FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Camatarii fotbalului

fcsteaua.ro02.05.2008 11:54

Cum v-ati simti atunci cand ati sti ca echipa noastra a castigat fara probleme campionatul, si-a asigurat prezenta direct in Grupele Champions League si tocmai s-a calificat in finala Cupei UEFA dupa ce a zdrobit campioana Germaniei, marele Bayern?

Asa cum probabil ati ghicit fac referire la isprava celor de la Zenit. In cazul rusilor nu este o intamplare, nici o conjunctura favorabila, ci sunt investitii in baza unui plan. Ceea ce uimeste mult e faptul ca aceasta echipa nu prea are stranieri, probabil rodul unei atentii si a unor investitii indreptate spre zona cea mai importanta: juniorii. Pentru ca, asa cum cred eu, te poti numi investitor al unei echipe doar cand banii pe care ii investesti vizeaza o anumita performanta, atingerea sau depasirea unui prag competitional. In orice alt caz banii cheltuiti imbraca forma de camata. Nu ajunge sa investesti putin pentru a obtine ceva mai mult decat putinul initial si sa te multumesti cu faptul ca ai mai bifat inca o prezenta in competitia suprema a Europei desi de fiecare data esti eliminat cu o caruta de goluri primite si prea putine marcate. Aceasta nu este performanta ci o boala prelungita la nesfarsit.

An dupa an ni se tot toarna la ureche scuza ca echipele din Est nu se pot alinia la nivelul granzilor din Vest, dar acest dicton nu mai este valabil si pentru Rusia. Stiu, o sa motivati ca e vorba de Abramovici si nu mai stiu ce miliardari rusi dar oare nu si domnul Becali se lauda ca are extrem de multi bani? Nu el ne promitea o noua Sevilla intr-un cincinal? Iar acum stam si tremuram meci de meci in Liga I in timp ce manjii Bicfalvi, Ochirosii isi pierd orice sansa de a face parte dintr-o noua stea sevillana.

Pentru ca alta ar fi fost situatia daca am fi avut un singur antrenor in acest sezon, atfel ar fi fost daca tinerii cu sange ros albastru ar fi fost promovati si mult mai bine am fi stat acum daca stranierii pe care-i avem ar fi fost adusi inca din vara trecuta. Dar pentru a putea fi platite sumele de transfer ale celor din urma a fost nevoie de inca un sacrificiu la care a fost supusa echipa in Champions League, nu-i asa? Pentru ca altfel nu prea ar fi fost bani.

MoWeed02.05.2008 12:06

Sa speram ca planul acela cu juniorii nu a fost o alta vrajeala...Arata chiar frumos pe hartie si probabil ne-ar aduce importante beneficii in 5-10 ani. Dar tinand cont ca nu aduce rezultate imediate, tare mi-e frica ca va fi trecut pe un plan secund.

Oricum raman la parerea ca ar trebui un satelit in Liga a 2-a unde sa joace toti tinerii talentati promovati de la juniori.

Zenit are totusi o potenta financiara mult superioara Stelei, daca nu ma insel e patronata de firma de gaze din Rusia(aceeasi care livreaza gaz la vreo jumatate din Europa). Sa nu uitam ca in iarna l-au vandut pe Skrtel pentru 12.000.000 de euro, dar l-au si cumparat pe Kerjakov de la Sevilia. Din cate am auzit, acum isi construiesc un stadion de ultima generatie, comparativ cu cele din Vestul Europei. Atata timp cat Becali se multumeste cu voturile aduse de Steaua si cu profitul dupa o participare in grupele CL, nu ne vom putea compara cu ei...

maye02.05.2008 12:12

sunt uimit , sincer, de isprava rusilor...dar sunt absolut extaziat de jocul lor, si de faptul ca arata ca o adevarata echipa....repet..echipa....

in planul nostru am observat ca Adrian Ilie(pe care il respect si il pretuiesc enorm) face mari progrese cu juniorii , am vazut ca se misca pe planul acesta ceva , si imi doresc ca in 3-4 ani acesti jucatori alaturi de 3-4 stranieri de valoare sa defileze cel putin prin Romania . Am incredere ca daca Adi Ilie va fi lasat in pace va aduce acest proiect la bun sfarsit! Forza Steaua!

