Sambata, 31 mai, ora 16.00, Stadionul Arcul de Triumf, intrare Tribuna I - 25 Ron, Tribuna II -10 ron
Cel mai important meci al sezonului le va opune pe cele mai bune echipe din Romania, Steaua ocupanta primului loc in play-off si Dinamo proaspata castigatoare a Cupei Romaniei.
Steaua a castigat pana acu 24 de titluri de campioana (1949, 1953, 1954, 1961, 1963, 1964, 1971, 1973, 1974, 1977, 1979, 1980, 1981, 1983, 1984, 1985, 1987, 1988, 1989, 1992, 1999, 2003, 2005, 2006) fata de numai 15 ale rivalilor de la Dinamo si tinteste recucerire tilului pierdut anul trecut pe stadionul Olimpia.
Tot lotul este valid ceea ce insemna ca doar o accidentare de ultim moment il va impiedica pe antrenorul George Sava sa alinieze cea mai buna echipa, in schimb la Dinamo va lipsi Calafeteanu (clavicula rupta dupa meciul cu Steaua)
Echipa noastra a intrat in cantonament inca de saptamana trecuta, pregatind cu atentie acest meci crucial pentru soarta sezonului, dorind sa-si ia revansa dupa infrangerea neasteptata din Cupa si sa confirme ca sunt cea mai buna echipa din Romania dupa ce pana in finala nu au pierdut niciun meci.
Dinamovistii mizeaza pentru acest meci pe ascendentul moral dupa ce au invins in ultimele doua finale impotriva Stelei insa si pe finalurile de meci, care le-a adus victorie atat in cupa cat si in meciul din semifinala, ei pregatind meciul in cantonamentul de la Izvorani.
Pana in finala Steaua a trecut in semifinale de CSM Baia Mare, iar Dinamo a invins pe Farul dupa un meci dominat de constanteni.
In deschidere de la ora 13.00 se va juca finala mica intre Farul si CSM U Baia Mare.
Vineri a avut loc si conferinta de presa, iata ce au declarat antrenorul si capitanul nostru:
Costica Florea, antrenor Steaua: "Ne-am pregatit sa invingem Dinamo. Sper sa o facem in timpul regulamentar si sa nu fie nevoie de prelungiri. Am invatat din greselile meciului pierdut in Cupa si sunt convins ca acum veti vedea o alta partida. Cu siguranta cine va gresi mai putin maine va reusi sa castige. S-a vazut la ultimele meciuri directe ca cele doua formatii sunt sensibil egale ca valoare. Este o partida importanta pentru noi si prima este cea stabilita de lege, la care se vor adauga sumele venite de la sponsori. Daca vom castiga acestea vor veni cu siguranta".
Ionut Dimofte, capitan Steaua: "Trofeul campionatului este singurul care imi lipseste din palmares. Sper sa reusim sa-l castigam maine. Cu siguranta nu va mai fi ca la Cupa Romaniei, cand am pierdut pe final. Ne-am revenit dupa acel esec si vom demonstra ca putem invinge. Este clar ca cine va gresi mai putin va lua trofeul."
Echipe probabile
Steaua: Nicolae Nere, Bogdan Zebega, Radu Bãsãlau Florin Tatu, Valentin Ursache Bogdan Marinescu, Alexandru Grigore, Vasile Rus Iulian Andrei, Ionut Dimofte (capitan) Daniel Nainer, Dan Vlad, Catalin Dascãlu, Catalin Fercu - Florin Vlaicu.
Rezerve: Marcel Mihalache, Maxim Cobilaș, Marius Bejan, Oleg Prepelițã, Alexandru Lupu, Mugurel Sârbu, Danut Dumbravã
Antrenor: George Sava și Costicã Florea
Dinamo: Flavius Dobre, Florin Teasca, Mihai Adascalitei - Nicolae Rus, Valentin Poparlan - Stelian Burcea, Alexandru Tudori, Costica Mersoiu (capitan) - Ciprian Caplescu, Razvan Stanca - Vasile Ghioc, Darie Curea, Adrian Barbuliceanu, Gheorghita Bigiu - Alexandru Marin.
Rezerve: Dmitri Arhip, Catalin Beca, Valentin Ivan, Gheorghita Istrati, Florin Alionte, Mihai Merca,Andrei Filip, Cosmin Ratiu
Antrenor: Daniel Neaga si Stefan Demci
sursa: rugby.ro
Blogul rugbistului Radu Basalau : radu-basalau.blogspot.com
Padrese