FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua mai mult a Europei

fcsteaua.ro02.06.2008 22:33

Te încearcã un sentiment al zãdãrniciei, când tu te strãdui sã demonstrezi marile virtuți ale limbii române(incredibil, dar și mahalaua Rahova are giuvaierurile ei de exprimare) și o minoritate de zãpãciți(care trebuie protejatã, cã doar și ei sunt minoritate, conform unei retorici de doi bani) te îndeamnã înspre linearitate. Le mulțumesc clarvãzãtorului Gicã Chioru(sper sã accepte dulcea mea ironie, lucidul acestui site) și lui The Radical, care m-au scutit sã reacționez tot cu spada pamfletului împotriva unor mucegaiuri de gândire, puțin mai având ca sã mã-ntrebe, ca "țațele" de prin piețe, "ce-ai fãcut în ultimii 50 de ani ?". Cât voi mai fi suportat în aceastã Plaka a iubirii de Steaua, eu voi fi un adversar dur al celor care cred cã democrația pluralitãții de vederi trebuie sã fie îngãduitoare cu suficienții, ce din fantasticile trãri ale fotbalului nu percep decât cã suprafața de joc musai sã fie platã(de aici și platitudinile).

Gentililor care mã gratuleazã cu "maestre" îi asigur cã știu percepția acestui superlativ în viziunea lui Arghezi și nimicitoarea satirã a lui Toma Caragiu cu acel teribil "Bã maestre".

Dar sã trecem peste gâlcevile amuzante și sã ne întoarcem, iarãși și iarãși(așa cum în fiecare an sãrbãtorim Paștele, sporindu-ne credința) la anul 1986, mare cât un secol pentru steliști. Când am vãzut fastul de la Moscova(Sevilla reeditatã a 6-a oarã), printre lacrimile de bucurie ale sobrului Ferguson, de mâhnire ale bravului Terry și de rotunjire ale sufletului microbist al celorlalți, mi-am amintit aproape cu revoltã cã regele Spaniei(dealtfel un despot luminat, cum se spune pe la noi la Oltenița) a pãrãsit loja, încãlcând protocolul(în acel moment tronul i-a fost înlocuit cu un scaun de piatrã al lui Brâncuși), covorul roșu nu s-a mai întins pentru învingãtori, salonul recepției finale s-a convertit în "masa sãracilor", iar un oficial UEFA i-a întins suprema cupã, ca și cum ar fi vrut sã scape de o imensã corvoadã, cãpitanului Iovan.

A fost seara în care steliștii, într-un neobișnuit echipament alb, au devenit heruvimii cerului românesc, în care iadul deține de milenii procentul majoritar. O sã vã convingeți de asta, dacã o sã vã reamintim cã "Sportul Popular" elogia pe prima paginã, a doua zi, aniversarea P.C.R., "Il Supremo" oferindu-le o cupã de șampanie, le-a reproșat, total rupt de galaxia balonului rotund, cã trebuiau sã învingã în timpul regulamentar de joc, nu la penaltiuri, iar antrenorul primei reprezentative a declarat cã, în mare parte, performanța i se datoreazã, fiindcã boicotându-i pe steliști la naționalã, i-a menajat pentru acest triumf.

Peste 22 ani, aberația sa va fi legitimatã cu aplauze frenetice pe Ghencea, la "Seara campionilor", ca un act de normalitate(se știe credința nebunilor cã dușii cu sorcova sunt în afara zidurilor Socolei, deci se poate întâmpla orice, oricând, oriunde). Ne închipuim cum ar fi arãtat acea Stea "apocalipticã" avându-l pe transfugul Marcel Rãducanu în primul 11(cel care dorise sã joace și la Coppa del Mondo 1990) și presupunem cã fãrã "cincinalul stelist" naționala condusã de marii antrenori ai Ghencei n-ar fi cunoscut cele 5 turnee finale. Previzibil, eroilor de la Sevilla li s-au încropit busturi de carton presat, ulterior aruncate în containerul materialelor reciclabile de militanții pentru debarasarea de trecut.

