Latifundiarul riscã sa petreacã pânã la 5 ani dupã gratii dar Steaua nu este în pericol.
Episodul petrecut miercuri la Cluj a umbrit finalul unui sezon deosebit de tensionat, constituind totodatã o premierã în fotbalul mioritic.
Chiar dacã moral Gigi Becali poate fi lesne considerat vinovat, se poate ca și de aceastã datã patronul Stelei sã scape basma curatã din punct de vedere legal sau sportiv, așa cum s-a întâmplat în multe alte rânduri.
"Eu am glumit, n-am motivat niciodatã alte formații, cum sã fac eu așa ceva când este interzis de regulamente? Cei de la DNA fac anchete comuniste!", a spus
ieri în zeflemea Becali, fiind foarte posibil ca acest discurs sã se dovedeascã încã o datã imposibil de combãtut.
Totuși, ProSport vã prezintã și pedepsele prevãzute în acest caz, atât în Codul Penal, cât și cele extrase din regulamentele sportive în vigoare.
Ce s-ar putea întâmpla?
1 Becali, persona non-grata - Propunerea ar putea fi fãcutã în Comitetul Executiv de azi, de la Piatra- Neamț, iar mãsura poate fi adoptatã în Adunarea
Generalã a FRF, de luni. "ªi dacã voi fi non-grata, ce, n-o sã mai pot sta în lojã? Oricum, din 250 de membri, 240 vor vota împotrivã", a comentat Becali.
2 UEFA vrea retrogradarea? - Scenariul ar putea prinde contur în virtutea bunelor relații dintre șefii UEFA și CFR, care se pare cã au început deja sã punã presiune, însã este greu de crezut cã se va realiza. "Nu știu dacã se pune problema ca Steaua sã fie retrogradatã!", a opinat Mircea Sandu.
3 Riscã pânã la 5 ani de închisoare - În cazul în care Becali va fi trimis în judecatã pentru dare de mitã și va fi condamnat, riscã pânã la 5 ani de închisoare. Pentru luare de mitã pedeapsa poate merge pânã la 12 ani. Rãmâne de vãzut cum va fi afecatat Gigi în plan politic.
4 Steaua, depunctatã - Conform regulamentului, Steaua riscã sã piardã între 6 și 9 puncte, plus o amendã cuprinsã între 100.000 și 200.000 de lei. Chiar și în cazul depunctãrii maxime, roș-albaștrii nu-și riscã poziția în clasament.