Cum v-ati simti atunci cand ati sti ca echipa noastra a castigat fara probleme campionatul, si-a asigurat prezenta direct in Grupele Champions League si tocmai s-a calificat in finala Cupei UEFA dupa ce a zdrobit campioana Germaniei, marele Bayern?
Asa cum probabil ati ghicit fac referire la isprava celor de la Zenit. In cazul rusilor nu este o intamplare, nici o conjunctura favorabila, ci sunt investitii in baza unui plan. Ceea ce uimeste mult e faptul ca aceasta echipa nu prea are stranieri, probabil rodul unei atentii si a unor investitii indreptate spre zona cea mai importanta: juniorii. Pentru ca, asa cum cred eu, te poti numi investitor al unei echipe doar cand banii pe care ii investesti vizeaza o anumita performanta, atingerea sau depasirea unui prag competitional. In orice alt caz banii cheltuiti imbraca forma de camata. Nu ajunge sa investesti putin pentru a obtine ceva mai mult decat putinul initial si sa te multumesti cu faptul ca ai mai bifat inca o prezenta in competitia suprema a Europei desi de fiecare data esti eliminat cu o caruta de goluri primite si prea putine marcate. Aceasta nu este performanta ci o boala prelungita la nesfarsit.
An dupa an ni se tot toarna la ureche scuza ca echipele din Est nu se pot alinia la nivelul granzilor din Vest, dar acest dicton nu mai este valabil si pentru Rusia. Stiu, o sa motivati ca e vorba de Abramovici si nu mai stiu ce miliardari rusi dar oare nu si domnul Becali se lauda ca are extrem de multi bani? Nu el ne promitea o noua Sevilla intr-un cincinal? Iar acum stam si tremuram meci de meci in Liga I in timp ce manjii Bicfalvi, Ochirosii isi pierd orice sansa de a face parte dintr-o noua stea sevillana.
Pentru ca alta ar fi fost situatia daca am fi avut un singur antrenor in acest sezon, atfel ar fi fost daca tinerii cu sange ros albastru ar fi fost promovati si mult mai bine am fi stat acum daca stranierii pe care-i avem ar fi fost adusi inca din vara trecuta. Dar pentru a putea fi platite sumele de transfer ale celor din urma a fost nevoie de inca un sacrificiu la care a fost supusa echipa in Champions League, nu-i asa? Pentru ca altfel nu prea ar fi fost bani.