FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sa tragem linie

cristian01407.05.2008 16:53

Final. Punct si de la capat. In urma cu doar cateva minute s-a incheiat si acest sezon competitional. De fapt inclin sa cred ca pentru Steaua campionatul a luat sfarsit, duminica - 4 mai, dupa ultimul fluier al partidei cu Dinamo.

Pentru mine, turul acestui sezon a fost unul ratat, atat in plan intern, cat si in plan extern. Am trait momente penibile si rusinoase de care nu vreau sa-mi mai aduc aminte. A fost o editie a Ligii I foarte zbuciumata pentru trupa ros-albastra si asta din pricina mai multor factori, dintre care cel mai important, evident, patronul Becali George. In anul asta competitional, intr-o cursa de autodepasire, personajul in cauza si-a batut joc pe rand de Gica Hagi, de anumiti jucatori si cel mai important de SUPORTERI. E inadmisibil asa ceva. Din pacate, serialul horror intitulat "Liga I" va continua cu siguranta in acelasi mod si in sezonul ce urmeaza. Insa pana atunci ne vom delecta urmarind turneul final din Austria si Elvetia si vom urmari cu "sufletul la gura" evolutiile lui Banel Mondialu' & Co.

In concluzie, a fost un sezon murdar, iar noua campioana si-a manjit mainile cumparand meciuri si arbitri. Rusine lor si suporterilor care ii sustin. Cel putin, noi fanii Stelei, am avut curajul sa recunoastem cand am fost avantajati si am tinut capul sus.

Pentru CFR urmeaza primul sezon in grupele Champions League, iar pe stadionul din Gruia se aud deja primele acorduri ale celebrului imn. Pozitionarea lor in cea de-a 4-a urna valorica le va fi fatala si mai mult ca sigur se vor de face de rahat. Nu ca Steaua ar fi evoluat stralucitor pana in momentul de fata, dar cel putin ai nostri, printre altele au jucat o semifinala UEFA si aveau la activ cateva meciuri internationale importante. Bucuria castigarii acestui campionat e trecatoare, iar pentru adversarii nostri greul va incepe odata cu numaratul bobocilor, cand vor avea de disputat meciuri extrem de dificile intr-un ritm nebun.

Una peste alta, raman cu un gust foarte amar in urma unui sezon disputat, dar repet, murdar, aflat sub dictatul banului si al prieteniilor dintre patroni. O palida consolare pentru mine o reprezinta retrogradarea Ceahlaului, o echipa obisnuita cu pozitia de "capra" ani de-a randul. Despre celelate 3 nu am ce comenta.

In pauza competitionala sper ca bombele gen Lovin, Nicolita sau Surdu sa-si ia zborul din Ghencea. De asemenea, consider ca Radoi, Goian si Dica ar trebui lasati sa plece, intrucat le lipseste motivatia, dar asta depinde doar de evolutiile lor la Euro. Deja au fost acontati cei 2, Bogdan Stancu si Janos Szekely, carora le urez bun venit si mult succes. Alaturi de ei ar trebui pastrati si cei 3 sud-americani pentru ca de la venirea lor in retur, Steaua a renascut. Pe langa asta, ne trebuie neaparat 3-4 jucatori de valoare, preferabil straini, care sa intareasca in special mijlocul, lipsit de fantezie. Sper ca in august sa obtinem cea de-a 3-a calificare in Liga Campionilor, desi sunt constient ca putem intalni formatii greu de eliminat.

Ultimul lucru (sau primul in ordinea importantei) pe care i-l doresc Stelei este un antrenor. Unul adevarat, un tactician, un profesionist desarvasit. Anul asta ne-am permis luxul de-a fi condusi de 2 foste legende, 2 jucatori nemuritori, extraordinari, dar iata unde s-a ajuns. Nu arunc intreaga vina asupra bancii tehnice, insa la acest semiesec au participat si dansii. Multumim Gica Hagi si mai ales Lacatus, dar Steaua are nevoie de altceva.