În legãturã cu Sevilla, sã credem și în cifre nu numai în vorbe: 30(ediția C.C.E), 15(Steaua a 15-a echipã deținãtoare a acestui trofeu), 10(locul României în istoria trofeului), 5(București, a 5-a capitalã europeanã, care se poate lãuda cu aceastã cupã, echivalentul Premiului Nobel). ªi când vezi cã stilului ei de, totuși, mare echipã a continentului, i se rãspunde cu atâta ostilitate din partea celor care nu conteazã nici mãcar în anecdotica europeanã, cum s-o accepți ca pe o fatalitate ? ªi sã validezi târgul din joc (the fair in the play), tu, victima directã, îndemnând la fair play ?!

Constantin Ardeleanu

LARI02.06.2008 22:58

Asteptam cu mult interes randurile Dumneavoastra.

Mi-a placut enorm atat ultimul paragraf, cat si randurile despre fostul (din fericire) selectioner.

Dar, sincer sa fiu, ma asteptam si la cateva randuri despre Marius Lacatus si despre ce inseamna el pentru Dumneavoastra. Asta ca tot l-ati pomenit pe Gica in chiar primele randuri...

Multi Ani Fericiti, Sanatosi si Senini, Seniore!

Virgil03.06.2008 00:41

Nea Costica e un om dintr-o bucata. Spune lucrurilor pe nume.

Le spune verde in fata, cu sarm pentru cei care-i inteleg scrisul. Fara sa-i pese ca poate gresi, ca poate jigni. Lui sa-i fie bine, el sa cada intotdeauna in picioare.

Gica o sa se simta flatat si mandru ca a fost gratulat ca fiind clarvazatorul acestui forum. Nu e. Ceilalti vor inghiti galusca. Si sunt multi cei ignorati de nea Costica, care-l iubesc si care-i asteapta articolele ca pe o paine calda. Cei mai multi. Oameni cu scaun la cap si cu judecati de valoare.

Dar ce mai conteaza astia multi pe care nu da nici doi bani noi. Numai el, Gica, si oarecum Radicalul au puncte de vedere de valoare si evident comune. Restul de 30 si ceva de mii sunt niste prosti.

Ba maestre, ma asteptam la mai mult de la tine. Esti prea tâfnos. Prea iti sare tandara cand cineva nu e de acord cu ceea ce scrii. Ar fi trebuit sa inveti ca si parerile altora conteaza. Ca trebuie respectate. Chiar daca tu esti un zeu, sa zicem.

Si sa-ti mai spun ceva. Sincer. Cand citesc cate un articol de-al tau, parca citesc un letopiset. Atata esti de intortocheat.

Nu ascund ca la inceput mi-a placut, dar ca acum am mari indoieli daca-mi mai place ori ba..

Ma astept la o replica tare, cu care sa ma desfiintezi. Iti sta in obicei. Putin imi pasa. Imi cunosc valoarea. Atata cat e. :)

Marius03.06.2008 05:11

Ma recunosc... sunt un mucegai de gândire...

P.S. nenea maestru, Steaua e mai mult a suporterilor, a alora care isi sacrifica timpul, banii sau sanatatea pentru club, si mai putin a Europei...

MoWeed03.06.2008 05:57

Domnule Ardeleanu, de la un timp vad ca va rezervati tot mai multe articole pentru a le raspunde contestatarilor decat pentru a scrie de Steaua. Desi in anumite cazuri va impartasesc ideeile vis-a-vis de unii useri de pe aici, totusi eu consider ca fiecare om are dreptul la o parere proprie, din 30 si ceva de mii de useri ai forumului este normal sa fie si cativa care nu va impartasesc ideeile. Daca tot doriti sa le raspundeti, ar trebui sa le combateti ideeile, nu sa atacati persoanele.

Eu consider ca ar trebui sa reveniti la acele articole in stilul dumneavoastra inconfundabil, care incantau 99% din userii acestui forum.

udaradu03.06.2008 09:47
Ma recunosc... sunt un mucegai de gândire...

