FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Titanic & Jb

ultrash16.05.2008 16:38

Circula pe internet tot felul de pareri ale suporterilor stelisti in legatura cu creditorul clubului nostru.Majoritatea,covarsitoare,sustine debarcarea monstruosului personaj cu nume de whiskey.Nu stau sa accentuez ideea,motivele acestora si argumentele lor fiind de natura sa limpezeasca apele in ceea ce il priveste pe JB ocarmuitorul unui TITANic ce pluteste in deriva.

Exista insa(!) si pareri bulversante ale unor "fani" care afirma fara sa stea pe ganduri ca "JB trebuie sa ramana in Ghencea. Avem nevoie de banii lui". Serios? Haideti sa va explic eu,sa va deschid ochii pentru ca e clar ca dormiti. Cat de orb sa fii sa nu realizezi ca generozitatea lui JB se concretizeaza pe planuri cu totul si cu totul extrafotbalistice(sinistrati,religie),dar si acolo cu un scop precis electoral,sau acela de natura a forma o imagine de "salvator" printre sleata de sateni adunata la Caminul Cultural.

Cand vine vorba de Steaua,clubul pe care il crediteaza,lucrurile se intorc cu 360 de grade.JB devine avarul Costache Giurgiuveanu,sau Grandet`ul lui Balzac. Omul traieste pe spinarea Stelei,este un parazit care suge seva acestui club,ii pateaza istoria si o indreapta spre iceberg.TITANicul din mainile sale ii creeaza imaginea,"faima",voturile,brandul. De viitorul acestui club,de revenirea lui in elita fotbalului european nici nu poate fi vorba. Exemplul cel mai concret sta in supercampania de achizitii a acestei veri,brevetata de cine altul decat de JB.

Sa analizam. Soseste in Ghencea,de la o echipa ce a scapat ca prin urechile acului de retrogradare,Claudiu Ionescu,liber profesionist luat(probabil) gratis,ca doar si la Buzau crediteaza.Bun. O noua bomba: Robert Neagoe(jucatorul retrogradatei din Mioveni,rabla Dacia).100.000 de dolari. Bogdan Stancu(atacant Unirea Urziceni)-s-a vehiculat ideea ca pentru acontarea serviciilor sale JB ar fi scos din buzunar circa 1 milion de dolari.Prosport-ul a scris insa,ca pitesteanul ar fi poposit in Ghencea pe baza unei datorii de 5 mil de dolari pe care patronul ialomitean Bucsaru ar avea-o la bunul sau vecin piperian.In contul acesteia ar fi venit Stancu. Szekely-poate singurul jucator pentru are s-a platit vreun ban(1,5 milioane de euro).

La capitolul achizitii se mai zvoneste ofertarea varfului sloven de la Duisburg(proaspat retrogradata in Bundesliga2)Klemen Lavric.Surpriza:atacantul este liber de contract si ar veni in Ghencea moca. Dimitrov,marea speranta bulgara de la Levski ar mai costa ceva bani(cat Szekeli se zice).In rest nu-i mare cheltuiala.

Campania continua cu plecarea lui Mendoza(jucator care ne-a ajutat enorm in retur si care este cu mult peste "alti" jucatori ai Stelei) din pricina salariului sau exagerat: 350 000 de euro.Destituirea lui Habibou(?),un jucator cu reale perspective,tanar si care ar fi putut creste frumos in Templu.

Sa contabilizam si probabilele plecari(dupa EURO) ale unor fotbalisti pe care se vor incasa milioane bune:Dica si Goian,posibil Nicolita. Sa notam si faptul ca in ultimii 3 ani Steaua a prins o semifinala a Cupei UEFA(editie in care a scos ceva bani) dar s-a si calificat de 2 ori consecutiv in grupele UCL( adaugam deci peste 20 milioane de euro).

JB ar putea candida la functia de managerul anului in Europa. Investitie minima-profit maxim.

