FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Olanda - România 2-0 (0-0)

Virgil15.06.2008 07:43

Ultimul nostru meci in grupa C va avea loc marti 17 iunie, de la 20:45, pe Stade de Suisse din Berna. Adversara va fi chiar liderul acestei grupe, Olanda.

Circula zvonul ca Van Basten isi va menaja o parte din vedete. Ca urmare a faptului ca unii au suferit accidentari usoare, iar altii (altul) au deja cate un cartonas galben si a risca sa-i foloseasca ar fi egal cu un risc gratuit, ei fiind deja calificati. Este vorba de Van Persie, Robben, Ooijer si Jong. Poate si de altii.

In ciuda faptului ca va folosi o formatie in care se vor regasi mai multe rezerve, Van Basten afirma ca va juca la victorie impotriva noastra.

Francezii cred ca olandezii ne vor face viata usoara si in cele din urma ne vor da meciul. Italienii care mai spera la iesirea din grupe gratie lui Buffon, merg pe mana lui Van Basten si spera ca Olanda va castiga. Asta in speranta ca vor invinge Franta.

Suporterii olandezi doresc ca Romania sa mearga mai departe alaturi de Olanda. Nu stiu daca din antipatie pentru Franta si Italia si simpatie pentru noi, dar in mod sigur dintr-un calcul simplu. Daca vor intalni Romania in semifinale le va fi infinit mai usor sa acceada in finala.

Pe de alta parte jucatorii romani cred in victorie, oricare va fi formula de echipa a Olandei. Si e foarte bine ce cred ei, pentru ca asta sper si eu si impreuna cu mine milioane de romani. Jucatorii nostri au inceput sa-si constientizeze valoarea si asta e excelent.

Din pacate Piturca nu va putea folosi cativa titulari de drept. Goian a primit copilareste al doilea galben si va sta, iar Radoi, cumplit accidentat de Rat si-a luat adio de la aceasta editie a europenelor.

Sansa noastra e ca il avem pe Ghionea, iar pentru locul lui Radoi exista solutii.

Nu stiu cine va arbitra, dar as dori un arbitru ca norvegianul perfect din meciul anterior.

Cred in echipa, sper in victorie!

Hai România!

stelistul stelist15.06.2008 08:51

chiar nu inteleg de unde atatia super jucatori in aceasta tara olanda...rezerve ca van persie , huntelaar , robben , affelay sau hesselink sau accidentati ca babel , si sa nu mai zicem de titulari , practic olanda are doua echipe de aceiasi valoare...totusi sper intr'un rezultat mare...HAIROMANIA!!!

weeezer15.06.2008 08:54

virgil, "norvegianul perfect", mi-a placut asta :D

Incercam sa ne incurajam ca Olandezii vor folosi mai multe rezerve, insa noi ce sa mai zicem? Daca ei folosesc rezerve pentru ca isi permit, pentru ca ALEG EI lucrul acesta, noi suntem obligati sa o facem. Ma refer la inlocuirile lui Radoi si Goian, doi dintre pilonii pe care se bazeaza echipa noastra nationala la acest moment. Plus ca se pare ca va fi introdus Marica inca din primul minut, deci a treia rezerva si pentru noi. Ca sa nu mai zic ce rezerve au ei, si ce rezerve avem noi (cu tot respectul pentru Dica, Ghionea sau cine o mai juca la noi).

Nu cred, de exemplu, ca introducerea lui Bouma si Heitinga in primul unsprezece reprezinta din start un lucru pozitiv pentru noi. Probabil singurul lucru bun in apararea lor ar fi scoaterea lui Gio, pentru ca l-am vazut cu totii cat de bine a jucat in primele 2 partide.

