In ciuda celor intamplate in aceasta seara Steaua ramane in continuare SIMBOLUL Romaniei, adevarata Echipa Nationala a Romaniei, iar pentru aceasta afirmatie stau marturie o Cupa a Campionilor Europeni, o Supercupa a Europei, o finala de Cupa Intercontinentala jucata la Tokio si pierduta pe nedrept, 23 de titluri de Campioni ai Romaniei, 20 de Cupe ale Romaniei , 5 supercupe si milioane de inimi ros - albastre.
Dar ca sa fiu in ton cu cele intamplate in ,,groapa'' stau acum si ma intreb ,,Oare care a fost cel mai umilitor moment din istoria recenta a Stelei?''
As incepe prin a rememora finala CCE din anul 1989 cand Milanul lui Gullit si Van Basten ne-a zdrobit cu 4 -0, dar nu cred ca acesta ar fi nici pe departe, intrucat putine echipe au gustat din fructul oprit al unei finale de CCE (domnu' Abramovici de la Chelsea saracu' a bagat mai mult de un miliard de euro ca sa traiasca si el acest vis).
Ar urma apoi dubla cu PSG din turul 3 preliminar al UEFA Champions League, meci tur castigat cu 3 - 2 de Steaua, urmand apoi decizia UEFA la ,,massa verde'' si acordarea victoriei Stelei cu 3 - 0 in urma folosirii de catre francezi a unui jucator suspendat. In meciul retur insa am fost zdrobiti de francezi pe Parc des Princes cu un umilitor 5 - 0, rezultat care desi sunt mai mult de 10 ani de atunci inca atarna greu...
Dar nu asa greu cum atarna de Steaua de vreo 6 ani pacostea numita Gigi Becali...
A urmat apoi momentul Midlessborough, amaraciune de data mai recenta, un meci pe care cred si acum ca nici daca voia Steaua nu putea sa-l piarda. Dar am avut pe banca pe preaneluminatul strateg Olaroiu si in tribuna pe preanefericitul voevod Gigi Becali. Ei au imprimat echipei acest joc bolovanos constipat si pagubos gratie caruia am pierdut un campionat in aceasta seara...
Ar mai fi apoi participarile in UEFA Champions League, mai ales dupa meciul din Ghencea cu Real Madrid cand niste jucatori ai Stelei s-au comportat precum niste copii de mingi, cersind tricouri de la Beckham, Raul, Roberto Carlos de parca nu le fusesera adversari in teren...
N-am sa zabovesc prea mult asupra momentului de anul trecut cu Becali si fularul dinamovist de la meciul cu franarii din groapa desi atunci voevodul - finantator nu s-a facut de ras numai pe el, ci a aruncat si o pata pe emblema Stelei...
Dar a urmat apoi acest sezon. Urat, de un gri - cenusiu apasator, cu alungarea lui Hagi, meciul pierdut cu 2-1 la ,,U'' Cluj, cu locul 4 in grupa din UCL,cu un nou autogol marca Banel Nicolita, cu declaratiile paranoid - schizoide ale aceluiasi coiban care guita pe la toate posturile de televiziune cat de ,,tare'' e el la butoane, cum se va implica el si Steaua nu va mai pierde niciun meci. Macar de-ar fi fost asa, dar o stia si el in sinea lui ca e doar un simplu mascarici care provoaca doar un suras da compatimire din partea ,,maimarilor diriguitori ai fotbalului''.O stia si el, o stiam si noi (cei cu capul pe umeri), o stiau si hienele de pe la diverse tabloide intitulate pompos ,,ziare de sport'', hiene care insa nu au ezitat sa foloseasca elucubratiile coibangutanului din Pipera si sa loveasca in Steaua.
Iar totul a culminat cu meciul din groapa de la Spitalul de Urgenta, din aceasta seara, un meci in care iar am dat masura neputintei, cu acelasi Nicolita haotic, cu acelasi Lovin care se misca in teren precum C3PO (din pacate nicio nava din Star Wars nu va veni sa-l recupereze). Acelasi Dayro Moreno tinut rezerva, acelasi Rada nefolosit de care ar fi fost mare nevoie in aceasta seara. Da' nu te pui cu ciobanu'...
Acum ar mai fi cativa care mai spera intr-o minune miercuri. Fals dragilor ! Chiar daca s-ar intampla ca ,,U'' sa faca un egal sau sa bata pe CFR amaraciunea infrangerii din aceasta seara va ramane in sufletul stelisilor adevarati. Pentru ca dupa aceasta infrangere nu mai putem vorbi de un iluzoriu Titlu 24, ci doar de un eventual titlu 23 + 1...
Si daca s-ar opri totul macar aici, dar nu. Pentru ca, din cate se aude pe la colturi stadionul franarilor din Cluj nu poa' sa gazduiasca meciuri din grupele UCL, asa ca franarii vor fi obligati de regulamentul UEFA sa-si mute cuibul pentru a-si juca meciurile din Liga. Cum varianta Piatra-Neamt cade intrucat desi au stadion, orasul nu are aeroport, ramane un singur loc in eterna si fascinanta Romanie unde vor putea sa dea piept cu ,,famagustele'' UEFA Champions League ===> Ghencea !
Asadar il vom vedea pe Trica ,,vedeata'' de Liga chiar la noi acasa.
Unde mai pui ca adversarii din turul 3 din acest an nu mai sunt asa accesibili ca anul trecut, plus ca smecherilor de la UEFA nu cred ca le-ar surade ideea participarii a 2 echipe romanesti in UCL. Asadar domnu' Jiji, ne asteapta vremuri cacacioase!
Tare ma tem ca o sa trebuiasca sa ascultam ritmuri de ceardas chiar la noi in ograda, iar participarea noastra in UEFA
Champions League nu este asa sigura, in ciuda posturii de cap de serie !
Si totul pleaca de la un meci...
LDS