Ultimul nostru meci in grupa C va avea loc marti 17 iunie, de la 20:45, pe Stade de Suisse din Berna. Adversara va fi chiar liderul acestei grupe, Olanda.
Circula zvonul ca Van Basten isi va menaja o parte din vedete. Ca urmare a faptului ca unii au suferit accidentari usoare, iar altii (altul) au deja cate un cartonas galben si a risca sa-i foloseasca ar fi egal cu un risc gratuit, ei fiind deja calificati. Este vorba de Van Persie, Robben, Ooijer si Jong. Poate si de altii.
In ciuda faptului ca va folosi o formatie in care se vor regasi mai multe rezerve, Van Basten afirma ca va juca la victorie impotriva noastra.
Francezii cred ca olandezii ne vor face viata usoara si in cele din urma ne vor da meciul. Italienii care mai spera la iesirea din grupe gratie lui Buffon, merg pe mana lui Van Basten si spera ca Olanda va castiga. Asta in speranta ca vor invinge Franta.
Suporterii olandezi doresc ca Romania sa mearga mai departe alaturi de Olanda. Nu stiu daca din antipatie pentru Franta si Italia si simpatie pentru noi, dar in mod sigur dintr-un calcul simplu. Daca vor intalni Romania in semifinale le va fi infinit mai usor sa acceada in finala.
Pe de alta parte jucatorii romani cred in victorie, oricare va fi formula de echipa a Olandei. Si e foarte bine ce cred ei, pentru ca asta sper si eu si impreuna cu mine milioane de romani. Jucatorii nostri au inceput sa-si constientizeze valoarea si asta e excelent.
Din pacate Piturca nu va putea folosi cativa titulari de drept. Goian a primit copilareste al doilea galben si va sta, iar Radoi, cumplit accidentat de Rat si-a luat adio de la aceasta editie a europenelor.
Sansa noastra e ca il avem pe Ghionea, iar pentru locul lui Radoi exista solutii.
Nu stiu cine va arbitra, dar as dori un arbitru ca norvegianul perfect din meciul anterior.
Cred in echipa, sper in victorie!
Hai România!