FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Gigi incoltit de DNA (ProSport)!

fcsteaua.ro09.05.2008 01:35

Latifundiarul riscã sa petreacã pânã la 5 ani dupã gratii dar Steaua nu este în pericol.

Episodul petrecut miercuri la Cluj a umbrit finalul unui sezon deosebit de tensionat, constituind totodatã o premierã în fotbalul mioritic.

Chiar dacã moral Gigi Becali poate fi lesne considerat vinovat, se poate ca și de aceastã datã patronul Stelei sã scape basma curatã din punct de vedere legal sau sportiv, așa cum s-a întâmplat în multe alte rânduri.

"Eu am glumit, n-am motivat niciodatã alte formații, cum sã fac eu așa ceva când este interzis de regulamente? Cei de la DNA fac anchete comuniste!", a spus

ieri în zeflemea Becali, fiind foarte posibil ca acest discurs sã se dovedeascã încã o datã imposibil de combãtut.

Totuși, ProSport vã prezintã și pedepsele prevãzute în acest caz, atât în Codul Penal, cât și cele extrase din regulamentele sportive în vigoare.

Ce s-ar putea întâmpla?

1 Becali, persona non-grata - Propunerea ar putea fi fãcutã în Comitetul Executiv de azi, de la Piatra- Neamț, iar mãsura poate fi adoptatã în Adunarea

Generalã a FRF, de luni. "ªi dacã voi fi non-grata, ce, n-o sã mai pot sta în lojã? Oricum, din 250 de membri, 240 vor vota împotrivã", a comentat Becali.

2 UEFA vrea retrogradarea? - Scenariul ar putea prinde contur în virtutea bunelor relații dintre șefii UEFA și CFR, care se pare cã au început deja sã punã presiune, însã este greu de crezut cã se va realiza. "Nu știu dacã se pune problema ca Steaua sã fie retrogradatã!", a opinat Mircea Sandu.

3 Riscã pânã la 5 ani de închisoare - În cazul în care Becali va fi trimis în judecatã pentru dare de mitã și va fi condamnat, riscã pânã la 5 ani de închisoare. Pentru luare de mitã pedeapsa poate merge pânã la 12 ani. Rãmâne de vãzut cum va fi afecatat Gigi în plan politic.

4 Steaua, depunctatã - Conform regulamentului, Steaua riscã sã piardã între 6 și 9 puncte, plus o amendã cuprinsã între 100.000 și 200.000 de lei. Chiar și în cazul depunctãrii maxime, roș-albaștrii nu-și riscã poziția în clasament.

borcescu_coposan09.05.2008 01:46

ce tareee..... la pârnaie cu Gigi !!!

Jony_stelist09.05.2008 04:50

Prefer toate varinatele, FARA varianta 2, ca iese REVOLUTIE

Doamne, Jiji la PUSCARIE :thumbsup::notangel:

fsoica09.05.2008 05:47

Citat din cotidianul Adevarul, editorialul lui Laurentiu Ciocazanu:

Cine se va încumeta de-acum înainte sã umble prin fotbal cu valiza plinã de bani "negri" va fi nebun de legat. Dea Domnul ca ofensiva DNA sã fie doar începutul deratizãrii. Sã-i vedem la vorbitor și pe mai-marii Federației ori ai Ligii. Pe toți cei care au fãcut din sport o afacere profitabilã, stat în stat, pe seama suporterilor sinceri. Pac, pac!

potra09.05.2008 05:57

Becali nu are ce sa pateasca, lipseste fapta. banii nu s-au dat iar faptul ca s-au ascultat niste convorbiri telefonice nu inseamna nimic. dupa cum prea bine se vede, Becali poate sa spuna ca a fost beat sau a glumit sau cum am auzit acum la stiri ca a spus ca banii erau pt un teren pe care vroia sa-l cumpere. nu are nimeni cum sa dovedeasca , ca banii aia aveau sa ajunga la "u" Cluj chiar daca e clar ca lumina zilei. in plus banii erau ca un premiu si nu pentru a cumpara meciul sau ceva. daca eu vreau sa iti dau tie bani ca imi place de fata ta eu iti dau si nu e caz penal. ceea ce urma sa se intample e doar impotriva regulamentului FRF. ceea ce a facut dna-ul e intradevar un abuz....si nu o spun pentru Becali (pt ca nu pot sa-l sufar), o spun pentru noi toti pt ca se poate intampla oricui. nu poti sa ma arestezi asa ca ai ascultat tu o convorbire de-a mea fara macar o dovada ca urmeaza sa fac acel lucru si sa organizezi un flagrant. numai ca ei stiau ca nu au cum sa faca flagrant pt ca banii nu mai ajungeau la u Cluj si atunci ce-au zis "merge si asa". DA, Becali ar trebui pedepsit dar nu de dna ci de FRF.

