FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Academia AC Milan în Ghencea (GSP)!

fcsteaua.ro25.05.2008 22:12

Steaua va pune bazele unei școli de fotbal de 5 stele, proiectul fiind identic cu cel desfãșurat la Milano de clubul lui Berlusconi.

Prima școalã de fotbal ultra­mo­dernã din București va fi cons­truitã de Steaua. Gru­­pa­rea din Ghencea a decis sã punã bazele unui proiect generos din acest punct de vedere și s-a hotãrît sã urmeze modelul unuia dintre cele mai mari cluburi din Europa, AC Milan.

Copii de minimum 6 ani

Valeriu Argãsealã a fost zilele tre­cute la Milano și a discutat în de­ta­liu cu responsabilii "diavolilor" de­spre modul în care italienii își des­fãșoarã activitatea.

Clubul pa­tro­nat de Silvio Berlusconi are nu mai puțin de 5 asemenea școli, din­tre care 4 în Milano. Cum academia din Ghencea va fi la fel ca și cele din Italia, vîrsta minimã la care un copil poate fi adus la școala respectivã este de 6 ani.

Deviza: "Creșterea treptatã a copilului"

În aceastã sãptãmînã, Depar­ta­mentul de marketing al Stelei va merge în Italia pentru a lua la cunoștințã în detaliu proiectul propus de AC Milan.

Principala de­vi­zã a academiilor de fotbal ale lui Milan va fi și cea a școlii de fotbal a Stelei: "Antrenamente meto­di­ce prin care se va urmãri creșterea treptatã a copilului din punct de vedere fizic și tehnic, într-un cadru organizat".

"În curînd vom angaja cel mai mare descoperitor de talente. E român, el va coordona acest centru și astfel își va îndeplini visul de a lucra pentru Steaua"

"Sînt convins cã vom reuși sã-i facem pe cei de la centrul nostru sã împrumute din mentalitatea celor de la AC Milan"

Valeriu Argãsealã președinte Steaua

Aici vor locui copiii

Deja Steaua a realizat campusul în care vor fi cazați puștii ce vor dori sã vinã la școala de fotbal. Gigi Becali a cumpãrat, la circa 4 kilometri de stadionul Steaua, un bloc de 3 etaje (foto), Steaua urmînd sã deținã ultimele douã niveluri. Au început lucrãrile de renovare a camerelor unde vor locui copiii, suma totalã pe care roș-albaștrii o vor investi fiind de minimum un milion de euro.

Coordonați de secunzii lui Lãcãtuș

Directorul și tehnicienii care vor lucra la școala de fotbal vor avea întîlniri sãptãmînale cu unul dintre antrenorii secunzi de la Steaua, dar și cu directorul Centrului de copii și juniori din Ghencea și cu cei ce lucreazã la grupele Under 18.

Întîlnirile vor avea ca scop uniformizarea concepției tehnico-tactice de joc, astfel încît, atunci cînd vor face pasul cãtre primele douã echipe ale Stelei, copiii sã fie deja pregãtiți cu sistemul de joc, dar și cu modalitatea de antrenament.

Ce va oferi ªcoala de fotbal Steaua

cazare de lux

3 mese pe zi

cursuri școlare la Liceul "Mircea Eliade"

pedagog, care sã discute cu copiii dupã cursurile școlare

echipament Nike, identic cu cel folosit de primele douã echipe din Ghencea

antrenamente zilnice pe terenurile sintetice și cu iarbã naturalã de la stadionul Steaua

fizioterapeuți și masori la dispoziție în fiecare zi

medici specializați și medicație la cel mai înalt nivel

Au luat cei mai buni juniori

La începutul lui 2008, Steaua a schimbat din temelii și strategia propriului Centru de copii și juniori. A transferat în masã cei mai buni fotbaliști din întreaga țarã la categoriile lor de vîrstã, nãscuți în perioada 1986-1992.

Steaua a cheltuit în jur de 800.000 pentru achiziția a 16 juniori, aduși inclusiv de la ªcoala de Fotbal Gicã Popescu sau de la Ardealul Cluj-Napoca, cele mai apreciate academii de fotbal din România în acest moment.

kop25.05.2008 22:25

Doamne de cand astept asemenea lucruri. Tin minte ca in 90 ma uitam la emisiunea despre academia Ajax si visam sa vad asa ceva si la Steaua.