P.S. nenea maestru, Steaua e mai mult a suporterilor, a alora care isi sacrifica timpul, banii sau sanatatea pentru club, si mai putin a Europei...

Si eu...eu sunt Mucea-Flamucea.

Tupac Amaru03.06.2008 13:12
Domnule Ardeleanu, de la un timp vad ca va rezervati tot mai multe articole pentru a le raspunde contestatarilor decat pentru a scrie de Steaua. Desi in anumite cazuri va impartasesc ideeile vis-a-vis de unii useri de pe aici, totusi eu consider ca fiecare om are dreptul la o parere proprie, din 30 si ceva de mii de useri ai forumului este normal sa fie si cativa care nu va impartasesc ideeile. Daca tot doriti sa le raspundeti, ar trebui sa le combateti ideeile, nu sa atacati persoanele.

Eu consider ca ar trebui sa reveniti la acele articole in stilul dumneavoastra inconfundabil, care incantau 99% din userii acestui forum.

Exact la fel gandesc si eu.

w3bmaster03.06.2008 13:44

Domnule Ardeleanu am inceput sa imi dau seama ca e un articol scris de dumneavoastra inca din primele 2 randuri exceptional de fin .... ce sa zic multi frustrati arunca cu noroi in ce inseamna Steaua oftica e mare in randu romanilor ...

Forza Steaua

unuspecial03.06.2008 16:13

Daca contest acest articol din N motive, urmatorul articol v-a fi despre mine? :clap:

THE RADICAL03.06.2008 17:16

Mai oameni buni, dl Ardeleanu n-a jignit pe nimeni personal, desi multi ar fi meritat macar o "urecheala"

Dansul nu a facut in articolele precedente decat sa contureze portretul unei parti a noilor suporteri stelisti , multi useri ai acestui site . "Mucea Flaimucea" e tipul de stelist caruia ii trebuie o emisiune cu ioanitaia, alta cu cartianu apoi cronica de a doua zi din psp si gsp ca sa inteleaga si el meciul Stelei de aseara. Daca acolo s-a spus ca n-am jucat nimic si ca am furat, apoi asa e , frate ! "Mucea" e cel care-l idolatrizeaza pe "Muce", il considera cel mai mare antrenor roman, il aplauda si il vrea in Ghencea pe banca !

In fine, Flaimucea se grabeste sa-i felicite pe CFR pentru titlu , pe care chiar daca si el recunoaste ca l-au cam luat cu japca, totusi il merita "fiindca per ansamblu au jucat cel mai bun fotbal, iar apoi, si Steaua a facut manarii, a castigat 3 puncte le masa verde si apoi mai umbla si cu genti cu bani drept mita! Nu vezi dom'de ca se urla pe toate posturile . " Cum sa taci cand avem suporteri care dau dreptate DNA-ului in "cazul valiza" ,(cu toate pacatele cioabului- altele evident decat acesta) vazand apoi ca de acei indivizi "morali " se foloseste presa ca sa-si imprastie mizeriile si manipularile ?

Mai spun o data un lucru : cand omul asta se lupta cu presa post decebrista a lui Chirila, L. Dumitrescu, Serban Ionescu, Ioanitaia, Nicolaescu,Cabulea etc, care cerea cu ura viscerala desfiintarea Stelei, unii dintre voi nici nu erau nascuti. Pe vremea aia, "fituica" Steaua –sport magazin, ca program de meci, era singura voce care dadea replica sus si tare oamenilor lui Lucescu (care brusc ,devenise dizident, el poza in victima "calaului Valentin"). Daca si Ardeleanu, L. Visan, Brailita si ceilalti redactori ar fi adoptat atitudinea "politicaly corect" pe care vor unii s-o impuna pe acest site, chiar si eu sau altii dintre putinii spectatori de atunci de pe Ghencea, poate ca am fi trait cu impresia ca iubim un club de "kahioti , adus pe tancurile sovietice" – (citate din presa vremii)

Cei care se includ in categoria de mai sus ,sa faca bine sa nu-mi raspunda si sa nu se dea viteji in "virtual" !