singura care are de suferit este Steaua, noi vom fi depunctati si cine stie ce se va mai intampla din cauza ca un taran nu stie sa taca din gura. pe muresan de ce nu l-a luat nimeni cand s-a intalnit cu aia de la Bistrita? de ce nu s-a interesat nimeni de spre ce au vb Borcea cu lupescu inainte de Dinamo-Steaua? pt ca ei tac din gura!!!! tac si le fac! stiti vb aia "Mutu f**e pamantu' ". pana cand la Steaua nu se va invata diplomatia vom fii in acelasi kkt. numai ca din pacat cu asta te mai si nasti...se invata greu....

septi_eu09.05.2008 06:12

Astea-s vrajeli. Oricat de mult mi-as dori sa il vad pe primul dobitoc al tarii la puscarie, in Romania nu o sa se intample lucrul asa niciodata (decat daca impusca pe cineva) Nu au nicio dovada pentru niciuna din acuzatii. I-au prins pe aia cu bani la ei la un restaurant... asa si? Ce regulament au incalcat? N-are voie omu sa aiba bani la el?

Astea cu FIFA, cu UEFA is mari prostii. I-au intrebat ziaristii nostri in stilul caracteristic: "O echipa a dat bani altei echipe sa castige un meci, ce parere aveti?" "Pai daca e asa, si au dat bani, bla bla bla... trebuie sa retrogradeze echipa aia." Iar apoi acesti "ziaristi" vin in Romania sa scrie ca "vai... Steaua va retrograda... ca auzi ce zice FIFA si UEFA!!" :) Nu v-ati obisnuit deja cu acuze de genu? Cum se intampla ceva, cum gata presa face din tantar armasar si chiar daca e de vina sau nu Steaua trebuie sa plateasca! "Pai au facut ceva gresit?" "Nu" "Si atunci?" "Nu conteaza, sunt comunisti, sa plateasca!"

Deja nici sa ma enervez la astfel de campanii nu mai pot. Mi-a ajuns pana peste cap. Sunt scarbit peste masura....

Numai bine!

Intotdeauna superiori!

Astristul09.05.2008 07:19
"Sa stimulezi financiar pe cineva sa joace corect inseamna mita? Daca da, atunci arestati toti medicii carora daca nu le bagi ceva in buzunar nu se uita la tine...

Arestati toti profesorii carora daca nu le bagi ceva in buzunar nu iti baga copilu' in seama...

Arestati toti functionarii publici carora daca nu le bagi ceva in buzunar nu iei un loc de parcare...

Hai sa fim seriosi! Pai sa aresteze si suporterii lui Dinamo ca au dat 3.500 de euro celui care a marcat gol impotriva Stelei... Aia nu e mita? :))

Se vede de la o posta ca toata faza a fost regizata pentru cazul in care Steaua iesea printr-o minune pe locul 1"

Acest articol a fost postat de un fan stelist pe Stelisti.ro

Sunt total de acord cu el si as putea sa adaug, ca ceea ce se intampla acum cu Gigi, este o mica furtuna intr-un pahar cu apa. Astia de la DNA se plictiseau, n-aveau ce face si cica hai sa ne facem singuri ceva de lucru ...

Ce a facut Gigi cu banii aia poate sa fie orice, numai dare de mita NU E !!!

forzateaua

andyro09.05.2008 07:48
Becali nu are ce sa pateasca, lipseste fapta. banii nu s-au dat iar faptul ca s-au ascultat niste convorbiri telefonice nu inseamna nimic. dupa cum prea bine se vede, Becali poate sa spuna ca a fost beat sau a glumit sau cum am auzit acum la stiri ca a spus ca banii erau pt un teren pe care vroia sa-l cumpere.

