FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Mititelix

fcsteaua.ro28.04.2008 11:32

Dupã meciul cu fantoma unei echipe care amintește doar prin culori de Craiova Maxima, un indigen frustrat, pe deasupra și ziarist, l-a acuzat pe Ricã Neaga cã Steaua furã acest campionat. "Ce are sula cu prefectura?", m-am întrebat în timp ce priveam imaginile la televizor.

Presupunând cã arbitrul de tușã a greșit când nu a semnalizat offside la Pepe Moreno, de ce sã îl acuzi pe Ricã Neaga de asta? Oare pentru cã e mai simplu? Oare pentru cã reporterul respectiv reprezintã chintesența jurnalistului sportiv de astãzi, care aruncã cu noroi în cine apucã, doar-doar o mai ieși un scandal?

Jurnaliștii trebuie sã fie obiectivi, indiferent de pãrerile lor personale. Articolele sau materialele lor trebuie sã se bazeze pe informații clare. Prin urmare, un ziarist nu are voie sã se pronunțe cu privire la un presupus furt dacã nu are dovezi clare, jurnalistice, în acest sens. Reporterașul de provincie respectiv probabil cã este încã necopt pentru jurnalismul de investigație pe care ar trebui sã-l facã pentru a putea pune asemenea întrebãri, care oricum nu ar trebui adresate lui Neaga. Afirmații precum "furați campionatul" nu pot fi fãcute, într-o țarã normalã și civilizatã cum ne pretindem a fi, decât dacã ai ceva dovezi în acest sens. Este mult mai ușor sã arunci însã cu noroi și sã provoci, fãrã sã te uiți în propria ogradã, fãrã sã vezi cã membrii publicului craiovean aratã toți la fel, clone ale Mititelului-șef, toți cu ochelari de soare asemãnãtori ªefului de Trib. Imaginile cu prim-planuri ale meclelor suporterilor craioveni, toți purtând "valorosul" accesoriu, mi-au amintit de filmul Matrix și de replicarea infinitã a agentului Smith. Din Craiova Maxima, prima echipã româneascã care a fãcut performanțã în Europa, echipa din Bãnie s-a transformat în Craiova Mititelica, care trãiește într-un coșmar numit Mititelix.

Revenind la frustratul reporter provinicial, cum poți tu sã te pretinzi obiectiv în momentul în care vii la declarațiile de dupã meci cu fularul uneia dintre echipele ce tocmai s-au înfruntat? Este clar cã acel așa-zis reporter a fost plantat acolo pentru a provoca, pentru a încerca sã obținã o reacție violentã din partea jucãtorilor steliști. Care au reacționat profesionist: nu au rãspuns la provocãri. La fel ca în meciul cu Rapid, când au ales sã pãrãseascã terenul în loc sã se coboare la nivelul gazdelor. ªi acesta este un motiv, printre altele, ca Steaua sã reprezinte România în competiția reginã a fotbalului european intercluburi!

Forța Steaua! Bateți pe Dinamo!

alexblaja

unuspecial28.04.2008 12:31

Frustrarea tipic taranilor din provincie! Ce sa ii ceri acelui "reporter" atata timp cat vine la declaratii cu fularul craiovei? Poate nici nu era reporter ci un simplu suporter oltean cu un oarecare telefon mobil care inregistra declaratiile, iar din cate mi se pare acel reporter-suporter l-a provocat si pe Mirel spunand ca "trebuia sa aduceti brichetele la voi" sau ceva de genu asta. Nu are rost sa spun ce as fi facut eu in locul celor doi , oricum as fi facut ceva de care s-ar putea sa imi para rau mai tarziu , ca fotbalist vorbind!

MoWeed28.04.2008 12:41

Mai degraba s-ar fi ingrijorat de jocul lor fara orizont al "echipei" lor, sau de manifestarile primitive ale galeriei lor. Cum naiba sa te duca capul atat de mult incat sa arunci cu un bolovan dupa un jucator? Daca-l lovea putea sa-l raneasca grav.....dar frustrarea lor e atat de mare incat nu mai conteaza asta

vlad7528.04.2008 13:08

@Alex,la meciul cu Rapid,jucatorii nostri nu au vrut sa zboare la nivelul gazdelor!

aditud28.04.2008 13:27

Astfel de "jurnalism" este perpetuat si de lipsa de reactie reala a celor ofensati. Sa-l vedem pe Rica daca-l da in judecata pe individ. Daca era intr-adevar reporter... Daca nu, dati in judecata cei care i-au permis accesul.

Simplu!

Mi se va raspunde: "degeaba incerci sa rezolvi cu justitia", sau ceva de acest gen. Cei care gandesc asa sa taca din gura si sa-si poarte crucea.

Hai Steaua!!!

MoWeed28.04.2008 13:28

@aditud

Pentru ce sa-l dea in judecata ca nu l-a jignit....

