Dezamãgit profund de eșecul de la rugby (deznodãmântul și calitatea jocului, nu dãruirea bãieților) am ales sã urmãresc ultimul test al naționalei din fața televizorului. Se pare cã asemeni mie a gândit mai multã lume, și templul a fost cam gol la antrenamentul cu public îninte de Euro. Antena 1 a fãcut o transmisie slabã, dar în momentul imnului României a oprit mai multe secunde imaginea pe cãpitanul nostru. Fața lui Mirel mi-a spus multe, Euro este clar examenul vieții lui și aștept sã-l vãd imperial in fața fundașilor noștri.
Recunosc cã am urmãrit partida în primul rând ca stelist și mai apoi ca român pentru cã am vrut sã vãd cum se prezintã bãieții noștri înaintea marelui examen. Goian a pãrut relaxat în tribunã, probabil cã va fi folosit titular, sper sã fie în locul lui Tamaș și nu în locul lui Ghionea care a demonstrat prin evoluția lui cã a redevenit stâlpul defensivei pe care ne putem baza. Înclin sã cred cã daca Piți va miza pe triunghiul central Ghionea - Goian cu Mirel în fața lor nu va avea parte de dureri de cap in zona centralã. Sorin a și marcat a pus osul și ne-a arãtat cã poate fi un om pe care se poate conta.
M-au surprins plãcut Dicã și Bãnel. Așa cum se știe Pițurcã este în primul rând un psiholog și se pare cã a reușit sã-i scoatã din starea de letargie penibilã în care i-a surprins finalul de sezon. De asemena se pare cã atunci când bãieții au o motivație serioasã, și nu luptã pentru locul 2, se monteazã și redevin jucãtorii care ne-au încântat cu ceva vreme în urmã. Centrãrile lui Bãnel par sã ajungã în proporție mai mare la destinație, Dicã a reușit 2 goluri superbe, premisele unui turneu final bun.
Nu insist asupra șanselor noastre de a ieși mãcar din grupã, dar îmi doresc în primul rând ca bãieții care ne reprezintã sã facã un turneu bun și pe mãsurã ce li se va oferi ocazia sã demonstreze cã meritã ca pe graficã sã scrie dupã numele lor în parantezã - Steaua Bucharest, Roumanie. Este contingentul stelist cel mai mare care ne reprezintã dupã 90 la un turneu final și ar fi fost și mai mare dacã Ovidiu Petre ar fi fost mai degrabã profesionist decât ghinionist. Acest Euro poate însemna foarte mult pentru noi, poate fi o rampã de lansare spre exterior pentru jucãtorii care trebuie sã plece și un motiv de mândrie în plus pentru noi steliștii. Vã țin pumnii strânși bãieți sã ne reprezentați cu demnitate, sper sã vãd aceeași determinare în ochii voștri ca și în ochii lui Mirel la imn. Hai România, veniți cât mai târziu acasã, iar dacã vã întoarceți prea devreme, mãcar sã veniți având conștiința împãcatã cã ați dat tot acolo și cã ne-ați fãcut sã nu ne fie rușine cu voi.
PS: Un gând bun și pentru Pawel, cãruia de asemenea îi urez un turneu final de excepție
Alex (Keluboss)