Si daca suporterii olandezi si-au permis "sa-i faca echipa" lui van Basten, o sa incerc si eu sa fac acelasi lucru pentru noi. Asadar as juca cu:

Lobont - Contra, Goe, Ghionea, Rat - Nicolita, Chivu, Codrea, Dica - Mutu, Marica/ M Niculae

Daniel Niculae mi s-a parut ca pestele pe uscat in meciul cu macaronarii, poate ar trebui sa revina abia in sferturi in echipa. Iar Mutu si Dica, pe langa ca mi se pare ca se inteleg bine, ar putea face des schimb de locuri in partea stanga a apararii noastre, plus ca in zilele lui bune are si un bun joc aerian (Dicanul)

Si in incheiere zic ca poate nu o fi Piturca unul din marii antrenori ai momentului in Europa, dar cu siguranta este un foarte bun strateg. Eu unul i-as mai acorda o sansa la Steaua. Nu mai zic ca este unul din putinii care l-ar putea tine in frau pe Gigi.

cristian01415.06.2008 09:32

@ weeezer

Goian e suspendat.

weeezer15.06.2008 10:20

Pardon, ma gandeam la Tamas.

LeGenD15.06.2008 10:37

Eu as juca cu:

Lobont - Contra,Tamas,Goian,Chivu - Nicolita/Fl.Petre,Codrea,Cocis - Dica,M.Niculae,Mutu

Sa nu uitam ca Romania nu are nevoie de un egal,ci de victorie.Pentru ca chiar daca avem un avantaj de un punct in fata Italiei si a Frantei,meciul direct dintre cele doua are mici sanse sa se termine cu un rezultat de egalitate.Deci,avem nevoie de victorie impotriva echipei care a invins la diferenta de 3 goluri pe campioana si vicecampioana lumii.

MoWeed15.06.2008 10:42

Goian e suspendat @LeGenD

Parerea mea este ca cel mai bun inlocuitor pentru el ar fi Ghionea, din punct de vedere al experientei internationale si, de ce nu, al valorii.

Moti e o petarda de jucator si Radu Stefan este prea tanar si neexperimentat pentru un meci asa de important.

D. Nicolae a fost slab de tot in meciul cu italienii, ar trebui inlocuit de M. Niculae sau Marica.

I.N.Money15.06.2008 10:50

Pe mine ma bantuie un feeling ca Piturca o sa il retraga pe Chivu fundas central pentru acest meci , deoarece cuplul Ghionea - Tamas nu cred ca au vreun meci in picioare iar Piti stie asta cel mai bine si in locul capitanului la mijloc sa apara Cocis .

Asadar : Lobont - Contra , Tamas , Chivu , Rat - Codrea , Cocis , Dica - Mutu , Banel , Marius Niculae .

Piturca o sa faca ce nu ii place cel mai mult , adica sa iasa la joc in fata unei echipe care are acelasi sistem ca al nostru , insa care este deosebit de periculos .

O sa fie un meci de referinta , de totul sau nimic pentru noi si ar fi cu atat mai frumos daca i-am bate pe olandezi "pe bune" cum am facut-o doar in urma cu cateva luni .

weeezer15.06.2008 11:04

Tot in urma cu cateva luni Olanda se chinuia cu Luxemburg si Slovenia si lua bataie de la Bielorusia. Din punct de vedere al jocului as zice ca Olanda de acum nu are nimic in comun cu echipa de atunci.

Eu totusi nu cred ca ar fi de bun augur retragerea lui Chivu in defensiva. Cristi trebuie sa joace la mijloc. Avem nevoie de el acolo. Sa nu uitam ca astfel de meciuri, in cazul in care nu gafeaza fundasii, se castiga/pierd la mijlocul terenului. Acolo ar trebui sa fim tari de tot, si lucizi in acelasi timp. De-aia Chivu trebuie sa joace la inchidere.

stelistul stelist15.06.2008 15:03

piti cred ca va incepe cu Lobont-Contra,Tamas,Ghionea,Rat-Nicolita,Codrea,Chivu,Cocis-Mutu,Marica

nu prea il vad pe Dica titular , chiar daca mi'as dori

LeGenD15.06.2008 20:34

Am scris prima oara Ghionea,dupa aia nu stiu de ce am sters.