Si tentativa de omor se pedepseste, nu doar omorul.

nu are nimeni cum sa dovedeasca , ca banii aia aveau sa ajunga la "u" Cluj chiar daca e clar ca lumina zilei. in plus banii erau ca un premiu si nu pentru a cumpara meciul sau ceva
.

Decat prin marturiile - existente - ale unor jucatori de la U, adica Goga si Gigel Coman.

daca eu vreau sa iti dau tie bani ca imi place de fata ta eu iti dau si nu e caz penal.

Daca imi faci o donatie care va fi impozitata, intr-adevar, nu are nimeni de obiectat (e vorba si de suma, normal). Altfel, sunt bani negri care nu apar in nici o contabilitate, nu se impoziteaza, etc.

@Astristul - motivul pentru care se interzice premierea echipelor e ca acea echipa premiata ar fi jucat in viitor impotriva Stelei (bun, nu e cazul acum, dar ma refer la regulament in general). Deci, practic, dai bani unui viitor adversar(chiar daca nu ii dai pentru meciul tau, dar asta deja nu mai conteaza) , ceea ce creaza premizele ca acel adversar sa nu mai joace cu aceeasi "ardoare" impotriva ta.

pda09.05.2008 07:49

Se stie ca marea majoritate dintre noi nu-l suporta pe Becali, dar ce se petrece acum este clar un abuz. Este ca in cazul "Caltabosilor", atunci au avut flagrantul dar n-au avut mita, acum au mita dar n-au flagrantul. Chiar presupunand ca au fost ascultate telefoanale, ce nu mai pot sa zic ce vreau la teefon, trebuie de acum sa ma cenzurez sa vorbesc codat, se presupune ca exista drept la viata privata totusi. Si cum sa-l acuzi de dare de mita cand banii erau inca in portbagaj, unde e darea? Problema majora este ca antipatia generalizata a presei fata de Becali loveste direct in clubul nostru.

xDaJACKALx09.05.2008 07:52

Prima data cand am auzit vestea m-am bucurat enorm ca Gigi ar putea ajunge la bulau.Pe urma au aparut toate lichelele si jegurile fotbalului romanesc cerand dreptate si retrogradarea Stelei ( Iancu, Muresana, Trica etc).Mai bine il vad pe Becali la Steaua decat sa vad jegurile astea primind "dreptate".

LUPANU09.05.2008 08:29

Salut !! Era de asteptat sa se intample acest lucru !! paskany nu a facut nicio facatura cum zicea un baiat mai sus !!! stiti destuld e bine ca Gigi vorbeste mult!! oricum imi pare bine ca l-a prins pentru ca daca Steaua lua campionatul murdar eu cel putin nu eram mandru si cred ca nici voi !! Numai Bine si forzza Steaua !!

PS : OFFTOPIC : care ma ajuta si pe mine sa bag www-ul meu la semnatura pe forum !! astept PM! Multumesc Forrza Steaua

MoWeed09.05.2008 08:43

Stati linistiti ca nu se va intampla nimic, la fel ca in alte dosare celebre ale DNA(de exemplu: schimbul de terenuri cu Armata facut de Jiji).

Ca sa nu uitam, in toamna au fost vreo jumate din patronii ligii 1 la DNA, toata lumea prevestea un calciopoli mioritic si ce s-a intamplat? Nimic!

Mai ales ca acum nu au nici dovezi clare, mai degraba este un flagrant esuat!

potra09.05.2008 09:43
Becali nu are ce sa pateasca, lipseste fapta. banii nu s-au dat iar faptul ca s-au ascultat niste convorbiri telefonice nu inseamna nimic. dupa cum prea bine se vede, Becali poate sa spuna ca a fost beat sau a glumit sau cum am auzit acum la stiri ca a spus ca banii erau pt un teren pe care vroia sa-l cumpere.

Si tentativa de omor se pedepseste, nu doar omorul.

nu are nimeni cum sa dovedeasca , ca banii aia aveau sa ajunga la "u" Cluj chiar daca e clar ca lumina zilei. in plus banii erau ca un premiu si nu pentru a cumpara meciul sau ceva
.