E o veste fantastica. La fel si rezultatele juniorilor stelisti in ultima vreme.

Asta e viitorul!

Joga Bonito25.05.2008 22:40

Gizas Craist... de Steaua Bucuresti e vorba???

olfgob25.05.2008 23:56

Chiar credeti ca va fi mai mult de un plan pe hirtie?

CaTaLiNsm StElIsTu26.05.2008 00:17

Steaua pe primul loc la tot ce inseamna fotbal!!!!!!.D-ne ajuta.Chiar cred ca aceste lucruri se vor infaptui,insa depinde in mare masura tot de cioban ca lucrurile sa ai un curs bun si anume sa aduca antrenori buni la pusti,ca sa le formeze caracterul de pe acuma si sa-i invete fotbal adevarat....Eu unul l-as pune pe Ienei...sunt comvins ca astfel succesul ar fi garantat.

Crestem(sper)echipa de copii,crestem echipa de juniori...sper ca pe viitor sa avem parte de ce e mai bun....

D-ne ajuta!!!!!

MoWeed26.05.2008 06:03

Parca nu-mi vine sa cred....bine ar fi sa se si realizeze

JDERUL26.05.2008 06:13

Sper sa mai fiu in viata cand se va materializa aceasta initiativa si vom avea o academie de fotbal in adevaratul sens al cuvantului,nu un surogat (asa cum ne-a obisnuit jjjj) menit sa cosmetizeze imaginea voievodului de pipera!?

Virgil26.05.2008 06:42

Se vorbea de ceva timp despre aceasta academie. Sper sa inceapa sa functioneze cat mai curand. Cati insa, dintre copiii pregatiti aici vor deveni si jucatori ai Stelei? Ramane de vazut. Oricum intentia e deosebita. Ar fi prima academie de fotbal din tara care ar functiona pe langa un club cu adevarat legendar si serios. Ii doresc succes.

axl26.05.2008 07:35

Acest proiect CONCRETIZAT inseamna cat 5 campionate si 3 cupe. La mai mare si mult succes!

bossy26.05.2008 08:25

De asemenea proiect avem nevoie ca de aer.

Juniorii sunt viitorul nostru,iar daca acest proiect se va concretiza vom avea un viitor mare.

Mult succes!

raducelbun26.05.2008 10:05

Daca nu se face nimic la nivelul antrenorilor acest proiect va fi un mare esec. Iar cu actualul "lot" de antrenori esecul este ca si garantat. Se vor pierde unul cate unul pana cand se va sataura Becali si va inchide "academia".

Altfel, proiectul este de laudat si nu-mi ramane decat sa-i felicit pe cei care s-au gandit si l-au convins pe Becali sa-l puna pe picioare.

lucvald-190226.05.2008 10:11

sper ca "produsele" scolii de fotbal sa nu ajunga pe "nepotism" !!!......

si remarc de cativa ani ca a prins fenomenul asta in Romania...si totusi talentele lipsesc cu desavarsire...sau poate nu sunt mediatizate.....tot de p-"afara" importam sperante !

LARI26.05.2008 10:29

Sa fie intr-un ceas bun.

Dar mi-as dori si eu sa aflu de pe site-ul oficial numele antrenorilor de la toate grupele de copii si juniori. Din acest punct de vedere, site-ul oficial este varza verzelor murata.

Ne zice Argaseala ca de acesti copii se vor ocupa cei mai valorosi antrenori de juniori din tara. Zi-ne, nene, un nume, ca parca vreti sa-l transferati pe Kaka si nu vreti sa vi-l sufle Chelsea si Real...

Un lucru pe care eu nu-l stiam este transferul celor mai talentati juniori din tara, pe 800.000 de euro! Am ramas bouche-bee. Nu-mi vine sa cred ca se misca ceva la acest nivel la Steaua...

Personal, astept in cantonamentele din vara asta ca Lacatus sa ia la prima echipa cativa tineri jucatori, de care s-a mai auzit: Jean Prunescu, Vlad Rusu, Alexandru Iacob, Bogdan Mustata, Apostol Muzac, Cristian Iancu...

laur_2326.05.2008 10:40

Cam tarziu...dar e bine si acum, in al 12-lea ceas!