Impreuna spre 24 !!!

yo_marius02.05.2008 12:27

@ Catalin

Ar fi extraordinar de mult de discutat pe aceasta tema (poate o vom face odata, face-to-face :) )

Am sa incerc sa rezum la cateva randuri tot ce voiam sa scriu. In primul rand problema juniorilor. Nu stiu situatia de la Zenit dar banuiesc ca dansii au cateva in plus fata de noi. Si am sa ma refer doar la o arie de selectie muuuult mai mare decat o are Steaua (nu, faza cu "talentul" romanilor nu tine) si in plus au antrenori de juniori extrem de capabili.

Apoi, despre promisiunile aiuritoare ale lui Becali ce ar mai fi de zis? Cred ca nici copii de 3 ani nu mai cred ce spune "individul". Diferenta majora intre "noi" si "ei" este ca "noi" vorbim ca avem miliarde si miliarde pe cand "ei" chiar le au si, ma mult, le si investesc.

Joga Bonito02.05.2008 12:47

Becali nu are 2 miliarde bani lichizi. Distinsul cioban ii are investiti in terenuri, bani lichizi poate are 100 de milioane sa zicem. In curand ajunge sa imprumute bani de la Giovanni :) .

Dar si-a dat seama pe parcurs ca investitiile nu prea isi au rostul, pe el interesandu-l mai mult banii obtinuti din CL si imaginea pe care o obtine de pe urma Stelei. Spre deosebire de el, miliardarii rusi au creier sau au niste consultanti capabili, presimt ca in 5-10 ani o sa domine fotbalul european prin investitiile lor.

JDERUL02.05.2008 13:09

Daca vorbim despre ,,camatarii fotbalului" atunci trebuie sa ne limitam a discuta numai la nivelul fotbalului autohton deoarece numai aici ii putem gasi. Fiindca in postarile anterioare se facea referire la magnatii rusi,ma vad obligat sa observ ca rusii sunt cu adevarat investitori si oameni de afaceri.Ei stiu ca a investi in fotbal este o afacere si trateaza lucrul acesta ca atare.Spre deosebire de ei, ,,patronii nostri"nu sunt altceva decat niste speculanti marunti,bisnitari si oportunisti care daca ,,imprumuta"bani fotbalului o fac pentru a castiga in imagine a spala bani si a castiga financiar din vanzari de jucatori! Daca nu ar mai fii recompensate financiar echipele care se califica in CL,pariez ca niciun ,,patron "de la noi nu ar mai fii interesat sa castige campionatul.Trebuie sa ne reamintim parerea lor aproape unanima fata de Cupa UEFA!

st_klaus02.05.2008 13:11

cred ca o sa vomit...

ciudata este meseria asta de suporter...

te dedici trup si suflet, insa degeaba, nu poti face nimic decat sa speri si sa stai cu sufletul la gura...

Steaua nu va fi niciodata Sevilia, sa fim seriosi, toti o stim...intotdeauna ne va fi frica de un meci cu mioveniul, Universitatea Cluj, Vaslui, Iasi, sau alte 'forte din campionatul intern', cateodata stau si ma gandesc dc mai are rost sa iesim in Europa, de ce? sa ne facem de kkt?

cineva spunea odata ca nu conteaza pe ce loc iesi atat timp cat concurezi...vrajeala...mai bine stam acasa decat sa luam o 'caruta' de3 goluri de la Real, Barca sau alte puteri fotbalistice de afara...dar cum ne luam de fiecare data bataie? de ce suntem umiliti incontinuu? ei nu au jucatori tot ca noi? nu au tot 2 picioare? o splina, o inima, un ficat? sa fie banii care-i motiveaza? cine stie...

vorbim de tinerii? hmmm...cine sa fie de vina? ei ca nu mananca pamantul la antrenamente sau antrenorii care tremura de frica patronului? pana la urma cine suntem noi sa punem intrebari, nu asa?

nu ati vazut? dc echipa merge rau suporterii sunt de vina pentru ca pun presiune...

bine ca inca mai gandim si ne concentram asupra echipei, noi nu tinem cu patronii, dar cat sa mai rezistam?...

radeam acum o vreme cand un frate suporter spunea sa cumparam noi suporterii Steaua de la cioban... acum stau si ma gandesdc, oare nu cumva Becali a ajuns emblema Stelei?

bafta la toti...

Forza Steaua...

crossman02.05.2008 14:18

bine SPUI viata de suporter e foarte grea la fiecare meci stai cu sufletu la gura,iti mai iei si bataie PENTRU CE??pentru Steaua ADEVARAT e ca un drog pentru mine nu o mai scot din cap toata ziua si cand sunt singur de nebun cant cantecele galeriei steliste si stai si te gandesti uneori CHIAR MERITA??vedem duminica daca cu adevarat merita :mellow: tot sacrificiul nostru

unuspecial02.05.2008 14:19

Sa nu uitam , Zenit abea a inceput campionatul iar Bayern abea l-a terminat. Iar in tur a fost ghinion cu acel auto gol . Dar asta nu scuza jocul din retur oricum chiar as vrea sa picam cu Zenit in grupa .