Decat prin marturiile - existente - ale unor jucatori de la U, adica Goga si Gigel Coman.

tentativa de omor: te duci la ala, il impusti dar din fericire pt el scapa cu viata. ai vrut clar sa-l omori numai ca nu ti-a iesit. sau cumva esti pedepsit si ca te gandesti sa-l omori pe unu. te enerveaza unul asa de tare incat incepi sa-ti imaginezi ca-l arunci pe ala pe geam si eventual si spui "imi vine sa-l omor pe asta!". atunci esti vinovat de ceva?

tentativa de a da mita??? cam greu.ca ii prindeau la masa in timp ce le inmanau geanta jucatorilor, DA.dar ca a fost facuta o promisiune care nu s-a infaptuit? ce-am facut?am dat din gura, bun si? sunt intr-o tara libera, daca vreau sa aberez, aberez. demonstreaza-mi ca sunt vinovat, sau aresteaza-ma pt ca vb gura fara mine. se pleaca de la prezumptia de nevinovatie no?cu toate convorbirile si marturiile nu ai nik concret, fapta.

marturii?? da marturii cum ca "nea Gigi ne-a promis ca daca ii batem pe feroviari ne da o acadea, nu i-am batut asa ca nea dat o m**e". asta poate fi pedepsita numai de FRF nu si de dna pt ca nu fost dus nimic pana la capat.

demonstreaza-mi tu mie ca Gigi Becali atunci cand a zis ca banii aia erau pt un teren pe care vrea sa-l cumpere, minte! e cuvantul lui impotriva celor de la u Cluj! cum demonstrezi?

morosanu'09.05.2008 09:46

tara asta colcaie de nenorociti si tare mi-ar place sa le expun creierii pe pereti, incepand cu politicienii (adevaratii hoti,devalizari de banci,flote vandute,afaceri necurate) si terminand cu gazetarii sportivi... cred ca infectul nostru e in vizor si cred ca nu mai dureaza mult sa in prinda cu ceva,da adca as sti ca ne-ar fi mai bine fara el chiar mi-as dori sa il lege. dar io cred ca se poate si mai rau...

mountytoma09.05.2008 11:14

l-am injurat de multe ori pe Gigi Becali, dar daca e sa pateasca ceva pe nedrept, atunci sunt de partea lui. e mai mult decat anormal sa fie pedepsit cineva care ar vrea sa premieze succesul! atunci cei care platesc ca o echipa sa piarda, aia nu ar trebui impuscati in cap, direct?

pana una alta, e acuzat ca voia sa plateasca u clujul (daca ar fi castigat). ca voia?!?! pai dragii mei, cati nu vrem sa o f.. pe elena basescu? evident ca ea nu ar vrea, deci ar fi viol. asta inseamna ca intram toti la puscarie?

si daca eu vreau sa o premiez pe doamna boc pentru un cioc reusit aplicat sotului ei, trebuie sa fiu condamnat? sau daca vreau sa il premiez pe magarul satului daca ii reguleaza extrem de bine pe emil boc, muresan si paskany, inseamna ca pot fi condamnat?

se pare ca CFR-ul vrea sa loveasca in Steaua, nu in Becali. se pare ca rahatzeii astia mici vor sa dicteze ce fac dna-ul si politia si justitia in Romania.

cred ca e timpul sa isi aduca aminte cine sunt si unde le e locul. iar noi sa tragem apa dupa ei!

MoWeed09.05.2008 11:34

@mountytoma

De vreme ce era impotriva regulamentului si in lege e trecut ca mita, Becali nu ar fi pedepsit degeaba. Dar fiindca in Romania orice e posibil, in 2-3 saptamani vom vedea la stiri ca a scapat basma curata

glow09.05.2008 11:38
l-am injurat de multe ori pe Gigi Becali, dar daca e sa pateasca ceva pe nedrept, atunci sunt de partea lui. e mai mult decat anormal sa fie pedepsit cineva care ar vrea sa premieze succesul! atunci cei care platesc ca o echipa sa piarda, aia nu ar trebui impuscati in cap, direct?

pana una alta, e acuzat ca voia sa plateasca u clujul (daca ar fi castigat). ca voia?!?! pai dragii mei, cati nu vrem sa o f.. pe elena basescu? evident ca ea nu ar vrea, deci ar fi viol. asta inseamna ca intram toti la puscarie?

si daca eu vreau sa o premiez pe doamna boc pentru un cioc reusit aplicat sotului ei, trebuie sa fiu condamnat? sau daca vreau sa il premiez pe magarul satului daca ii reguleaza extrem de bine pe emil boc, muresan si paskany, inseamna ca pot fi condamnat?

se pare ca CFR-ul vrea sa loveasca in Steaua, nu in Becali. se pare ca rahatzeii astia mici vor sa dicteze ce fac dna-ul si politia si justitia in Romania.

cred ca e timpul sa isi aduca aminte cine sunt si unde le e locul. iar noi sa tragem apa dupa ei!