Inchei acest post cu o declaratie marca Ioan Andone : "Acest titlu este special !" Intr-adevar Falcosule, prietenii stiu de ce.

7 mai - La multi ani frati stelisti !

mountytoma07.05.2008 17:54
Inchei acest post cu o declaratie marca Ioan Andone : "Acest titlu este special !" Intr-adevar Falcosule, prietenii stiu de ce.

asa e, e un titlu special, adica LA COMANDA. cu salahori de la rapid, Dinamo, si multi fluieratori...

cristian01407.05.2008 18:34

Din nefericire, se pare ca Mendoza va fi cedat, conform spuselor marelui patron. Pacat.

predatorpulse707.05.2008 19:17

Pai va fi cedat pentru ca cica "nu a dat satisfactie". Daca nu ma insel andres mendoza a dat vreo 10 pase de gol si 1 gol in acest retur. Eu zic ca e destul de bine pentru un nou-venit. Da,cateodata da dovada de indolenta si se cam plimba in teren insa la varsta lui nu prea il mai tin picioarele la fuga. Daca ma gandesc bine si pepe moreno si Dayro mai dau dovada de indolenta insa se pare ca ei o sa ramana.

Daca ar fi dupa mine i-as pastra pe Dayro si mendoza. Pepe moreno e un Victoras Iacob putintel mai bun,insa nu cu mult si in cazul lui habib nu ma pronunt pentru ca nu a jucat prea mult.

Faza cu plecarea lui mendoza a aparut de la meciul cu dinamu(cand a jucat f prost,insa la fel au facut-o Dica,Lovin,Neaga,pepe moreno) si mai ales acum ca Jiji s-a sucit iarasi(a cata oara? :wacko:) si acum vrea jucatori romani si jucatori rapizi,cu tehnica. Toate bune si frumoase dar tot jijel n-are cum sa aduca jucatori de super-calitate din Romania,ci de afara,insa dupa cum stim el vrea salarii mici asa ca nu pupam jucatori de calitate d-afara.

Au trecut 2 ani mizeri in care am jucat foarte slab majoritatea meciurilor si nu am luat trofee. Becalizarea a crescut din greu si din pacate aud pe stadion asa-zisi stelisti care ii reproseaza lui jijel de ce nu s-a "implicat" din tur,in loc sa-i reproseze ca ne strica imaginea si ca nu aduce niste profesionisti la echipa. De fapt,ce sa ne mai mire cand andyro mi-a confirmat pe forum ca cica azi nu stiu cati suporteri de pe Ghencea stateau cu fata spre loja lui fecali asteptand rezultatul meciului de la Cluj in loc sa-si incurajeze echipa. V-am mai zis,becalizarea e in floare.

Daca tragem linie,vedem ca am trimis o echipa de 2 lulele in CL pe munca noastra,vedem ca pentru noi cupa Romaniei a devenit o himera si ca locul 1 nu prea mai intereseaza pe nimeni din conducere pentru ca acesti 2 ani sunt considerati extraordinari de "management" pentru ca vom bifa a 3-a prezent consecutiva in CL. WOW!!! Jijele,Steaua a mai avut 3 la rand insa atunci a luat si titlul in acei ani,iti zic asta in caz ca nu stii,pentru ca tu nu ai habar nici de penalty-urile de la Sevilla.

Trebuie ca anul viitor sa luam titlul,si sper si cupa dar poate cel mai important obiectiv ar trebui sa fie readucerea stilului de joc traditional inapoi in Ghencea. Ne-am saturat cu totii de eternele mingi lungi,de balbaielile mijlocasilor nostri,de fundul in poarta la 1-0,de teama excesiva fata de adversar,vrem ca macar in campionat adversarii sa isi adapteze jocul dupa al nostru,nu noi dupa ei,noi sa fim cei ce atacam,nu cei ce stam la cutie si asteptam.

