FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

De ce sa le fie frica?...

AdrianUltras2505.05.2008 18:09

Am stat aseara privind in gol si m-am gandit ce s-a intamplat in acest campionat.Am incercat sa recapitulez totul.

Am inceput acest campionat mediocru, cum nu ii sade bine Stelei.Desi am jucat in Champions League, fiind de fapt singura echipa care a jucat in cupe europene in acest sezon, nimeni nu ne-a prea bagat in seama.Totul a fost calm...

Cat se putea de calm oricum pt ca echipele de "top" din Liga 1 erau destul de revoltate de greselile repetate pe care arbitrii le faceau pt cefere.Si la aceste asa-zise echipe de top ne-am alaturat si noi, si am strigat si noi ca cei de pe primul loc fura(mai ales ca ne-au furat si pe noi la ei acasa).

Inceputul

Campionatul acesta a inceput cu adevarat doar in pauza de iarna.

Steaua a luat banii de CL si i-a bagat in jucatori pe care i-a monitorizat o perioada buna de timp.Jucatori care au fost adusi ca sa ajute echipa.

In schimb, cefereul a transferat in masa, doar ca sa bage bani.

Si despre asta voiam sa vorbesc eu.

Evolutia fotbalului?

Noua ni se reproseaza ca am fost infiintati de Armata, de partid.

Acesta e adevarul.Nu are rost sa negam.Steaua a fost, este si va fi echipa armatei(chiar daca ne-am indepartat de ceea ce inseamna Steaua).Steaua a fost infiintata de catre Armata cu un singur scop: PERFORMANTA!!!

Dupa 89 echipele de partid au disparut.Au fost cumparate si pe langa performanta, a mai aparut un rol al acestor echipe: sa isi faca patronii cunoscuti!

Dupa 2000 a aparut insa un nou tip de echipa, cel mai rau!

Au aparut echipele spalatoare de bani.

Oameni cu bani castigati nu neaparat corect au inceput sa cumpere echipe de fotbal, sa bage bani in ele si astfel sa ii spele.

AEK Timisoara a fost una din aceste echipe.Ea functioneaza cu foarte mare succes.A cumparat multi jucatori pe care a inceput sa ii vanda(pe cei mai buni dintre ei bineinteles) pe preturi mult mai mari, mai ales dupa ce au vazut ca doar astfel pot sa isi recupereze investitia(cupele europene si primele locuri erau prea departe).

In momentul in care Steaua a strans destule puncte si a reusit sa bage o echipa direct in grupele CL, a aparut o noua sursa de venit.

cefereul a bagat enorm de multi bani in acest campionat ca sa iasa pe locul 1.Loc 1 care le-ar returna toti banii bagati.

Accesul in CL te imbogateste.Si daca mai vinzi si jucatori a caror cota a crescut, castigi si mai mult.

Reusind sa isi recicleze toti banii, patronul AEK-ului incearca acum sa scape de echipa.Acelasi lucru cred ca vor face acum si cei care au cumparat primul loc.Poate nu imediat dar intr-o perioada cu siguranta nu prea mare.

A ajuns fotbalul sa fie jucat cu frica

In retur, stiind ca banii din CL conteaza, si vazand ca transferurile facute de Steaua dau randament, echipele de "top" din Romania s-au speriat.O noua participare a Stelei in CL ar insemna mai multi bani si mai multi jucatori de top, lucru care ar pune probleme foarte mari acestor echipe in lupta lor pt banii de CL.

Astfel a aparut aceasta coalitie anti Steaua.Aceasta coalitie va disparea la anul in momentul cand echipele de "top" vor observa ca echipa care va intra acum in CL va beneficia de banii din aceasta competitie.

Titlul articolului are poate un inteles dublu.

De ce ECHIPA sa le fie frica frustratilor?

De cea care vrea performanta(eu zic Steaua, desi multi ar zice ca si pt noi au inceput sa conteze doar banii) sau de echipa spalatoare de bani?

Si De ce sa le fie frica?

Sa le fie frica pt ca in momentul in care banul va ajunge sa fie in totalitate pe primul loc, atunci va fi inceputul sfarsitului lor.(dau aici exemplul Sportului Studentesc, o echipa care a pierdut primul esalon pt ca patronul a pus banii inaintea echipei)

MoWeed05.05.2008 18:14

Totusi franarii au investit ceva bani in jumatatea aia de stadion. Mai trece ceva timp pana sa-si recupereze banii...

AdrianUltras2505.05.2008 18:23

MoWeed

Oricum nu au de gand sa plece acum.

Si sa nu uitam ca paszkanyi nu a dat prea multi bani cand a luat echipa(nici nu stiu daca a dat).