Cu restul, pot purta oricand o discutie pe aceste teme.

robson03.06.2008 18:09
Ba maestre, ma asteptam la mai mult de la tine. Esti prea tâfnos. Prea iti sare tandara cand cineva nu e de acord cu ceea ce scrii. Ar fi trebuit sa inveti ca si parerile altora conteaza. Ca trebuie respectate.

Perfect adevarat, Virgil. Noi am mai purtat o discutie, stii ca eu nu sunt unul dintre admiratorii autorului pentru ca nu cred in alb si negru, eu cred ca mai exista si nuante de gri. Dar nu e ok ca orice articol sa fie un razboi cu "mucegaiuri de gandire", asa cum ii numeste autorul pe cei care-l contrazic. Pentru asemenea dispute exista posibilitatea de a raspunde prin mesaje personale si prin comentarii la articol. Pentru ca altfel se va ajunge la o noua discutie nesfarsita pe forum, care va duce la jigniri si la celebrele "tu nu esti stelist adevarat" sau alte asemenea "argumente".

Eu intru pe site ca sa citesc despre Steaua, nu ca sa vad in ce mod extrem de colorat mai pot fi jigniti cei care nu-i dau dreptate, dar care sunt, indiferent de parerea unora, suporteri ai Stelei.

danimarcu03.06.2008 20:04

Si ce daca muce a fost aplaudat pe Ghencea?Ne-a cazut blazonul?Vom fi depunctati, ni se va retrage titlul de "cea mai iubita echipa din Romania", ni se va subtia palmaresul?...

Si ce va face sa credeti ca in tribuna erau doar stelisti?Era o reprezentatie a unor fosti mari fotbalisti romani si straini,deci spectatorii nu erau doar stelisti.In plus,publicul stelist a fost putin influentat si de crainic,precum si de faptul ca ,cu o seara inainte muce platise pe tricoul lui Hagi 60.000 de euro,recunoscand totodata ca un fost jucator stelist i-a marcat intreaga cariera.Astea toate i-au facut pe cei de acolo sa treaca peste rivalitate si sa-i scandeze numele.

Domnule Ardeleanu,nu va dau dreptate ca cei de acolo erau nebuni,si nu va dau dreptate cand scrieti sub influenta supararii.Dar va citesc cu deosebita placere cand scrieti despre Steaua si lucruri care conteaza cu adevarat.

shack3r03.06.2008 21:38

Domnule,nu sunt eu in masura sa va dau sfaturi,insa cred ca imi pot permite o sugestie . Cred ca ar trebui sa reveniti la stilul cu care ne-ati obisnuit,cu articole in genul Steaua Hagica,Steaua Sfynxului,Steaua Sevillana,etc ( nu stiu daca am scris integral corect titlurile articolelor respective ) si sa ne lasati pe noi,acesti incepatori ai stelismului,sa realizam singuri valorile morale care ne inconjoara . Numai bine..

kosm1n04.06.2008 11:44

O echipa mare nu asteapta respectul rivalelor ci a suporterilor adevarati!

grizzly04.06.2008 14:02
Daca acolo s-a spus ca n-am jucat nimic si ca am furat, apoi asa e , frate ! "Mucea" e cel care-l idolatrizeaza pe "Muce", il considera cel mai mare antrenor roman, il aplauda si il vrea in Ghencea pe banca !

se pare ca e la moda acum sa tipi in gura mare "da domne` si noi furam si noi jucam prost si ne bucuram pt voi ca ati fost mai tari de cojones". e un fel de a-ti da cu parul in cap zi de zi dintr-un fals sentiment de apartenenta la ceva despre care multi nici macar nu au ideea corecta a insemnatatii. da`, de, suna bine sa fim si noi mai umili si mai concilianti. treaba aia cu "semper svperiores" nu mai e de noi. acuma e "cool" sa ne faultam singuri si sa luam in bascalie pe aia care cutezau sa deschida gura cand nu era voie. si democratia asta strica...