In fine,sper ca la anul sa fie mai bine si sper sincer sa nu mai repetam perioda Piturca.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

I.N.Money07.05.2008 19:21

Pai cum sa il pastrezi pe Mendoza , ca cere salariu mare , destabilizam vestiaru pac - pac nu se mai simt bine Lovinel si cu Banel stiind ca unul care intr-adevar se poate chema fotbalist primeste mai multi bani ca ei .

Cred ca de la inceput soarta lui Mendoza a fost stabilita cand au semnat acel contract pe 6 luni de zile cu drept de prelungire pe inca 2 ani .

Da lasa ca vine Karamyan , ce bucurie ... Marean Rada cand semneaza ?

cristian01407.05.2008 19:25
Trebuie ca anul viitor sa luam titlul,si sper si cupa dar ...

Cupa e pentru loseri. :)

In legatura cu Mendoza, sunt stupefiat. Poate ca in anumite partide a dat dovada de indolenta, dar oare Nicolita, Lovin, Surdu ? Astia de ce au dat dovada ? :unsure:

Prefer de 1000 de ori sa fie in teren Mendoza, asa indolent cum e el, dar sa dea cel putin o pasa decisiva pe meci sau sa marcheze. Oricum ne agitam degeaba, Mendo va pleca, iar in locul lui va ramane eternul pasator Nicolita din Faurei.

Presimt ca Lacatus nu va avea nici un cuvant de spus in perioada de transferuri, i se vor baga pe gat jucatori, buni sau nu, ce mai conteaza. Nu cred ca in aducerea celor 3 Lacatus a avut ceva de spus. De transferuri se ocupa Ilie si macar de-ar fi numai el, dar cand ma gandesc la Virgil, mana dreapta a voievodului, ma apuca groaza.

7_mai_198608.05.2008 00:22

Eu l-as fi pastrat si pe tanarul Habib. La Targu Jiu a fost la originea golului, cu Unirea a dat gol. E adevarat, a ratat-o p'aia cu UTA si s-a incurcat cu Dayro in Groapa. Banel nu a reusit atatea faze in tot campionatul. A, a dat si el un gol, cu Iasiu...

Vad ca l-a luat pe Szekely, pe asta chiar mi-l doream. Acum sper sa fie atent supravegheat ca ii cam place troscaul.

TheSithLord08.05.2008 05:26

Eu cred ca juma` de echipa trebuie sa plece,de ramas Zapata,Golanski,Ghionea,Goian,Radoi,Neaga,Dica,Dayro si cam atat.Adus ar trebui si Costea,e un pericol permanent si mult mai eficient decat Pepe.

Totusi.Per total,au tot ce le trebuie.Sincer.Dar le mai lipseste un lucru.Iuteala.Rapiditatea.Ce ma enerveaza la culme,este ca se misca tare greu.Tare greu.Ati observat ca atunci cand pun accent pe viteza Steaua joaca excelent?

xlmpq08.05.2008 09:44

Tragem linie si hotaram . Personal cred ca de la Steaua ar trebui sa plece Ovidiu Petre , Florin Lovin si Nicolae Dica .

Daca a venit Stancu de la Urziceni Si Szekely de la Galati tot e bine . Sa-l aduca pe Sorin Paraschiv inapoi si sa joace cu Mirel la Inchidere .

Ar trebui sa mai aduca si pe Costea ala de la Craiova si sa mai aduca 1-2 mijlocasi ( cate 2 la inchidere si laterali ) . Sa mai aduca si pe cineva in locu lu Dica si apoi sa isi formeze 2 echipe competitive plus 3-4 juniori pe care sa ii formeze , sa ii lase la buzau si apoi sa ii ia la Steaua

andyro08.05.2008 10:12

@predatorpulse MAI RAU, stateau cu ochiii pe meciul de la Craiova sa vada daca nu retrogradeaza Buzaul ! Noi ne uitam la ei (din partea cealalta de stadion) si nu intelegeam de ce se bucura, credeam ca a marcat U...de unde, marcase Craiova...