In momentul cand o va vinde, va cere o suma destul de frumusica, suma in care se va regasi si valoarea stadionului pe langa noua valoare a echipei.

MoWeed05.05.2008 18:26

Probabil ca mai devreme sau mai tarziu o va vinde. Cred ca atunci cand nu va mai primi bani de la Trigranit ca doar nu are el banii sa tina echipa aia singur

Aaaaa si la echipele de spalat bani trebuia sa pui si noua intrata: Rapid(doar arabul Taher nu baga bani de dragul de a-i baga)

AdrianUltras2505.05.2008 18:29

MoWeed

Sincer, la rapid, cred ca taher nu prea stie in ce s-a bagat.

Cred ca baiatul asta a intrat in fotbal ca sa apara si el pe sticla.O sa ii para rau ca s-a dus la cioroi!

MoWeed05.05.2008 18:31

De regretat sigur o sa regrete. Cat timp e Copos acolo, asta o sa-l arda la prima ocazie.

Mai nou Poli Bragadiru a inceput sa-si recupereze banii si din blaturi ordinare si pe fata....

bossy05.05.2008 18:39
Noua ni se reproseaza ca am fost infiintati de Armata, de partid.

Acesta e adevarul.Nu are rost sa negam.Steaua a fost, este si va fi echipa armatei(chiar daca ne-am indepartat de ceea ce inseamna Steaua).Steaua a fost infiintata de catre Armata cu un singur scop: PERFORMANTA!!!

Eu sunt mandru ca am fost infiintati de Armata.

Jucatorii nostri au fost si vor fi tot timpul ca soldatii,mereu pregatiti de cea mai crunta lupta si de cele mai dificile obstacole.

Chiar daca acuma s-a vazut mai putin,cred din toata inima si sunt sigur ca lucrurile se vor schimba.

La bine si la rau alaturi de Steaua voi fii mereu.

AdrianUltras2505.05.2008 19:51

"Luptam pana la unul, nu ne predam!"

Generalul Mihail Lascar, intr-o seara de toamna din 1942 de pe frontul de est - parintele Stelei!

Matteo05.05.2008 20:05

trebuie sa ne redefinim identitatea de stelisti, identitatea care o aveam pana la aparitia ciobanului trebuie toate factiunile sa se uneasca din nou sub o singura denumire......Armata ULTRA, acest cioban nu mai trebuie tolerat sub nici o forma !

vlad7505.05.2008 20:17

@Adrian, nu stiu cat va tine faza cu CL. Anul asta vom avea o singura echipa direct in grupe,.Ma indoiesc ca vom mai atinge un coeficent de tara mare. Problema este ca acum se imparte la numarul de echipe participante in cupe.Si avem 6 echipe. Cine sa faca performanta??? Daca CFR nu a fost in stare sa-i bata pe ciprioti dar o echipa calificata dintr-o tara puternica? Mai pui ca va fi in ultima urna valorica.

Pai stim cu totii ca aia nu se joaca cu echipe gen CFR si vor matura cu ei prin grupe! La tragere toata lumea isi va dori sa pice cu CFR in grupe. Cum ne doream noi pe Bate Borisov.

Asa ca CL va reveni la ce a fost pana acum.Steaua va fi cap de serie,poate se va califica.Dinamo se va pregati in permanenta pentru CL,Rapid nu va trece niciodata de primul tur iar CFR-ul nu se va mai bate pentru niciun loc 1.CFR va fi doar un balon de sapun! O sa vada CFR pe propria piele ce inseamna sa-i ia in serios echipele medii! Anul asta s-a cam tras pt CFR doar pt a avea 2 echipe in CL in cazul calificarii Stelei.

AdrianUltras2505.05.2008 20:21

Vlad

Bineinteles!!!

Asta si astept.

Liga 1 e de rajat(a se citi in spaniola) iar eu ma kc pe fotbalul romanesc!

Daca nu era Steaua "fotbalul romanesc" nu ar fi existat.

Ei distrug acum munca noastra.Dar e mai bine asa.

Coeficientul nostru va ramane in picioare, nu e problema.

Lor insa nu le va conveni sa joace nici macar 1 tur preliminar.

Pt ca pt ei tur preliminar=Cupa UEFA in cel mai bun caz!

Padrese05.05.2008 21:26

Sa nu credeti ca eliminarea aia a fost accidentala cu Famagusta, eu sunt sigur ca pe ei i-a durut undeva de coeficienti, i-a interesat in primul rand sa aiba echipa odihnita pentru ca jucatorii aia veniti de la echipe de mijlocul clasamentului nu erau obisnuiti sa joace de 2ori pe saptamana.