Hai sa fim seriosi, in mod normal fiecare patron isi sponsorizeaza propria echipa si nu alta echipa. Daca ar fi fost destept putea sa gaseasca o alta forma, donatie din partea unei fundatii,... etc. Este imoral, atata timp cat echipa pe care vrei sa o premiezi este in aceeasi competetie in care esti si tu, deci sunt de parere ca ar trebui doar Becali sa raspunda pentru fapta sa si nicidecum Steaua.

In alta ordine de idei sa nu mai inghitim gogosi ca CFR-ul face si drege, sunt varza n-au nicio treaba cu asta, aici are treaba Statul care e in foame de bani si stie foarte bine ca prin fotbal sa mai spala ceva, cel putin asa se pare ... deci trebuie sa faca si el ceva acum in prag de alegeri.

Una peste alta a reusit dupa episodul Hagi sa mai arunce un bulgare de noroi Becali in Steaua, asta e, poate trecem si peste asta cu bine si vom fi iar in UCL.

fularsteaua2

lupi09.05.2008 12:30

cum a zis ala pe gsp..ca si cum asi spune ca vreau sa jefuiesc o banca si ma duc si ma plimb in fatza ei..ma aresteaza?nu pateste nimik Becali:(din pacate

CaTaLiNsm StElIsTu09.05.2008 12:34

Hah....:)) ma fac astia de la DNA sa rad........prind un om pe strada cu o valiza de bani si-l baga pe JJ la inchisore...nu l-au bagat aia cu schimbul de terenuri si o-r sa-l bage acum...fara nici un fel de proba....

Singurul caz in care JJ si cei de la U Cluj puteau s-o mierleasca ara acela in care U Cluj impiedica CFR,iar la "transferul" de bani se realiza flagrantul.

Legea in Romania este prea interpretativa si neclara ca astfel de fapte sa poate avea o finalitate penala.

Acum io nu-i iau partea lui JJ pt ca va dati seama ca mi-as dori ca 5 ani sau macar 2-3ani sa scapam de infectia asta ...dar totusi nu ma amagesc cu prostii.

glow09.05.2008 13:54

Nu o sa pateasca nimeni nimic, nici Gigi si mai ales nici Steaua

I.N.Money09.05.2008 13:59

Buna asta , chiar o credeam pana cand am vazut din cine este format acel Consiliu al Inteleptilor , aceasta adunare de oameni drepti si aparatori ai legii :

Mircea Sandu - președinte

Dumitru Dragomir - prim-vicepreședinte

Patrițiu Abrudan - vicepreședinte

Cristi Borcea - reprezentant cluburi Liga I

Iuliu Mureșan - reprezentant cluburi Liga I

ªtefan Chițu -reprezentant cluburi Liga a II-a

Gheorghe Alexandrescu - reprezentant cluburi Liga a II-a

Constantin Anghelache - reprezentant cluburi Liga a III-a

Hacic Garabet - reprezentant cluburi Liga a III-a

Paul Costaș - reprezentant cluburi copii și juniori

Jeno Szasz - reprezentant cluburi fotbal în salã

Daniel Robe - reprezentant cluburi fotbal feminin

Gheorghe Constantin - președinte CCA

Pfuai , imi dau seama cum o sa sara Borcea si cu Mitica sa il excluda pe Becali din fotbalul nostru cel de toate zilele , chiar sunt sigur ca de 2 nopti nu pot dormi din cauza presiunii provocate de aceasta decizie . :rolleyes:

metzzz09.05.2008 20:50

pai la ce ii fac astia partii dorsale a gibonului numa de exclus nu il exclud. mai degraba nu ar mai vinde bilete si abonamente decat sa il excluda pe el :))

w3bmaster10.05.2008 11:36

Inca un fas mediatic si atat

Nu va pati nimic

As vrea sa vad cfrungaria la msma drac am ajus sa ii urasc ap[roape cat finamu asta e grav ...

Forza Steaua

piticu8114.05.2008 16:32

ca de obicei daca vad ca nu pot face nimic Stelei recurg la alte lucruri