Eu nu cred ca va ramane nici unul din cei 3 - atrageam de altfel atentia in iarna ca sunt doar jucatori imprumutati, si pana la jucatori ai Stelei e un drum lung. Mendoza si Habibou vor fi "ejectati" direct, iar la Pepe nu se vor intelege probabil la bani... Pana la urma, n-au venit banii din CL, iar bugetul de transferuri a fost deja epuizat cu Stancu si Szekely (pe care, nu va uitati la cifrele din presa, mai mult de 1 M - amandoi - nu s-a dat)

Daca vom combina asta cu plecarea (din ce in ce mai probabila) lui Dica, vom incepe sa ne punem niste semne de intrebare cu privire la eficacitatea atacului nostru in Cupele Europene (asta presupunand ca se va investi si ceva in mijlocasi. Rada si Goian la fel, Badea care oricum nu facuse mare lucru....

Si dupa toate astea vom infrunta un nou campionat in care vom infrunta FRF-ul, un Rapid intarit de banii (reali) ai lui Taher, un CFR care va continua sa investeasca, un Dinamo plin de rautate, o campiona morala din Timisoara, surpriza unui Urziceni (explicati-mi cum au ajuns MM si Dan Petrescu la egalitate cu Dinamo si Rapid), o presa potrivnica si nu in ultimul rand antipatia crescanda a suporterilor din intreaga tara, datorata declaratiilor becaliote...

MadFroG08.05.2008 19:18
Din nefericire, se pare ca Mendoza va fi cedat, conform spuselor marelui patron. Pacat.

De ce "din nefericire"? A aratat prea putin ca sa ramana la Steaua (faze fixe si 2 goluri) . E adevarat ca nici nu a evoluat pe pozitia lui de baza , dar daca era asa tare il convingea pe Laca sa-l titularizeze ca atacant .

cristian01408.05.2008 19:24

Despre subiectul asta s-a mai vorbit aici. Mendoza nu a aratat o forma exceptionala, dar te intreb, in afara de Zapata, Golanski si Dayro Moreno, cine a jucat bine, constant meci de meci ? Spre deosebire de colegii lui, Mendoza a contribuit la fiecare meci cu pasa de gol sau gol, chiar daca n-a jucat pe postul sau. Decat sa-i tinem pe Lovin si pe Nicolita, cu contracte de 3-400 de mii de euro + prime, mai bine ii viram in contul peruanului.

In plus, tare mi-e teama ca cefereul va intra pe fir. Abia asteapta.

PS : degeaba era el asa tare in fata lui Lacatus, cat timp in fata ciobanului e un nimic.

.Ax3L.08.05.2008 19:31

Concluzie mendoza oprit poate si pepe habibou out de Dayro nu zic nmk ca oricum are contract inca 4 ani

cristian01408.05.2008 19:34

De-ar fi asa usor. Dar ma tem ca parerile noastre nu converg cu cele ale patronului. Mendoza va fi aruncat din Ghencea ca o masea stricata, ca si Elton, Neaga si multi altii, ca sa le facem loc romanilor nostri. In momentul de fata, in Romania nu vad pe altcineva in afara de J. Szekely, Stancu si Costea, care sa faca fata presiunii la Steaua. Mai nou se pare ca si Bornescu e dorit in Ghencea.

I.N.Money09.05.2008 13:46

Bornescu pare o varianta interesanta pentru a fi concurentul lui Zapata , dar probabil Mititelu o sa spuna ca il da cu vreo 4 milioane la fel cum a facut si cu Costea .

Sunt curios daca finalmente vara asta Lovin impreuna cu Banel vor parasi Ghencea . Cat despre vrajeala asta ca vreau sa fac Steaua exact cum este Arsenal-ul deja se duce spre science fiction , pentru ca noi luam numai vedete locale instruite prin Gloria - Ceahlaul in loc sa cautam tineri jucatori peste glob .

Bine zicea cineva , Wenger stie si daca un tanar copil loveste mai special o minge printr-o insula din Japonia , in schimba la noi voievodu are mai nou arogante de scouter , ca doar acum stie fotbal .