Ieri dupa-amiaza, am intrat val-vartej in tara si am condus numai cu 140 spre Bucuresti ca nu cumva sa nu ajung la timp sa prind derby-ul. tin sa spun ca am cazut si eu in plasa si nu concepeam ca nu vom sarbatori cu fast chiar pe Dinamo titlul cu numarul 24. de unde aceasta idee? din obisnuinta de a fi mereu superiori, de a sti sa mergem drept inainte, de a infrunta orice greutate cu determinare si daruire. Pumnul pe care l-am primit in suflet aseara, m-a lasat ko, mi-a ridicat tensiunea cu multe puncte, dar m-a si pus in fata unui fapt implinit. Dinamo a fost ce trebuia sa fie Steaua, iar noi am fost prea putin. Ceea ce s-a distrus la Steaua in domnia lui ... (nu mai merita nici un epitet ci doar 3 puncte de suspensie) este mentalitatea.
Incet dar sigur ne-am transformat fara sa vrem si cine nu acepta ca standardul nostru s-a alterat sa-mi asculte argumentele si apoi sa le conteste. la nivelul conducerii nu cred ca mai trebuie multe argumente: Declaratii belicoase, butoane, prime, sampanii, pac-pac, ursul razboinicul, unsul, dumnezeul Stelei si asa mai de departe spre plus infinit. avem o conducere produs media, si acolo pe micul ecran se deruleaza viata ei. E vina noastra 100%: la inceput ne-am amuzat, l-am incurajat privindu-l cu ingaduinta ca pe un personaj savuros, mascota noastra versus placintarul coposel, shakira Borcea, Iancu jubba the hut etc. Grobianismul a inceput treptat, ca orice animal incurajat sa se dea in spectacol ... a excelat la acest capitol ajungand unde este acum, urat de noi suporterii adevarati, adulat de masa de lingai fomisti si inculti. De-acolo de sus s-a dat tonul mentalitatii paguboase: Prime fabuloase, contracte nejustificate, bonusuri pe sistemul, mi-a placut mie cum a jucat cutare, fac cum vreau io ca asa vreau io. Unde este managementul care ne-a adus pana la momentul veniri lui... 20 de campionate si 20 de cupe? Probabil ca Sfinxul se invarte in mormant ca un pui la rotisor, iar noi cei care simtim si stim, pentru ca avem ochii deschisi spre fotbalul adevarat, cum ar trebui manageriat un club ramanem doar siderati. Din pacate sfetnicii oierului au capacitate de intelegere redusa, camarila de veri lingai nu-i poate deschide ochii, iar managerii, presedintii si alte functii, sunt doar interpusi onorifici pentru imagine. Mihai Stoica a fost acelasi personaj mediatic cu iesiri colerico-isterice si realizari ce raman modeste. La nivelul banilor investiti, s-au creat putine si numai solutii pompieristice, de moment nu s-a gandit nici o strategie pe termen lung. Spuneti-mi un jucator care sa fie nascut si crescut ros-albastru. Nu avem lideri pentru ca nu creem caractere, absoult toti jucatorii de azi din lotul Stelei sunt importati, unii s-au adaptat la un anumit nivel, altii nu. Performanta lor cea mai mare este locul 2, cupa nu conteaza pentru ca e competitie de looseri, n-am castigat c-asa a vrut Dumnezeu si am avut ghinion, nu ca am scapat 3 contra 2 la 0-0 si am tras in fundas cand puteam face orice altceva. Dupa MM Stoica care a cocolosit jucatorii le-a luat apararea si in fata lui Jiji si in fata noastra a venit Adi Ilie, care pare sublim dar lipseste cu desavarsire. Lipseste nu pentru ca nu ar face treaba ci pentru ca este rece distant si nu stie sa ne prezinte realizarile sa fie activ, fara a fi penibil. A adus jucatori buni, s-a adunat ad-hoc o pepiniera care ar putea produce ceva in urmatoarea perioada dar pare fragil in fata ... Despre nea Vali Argaseala, argatul perfect irosim timp scriind, se stie care este utilitatea lui.
Revenind la jucatori, sunt la fel de vinovati ca si ... . Care este diferenta intre Banel care scotea Betis si rapid din UEFA si cel de acum? de ce Cristea si Badea au fost jucatori doar de cateva meciuri? de ce Dica este cand sublim cand ridicol? Indiferent ca a fost Zenga, Olaroiu, sau Lacatus problema persista. Cred ca singurul care a stiut sa-i motiveze mental pe jucatori si le-a redat bucuria de a juca fotbal a fost Protasov, restul pare ca mai mult i-au timorat, au pus presiune asupra lor. Mentalitatea paguboasa de merge si locul 2 , sa batem prin orice mijloace, adversarii au fost motivati financiar, prostii pe care le-am auzit chiar din gura alor nostri, si care poate ne-au costat titlul, avand in vedere ca Goian a stat pe tusa fiindca nu si-a tinut gura cand toti erau cu tunurile pe noi. Sezonul asta mai mult ca oricand mi se pare ca s-a vorbit prea putin pe teren si prea mult in fata camerelor si reportofoanelor. Acum 2 ani stateam in fata lui MM Stoica la Vaslui care clama cat il tineau rarunchii: A inceput hegemonia Stelei! 10 ani vom lua tiltul de acum incolo. hegemonia a inceput la nivel de prime-time si prima pagina. Suntem peste tot, oriunde sufocam prin prezenta noastra dar numai acolo unde ar trebui nu, adica pe terenul de joc.
Ce ar fi de facut? remaniere masiva a lotului fara nici o precupetire de efort , promovarea unor tineri, tintirea unor obiective indraznete dar nu imposibile, eventul pe plan intern, un parcurs cat mai lung in Cupa UEFA, si in scurt timp 2-3 sezoane vom fi acolo sus pentru mult timp.
Ce se va intampla probabil? se vor recicla niste jucatori sub contract cu varul jovani, mitea deja e pe teava, poate laurentiu rosu, se va vinde tot ce se poate pentru a acoperi deficitul financiar in cazul sumbru in care se va rata potul Champions League, probabil ca jucatorii straini imprumutati nu vor fi tinuti.
Ce putem face noi? Protestul nu l-a afectat, nu i-a deschis mintea, tot ce putem incerca este sa ne promovam in continuare traditia, istoria, sa incercam sa fim noi cei cu adevarat pentru a nu ne perverti si degrada. Sa nu ajungem 3-4000 de suporteri la un meci, sa incercam sa-l evitam cat mai mult oriunde pentru ca din media s-a nascut de media va muri. Ignorarea lui inseamna moartea lui.
In union we stand! asta este arma care ne va scoate din negura din care ne zbatem, care a inceput pe River side stadium si va mai continua atit timp cat ... rage pe sport.ro, realitatea TV, antena 2-3, Pro TV, etc cu pauze doar sa-si incarce mobilul si sa-si retuseze machiajul.
Vom ramne superiori daca nu vom ajunge sa ne bucuram ca suntem pe locul 6, dar ii scoatem pe Dinamo din cursa pentru titlu, sau ajungem sa uram restul echipelor pentru ca vin la noi acasa si ne bat cand vor, sau ca stam la tragerea la sorti a cupelor europene cu batista la ochi ca am cazut cu pescari, suedezi.
alex (keluboss)