FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua castiga procese!!!

BlackWoolfy20.06.2005 17:25

Vineri 17 iunie 2005 s-a judecat plangerea contraventionala inaintata Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti de catre SC FC Steaua Bucuresti SA in ceea ce priveste amendarea clubului Steaua de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 40 milioane lei pentru faptul ca ar fi tolerat manifestari rasiste si xenofobe pe stadionul Steaua, la meciul cu Rapid, din 13 aprilie 2005. FC Steaua a fost reprezentat in instanta de catre avocatul clubului Radu Enache.

Solutia data de catre Instanta de Judecata in Dosarul nr. 5584/2005 a fost aceea de constatare a nulitatii absolute a Procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor si exonerarea de la plata amenzii a SC FC Steaua Bucuresti SA din urmatoarele motive:

- galeria si liderii acesteia nu fac parte din structura organizatorica a SC FC Steaua Bucuresti SA;

- SC FC Steaua Bucuresti SA a incheiat un contract cu Jandarmeria Romana pentru prevenirea manifestarilor rasiste si xenofobe in incinta stadionului Steaua, pe timpul meciurilor de fotbal;

- agentii constatatori ai Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii nu au permis conducerii SC FC Steaua Bucuresti SA sa faca obiectiuni la Procesul-verbal de constatare-sanctionare a contraventiei;

- martorul care a semnat Procesul-verbal de constatare-sanctionare a contraventiei era angajat al Consiliului National pentru Combatarea Discriminarii, fapt care incalca flagrant legislatia in materie.

In acelasi timp, SC FC Steaua Bucuresti SA a intentat un alt proces Consiliului National pentru Combatarea Discriminarii, ce se afla pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, Sectia Contencios Administrativ. In acest dosar, FC Steaua solicita daune materiale in cuantum de 500 milioane lei, suma ce reprezinta paguba rezultata din biletele comandate si nevandute la meciul Steaua-FC Arges si daune morale in cuantum de 1.000.000 Euro deoarece acuzatia de discriminare a creat grave prejudicii de imagine clubului Steaua pe plan intern si international

SSK20.06.2005 17:32

Genial !!!...

Sa speram ca vom mai castiga si altceva decat procese... :?

George Stan20.06.2005 18:07

wow... un bulion de euroi. Va dati seama ce jenti si stergatoare de aur ne tragem la Maybach?? Estee!!! Sa moara giovani, Copos si toti dusmanii! Fara numar!

Virgil21.06.2005 11:56

Nu vad nimic genial in felul in care a motivat avocatul clubului contestatia.

Si-a facut meseria bine si atat. :)

Totusi treaba nu e terminata pe deplin.Consiliul va ataca hotararea la Tribunal.Urmeaza deci runda a II-a.

Asteptam cu "emotie".

Interesanta mi se pare cererea cealalta.Cea cu daunele.

Supertare.Si pe undeva,zic eu,intemeiata.Dar nu are sorti de izbanda.

SSK21.06.2005 16:19
Consiliul va ataca hotararea la Tribunal.Urmeaza deci runda a II-a.

Poate la Curtea de Apel, vrei sa zici... :) Tribunalul, ca si judecatoria, este instanta de fond, nu de apel (sau de recurs, dupa caz).

Anyway, bine ca au castigat procesul asta, ca si-asa suntem inglodati in datorii... Sunt curios cat va mai trece pana cand de la varf se va ordona recuperarea datoriilor din fotbal :roll: Din cate stiu eu, datoriile Stelei au ajuns (cu dobanzi si penalitati) la frumoasa suma de...250 de miliarde de lei...o nimica toata, nu ? E drept ca nu sunt convins ca ciobanul trebuie sa-i returneze pe toti...

Virgil22.06.2005 04:34
Poate la Curtea de Apel, vrei sa zici...  :) Tribunalul, ca si judecatoria, este instanta de fond, nu de apel (sau de recurs, dupa caz).

Stiu sigur ce spun :

Judecatorie = instanta de fond.

Tribunalul = instanta de fond sau de apel,dupa caz.

Curtea de Apel = instanta de apel sau de recurs,dupa caz.

Inalta Curte de Casatie si Justitie = instanta de recurs.

Pentru procesul de care discutam,fiindca fondul a avut loc la Judecatorie,apelul va fi la Tribunal. :)

Daca fondul ar fi fost la Tribunal,apelul s-ar fi judecat la Curtea de Apel.

Scuze,nu vreau sa crezi ca fac pe desteptul.Am crezut de bun simt lamurirea acestor lucruri.

SSK22.06.2005 18:50

De fapt, sunt destul de convins ca te inseli, dar...ce mai conteaza ?... Noi sa fim sanatosi si Steaua sa castige procesul ! :)

Virgil22.06.2005 20:34

Wow,dar poti sa crezi ce doresti.Cine sta sa te convinga ca albul e alb si negrul altceva? :wink: