile nu mai sunt dictate de interese politice ci de foarte multi bani.

Acum ce avem? O dispersie a valorii intre 8 cluburi si mai cu seama... aceasta pacoste de echipe cu majoritate de jucatori straini care darama nationale in Europa.

Ce mentalitate avea generatia Steaua 86? Erau copii crescuti in comunism. Ce mentalitate avea generatia Hagi 94? La fel... Dar generatia Mutu? Pai tocmai ce a urmat infuziei incoerente de democratie ce a urmat... adica un haos, o bataie de joc pentru tot ce inseamna valoare si daruire.

Romania e o tara terminata. Economic nu mai valoreaza nimic fiindca supravietuieste din credite externe, cultural e sugrumata de incultura generatiei Maneaua. Sportiv ea oricum nu mai exista de mult. Handbalul feminin e doar acea mica exceptie care confirma regula.

Sincere, te felicit! Ai punctat exact. Extrapolat la nivel national, dispersia valorii in 8 cluburi, este fidel reprezentata si in politica. Valoarea dispersata in partiduletze si in apolitici, cand ar fi nevoie de concentrarea ei in legislativ si actul de guvernare.

Dupa 89', s-a distrus un sistem de valori si nu s-a pus nimic in loc. Limba de lemn s-a inlocuit limbajul de smecher "bazat" ilicit, valoarea profesionala cu arta tzepuirilor, valoarea morala cu morala: "cine fura si nu-l prinde are tot ce vrea"(inclusiv respectul plebei hranite cu ciosvartele "barosanilor").De aici si colapsul economic, social si mental.

Revenind la fotbal...Oare Franta, Italia, Portugalia, etc. au pierdut ca nu aveau mentalitate de invingator si s-au multumit cu putin?Nu cred!Fotbalul e un sport. La forte aproximativ egale, azi castigi si maine poti sa pierzi. Nu exista reteta victoriei forever! Totul depinde de starea si "bafta" echipei in momentul jocului si nu de mentalitate(turcii au dat 9 suturi pe poarta si 2 goluri, iar nemtii 3 suturi si 3 goluri). Evident, daca iei bataie mai mereu, atunci chiar e o problema. Nu a fost cazul Romaniei!

Exagerarea la succes si la esec, bine instrumentata si alimentata de media, este una din principalele carente ale opiniei publice romanesti. De aici si vise cu pretentii nesimtite, dar si false tragedii nationale. Nu mai suntem in stare de judecati echilibrate pentru ca in orice eveniment ne zbatem radicali si colerici in agonie sau in extaz!

Tupac Amaru26.06.2008 16:32

Ai mare dreptate in ceea ce spui.

Totusi, nu inteleg de unde aceasta zbatere continua de a disculpa democratia. Pentru toate bunele (care or fi alea?) si relele din ultimii aproape 20 de ani raspunsul se afla in sistemul politic ce a distrus aceasta tara - democratia!

Sincere, te felicit! Ai punctat exact. Extrapolat la nivel national, dispersia valorii in 8 cluburi, este fidel reprezentata si in politica. Valoarea dispersata in partiduletze si in apolitici, cand ar fi nevoie de concentrarea ei in legislativ si actul de guvernare.

Dupa 89', s-a distrus un sistem de valori si nu s-a pus nimic in loc. Limba de lemn s-a inlocuit limbajul de smecher "bazat" ilicit, valoarea profesionala cu arta tzepuirilor, valoarea morala cu morala: "cine fura si nu-l prinde are tot ce vrea"(inclusiv respectul plebei hranite cu ciosvartele "barosanilor").De aici si colapsul economic, social si mental.

Revenind la fotbal...Oare Franta, Italia, Portugalia, etc. au pierdut ca nu aveau mentalitate de invingator si s-au multumit cu putin?Nu cred!Fotbalul e un sport. La forte aproximativ egale, azi castigi si maine poti sa pierzi. Nu exista reteta victoriei forever! Totul depinde de starea si "bafta" echipei in momentul jocului si nu de mentalitate(turcii au dat 9 suturi pe poarta si 2 goluri, iar nemtii 3 suturi si 3 goluri). Evident, daca iei bataie mai mereu, atunci chiar e o problema. Nu a fost cazul Romaniei!

Exagerarea la succes si la esec, bine instrumentata si alimentata de media, este una din principalele carente ale opiniei publice romanesti. De aici si vise cu pretentii nesimtite, dar si false tragedii nationale. Nu mai suntem in stare de judecati echilibrate pentru ca in orice eveniment ne zbatem radicali si colerici in agonie sau in extaz!

Exceptional punctat- si tie iti adresez felicitari pentru modul in care gandesti!

greenyes30.06.2008 10:57
Exceptional punctat- si tie iti adresez felicitari pentru modul in care gandesti!

La noi "democratia" a fost si este "predata" de entitati ex si actual comuniste. Toti care vorbesc de "democratie" la TV au ridicat comunismul la rang de "cel mai dintre cele mai sisteme politice din lume", amintindu i aici pe Brucan (sa l odihneasca Dumnezeu in pace daca EL considera ca merita), cristoiu care mancanca rahat acum si multi se uita in gura lui si toata sleahta lor.

Poate pe timpul lui Caragiale situatia aveam aceleasi probleme de morala, dar atunci cel putin erau unii care chiar faceau ceva pentru Romania acum.... toti ca unul....asta e problema.....si toti din timpurile noastre sunt crescuti sub regimul asta blestemat si mai rau, au crezut si inca mai cred in el.

Cand romanii nu s in stare sa participe la un meeting pentru a l acuza pe iliescu de crime impotriva Romaniei.... ce mai vreti.... La meetingul repsectiv trebuia sa fie toata Romania...dar ........

Urmele si le au sters....fostii secursiti sunt actualii angajati ai SRI, ministere de aparare care or mai fi ele........etc etc...si noi stam si ne intrebam DE CE? De aia.

Intr o tara scapata de comunism am putea citi in cartile de istorie utilizate in scoli despre crimele lor impotriva poporului roman, am citi despre rezistenta romanesca impotriva comunistilor ce a durat pana in 1960 dusa de partizanii nostri, am cunoaste cine a tras in noi in 22, iliescu ar fi la racoare, alde plesita si toti calaii care au omorat floarea romaneasca in puscariile de reeducare ar fi si ei la bulau, tineretul si ar cunoaste martirii, generatia de dupa 89 ar sti ca peste 500 000 de romani au fost exterminati de bolsevici in Basarabia, etc etc etc.......

Cand unul dintre putinii romani care a avut tupeul sa ia "taurul de coarne" si sa l sfideze, Paul Goma, este inca exilat in Franta......mai are rost sa vorbim de democratie la noi?????

Noi traim intr o mare minciuna alimentata de acelasi sistem....acum nu mai "dau la cap" la cei care se opun....acum putem sa stam in goi in strada nu ne mai baga nimeni in sema....putem sa urmalam la luna....ii doare in 14.......acum actioneaza "democratic"...... of Doamane......

Cititi l fratilor pe Paul Goma..... si o sa ramneti interzisi...... daca inca va mai intrebati de ce ? o sa aflati citindu l pe Goma Fara Reclama! Moderatorii

Desteapta te romane!

makaan01.07.2008 12:57

lasa-ma frate cu Paul goma,ca m-ai innebunit... nu trebuie sa-l citesti numaidecat pe Goma ci trebuie sa fii un pic deschis la minte si sa nu intri in turma,asa cum vor "ei", si poti vedea lucrurile asa cum sunt si singur...in afara de obsesia ta pt Goma ce ai zis pana acum e adevarat...din pacate...