Final. Punct si de la capat. In urma cu doar cateva minute s-a incheiat si acest sezon competitional. De fapt inclin sa cred ca pentru Steaua campionatul a luat sfarsit, duminica - 4 mai, dupa ultimul fluier al partidei cu Dinamo.
Pentru mine, turul acestui sezon a fost unul ratat, atat in plan intern, cat si in plan extern. Am trait momente penibile si rusinoase de care nu vreau sa-mi mai aduc aminte. A fost o editie a Ligii I foarte zbuciumata pentru trupa ros-albastra si asta din pricina mai multor factori, dintre care cel mai important, evident, patronul Becali George. In anul asta competitional, intr-o cursa de autodepasire, personajul in cauza si-a batut joc pe rand de Gica Hagi, de anumiti jucatori si cel mai important de SUPORTERI. E inadmisibil asa ceva. Din pacate, serialul horror intitulat "Liga I" va continua cu siguranta in acelasi mod si in sezonul ce urmeaza. Insa pana atunci ne vom delecta urmarind turneul final din Austria si Elvetia si vom urmari cu "sufletul la gura" evolutiile lui Banel Mondialu' & Co.
In concluzie, a fost un sezon murdar, iar noua campioana si-a manjit mainile cumparand meciuri si arbitri. Rusine lor si suporterilor care ii sustin. Cel putin, noi fanii Stelei, am avut curajul sa recunoastem cand am fost avantajati si am tinut capul sus.
Pentru CFR urmeaza primul sezon in grupele Champions League, iar pe stadionul din Gruia se aud deja primele acorduri ale celebrului imn. Pozitionarea lor in cea de-a 4-a urna valorica le va fi fatala si mai mult ca sigur se vor de face de rahat. Nu ca Steaua ar fi evoluat stralucitor pana in momentul de fata, dar cel putin ai nostri, printre altele au jucat o semifinala UEFA si aveau la activ cateva meciuri internationale importante. Bucuria castigarii acestui campionat e trecatoare, iar pentru adversarii nostri greul va incepe odata cu numaratul bobocilor, cand vor avea de disputat meciuri extrem de dificile intr-un ritm nebun.
Una peste alta, raman cu un gust foarte amar in urma unui sezon disputat, dar repet, murdar, aflat sub dictatul banului si al prieteniilor dintre patroni. O palida consolare pentru mine o reprezinta retrogradarea Ceahlaului, o echipa obisnuita cu pozitia de "capra" ani de-a randul. Despre celelate 3 nu am ce comenta.
In pauza competitionala sper ca bombele gen Lovin, Nicolita sau Surdu sa-si ia zborul din Ghencea. De asemenea, consider ca Radoi, Goian si Dica ar trebui lasati sa plece, intrucat le lipseste motivatia, dar asta depinde doar de evolutiile lor la Euro. Deja au fost acontati cei 2, Bogdan Stancu si Janos Szekely, carora le urez bun venit si mult succes. Alaturi de ei ar trebui pastrati si cei 3 sud-americani pentru ca de la venirea lor in retur, Steaua a renascut. Pe langa asta, ne trebuie neaparat 3-4 jucatori de valoare, preferabil straini, care sa intareasca in special mijlocul, lipsit de fantezie. Sper ca in august sa obtinem cea de-a 3-a calificare in Liga Campionilor, desi sunt constient ca putem intalni formatii greu de eliminat.
Ultimul lucru (sau primul in ordinea importantei) pe care i-l doresc Stelei este un antrenor. Unul adevarat, un tactician, un profesionist desarvasit. Anul asta ne-am permis luxul de-a fi condusi de 2 foste legende, 2 jucatori nemuritori, extraordinari, dar iata unde s-a ajuns. Nu arunc intreaga vina asupra bancii tehnice, insa la acest semiesec au participat si dansii. Multumim Gica Hagi si mai ales Lacatus, dar Steaua are nevoie de altceva.
Inchei acest post cu o declaratie marca Ioan Andone : "Acest titlu este special !" Intr-adevar Falcosule, prietenii stiu de ce.
7 mai - La multi ani frati stelisti !