Am stat aseara privind in gol si m-am gandit ce s-a intamplat in acest campionat.Am incercat sa recapitulez totul.
Am inceput acest campionat mediocru, cum nu ii sade bine Stelei.Desi am jucat in Champions League, fiind de fapt singura echipa care a jucat in cupe europene in acest sezon, nimeni nu ne-a prea bagat in seama.Totul a fost calm...
Cat se putea de calm oricum pt ca echipele de "top" din Liga 1 erau destul de revoltate de greselile repetate pe care arbitrii le faceau pt cefere.Si la aceste asa-zise echipe de top ne-am alaturat si noi, si am strigat si noi ca cei de pe primul loc fura(mai ales ca ne-au furat si pe noi la ei acasa).
Inceputul
Campionatul acesta a inceput cu adevarat doar in pauza de iarna.
Steaua a luat banii de CL si i-a bagat in jucatori pe care i-a monitorizat o perioada buna de timp.Jucatori care au fost adusi ca sa ajute echipa.
In schimb, cefereul a transferat in masa, doar ca sa bage bani.
Si despre asta voiam sa vorbesc eu.
Evolutia fotbalului?
Noua ni se reproseaza ca am fost infiintati de Armata, de partid.
Acesta e adevarul.Nu are rost sa negam.Steaua a fost, este si va fi echipa armatei(chiar daca ne-am indepartat de ceea ce inseamna Steaua).Steaua a fost infiintata de catre Armata cu un singur scop: PERFORMANTA!!!
Dupa 89 echipele de partid au disparut.Au fost cumparate si pe langa performanta, a mai aparut un rol al acestor echipe: sa isi faca patronii cunoscuti!
Dupa 2000 a aparut insa un nou tip de echipa, cel mai rau!
Au aparut echipele spalatoare de bani.
Oameni cu bani castigati nu neaparat corect au inceput sa cumpere echipe de fotbal, sa bage bani in ele si astfel sa ii spele.
AEK Timisoara a fost una din aceste echipe.Ea functioneaza cu foarte mare succes.A cumparat multi jucatori pe care a inceput sa ii vanda(pe cei mai buni dintre ei bineinteles) pe preturi mult mai mari, mai ales dupa ce au vazut ca doar astfel pot sa isi recupereze investitia(cupele europene si primele locuri erau prea departe).
In momentul in care Steaua a strans destule puncte si a reusit sa bage o echipa direct in grupele CL, a aparut o noua sursa de venit.
cefereul a bagat enorm de multi bani in acest campionat ca sa iasa pe locul 1.Loc 1 care le-ar returna toti banii bagati.
Accesul in CL te imbogateste.Si daca mai vinzi si jucatori a caror cota a crescut, castigi si mai mult.
Reusind sa isi recicleze toti banii, patronul AEK-ului incearca acum sa scape de echipa.Acelasi lucru cred ca vor face acum si cei care au cumparat primul loc.Poate nu imediat dar intr-o perioada cu siguranta nu prea mare.
A ajuns fotbalul sa fie jucat cu frica
In retur, stiind ca banii din CL conteaza, si vazand ca transferurile facute de Steaua dau randament, echipele de "top" din Romania s-au speriat.O noua participare a Stelei in CL ar insemna mai multi bani si mai multi jucatori de top, lucru care ar pune probleme foarte mari acestor echipe in lupta lor pt banii de CL.
Astfel a aparut aceasta coalitie anti Steaua.Aceasta coalitie va disparea la anul in momentul cand echipele de "top" vor observa ca echipa care va intra acum in CL va beneficia de banii din aceasta competitie.
Titlul articolului are poate un inteles dublu.
De ce ECHIPA sa le fie frica frustratilor?
De cea care vrea performanta(eu zic Steaua, desi multi ar zice ca si pt noi au inceput sa conteze doar banii) sau de echipa spalatoare de bani?
Si De ce sa le fie frica?
Sa le fie frica pt ca in momentul in care banul va ajunge sa fie in totalitate pe primul loc, atunci va fi inceputul sfarsitului lor.(dau aici exemplul Sportului Studentesc, o echipa care a pierdut primul esalon pt ca patronul a pus banii inaintea echipei)