Il Soldatino02.05.2008 15:38
@ Catalin

Ar fi extraordinar de mult de discutat pe aceasta tema (poate o vom face odata, face-to-face :) )

Am sa incerc sa rezum la cateva randuri tot ce voiam sa scriu. In primul rand problema juniorilor. Nu stiu situatia de la Zenit dar banuiesc ca dansii au cateva in plus fata de noi. Si am sa ma refer doar la o arie de selectie muuuult mai mare decat o are Steaua (nu, faza cu "talentul" romanilor nu tine) si in plus au antrenori de juniori extrem de capabili.

Apoi, despre promisiunile aiuritoare ale lui Becali ce ar mai fi de zis? Cred ca nici copii de 3 ani nu mai cred ce spune "individul". Diferenta majora intre "noi" si "ei" este ca "noi" vorbim ca avem miliarde si miliarde pe cand "ei" chiar le au si, ma mult, le si investesc.

Sunt de acord cu tine. Ultima fraza a postului tau reprezinta esenta articolului de mai sus.

dragos_drlsteaua02.05.2008 17:33

Sunt curios daca pe site-ul suporterilor lui Zenit a aparut un astfel de articol dupa ce noi am ajuns in semifinala Cupei UEFA, acum 2 ani. Sunt convins ca nu! Zenit este o alta echipa gen Alkmaar, Parma sau Espanyol, care reuseste sa prinda un sezon foarte bun in UEFA. Aaa, ca ei au bagat bani la greu in echipa, asta nu contest (cand am auzit ce salariu are Arshavin, m-am tinut cu mainile de cap!), insa sa fim seriosi, nu cred ca merita acesti bani. Sa nu uitam ca e vorba de aceeasi fotbalisti rusi pe care nationala noastra i-a desfiintat in meciul din Ghencea. Atunci de ce nu a scris nimeni despre salariile rusilor? In fine, sa asteptam sa vedem daca vor confirma si atunci isi vor justifica muntii de bani care se baga in ei, insa eu unul sunt sceptic...

Banii care se baga in antrenor insa....

DanStan02.05.2008 18:15

Taman ce ma uitai pe site-ul rusilor de la Zenit. Au 11 stranieri in lotul de 23. Interesant e faptul ca, desi au bani garla, n-au achizitionat cine stie ce supervedete. Si nici cluburile de provenienta nu-s chiar impresionante. Hai sa zicem ca Ricksen (transferat in octombrie 2006 de la Rangers), Timoschuk (februarie 2007, Sahtar) si Tekke (iulie 2006, Trabzonspor) ar fi mai importante. Dar cei 3 aveau 28-29 de ani cand au venit, deci e clar ca ii interesa in primul rand aspectul financiar.

In rest ... Groclin, Gent, Bohemians Praga, FC Seul, Moravce - Slovacia ...

Iar achizitiile din campionatul rusesc sunt chiar interesante : nici un jucator nu provine de la vreo echipa de top : Faizulin e de la Habarovsk, Shirokov de la Shimki, Zyrianov de la Torpedo (Liga 2), Pogrebniak de la Tomsk, Dominguez luat de la Rubin Kazan, Radimov si Anyukov de la Krylia Sovetov ... nici un jucator de la TSKA, Dinamo, Spartak, Lokomotiv, FC, adica de la marile forte ale campionatului rus.

p.s : Kerjakov s-a intors in Rusia, dar nu la Zenit ci la Dinamo.

Pe de alta parte e clar ca nu ne putem compara cu rusii in ceea ce priveste politica pe termen lung. In ultimii ani s-au clasat in campionat pe locurile 4 (2004), 6 (2005), 4 (2006) si 1 (2007). Nu stiu cati stelisti ar 'inghiti' 3 clasari consecutive in afara podiumului in schimbul unui titlu + o posibila finala europeana in cel de-al patrulea sezon. Nici in ceea ce priveste politica privitoare la rezerve si juniori nu e comprabila. Zenit 2 a retrogradat acum 3 ani in Liga a 3-a si de atunci lupta din greu sa evite o noua retrogradare in Liga a 4-a. Rusii insa au un campionat national separat under21, ceea ce noi n-avem. Cu alte cuvinte tanara speranta Ivan nu-i obligat (ca-n Romania) sa-si rupa picioarele in Liga a 3-a.