In fine,primul 11 are mai putina importanta din moment ce noi gandim doar ca niste simpli suporteri.Chiar daca sunt unul dintre cei care nu sunt multumiti de jocul Romaniei,si mai exact al echipei lu` Piti,hai sa ne trezim la realitate,si sa observam ca am acumulat 2 puncte intr`o grupa in care dinainte de inceperea turneului Euro 2008,Franta si Italia erau mari favorite la castigarea turneului.Cine s`ar fi gandit ca cel putin una din ele va parasi turneul inca din faza grupelor?Exista oare vreun roman (chiar si cel mai optimist posibil) care sa se fi gandit ca dupa primele 2 etape Romania va ocupa locul 2?Lasand la o parte ca Romania nu a jucat mai nimic,jocul sau mai precis anti-jocul lui Piti a dat roade.

MIREL6RADOI17.06.2008 17:56

http://www.sport.ro/euro-2008/suporterii-r...l?autoplay=true

Ascultati asta....e super!MARAMURESENI toti 3...as me!Rulam! :naughty:

weeezer17.06.2008 20:41

Eliminare pe drept a echipei noastre. Nu poti sa ai pretentii intr-o grupa cu Olanda, Italia si Franta cand tu faci un singur joc semi-bun si doua slabe. Ne-a batut o echipa de rezerve fara ca ei macar sa-si propuna lucrul asta... :(

Felicitari baietilor chiar si pentru cele doar doua puncte.

predatorpulse717.06.2008 20:51

Astazi suntem miorita reloaded si aratam de ce nu meritam sa mergem in sferturi.Nationala Romaniei s-a inecat astazi ca banelul la mal. Exact cum am fost mandru de atitudinea lor in meciurile cu Franta si Italia astazi imi e rusine cu ei.

Si va rog sa nu imi bagati prostia aia ca daca dadea Mutu gol cu italia ne calificam.

Nene,inaintea acestui meci aveam 2 puncte nesperate si jucam cu o olanda nepasatoare. Van Basten a fost baiat de treaba,a inceput cu vreo 9 rezerve iar cei din teren nu mi-au dat senzatia in nici un moment ca au fortat. Chiar acum cand scriu in min 81 olandezii ne-au lasat sa dam pase la ei in careu. Practic ne-au invitat la joc si noi am jucat ca in meciul cu Franta. Alo piti azi aveam nevoie de VICTORIE!!!

Inteleg ca am jucat prudent in prima repriza dar in 2-a trebuie sa mergem peste ei,cu orice risc. Ce am facut noi? Am facut acelasi joc de parca noi conduceam cu 2-0. Felicitari sincere apararii noastre care s-a descurcat decent avand in vedere ca am fost morti pe benzi iar mijlocul s-a sufocat,atacul neexistand.

Later edit,Gurita s-a impiedicat in careu si van persie ne-a tras-o.

Mai piti tactica ta a fost buna in primele 2 meciuri dar acum ai dat-o in bara rau de tot. Cum dracu sa joci cu Banel Nicolita si sa il tii pe teren tot meciul? Din momentul in care am luat gol mai aveam juma de ora la dispozitie sa dam 2 iar piti nu a schimbat nimic. L-a bagat pe d.niculae in locul lui Marius niculae(care era mort singur in fata) si pe Dica,teoretic un playmaker,tocmai in min 75!!! Olanda avea valoare sa ne bata dar noi le-am facut misiunea mai usoara neatacand,sapand transee ca in primele 2 meciuri. Ne-au dat o lectie turcii in ceea ce priveste determinarea,ei au avut un adversar mai slab ca olanda si ceva mai mult noroc,dar din momentul in care s-a facut 2-0 pentru cehi parca li s-a aprins un beculet in cap si au dat tot ce au avut mai bun iar fotbalul i-a rasplatit.

Va spun sincer ca preferam 3 infrangeri in aceasta grupa pentru ca astfel as fi spus ca nu avem valoare si nici atitudine. Asa sunt mai dezamagit pentru ca am aratat ca putem fi determinati in fata italienilor si francezilor,dar am revenit la "somnul cel de moarte" atat de familiar noua.

Repet,imi e rusine nu de rezultat,ci de atitudine.