Sunt de acord cu tine ar trebui dati in judecata toti jurnalistii care scriu astfel de minciuni. Chiar daca nu am castiga, s-ar gandi ziaristii de 2 ori pana sa mai scrie prostii despre Steaua

aditud28.04.2008 13:41
@aditud

Pentru ce sa-l dea in judecata ca nu l-a jignit....

Sunt de acord cu tine ar trebui dati in judecata toti jurnalistii care scriu astfel de minciuni. Chiar daca nu am castiga, s-ar gandi ziaristii de 2 ori pana sa mai scrie prostii despre Steaua

Nu-ti trebuie un avocat graduat de Harvard pentru a argumenta ca Rica a fost, de fapt, jignit! In circumstante agravante (stelistul a fost interpelat imediat dupa meciul in care a depus un efort considerabil si intrebarea a avut un caracter evident tendentios). Eu zic c-ar avea clar dreptul la cateva mii de lei despagubire!

metzzz28.04.2008 13:55

singurele metode prin care ne putem apara de fraierii din presa sunt

rezultatele cu care le putem da peste bot :)

Iar Craiova la meciul de sambata nu a vrut sa ne bata cum spuneau ei ,

ci doar au vrut un egal,sa ia chefere titlul .

O echipa care vrea sa bata Steaua nu se apara pe 2 linii , si exemple ar fi

UTA, Poli ,Otelul si altele care la meciurile cu noi stau pe 2 linii si asteapta contra.

In rest jos palaria pentru echipele care au venit sa joace fotbal cu riscu de a lua

de la 3 boabe in sus , dar nu au facut anti-fotbal :)

AdrianUltras2528.04.2008 14:00

Te surprinde faptul ca in Romania nu exista ziaristi adevarati?

Nu ar trebui.Stiam asta de foarte mult timp.

De fapt, unul dintre putinele lucruri cu adevarat adevarate spuse de Base a fost faptul ca ziaristii romani sunt "tonomate".

axl28.04.2008 15:29

Mai oameni buni, cu toate tiglele pe casa si dusi la biserica, la ce ora s-a desfasurat meciul? Nu trebuie sa consulti un astronom (in cazul unora un astrolog) ca sa VEZI ca soarele era sus pe cer, si batea destul de puternic. Asa ca terminati cu argumentul ochelarilor de soare, nu e corect.

MoWeed28.04.2008 15:48

@axl

Pe transmisia televizata, absolut toti prazarii filmati aveau ochelari de soare. Si cred ca mai degraba prin ironia cu ochelarii de soare alexblaja vroia sa zica despre suporterii olteni ca au ajuns ca mititelu. Se considera furati de toata lumea, si cand fac cate o tampenie baga scuza idioata ca ei sunt olteni si se enerveaza mai repede.

Din pacate fanii craiovei au ajuns aproape la fel de necivilizati ca si lautarii din Giulesti. Nu este primul meci in care arunca cu bolovani pe teren, probabil este o drama pentru ei ca stadionul Ion Oblemenco are pista de atletism si nu pot arunca acolo....

axl28.04.2008 15:53
@axl

Pe transmisia televizata, absolut toti prazarii filmati aveau ochelari de soare.

Aici exagerezei. Am vazut si eu meciul, cameramanii ii cautau ca pe aur pe aia cu ochelari. Nu mi se pare corect sa sa aducem argumentul asta, vai, ce tarani, ce prazari, ce prost-crescuti, poarta ochelari de soare cand afara e soare!

In schimb, comparatia cu Matrix e o figura de stil reusita.

SSK28.04.2008 16:59

Oltenii sufera de mult timp de faza cu ochelarii de soare, inca dinainte de Mititelu. La ei in peluza, daca vei fi atent, si pe nocturna vezi oameni cu ochelari de soare. E semn de smecherie, probabil.

Iar faza cu Neaga se explica, cred eu, prin faptul ca Neaga a fost cel care ii tot atragea atentia arbritrului legat de obiectele aruncate din tribuna (un nou "caz Lovin", cum ar veni). Sincer, pe moment si mie mi s-a parut cam deplasata reactia lui Neaga, un jucator profesionist trebuie sa-si vada de corner, nu de altele. Iar prima oara, cu ochelarii aia aruncati, chiar nu cred ca s-a simtit pus in pericol. Nici n-as vrea ca jucatorii nostri sa fie atenti la toate semintele care-s aruncate inspre ei, ca prea se "domnisoresc" dup-aia.

Astristul28.04.2008 17:02

Cred ca le-a picat pata pe Rica deoarece el tot aduna scaunele, brichetele si celelalte prostii aruncate in el cand vroia sa execute cornerul de pe stanga in repriza a 2-a. Le era frica de ce a patit crapidul si au zis ca Rica instiga la suspendarea meciului ...