Aveam mare nevoie de un asemenea centru de copii in Ghencea de mult timp. Totul e sa se vrea si sa se lucreze profesionist pentru binele Stelei!!!

andyro26.05.2008 11:28

Hahahahhahahahahhahaha

Chiar mai crede cineva aberatiile astea ? :)

Harald26.05.2008 11:43
Sper sa mai fiu in viata cand se va materializa aceasta initiativa si vom avea o academie de fotbal in adevaratul sens al cuvantului,nu un surogat (asa cum ne-a obisnuit jjjj) menit sa cosmetizeze imaginea voievodului de pipera!?

cred ca asta e starea generala a suporterilor cand citesc articolul acesta.

nu putem spera decat ca se va concretiza si ca va furniza cat mai multi jucatori pentru prima echipa si, de ce nu, pt echipa nationala

DelPiero1026.05.2008 14:13

Ce fac altii de zeci de ani incepem si noi sa invatam...sa speram ca nu va fi inca unul din planurile alea 'marete',puse doar pe hartie...

FortuneTeller26.05.2008 14:34

"Academia" e una, promovarea la prima echipa e alta. Pana nu vad un grup de jucatori jucand regulat la prima echipa, notiunea de investitie in viitorul Stelei e egala cu campania electorala a Gigelului. Ca sa se intample asa ceva trebuie MULTA rabdare pe langa multa clarviziune si organizare. Oare exista rabdare in Ghencea?

w3bmaster26.05.2008 17:18

Of doamne cat de inapoiati suntem sper sa vedem si rezultate cat de curand 5-10 ani ....

In rest sa vedem ....

Forza Steaua

Verssace27.05.2008 16:33

in 5-6 ani , bag mana in foc ca vom fii o echipa de temut la nivel european ! bineinteles daca mai baga si becaliotu' asta pervers ceva mai multi bani in echipa .

danimarcu27.05.2008 18:31
Hahahahhahahahahhahaha

Chiar mai crede cineva aberatiile astea ? :)

Nu-s aberatii,sunt gogosi electorale!...

:biggrin:

mNiosu26.06.2008 21:03

Eu un singur lucru vreau sa spun: eu nu stiu cu ce ajuta acele scoli de fotbal cand ei nu folesesc in teren decat veterani de peste 30 de ani sau jucatori straini de mare valoare!! :rolleyes: . Asadar nu vad ce mari realizari reprezinta acceste scoli de juniori.Poate realizeaza jucatori de transfer buni sau poate vedem peste 5-10 ani un Milan 100% produs propriu !!!

Oricum ideea este buna dar nu cred ca e neaparat bine sa urmaresti modele straine.Sa speram ca va fi de succes si vom produce jucatori de 5 stele(pentru o singura stea :yes: ) pe viitor!!

FORZA STEUA!!! :steagcruce:

Chita Cosmin Andrei05.07.2008 19:46

Salut! Ma numesc Chita Cosmin Andrei, am varsta de 12 ani si voi implini 13 pe data de 7 august. Joc libero la C.S.S Alexandria si as dori sa dau o proba la clubul dumneavoastra. Am jucat la "Cupa Hagi" si am castigat faza locala din Teleorman. Am 1.60 inaltime, 40 kg. AM un sut puternic de drept si ma descurc binisor si cu stangul. Provin dintr-un neam de fotbalisti tatal si unchiul meu au jucat in divizia b si visul lor este ca eu sa joc la o echipa puternica precum Steaua Bucuresti. Sunt stelist de cand am descoperit tainele acestui joc frumos pe care il numim "fotbal". Pot sa dau proba ca si portar daca nu se poate. Apar foarte bine si m-am antrenat cu portari de la Rulmentul Alexandria pe vremea cand erau in divizia B iar eu aveam o varsta frageda pot spune asa. As vrea sa dau o proba… Daca doriti sa dau sa ma contactati a***@*** .. Multumesc Anticipat!!! Astept raspunsul dumneavoastra!!!

cRiss4Steaua05.07.2008 20:05

Buna Cosmin,

Acesta este un forum al suporterilor, nu se va uita niciun oficial la ce ai scris tu, crede-ma .. Hai cu un drum la Bucuresti si vorbeste cu antrenorul de la juniori si poate vei da o proba .. Bafta!