FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Comunicat Aiss

Marius11.05.2008 08:33

Cum nu am avut chef sa trimit mail, am facut aici un topic. Asa ca astept pareri, completari, shit&stuff, sper doar ca maine dimineata sa fie gata pentru a fi emis.

"Asociatia Indepenta a Suporterilor Stelisti dezaproba public declaratiile finantatorului echipei CFR Cluj, domnul Arpad Paszkany, in care acesta a minimalizat si ridiculizat performanta uriasa obtinuta de Steaua Bucuresti pe 7 mai 1986. Suporterii Stelei tin sa-i aminteasca domnului Arpad Paszkany ca Steaua Bucuresti a eliminat in acea editie a Cupei Campionilor atat pe Kuusisy Lahti, echipa ce trecuse de campioana Iugoslaviei in turul precedent, cat si pe Anderlecht Bruxelles, campioana Belgiei. In plus, campioanele din Danemarca si Ungaria erau echipe puternice, avand la activ participari in cupele europene. Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti considera ca aceste declaratii nu isi au locul in fotbalul anului 2008, cu atat mai mult cu cat ele vin din partea domnului Paszkany, a carui echipa va juca in grupele competitiei castigate de Steaua Bucuresti acum 22 de ani. "

Marius11.05.2008 09:16

Sau asa:

"Asociatia Indepenta a Suporterilor Stelisti dezaproba public declaratiile finantatorului echipei CFR Cluj, domnul Arpad Paszkany, in care acesta a minimalizat si ridiculizat performanta uriasa obtinuta de Steaua Bucuresti pe 7 mai 1986.

Suporterii Stelei tin sa-i aminteasca domnului Arpad Paszkany ca Steaua Bucuresti a intalnit in primul tur al acelei editii a Cupei Campionilor pe B.ca. Vejle, campioana Danemarcei in acel moment, pe care a invins-o la Bucuresti cu 4-1, dupa ce in tur au terminat la egalitate, scor 1-1.

In cel de-al doilea tur al competitiei Steaua a dat piept cu campioana Ungariei, Honved Budapesta, o forta in acel moment in plan fotbalistic, de care a trecut cu scorul general de 4-2, reusind sa daramae rezultatul de la Budapesta cand s-au impus ungurii cu 1-0.

Turul III al cupei Campionilor a adus in fata Stelei echipa finlandeza Kuusisy Lahti, echipa ce trecuse de campioana Iugoslaviei in turul precedent, pe care a invins-o pe propriul teren cu 1-0, in turul de la Bucuresti cele doua formatii obtinand doar o remiza alba.

A urmat semifinala cu Anderlecht Bruxelles, campioana Belgiei, scorul final al acestui penultim act al competitiei supreme fiind 3-1 pentru ros-albastri, care obtin astfel, calificarea in marea finala de la Sevilla.

Despre meciul cu Barcelona nu are rost sa mai amintim, deoarece stie toata lumea care a fost desfasurarea si deznodamantul acestuia.

Amintim doar reactiile din presa de la acea vreme:

Brian Glanville (Sunday Times): "Steaua a jucat mai sigur si a reusit cel mai important lucru: sa respinga atacul psihic, sa faca fata atmosferei stadionului, atat de incinsa.

Este absolut normal ceea ce s-a intamplat. Chiar si seria lui Duckadam o gasim logica. Ea a reprezentat diferenta dintre decizia si puterea de lupta a unei echipe si nesiguranta si simplitatea jocului celeilalte.

Victorie absolut meritata. Si cu ea un suflu nou, cred eu, pentru fotbalul european, suflu adus de o echipa noua."

Jean Philippe Rethacker: (L'Equipe): "Sunt de doua ori satisfacut. Mai intai pentru victoria acestei admirabile campioane a Romaniei, care a urcat, intr-un timp record, de pe pozitia de simpla concurenta a plutonului european, pe cea mai de sus treapta a consacrarii.

Modul cum s-a calificat in finala, fotbalul spectaculos pe care-l practica numerosii jucatori tineri pe care ii are, totul a reprezentat argumentele unei victorii indiscutabile."

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti considera ca aceste declaratii nu isi au locul in fotbalul anului 2008, cu atat mai mult cu cat ele vin din partea domnului Paszkany, a carui echipa a obtinut cea mai mare performanta din istoria sa de peste 100 de ani calificandu-se in grupele competitiei castigate de Steaua Bucuresti acum 22 de ani. "

Timpul trece...

lbj11.05.2008 09:24

atat eu, cat si altii, ne-am exprimat parerea despre acest comunicat. eu unul chiar nu vad de ce am acorda atata atentie acestui personaj, care de altfel nici nu a facut cine stie ce afirmatie defaimatoare la adresa clubului sau a suporterilor. asa cum preciza si Ovidiu, pe principiul asta ar trebui sa dam comunicate zilnice, de fiecare data cand mai zice cate un idiot vreo tampenie...