Ce ma ingrijoreaza pe mine cel mai mult e ca Steaua isi pierde identitatea pe zi ce trece, din cauza acestui creditor nenorocit, parca am luat-o pe urma cainilor si toata lumea a ajuns sa ne urasca si sa dea in noi.

Imi pare rau ca suporterii adevarati ai Stelei nu vin sa incurajeze sportivii care joaca cu inima pentru acest club - handbal, unde sambata am sarbatorit titlul 28, la Chiajna din pacate, - rugby, unde am invins Dinamo, baietii luptand extraordinar, - hochei, unde lumea vine doar sa strige impotriva ungurilor, polo etc.

In schimb echipa de fotbal unde jucatorii nu au alt interes decat de a castiga banii cu care patronul mult iubit ii amageste, naste pasiuni aprinse in randul fanilor, desi clubul s-ar putea numi la fel de bine Fc Steaua, nemai avand nimic in comun cu idealurile clubului militar format in 1947.

Mi-as dori sa avem puterea si determinarea ca intr-o zi toti suporterii adevaratii ai clubului Steaua Bucuresti, si de ce nu si MApN, sa formeze o noua echipa care ne readuca mandria de a vedea jucatori care lupta cu adevarat pentru acea emblema care o poarta in piept.

Virgil06.05.2008 04:31

O mica eroare in comentariul autorului. Steaua nu a fost niciodata o echipa de partid. Nici Dinamo, nici Rapid, niciuna. A fost echipa Armatei Romane. Asta ca sa fie clar pentru toata lumea. Prin faptul ca in necunostinta de cauza afirma un lucru foarte grav, face un mare deserviciu celor care apara ideea ca Steaua a fost doar echipa Armatei. Apoi da apa la moara celor care incearca sa ne discrediteze prin orice mijloc.

Referitor la trecerea brandului Steaua in proprietatea latifundiarului, sunt de acord cu Padrese care sustine ca echipa si-a pierdut foarte mult din identitate. Peste 50% din identitatea Stelei a trecut in beneficiul fostului cioban, actualmente unul dintre cei mai bogati oameni ai tarii si un mediocru om politic.

In mod cert Steaua a avut si are nevoie de banii lui. Problema e ca a iesit mai mult decat trebuia in fata (asa cum fac de altfel toti conducatorii echipelor cu notorietate din tara), astfel incat a ajuns sa se confunde cu ea.

Cand spui Steaua gandul te duce instantaneu la Becali, si cand spui Becali e imposibil sa nu te gandesti la fosta sa conditie umila de cioban. De la cioban pana la oaie nu e decat un pas si din acest motiv suntem peiorativ numiti astfel. Sic transit gloria mundi. De la Armata unui popor in mainile unui singur om.

Moment final. Becali si-a transferat sie gloria obtinuta in zeci de ani, cu sudoare, sange, lacrimi, a mii de fotbalisti, a sute de conducatori si milioane de suporteri, el dand la schimb banii si propria identitate. Noi am ramas cu rusinea unei porecle nemeritate si oftatul dupa momentele de glorie.

Se spune ca istoria se repeta. In cazul nostru nu cred ca se mai poate intampla.

AdrianUltras2506.05.2008 09:38

Virgil

Am zis doar ca ni se reproseaza ca suntem echipa de partid.

Steaua e echipa armatei.Asta o sa sustin toata viata mea.

Spre deosebire de rapid, noi nu am facut propaganda, nu am luptat pt a fi facut cunoscut comunismul in Romania.

Am dat mai sus un comentariu in care am vorbit despre generalul Mihail Lascar, "parintele" Stelei.

Eu din cate stiu el era un anticomunist convins.

Acel citat: "Luptam pana la unul, nu ne predam!" al generalului Lascar cred ca descrie cel mai bine ceea ce inseamna Steaua adevarata.

Repet, am vrut doar sa spun ce ni se reproseaza de catre frustrati.

Niciodata nu am avut intentia sa murdaresc Steaua cu o astfel de afirmatie.

Ni se mai reproseaza si ca am fi fost echipa familiei Ceausescu.

Pe mine sincer nu ma deranjeaza faptul ca frustratii vorbesc despre Valentin Ceausescu ca era sustinator al Stelei.

Valentin Ceausescu e un om inteligent si de bun simt.Cu astfel de suporteri nu cred ca trebuie sa ne fie rusine.Ce vina are el ca s-a nascut in familia Ceausescu?

Cat despre Nicolae Ceausescu, suporterii nu ti poti alege.

Nu ii poti impune unui om sa nu tina cu Steaua pt ca lumea nu il place.