Nu zic ca are dreptate pseudo-jurnalistul, dar nu e normal sa fie subiectiv. Rolul unui jurnalist, chiar si local, este sa fie obiectiv, lucru care pare din ce in ce mai greu de realizat! :dry:

forzateaua

bodanelu28.04.2008 17:16

@SSK dar daca venea bolovanul care a trecut pe langa Plesan?

Neaga a atras doar atentia ca se arunca, sa se anunte la statie.. Daca isi vede de treaba lui, adica cornerul, poate la urmatorul venea una bucata beton, riscand sa fie ranit destul de grav.

w3bmaster28.04.2008 17:51

Ce sa zic mai are rost sa ne batem capu cu acesti deontologi ? dai in ....

Forza Steaua

danimarcu28.04.2008 17:53
Nici n-as vrea ca jucatorii nostri sa fie atenti la toate semintele care-s aruncate inspre ei, ca prea se "domnisoresc" dup-aia.

Ai dreptate,Ovidiu. Nu mi-a placut de Neaga ca a lasat mingea si a inceput sa culeaga de pe jos toate obiectele gasite,mai mult sau mai putin contondente... E rau ca incep sa se comporte dupa cum e si patronul:victorie cu orice pret, chiar daca pierd la capitolul onoare...

Pe aceiasi linie mi s-a parut si pusul tricourilor in cap dupa ce s-a dat cu gaze lacrimogene! Cascadorii rasului...era un buchet de vreo 6-7 jucatori ,stelisti si craioveni,iar stelistii erau toti cu tricourile in cap :wall: ... Sau poate oltenii or fi imuni la gazele astea... :whistle:

Despre "ziarist": am vazut faza,a intrebat:" nu va mai opriti din furat?" .No comment,de unde nu este ,nici Dumnezeu nu cere! Daca si "voma de om",prezent la emisiunea Fanatik, l-a criticat pe respectivul oltean,ce ar mai fi de spus?...

androsteaua28.04.2008 18:10

e ceva strategic! totul e strategic in presa! ziarele se vand in draci cand apare Steaua pe prima pagina si asta e singurul motiv! chiar si un moderator de la sport.ro a recunoscut lucrul asta..pe piata Steaua se vinde cel mai bine! noi nu trebuie sa ii bagam in seama pe furnicarii astia

SSK28.04.2008 18:23

Intr-adevar, acum am vazut si eu care a fost contextul. In mod clar, olteanul ala a sarit calul. Sunt anumite lucruri care nu se fac, jurnalistul nu e suporter si nu e pus acolo pe post de "vox populi", are anumite constrangeri. Cine le are, cine nu...o da cu oistea-n gard.

RaDoooI28.04.2008 19:29
Iar faza cu Neaga se explica, cred eu, prin faptul ca Neaga a fost cel care ii tot atragea atentia arbritrului legat de obiectele aruncate din tribuna (un nou "caz Lovin", cum ar veni). Sincer, pe moment si mie mi s-a parut cam deplasata reactia lui Neaga, un jucator profesionist trebuie sa-si vada de corner, nu de altele.

Si cum vroiai sa bata corneru, dintre scaune, ochelari de soare si bolovani?

dan.diablo28.04.2008 20:17

salut aveti idee la ce ora va avea loc Steaua-gloria buzau ? de la ora 16/17 sau noaptea de la 20:30 ??? rasp va rog !

metzzz28.04.2008 20:48
salut aveti idee la ce ora va avea loc Steaua-gloria buzau ? de la ora 16/17 sau noaptea de la 20:30 ??? rasp va rog !

de la ora 17 va avea loc toata etapa cu numarul 34

axl28.04.2008 20:50
de la ora 17 va avea loc toata etapa cu numarul 34

Sa speram ca nu va fi soare, pentru a nu fi obligati sa purtam ochelari.

s_and8930.04.2008 21:36

Nu este singurul reporter. Abia asteptam un articol al vostru pe tema asta. M-am saturat de comentatorii de la Antena 1, de ratatii de pe Sport.ro si de mormolocii de pe Kanal D. Sunt jalnici. Nu au jucat in viata lor fotbal de performanta si nu au nicio legatura cu fenomenul. Singurii competenti sunt Craciunescu, care a fost super arbitru si Ilie Dumitrescu de pe Realitatea, fost mare jucator. Ceilalti stiu doar sa speculeze si au creat o aura neagra in jurul echipei cu asa zise aranjamente cu arbitrii, cu alti jucatori, afacerea bricheta, prime pentru alte echipe etc. Daca au fost cu adevarat ii provoc SA-SI MISTE FUNDURILE RAMOLITE de pe scaune si sa dovedeasca. Pentru mine titlul n-are nicio valoare daca Becali a jucat murdar si as prefera sa terminam pe locurile 5-6 decat sa castigam fara merit. Mereu am sa sustin echipa indiferent de rezultate. Pana la proba contrarie, daca exista una, Becali nu a apasat pe butoane si ar trebui sa se termine cu speculatiile pentru ca MERITELE UNOR JUCATORI SUNT MINIMALIZATE.