FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Om versus destin

fcsteaua.ro16.06.2008 18:13

Cum poti sa te opui hazardului? Cum poti oare sa prevezi neprevazutul? Si daca, prin absurd, ai putea sa faci acest lucru, oare ai schimba ceva din actiunile tale? N-ai mai sari la cap in acea faza nenorcita?

Exista fotbalisti si fotbalisti. Exista jucatori de fotbal care reusesc o intreaga cariera sa pacaleasca soarta, sa pacaleasca, intr-un fel, chiar jocul in sine. Barbatia lui. Doza de nebunie care iti trebuie pentru a putea fotbalist.

Mirel Radoi, capitanul Stelei, mergea la Euro dupa o jumatate de sezon, dupa o accidentare grea, dup ace a stat mai mult la Bologna decat acasa. Si totusi, in stilul lui caracteristic, unic as putea spune fara sa ma tem de cuvinte mari sau pretentioase, si-a revenit si a facut un retur bun la echipa de club.

Determinarea, talentul, curajul, stiinta jocului, toate acestea si nu neaparat in aceasta ordine au facut ca Mirel sa primeasca o binemeritata convocare la primul turneu final din cariera lui. O rasplata daca vreti pentru tot ce a indurat in turul campionatului, pentru orele interminabile de recuperare de la Bologna, pentru jindul cu care isi privea colegii jucand in Liga Campionilor, competitie pe care nu a gustat-o din plin pana acum si, mai ales, o rasplata pentru evolutiile sale.

Primul meci la Euro. Egal cu vice-campioana mondiala, un egal in care apararea asezata si coordonata de capitanul nostrum nu a dat nicio sansa vedetelor Frantei. Primul joc datator de incredere, de speranta pentru ce va urma…

Ce a urmat insa? Dupa un inceput excelent de partida impotriva campioanei mondiale, la o banala minge respinsa de fundasii peninsulari se intampla "Life is a bitch sometimes" spun americanii si cata dreptate au. Hazard, nesansa, ghinion… Mirel sta intins pe gazon, tinandu-se de fata. Se fac semne de schimbare, nu mai poate continua partida. Este pe targa, dus spre un spital intr-o tara straina, luandu-si adio de la primul sau turneu final.

E drept, in momentele acelea e greu sa te gandesti la ce va fi, la cum va fi. Insa, nici nu pot sa-mi imaginez la ce s-ar putea gandi un fotbalist care vine de la spital la stadionul unde echipa lui isi joaca sansa calificarii; venind spre gazonul unde jucase cu 40 de minute in urma; venind cu decizia medicilor…

Radoi isi va reveni, va ajuta Steaua in preliminariile Ligii. Va fi din nou cel mai determinat jucator al nostru. Va juca din nou, fara sa pacaleasca fotbalul. Va fi el, Mirel Radoi "capitanul!"

Marius

AdrianUltras2516.06.2008 18:23

Normal ca isi va reveni.

Doar e Radoi.

Toata lumea stie ce inseamna asta.

MoWeed16.06.2008 18:27

Daca cineva e in stare sa-si revina dupa atatea accidentari, acela e in mod sigur Mirel Radoi.

Pacat totusi pentru el deoarece cel mai probabil si-a ratat transferul afara, sper macar ca anul asta sa aiba norocul sa joace toate meciurile din grupele Champions League...

floroflores17.06.2008 04:43

Va juca in Champions League cu siguranta!!! Si acolo chiar sper din toata inima ca va juca "sferturile"!!! FORZA Steaua

Kekea17.06.2008 07:46

Parerea mea este ca trebuie facuta o coregrafie speciala la meciul de prezentare pentru capitanul nostru, Mirel Radoi.

greenyes17.06.2008 07:58

Tot respectul pentru Radoi. Cand te gandesti ca mai sunt "cunoscatori" care i contesta calitatile de fotbalist...of...Din pacate nu a plecat cand trebuia din tara.....

Sa i dea Dumnezeu sanatate ca tot ce i trebuie pentru fotbal are din plin.

razvan_cmi17.06.2008 10:19

Isi va reveni si lafel de determinat in interventii va fi. Mirel nu se va da niciodata la o parte din calea adversarului in spiritul auto-conservarii. Pt ca acest jucator nu stie sa pacalesca fotbalul si pt ca acest jucator este capitanul.

laur_2317.06.2008 11:21

Multa bafta Mirel!!!

Cum am spus si cu alta ocazie, indiferent ca vei ramane la Steaua sau vei pleca la o alta echipa in aceasta vara-insanatosire grabnica!

Un fotbalist ca tine este rar in fotbalul romanesc...

P.S. La Multi Ani Sorin Praschiv!

MIREL6RADOI17.06.2008 11:30

Jucator rar?Eu zic ca e unic in fotbalul romanesc...singurul care atc cand joaca ,se gandeste la gloria sportiva nu la "mama,ce contract smecher o sa prind daca joc bine la nationala/echipa de club"

laur_2317.06.2008 11:40

Asta am dorit sa evidentiez si eu cand m-am referit la el ca la un ''fotbalist rar'' !

clausblaus17.06.2008 17:30

De revenit isi va reveni cu siguranta.Intrebarea este:ce surpriza neplacuta i-a mai harazit soarta?Din pacate pentru el se accidenteaza prea des si de cele mai multe ori destul de grav.Are prea multe de indurat capitanul Stelei!Asta era primul campionat european pentru el,dar sa speram ca nu ultimul.Este tanar si are atuurile necesare.Recunosc ca dupa meciul cu Franta am mai multa incredere in Mirel.A dovedit ca poate fi un lider si la nationala.Sa nu uitam ca marea majoritate a baloanelor,din meciul cu Franta,au fost prelucrate de Mirel.Insanatosire grabnica pentru capitanul nostru!

ANTIgigi17.06.2008 18:01

De la un timp (cam doi ani) incoace, din pacate, Mirel nu prea mai are grija de el, de felul in care se protejeaza pe el insusi. Si asta duce la accidentari. Uneori, don prea mare dorinta de a face totul cat mai bine pentru echipa, uita ca se poate (re)accidenta. Tocmai el, pe care il credeam indistructibil. Uzura vine cu timpul, iar Mirel simte asta. Din cate am auzit, poate ca este adevarat, Rat, micul sobolan, i-a strigat de doua ori ,inainte sa se accidenteze, sa-i lase lui mingea la respectiva faza.

Tupac Amaru17.06.2008 18:04
Tot respectul pentru Radoi. Cand te gandesti ca mai sunt "cunoscatori" care i contesta calitatile de fotbalist...of...Din pacate nu a plecat cand trebuia din tara.....

Sa i dea Dumnezeu sanatate ca tot ce i trebuie pentru fotbal are din plin.

"Aprob pozitiv" si eu!

w3bmaster18.06.2008 21:55

Respect Mirel ...

Da am vazut si eu acei necunoscatori

Mare pacat daca pleaca de la Steaua sper sa nu :(