Daca vrem sa facem ceva la turneele finale trebuie sa invatam sa mai si atacam. Aparare avem,mijloc subtirel iar atacul=Mutu,iar cu o astfel de echipa ne va fi foarte greu sa realizam ceva cu echipele mari.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

stelistul stelist17.06.2008 20:58

la un penalty de calificare...Mutu lasa'ne,lasa'ne cu vedetismele...

LeGenD17.06.2008 21:44

Eram 100% sigur ca cel putin un gol il vom lua pe greseala de plasament.La primul gol a gresit Tamas grav.La al doilea,sa zicem ca daca Contra nu se impiedica de piciorul lui Van Persie,nu luam golu`.

Oricum,joc inadmisibil.Am jucat impotriva unei Olande care permanent ne invita la joc.Dar,aici se vede cat de penibili suntem.Nu avem cum sa invingem o echipa din moment ce noi refuzam total sa facem presing,si ne e frica de contraatacuri.Codrea,lua mingea,si se plimba cu ea pe langa semicercul de la jumatea terenului.Banel a dat centrari ba in adversar,ba in spectatori.Mutu,numai figuri.La mijloc nu am miscat,in atac am fost 0.

Nu am deschis jocul de loc pe benzi,nu am iutit actiunile de atac,acelasi stil lent,cu pase inapoi,plimband mingea in terenul nostru.Si ne mai miram de ce timp de 6 ani am stat la televizor.

Singurul jucator dupa Lobont care mi`a placut,a fost Contra.Daca ar fi dispus de o viteza mai mare,si de un sprijin din partea unui alt mijlocas dreapta,mai bun decat rabla de Banel,cu siguranta ar fi pus mari probleme.De asemenea mi se pare de neiertat faptul ca nu avem niciun varf care sa joace fotbal.Dica,un jucator care va asigur ca ar fi jucat mai bine decat "vedeta" de Mutu sau decat marele Marius Niculae,a fost tinut rezerva.

"N`ai cu cine bha!",asta e adevarul.

weeezer18.06.2008 05:39

Am participat la Euro fara a avea un varf adevarat in teren.

S-a renuntat la Bratu desi se stia ca mergem la Euro sa jucam pe contraatac.

Intr-un meci in care aveam nevoie neaparata de victorie, s-a jucat la 0-0. Chiar si dupa ce am fost condusi, paradoxal, am jucat tot la 0-0.

Chivu si-a aratat limitele, el nefiind un playmaker, ci un jucator defensiv. Multe neintelegeri cu Mutu.

Flancul drept, pe faza de atac, a fost paralizat. Culmea, mi s-a parut ca mai periculos a fost Contra decat Nicolita.

2 goluri din 3 luate din zona lui Tamas.

Portar de calitate.

Piturca s-a dus la euro sa se apere, dar, dupa cum observa o nu stiu ce agentie sportiva franceza, el nu are un plan B, pentru situatia in care este condus si trebuie sa atace. S-a vazut foarte bine lucrul acesta aseara.

Inca o data, Romania este un fel de Steaua. Aparare oarecum ok, dar de la mijloc in sus suferim masiv.

Pentru viitor cred ca prima masura care ar trebui luata ar fi intarirea flancurilor. Pe dreapta poate Szekely, daca va juca bine la Steaua. Pe Stanga ar fi o problema. Pt ca in sistem cu Cocis (Radoi), Codrea si Chivu, Mutu este izolat acolo.

Arbitrii nu mai "au ceva" cu noi.

Cam astea ar fi concluziile mele dupa acest campionat european.

JDERUL18.06.2008 06:55

Natioanala Romaniei, desi avea nevoie de o victorie,a intrat in teren cu ideea fixa de a nu primi gol.In eventualitatea ca jocul rezultatelor ne-ar fii fost favorabil(0-0 la Italia-Franta si noi egal sau infrangere mai mica de 2-0)am fii depasit faza grupelor si am fii fost in sarbatoare nationala.Noua generatie de...(va las pe voi sa completati punctele de suspans) s-ar fii impaunat cu o glorie nemeritata si iar nu le mai ajungea nimeni ,,cu prajina la nas"(cum ar spune romanul neaos).Dar nu a fost sa fie asa.Cand in loc de 11 jucatori de fotbal nu ai in teren decat maxim 4-5 fotbalisti profesionosti este foarte greu sa faci performante.Aseara doar Lobont,Rat,Ghionea,Tamas si partial Codrea au avut ca numitor comun fotbalul.In rest....au fost restul.Dintre acestia din urma s-a detasat Contra pe mana caruia am primit ambele goluri.La primul-incremenit in mijlocul careului cu adversarul tasnind din spatele lui,iar la al doilea impiedicandu-se in propriile-i picioare. Tot lui i-as imputa si golul primit de la italieni cand,daca nu se grabea sa lase bara libera imediat dupa executia cornerului altul putea sa fie deznodamantul fazei.