Il Soldatino02.05.2008 18:20
Sunt curios daca pe site-ul suporterilor lui Zenit a aparut un astfel de articol dupa ce noi am ajuns in semifinala Cupei UEFA, acum 2 ani. Sunt convins ca nu! Zenit este o alta echipa gen Alkmaar, Parma sau Espanyol, care reuseste sa prinda un sezon foarte bun in UEFA. Aaa, ca ei au bagat bani la greu in echipa, asta nu contest (cand am auzit ce salariu are Arshavin, m-am tinut cu mainile de cap!), insa sa fim seriosi, nu cred ca merita acesti bani. Sa nu uitam ca e vorba de aceeasi fotbalisti rusi pe care nationala noastra i-a desfiintat in meciul din Ghencea. Atunci de ce nu a scris nimeni despre salariile rusilor? In fine, sa asteptam sa vedem daca vor confirma si atunci isi vor justifica muntii de bani care se baga in ei, insa eu unul sunt sceptic...

Banii care se baga in antrenor insa....

Cei de la Zenit nu au un finantator asa cum avem noi deci nu se poate face o comparatie. Apoi nici situatiile nu sunt asemanatoare, evolutiile celor doua echipe fiind diferite. Articolul incearca sa evidentieze vizarea performantei prin investitii si nu minciuni in numele acesteia.

MavericKk02.05.2008 18:34

Cãtãline, de câteva ori ți-am citit cu plãcere materialele, dar sincer îți spun, de puține ori. Tu realizezi cã Zenit, pe lângã un plan bine pus la punct au în spate cel mai mare investitor din estul Europei? Te-ai gândit cã banii aceia trebuie spãlați, un fel de Poli Timișoara la noi, dar la o scarã mult mai mare. Crede-mã cã nu încerc sã-i spãl imaginea marelui nostru investitor, nici pe departe. ªi eu simt aceleași lucruri pe care probabil le simți și tu când vine vorba de el, dar hai sã nu fim penibili și sã aducem argumente când încercãm sã-l atacãm, altfel, nu am fi decât niște copii plângãcioși, care se duc la "mami" de fiecare datã când vecinul mai mare îi bate. Sã nu mai fim de râs...crede-mã, când ți-am citit articolul m-am simțit penibil, pentru ca stãm, ne plângem de milã și nu facem nimic.

ªi încã ceva... Cât de mult cunoști tu situația de la Zenit, ești chiar atât de familiarizat cu ce se întâmplã acolo? Câte meciuri ale lor ai vãzut în ultima vreme? Nu trebuie sã-mi rãspunzi mie, ci doar ție și ai sã vezi cã acest post a fost subiectiv și nu s-a bazat pe fapte concludente. ªtiu cã este un editorial, și poate fi subiectiv, dar totuși, gândește-te, te citesc atâția și atâția steliști, ești lider de opinie... nu dezinforma ;))

PS: nu am nimic personal cu tine, sincer îți spun

TROIAN02.05.2008 19:57

cea mai mare probelema este urmatoarea,ca sa iti duci copilul la fotbal .antrenorii iti cer spaga pe fata,iar asta se intampla si la la Steaua asa ca viitorul este foarte sumbru pt fotbalul romanesc in general

:steagcruce:

amarel02.05.2008 20:10

Rusii au avut intotdeauna potential , cine nu-si aduce aminte de Dinamo Kiev ???? Apoi sa ne aducem aminte ca slectionata CCCP , a jucat o finala de campionat european , pierduta datorita lui VAN BASTEN , iar la modialele din 1986, a fost eliminata de BELGIA dupa 4 goluri din offside !!!!!

Apoi, ii tot dam inainte cu investitiile, .....e drept , au si ele rolul lor, dar cred ca-i mult mai usor sa investesti intr-un centru de copii si juniori decat sa cumperi un jucator deja format . Dar cine sa construiasca aceste centre ??? Copos ??Copos care nu numai ca nici macar nu imprumuta clubul ci doar scoate bani din transferurile dubioase, calificari si alte speculatii ,Borcea si GASCA care vand pe banda rulanta , si alti ,,investitori '' romani pusi pe capatuiala ????In Romania daca exista 1-2 investitori in centrele de copii si juniori !!!!!Dar Degeaba 3-4 echipe isi fac centre de copii si juniori daca nu exista campionate de copii si juniori ,NASU a avut grija sa distruga tot, tot ce nu-i aducea voturi pt mentinerea in functie pana la pensie !!