Ne despartim deci de Mendoza si Habibou(jucatori prea scumpi pentru un club ca Steaua :) ) si ramanem cu speranta ca vom aduce in vitrina clubului trofee cu ajutorul unor jucatori de fotbal(!) care,in trecut, luptau din greu pentru evitarea retrogradarii in Liga secunda.

"Ramanem cu jucatorii pe care ii avem si cu ei defilam" -Lovine,Banele,Surdule trageti tare baieti. Avem nevoie de "valoarea" voastra. Avem nevoie de voi.

In alta ordine de idei,nu-mi iese din minte o imagine ce reflecta intocmai dictatura piperiana instaurata in Ghencea.Recenta conferinta de presa de la "palat":JB discutand cu presa,asezat linistit pe un scaun;Adi Ilie si Valeriu Argaseala privindu-si umili "patronul" din intimitatea unei usi foarte retrase.Unde in lume ati vazut finantatorul(sau ce-o fi JB) discutand cu presa campania de transferuri?L-ati vazut pe Abramovici facand asta?Pentru ce mai exista managerul Adrian Ilie sau antrenorul Lacatus? Cred ca nu mai necesita comentarii.

In concluzie,domnii care au nevoie de banii lui JB se pot adresa dirigiuitorilor fondurilor UE pentru categorii sociale speciale.

NOI NU AVEM NEVOIE DE BANII TAI,NOI NU AVEM NEVOIE DE TINE!

ultrash

P.S. : Zilele trecute,bunicul meu(fost maistru militar de cariera) urmarea un interviu dat de JB mediei romanesti.Reactia sa: "Doamne in mainile cui a ajuns Steaua...clubul Armatei Romane"

1on16.05.2008 17:18

Degeaba vrei tu sã le deschizi ochii cã nu se uitã ei pe aici.

MoWeed16.05.2008 17:30

Ma indoiesc ca cei care-l sustin pe Becali au habar cine e avarul Costache Giurgiuveanu...

Era clar ca in ultimii ani a facut profit oierul acesta, dar oile(a se intelege sustinatorii lui Becali) chiar cred vrajelile cu transferuri de milioane de euro. Mai grav este ca prefera sa dea bani Buzaului,Mioveniului si mai stiu eu cui ca sa incurce contracandidatele il loc sa investeasca in echipa.

Concluzia bunicului tau nu putea surprinde realitatea mai bine....

dragos0816.05.2008 18:59

imediat dupa terminarea sezonului JB a zis:'Voi face Arsenal de Romania'...la cateva zile s-a schimbat optica:"ne vom axa pe jucatori din camp intern dar si pe bulgari si greci!!!"....care credeti ca JB a bagat la Steaua mai multi bani decat a castigat va inselati amarnic...e deajuns sa facem un simplu calcul aritmetic (si socotim cu sumele vehiculate in presa ,care sume pot fi uneori cam 'umflate')...sincer ,nu stiu ce se poate face ca sa plece JB...protestele suporterilor nu l afecteaza cu nimic...sondajele din presa (ca de altfel toate sondajele de opinie) sunt cel putin suspecte....vom merge din rau in mai rau...

andyro16.05.2008 19:09

Niste observatii excelente, care mi-au trecut si mie prin minte de cateva ori.

Practic, ce vrea Becali sa creeze e senzatia de dependenta a Stelei de el. "Eu voi aduce Steaua pe primul loc pana la Paste, eu voi face o echipa, eu voi aduce jucatori, eu...", astfel incat sa creeze impresia ca toate rezultatele, realizarile, i se datoreaza lui. Si oaia sa poata zice linistita "pai daca nu era 'nea Jiji, cine stie unde eram acum..."

The Flyer16.05.2008 20:49
Niste observatii excelente, care mi-au trecut si mie prin minte de cateva ori.