Si cand te gandesti ca ,,ai nostri ca brazii cu m.... pe piept"se si vedeau superiori generatiei de aur...?!

Ne promisesera ca de-acum vor ,,vorbi" in teren. Si au vorbit...de am ramas muti.

Ma intreb acum: oare a meritat pretul platit de Radoi? A meritat sacrificiul sau pentru ca ceilalti sa dea atat de putin? NU! Dar Mirel Radoi este fotbalist,este stelist,este roman!

Felicitari asadar Mirel Radoi,Lobont,Rat,Tamas,Ghionea! Ceilalti...restul! Ceilalti vor trebui sa stie ca un meci nu se castiga numai prin intonarea imnului de sta si nu neaparat este mai bun cel ,,care are gura mai mare".Apropos,Contra parca era mai determinat cand ,,evolua"oral intre picioarele L.Andresan,Mutu cand tragea pe nas si Chivu poate obosit dupa atata alergatura cu inelele de logodna!

LeGenD18.06.2008 10:27
Aseara doar Lobont,Rat,Ghionea,Tamas si partial Codrea au avut ca numitor comun fotbalul.In rest....au fost restul

Astia au jucat fotbal?Tamas,care la golul lui Huntelaar habar nu avea unde e mingea?Rat care in tot meciul nu a reusit mai mult de 3 recuperari si Codrea care plimba mingea la noi in teren?Eu nu inteleg deloc cine l`a pus pe Piturca selectioner.Bai frate,deci ai nevoie de 3 puncte ca sa te duci in sferturi,si il vezi pe Codrea cum da mingea numai inapoi,pe Rat care nu a trecut de jumatatea noastra decat la vreo 2 faze si pe Banel Jardel care le`a facut cadou spectatorilor vreo 4 mingii,si tu il lasi rezerva pe Dica?Si pe Marica?Care si fara un picior tot joaca de doua ori mai bine decat distrusul de Marius Niculae.

Rusine lu` Mutu si tuturor care i iau apararea.Marea noastra vedeta si jucatorul care este pus pe aceeasi treapta cu Hagi,habar nu are sa traga un penalty.Vina nu e in intregime a lui,pentru ca dupa acel penalty s-a mai jucat inca 120 de minute dar in acelasi ritm:pase inapoi,si centrari in plopi.

c.ronaldo1718.06.2008 10:38
Eu as incepe cu:

Lobont - Contra,Tamas,Goian,Chivu - Nicolita/Fl.Petre,Codrea,Cocis - Dica,M.Niculae,Mutu

Tamas,care la golul lui Huntelaar habar nu avea unde e mingea?... Codrea care plimba mingea la noi in teren?Eu nu inteleg deloc cine l`a pus pe Piturca selectioner.. Banel Jardel care le`a facut cadou spectatorilor vreo 4 mingii,.. Marica?Care si fara un picior tot joaca de doua ori mai bine decat distrusul de Marius Niculae.

Daca taceai ...

LeGenD19.06.2008 21:50

Lol.Ala era primul 11 cu care as fi inceput eu,si l`am postat inainte de meci.

Dar avand in vedere evolutia lor,i critic.Ce e rau in asta?Criticile acelea au fost aduse la faptul ca JDERUL era de parere ca acei "jucatori" au fost singurii care au jucat.Si eu l`am contrazis.