La noi insa problema e alta , zic eu !!!!La noi salariile jucatoriilor au crescut, fiind f apropiate de cele din marile campionate , insa jucatorii nu joaca mai nimic !!!Cazul Herea, zic eu ca-i concludent fiind si cel mai apropiat .Jucatori umflati cu pompa in scopul vanzarii lui pe-o suma consistenta , jucator care nu face 3 parale ,cere apoi salariu ..apropiat de cele vestice !! Sa mai amintim de randamentul sau ??? Ne furam caciula permanent, am vandut ce era mai bun dupa 1990, apoi , nemaivand valori , am vandut ciurucuri umflate pe post de jucatori de valoare !!!Cate centre de copii si juniori existau inainte de 1990 si cate mai exista acum ????

In ce anume au investit rusii de la ZENIT ??? Au un centru de copii si juniori , baza sportiva , terenuri , etc,etc,????In RUSIA campionatele de copii si juniori sunt desfiintate , asa ca la noi ????? Au 16 jucatori straini precum CFR-ul??????Au investit in jucatori straini deja formati ?????As fi curios sa stiu ce salarii au jucatorii rusi !!!!!!! Atata timp cat exista un campionat de juniori, exista si promisiunea ca acei juniori sa confirme intr-o zi !!!Sa-l trimitem pe NASU sa se recicleze in RUSIA ????

Il Soldatino03.05.2008 04:34
Cãtãline, de câteva ori ți-am citit cu plãcere materialele, dar sincer îți spun, de puține ori. Tu realizezi cã Zenit, pe lângã un plan bine pus la punct au în spate cel mai mare investitor din estul Europei? Te-ai gândit cã banii aceia trebuie spãlați, un fel de Poli Timișoara la noi, dar la o scarã mult mai mare. Crede-mã cã nu încerc sã-i spãl imaginea marelui nostru investitor, nici pe departe. ªi eu simt aceleași lucruri pe care probabil le simți și tu când vine vorba de el, dar hai sã nu fim penibili și sã aducem argumente când încercãm sã-l atacãm, altfel, nu am fi decât niște copii plângãcioși, care se duc la "mami" de fiecare datã când vecinul mai mare îi bate. Sã nu mai fim de râs...crede-mã, când ți-am citit articolul m-am simțit penibil, pentru ca stãm, ne plângem de milã și nu facem nimic.

ªi încã ceva... Cât de mult cunoști tu situația de la Zenit, ești chiar atât de familiarizat cu ce se întâmplã acolo? Câte meciuri ale lor ai vãzut în ultima vreme? Nu trebuie sã-mi rãspunzi mie, ci doar ție și ai sã vezi cã acest post a fost subiectiv și nu s-a bazat pe fapte concludente. ªtiu cã este un editorial, și poate fi subiectiv, dar totuși, gândește-te, te citesc atâția și atâția steliști, ești lider de opinie... nu dezinforma ;))

PS: nu am nimic personal cu tine, sincer îți spun

Omule, era vorba de corelatia bani/performanta. Nu ma intereseaza argumentele tale pentru ca deja le luasem in calcul. Banii sunt murdari aproape peste tot numai ca eu m-am referit doar la modul in care sunt folositi si la "output". Numai ca tu nu vrei sa fii atent la ce lecturezi...

Nu este nicio dezinformare (ai putea sa te documentezi mai bine cu privire la semnificatia termenului). In ceea ce priveste "aprecierile" tale cu privire la articolele mele sa stii ca nu am sa dorm mai rau din cauza acestora. Nu te obliga nimeni sa citesti ceea ce scriu si cu siguranta nu voi scrie niciodata articole doar ca sa placa unui anumit vizitator.

Cu privire la situatia celor de la Zenit - ai putea avea surprize cu privire la documentarea mea in ceea ce priveste latura sportiva a acestui team (UEFA.com, vreo 5 canale sportive cu meciuri transmise atat din Cupa UEFA dar si rezumate din campionatul Rusiei plus alte si alte articole pe care nu vreau sa le amintesc aici). As fi putut aduce in prim plan si exemplul celor de la PFC CSKA Moskva, o echipa care a castigat Cupa UEFA, editia 2004 - 2005 dar poate ti se pare prea mult. Repet, e vorba de cum sunt folositi banii si DACA acesti bani exista cu adevarat in cazul nostru.

Noroc