FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

19 Ani De La Finala Cu Milan

ultrash24.05.2008 18:58

Azi se împlinesc 19 ani de la ultima finalã de Cupa Campionilor disputatã de Steaua

Pe 24 mai 1989, Steaua a disputat cea de-a doua finala de Cupa Campionilor din istoria clubului, contra lui AC Milan. Ros-albastrii antrenati de cuplul Anghel Iordanescu-Dumitru Dumitriu au fost invinsi de echipa italiana, din care facea parte tripleta olandeza Gullit-Rijkaard-Van Basten, cu 4-0.

Traseul Stelei pana in finala Cupei Campionilor din 1989:

16-imi TUR / SPARTA PRAGA - Steaua 1 - 5 (1 -2)

Steaua: Lung - D Petrescu, Iovan, Belodedici, Ungureanu - T Stoica, Rotariu, Hagi, I Dumitrescu(71 Balint) - Lacatus, Pena (85 Mastacan)

16-imi RETUR / Steaua - SPARTA PRAGA 2 - 2 (1 - 1)

Steaua: Lung - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Ungureanu - T Stoica, Rotariu, Balint(32 I Dumitrescu), Hagi - Lacatus, Pena(74 I Stan)

OPTIMI TUR / Steaua - SPARTAK MOSCOVA 3 - 0 (1 - 0)

Steaua: Lung - D Petrescu, Iovan, Belodedici, Ungureanu - T Stoica, Rotariu, Hagi, I Dumitrescu - Lacatus(85 Balan), Piturca(70 Balint)

OPTIMI RETUR / SPARTAK - Steaua 1 - 2 (1 - 1)

Steaua: Lung - D Petrescu, Iovan, Belodedici, Ungureanu - T Stoica, Rotariu, Hagi(87 Balan), I Dumitrescu - Lacatus, Piturca(70 Balint)

SFERTURI TUR / I.F.ca. GOTEBORG - Steaua 1 - 0 (0 -0)

Steaua: Lung - D Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu - Balan, T Stoica, Hagi, Pena(85 Rotariu) - Lacatus, Piturca(71 Negrau)

SFERTURI RETUR / Steaua - I.F.ca. GOTEBORG 5 - 1 (3 - 0)

Steaua: Lung - D Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu - T Stoica, Rotariu, Hagi, I Dumitrescu(85 Balint) - Lacatus, Piturca (71 Negrau)

SEMIFINALA TUR / Steaua - GALATASARAY 4 - 0 (2 -0)

Steaua: Lung - D Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu(64 Balint) - T Stoica, Rotariu, Hagi, I Dumitrescu - Lacatus(86 Balan), Piturca

SEMIFINALA RETUR / GALATASARAY - Steaua 1 - 1 (1 - 1)

Steaua: Lung - D Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu - T Stoica (59 D Minea), Rotariu(85 Negrau), Hagi, I Dumitrescu - Balint, Piturca

FINALA / AC Milan - Steaua 4-0 (3-0)

Stadionul: Nou Camp, Barcelona

Arbitru: Karl-Heinz Tritschler (RF Germana)

Spectatori: 97.000

Au marcat: Gullit (18, 38), Van Basten (28, 46)

AC Milan: G. Galli - Tassotti, Baresi, Costacurta (75 F. Galli), Maldini - Colombo, Rijkaard, Donadoni, Ancelotti - Gullit (60 Virdis), Van Basten. Antrenor: Arrigo Sacchi.

Steaua: Silviu Lung - Dan Petrescu, Adrian Bumbescu, ªtefan Iovan, Nicolae Ungureanu - Tudorel Stoica, Daniel Minea, Iosif Rotariu (46 Gavril Balint), Gheorghe Hagi - Marius Lacatuș, Victor Pițurcâ. Antrenori: Anghel Iordãnescu.

--------------------------------------------------

"Parcursul Stelei pana la acea finala a fost extraordinar, bateam numai la scor, iar prin ceea ce am facut noi in acei ani am adus glorie fotbalului romanesc. Din pacate, Milanul a fost altceva, iar scorul nu lasa loc de comentarii. La pauza, cand aveau deja 3-0, eram siguri ca nu mai avem sanse, dar am jucat pana la final, nu aveam ce face. 'Nea Puiu (n.r. Anghel Iordanescu, antrenorul principal la acea data) nu ne-a reprosat nimic. Nici nu avea ce, fiindca nu trebuie sa uitam faptul ca in semifinale Milan trecuse de Real Madrid cu scorul general de 5-1", a declarat Lacatus

------------

"Nu sunt amintiri placute, dar o finala ramane o finala. Multi ar da orice sa joace o finala de Cupa Campionilor. Pentru mine a fost prima din cariera, pentru alti coechipieri de-ai mei era a doua, dupa cea din 1986. Stiam ca sansele noastre erau minime, dar ma asteptam la un scor mai strans. Milan nu ne-a dat nici o sansa si raman si acum, la aproape 20 de ani distanta, la parerea ca Steaua nu avea cum sa faca fațã", a spus Dan Petrescu

[site din caracatita Gazetei Sporturilor]

*FOARTE CIUDAT FAPTUL CA SITEUL NOSTRU NU A SCRIS NIMIC ASTAZI(INCREDIBIL) PE TEMA ASTA!ESTE TOTUSI O FINALA DE CCE A Stelei,A DOUA SI ULTIMA DIN ISTORIE...cum de v-a scapat? :steag_sah_mic:

MoWeed25.05.2008 06:18

Ce parcurs am avut in acea campanie europeana. Vad ca pana la finala am cam batut la scor pe toata lumea.

Desi am pierdut la un scor drastic ar trebui sa fim mandri ca am ajuns in doua finale de CCE. Si cand te uiti ce echipa avea Milan...

I.N.Money26.05.2008 12:09

La ora aia nu aveam cum sa batem acel Milan , cu tripleta de "lunetisti" olandeza in teren , chiar daca Ilie nu ar fi fost suspendat .

Steaua a jucat atunci probabil in fata uneia dintre cele mai mari echipe din istoria sportului cu mingea rotunda , insa a facut-o cu capul sus .

Rezumatul meciului : http://www.youtube.com/watch?v=Huukc0vxeHk...feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=6qiRM1SOOFc...feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=W2r60Hhgzrc...feature=related

Joga Bonito26.05.2008 12:33

perfect de acord cu I.N.Money ... vin doar cu o mica completare:

punkboy01.06.2008 14:44

Cu drag imi aduc aminte Mandru Ca-s Stelist