Si acel "prim 11" pe care l`am postat,era facut in ideea ca Radoi nu va juca,si un varf de calitate nu se gaseste in lotul nationalei.

c.ronaldo1720.06.2008 07:28

Pai tu nu esti in masura sa il critici pe Piturca avand in vedere ca ai fi aliniat acelasi 11.

LeGenD20.06.2008 09:29

Nu am criticat primul 11.Am criticat tactica defensiva pe care a abordat`o in toate meciurile de la Euro si am criticat jocul pe care acei jucatori l`au facut.

predatorpulse720.06.2008 11:30

Vina acestui esec ii apartine exclusiv lui Piturca,nu lui Mutu,nu lui Banel,nu lui contra. Piturca e vinovat pentru tot,de la selectie,la motivare pana la tactica de joc. Inteleg ca obiectivul nostru era sa nu luam multe dar in fotbal mai exista si atac nu numai aparare.

Prin faptul ca a luat o echipa formata 2/3 din jucatori defensivi arata ca Piturca a ramas acelasi fricos din perioada Steaua,doar ca acum a facut sa sufere nu numai suflarea stelista ci toata tara. Piturca are un mare atu care este in acelasi timp si marele sau calcai al lui ahile: nu are capacitate de adaptare la conditiile de joc. De asta nu s-a impus la Steaua,pentru ca meciurile veneau prea repede(la o saptamana sau chiar mai devreme),nu avea timp sa le gandeasca precum la nationala(un meci la cateva luni) plus ca mai degraba avea facea o echipa care sa se apere decat una sa atace. De asemenea in era in care fotbalul inseamna forta si viteza,piti demonstreaza ca are in continuare un fetis pentru piticanii,dupa cum a dovedit la Steaua,iar acum continua de cativa ani cu "magnificul" florentin Petre.

Dupa cum am mai spus,piti face o tactica dupa o analiza a adversarului si cu aia ramane. Nu prea schimba in timpul meciului,chiar si cand echipa sufera iar cea mai tare faza a fost la meciul cu Olanda. De obicei nu cred ce scrie presa,dar acum ii cred cand spun ca jucatorii se rugau de piti sa atace mai mult. Piti se gandea ca va ramane 0-0 si va putea sa dea un gol pe fina,ba chiar am citit din ziare ca avea de gand sa forteze din min 75,ceea ce s-a si intamplat,cand abia atunci a intrat Dica. Daca era antrenor adevarat,piti ar fi vazut ca olandezii jucau un fel de bambilici mai evoluat si atunci ar fi mutat mai ofensiv. Iar acelasi lucru putea sa-l faca si cu francezii. Dar el a preferat sa ramana la planul original si a dat-o in bara rau de tot. Niciodata in istoria ei nationala nu a mai avut atatia factori favorabili: o echipa de fosile a frantei antrenata de un astrolog tacanit,o italie care a lasat spatii(de ar fi jucat asa si cand era Hagi in teren), o olanda care a jucat cu niste rezerve semi-plictisite,un arbitraj ca la mama acasa si cireasa pe tort,minim 7000 de romani in tribuna la fiecare meci. Piturca si jucatorii ar fi trebuit sa profite de aceasta conjunctura si sa obtina aceasta calificare dar s-au impiedicat de propria lor mentalitate,cea de mediocri care nu pot sa obtina mai mult pentru ca nu indraznesc.

E jenant sa ajunga proprii tai jucatori sa se roage de tine ca sa joci mai ofensiv,orice ati spune. Cifrele arata ca suntem in ultimle 2-3 echipe de la euro,doar la kilometri alergati am stabilit recorduri. In rest suntem ultimii la statisticile ofensive gen suturi la poarta,suturi pe cadrul portii etc. Deci suntem echipa care a alergat cel mai mult,dar nu cu mingea,ci dupa minge,echipa cea mai defensiva(aparandu-ne constant cu 8 jucatori defensivi),echipa cu cea slaba ofensiva si ceea ce e mai jenant,probabil singura echipa in care atacantii sai nu au tras nici un sut la poarta(Mutu a tras 5 suturi iar celalate 2 au fost trase de Chivu si tamas mi se pare) si in care nu a existat pasa decisiva. Asta e viitorul cu Piturca,cel putin la turneele finale. In calificari vom spulbera mari forte gen lituania,austria si feroe,plus un amical "de lux" cu georgia iar daca ajungem la CM din 2010 vom aborda aceeasi tactica daca o sa cadem intr-o grupa grea.

