Lume, lume! S-a spart iarãși conducta din care țâșnesc lãturile murdare menite sã murdãreascã emblema Stelei! ªtiucanii, Gențile, Tolontanii, Rãduleștii, Buzãrinii, Geambașii și toți ceilalți asemenãtori lor au umplut ecranele televizoarelor și ferestrele siturilor revigorați de proaspãta decizie a comisei ferefeilor. ,, Steaua trebuia depunctatã 25 de puncte la câte mãgãrii a fãcut clubul ãsta anul acesta" guițã godacul Chioțea, completat cu un surâs aprobator de cãtre ªtiucanul aferent din studiou.
La telefon intrã ,,Live" de la Cluj nimeni altul decât bivolul transpirat Mureșan care nici la deal nici la vale nu vrea altceva decât excluderea Stelei din turul trei preliminar al Ligii Campionilor pentru ca locul acesteia sã fie luat de frații frânari cosangvini de sub podul Grant. Pe o altã linie Adevãratul Fiu al Mamei Elefanta de la Timișoara completeazã cerând comițiilor și comitetelor retrogradarea Stelei.
De partea cealaltã a baricadei spumegã furios Gigi Becali, celui cãruia trebuie sã-i mulțumim pentru dandanaua în care a intrat Steaua: ,,Am sã desființez io bã comisiile alea" ,,Am sã convoc adunarea generalã" ,,Am sã vã dau în urmarire generalã",,Ești un idiot, bã!". Vã mulțumim frumos domnule George Becali. Vãzând patima cu care apãrați clubul Steaua cred cã acum s-a convins și ultimul trepanat votant de penege cã a venit vremea sã ne lași! Restul e doar tãcere. Pentru Steaua vorbește doar George Becali...
Bã fraților a înnebunit lumea? A ajuns sã vorbeascã unul ca Marian Iancu de moralitatea deciziei de a retrograda Steaua sau unii ca alde Paszkany sau Mureșan sã cearã excluderea Stelei din cupele europene? Sau Zotta eternul fugãrit pe terenuri? Mãcar Becali a stimulat echipele pentru a juca corect. Au ajuns indivizii de la Cluj, infinit mai murdari decât Becali sã emitã judecãți de valoare? ªi cine cere retrogradarea Stelei, nimeni altul decât autorul mizeriei de blat de la Piatra-Neamț din penultima etapã, netelevizat din motive de igienã și bine pitit ca desfãșurare în același timp cu derby-ul Dinamo-Steaua! Comitetele și comițiile nu s-au sesizat atunci, cum nu s-au sesizat nici când vajnica Gloria Bistrița a jucat cu juniorii la Cluj...
Dar bine-înțeles ca aceste ,,mici amãnunte" sunt acum omise de cãtre deontolgii - geantã care despicã firul în patru pe ecranele de televizor. De ce? Pentru cã acum tunurile trebuiesc puse numai pe Steaua! E culmea domne cu Steaua asta! Steaua e singura echipã din România care a jucat în Liga Campionilor, Steaua a și câștigat Cupa Campionilor, are cele mai multe titluri, cele mai multe cupe, cei mai mulți suporteri. Un pic cam frustrant pentru susținãtorii de frâne din presa noastrã românã.
Fãrã Steaua, stimate genți, tolontani sau știucani ați fi rãmas demult fãrã pâine. Fãrã Steaua fotbalul ar fi dispãrut ca și sport de performanțã dupã anul 1989. Fãrã Steaua ne-am fi tras acum de șireturi cu bulgarii sau am fi avut emoții la amicalul cu Sherif Tiraspol. Fãrã Steaua n-am mai fi trãit o noapte magicã de 24 februarie când am eliminat Valencia, când ai noștri roș-albaștri au dat impulsul echipelor mioritice pentru a scoate și ele capul pe scena fotbalului european, atât cât au putut. ªi n-au prea putut, mãrturie stând elfii și famagustele Europei!
Vãzând ura bolnavã care s-a revãrsat împotriva Stelei în aceastã searã nu am putut sã nu fac o paralelã cu povestea șarpelui de la sân:
O femeie gãsește în zãpadã un șarpe înghețat, mai mult mort decât viu. Îl ia de jos și îl bagã sub veșminte, la piept, la cãldurã, pentru a-i salva viața. Imediat ce acesta s-a revigorat primul lucru pe care l-a fãcut a fost sã o muște de gât pe salvatoarea sa. ,,De ce ai fãcut asta?" l-a întrebat femeia. Iar șarpele i-a rãspuns: ,,Femeie, când m-ai luat de jos știai cã eu sunt șarpe!"
Aceastã ,,presã" mioriticã trebuie tratatã de cãtre noi, suporterii steliști, cât și de Clubul Steaua asemeni unui șarpe. Altfel meritãm pe deplin tot ce ni se întâmplã...
Cristian Ionuț
(LDS)