Practic, ce vrea Becali sa creeze e senzatia de dependenta a Stelei de el. "Eu voi aduce Steaua pe primul loc pana la Paste, eu voi face o echipa, eu voi aduce jucatori, eu...", astfel incat sa creeze impresia ca toate rezultatele, realizarile, i se datoreaza lui. Si oaia sa poata zice linistita "pai daca nu era 'nea Jiji, cine stie unde eram acum..."

andy,omul e in toate si-n tot ce se face!asta e cretin,e un paranoic si un dobitoc irecuperabil!

ciobanul se trezeste dimineata si vede ceva prin cearceaful de pe pat,dupa care decreteaza:habibou pleaca,pentru mendoza dam un milion,nu-l luam,nu conteaza,am negociat! si pe pepe il luam gratis!

se ridica in fund pe pat si are o revelatie:Banel titular,ca merge la euro!

zapata,da-l in gura ma-sii,pe asta scot bani!

suna telefonul:ioane,il poti vinde?ieftin,vere,3 mil de coco,am campanie si am nevoie de bani!?!?!pe pawel?nu,pe asta nu-l vand,ca nu se stie cum e cu campania de la generale!a,da,pe Dica t-il dau la oferta,doi in unul!ce esti timpit?pai,pac-pac,il ai si pe fundasul ala,cum **** mea il cheama,ca-mi scapa?da,bai vere,stiu ca e la Steaua,da-mi scapa numele!!ala inalt si cu fata de bou!da' bai,ala care si marca!**** ma-sii,nu-mI amintesc!ADU-MI BANII SI REZOLVAM!

v-am pupat si sper ca acest text sa ramina asa cum trebuie sa ramina!daca nu ramine asa,ne-am ****!

bai,serios,nu trebuia sa cenzurati textul pentru ca se pierde esentialul!

anunnak17.05.2008 01:55

Apropo de autofinantare,fratilor...voi chiar credeti ca Steaua a fost vreodata in pericol de faliment?Mai oameni buni,cum s-a furat in tara asta combinate si uzine?Prin "devalorizarea" lor artificiala.Se fac imprumturi la "banci" si nu se mai platesc apoi se falimenteaza.Nu cred nici in ruptul capului ca cel mai mare club din Romania a tuturor timpurile nu se putea finanta...mi se pare ridicol,Steaua a fost si este o "uzina" de fotbal.Numai cineva cu rea intentie ar putea-o duce in pragul falimentului.Si cred ca nici atunci pt ca sunt destui suporteri care ar da bani din casa sa ajute.

Apropo de berbec si de banii lui...CARE BANI?faceti o socoteala asa groso modo cati bani produce FC Steaua anual.Pai numai din participarea in CL in astia 2 ani a scos aprox 25 mil de euro.La asta mai adaugati si participarea in Cupa UEFA cu semifinala,vanzarea de jucatori,biletele si abonamentele,banii de la LPF ca sa nu mai vorbim de sponsori si banii lor.Pai mai oameni buni...daca faci o socoteala asa la prima vedere clubul asta face cel putin 20 de mil de euro anual...Unde se duc banii astia?Jucatori nu se cumpara,stadion nu se construieste...unde se duc?probabil la partidele de barbut ale berbecului ca asa se zvoneste.A zis si Sandu la ProSport ca s-a saturat de minciunile finantatorilor care mint ca baga bani si defapt nu...si ca daca se continua asa va da presei materiale cu cati bani scot unii din fotbal.

Va place sa-si bata joc de echipa si de noi?Liderii galeriilor de ce nu fac ceva?Steaua suntem noi si jucatorii...nu el.Daca nu eram noi Steaua se desfinta.

amarel17.05.2008 10:42

Poate numai un cutremur , ca in POLONIA, sa-i aresteze pe toti M.Sandu, M.Dragomir, Borcea, G.Becali, Copos, Iancu , etc , poate asta ar fi una din solutiii!! Si daca retrogradeaza 8-10 echipe, da macar sa le interzica lichelelor astora sa mai aibe de-a face cu fotbalul !!!