Abia astept scuzele tricolorilor cand nu va mai fi monitorul de la pauza de vina pentru evolutia noastra ci perfida caldura africana care ii va sufoca pe romanasii nostri.

Piturca poate sa ramana mult si bine la echipa nationala dar trebuie sa constientizeze ca mai exista si atac si ca Mutu ar trebui sa constituie o parta importanta din ofensiva noastra,nu sa fie el toata ofensiva.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeuna superiori.

Bogdan4Steaua21.06.2008 09:34

Am avut in lot 7 fundasi centrali de meserie:

Goian, Ghionea, Radoi, Chivu, Tamas, Radu Stefan si Moti.

7 fundasi centrali dintr-un lot de 20 de jucatori de camp! :wall:

L-am avut pe Banel, zero la capitolul ofensiva. Codrea, idem. Rat, Contra, Sapunaru, tot fundasi. Cu cine sa construiesti la mijloc? Cu Cocis? Baiatul a fost supraevaluat mereu, dar Piturca are o afinitate pentru el, pentru ca "face faza defensiva"; pe care nu a facut-o cu Olanda, mingea sarind din el ca dintr-un bolovan. Florentin Petre este depasit complet, are inima dar nu are suflu si veleitati ofensive. Dica este atacant, dar se pare ca si Piturca merge pe aceeasi linie stupida, introducand la mijloc un jucator lent, care parea pierdut in oceanul de la mijlocul terenului. In plus, i-a mai si asignat sarcini defensive, decarul stelist nefiind prezent in preajma careului olandez aproape deloc. Cristea era intr-o forma foarte slaba si oricum nu prindea primul 11, deci iese din discutie. In atac, Marica se afla intr-un con de umbra, dat si de faptul ca nu este si probabil ca nu va fi niciodata un mare atacant. Daniel Niculae trebuia sa joace in banda, dar ar fi insemnat un risc prea mare pentru Piti. Practic noi am stat in Mutu la capitolul ofensiva. Si atunci cand stai intr-un singur jucator, lucrurile sunt extrem de complicate.

Noi am venit la Euro sa ne aparam. O spun cifrele, o spune lotul deplasat in Austria si Elvetia, o spune jocul prestat de ai nostri. Speram la inceput sa nu ne facem de rusine in aceasta grupa. A venit jocul cu Franta, un adversar extrem de slab in acest moment, pregatita de un antrenor probabil mai neinspirat decat Piturca. Am remizat, desi puteam obtine mai mult daca eram o echipa ofensiva. In acel moment a aparut o farama de speranta, acea intrebare: "si daca am putea sa ne calificam?". A urmat Italia, o echipa naucita dupa infrangerea in fata Olandei, ne-a insuflat acea doza de incredere de care aveam nevoie. Am remizat surprinzator si cu ei, desi multi se asteptau la "clasicul 2-0" pentru italieni. In meciul cu Olanda, tot ce trebuia sa facem era sa atacam. Aici au clacat cu totii. A clacat Piturca, care a gandit un sistem defensiv, au clacat jucatorii, pentru ca majoritatea dintre ei nu stiu sa dea o pasa filtranta, sa intre intr-un un-doi, sa traga PE poarta.

Nu inteleg de ce ni se toarna acea sintagma: la pauza, tricolorii au fost daramati de acel 1-0 pentru Italia. Doamne, parca aia trebuiau sa faca neaparat egal. Si nu, nu trebuia sa jucam la egal, nici macar din primul minut. Am ales solutia cea mai fricoasa, cea mai riscanta, si am pierdut. Olanda nu s-a omorit cu firea, a tratat acest meci ca pe un amical, dar nu am stiu sa profitam. De ce? Pentru ca am abordat aceeasi tactica ca si in meciurile anterioare.

In final, ce pot sa spun? Uitati-va la Turcia si la Rusia. Mai e mult pana departe...