FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sentimentalism si ratiune

fcsteaua.ro23.04.2008 13:08

Evolutiile slabe din ultima vreme ale lui Nicolita au adus in prim plan o mai veche disputa intre stelisti: mentii un jucator in primul unsprezece pentru ce a reprezentat in trecut sperand ca isi va reveni sau aplici masura impersonala a formei sportive de moment?

Pentru ca, daca s-ar aplica cea de-a doua varianta, cu siguranta Banel nu ar avea asigurat nici macar locul pe banca de rezerve. Asa este la Manchester, Milan si la toate cluburile mari ale lumii. Pana si Lacatus a fost rezerva pentru o scurta perioada de timp atunci cand a revenit la Steaua. A fost introdus titular abia cand a reusit sa treaca peste pasa proasta in care intrase dupa ce ratacise prin Italia si Spania. Mai mult, nu a fost inclus in lotul national pentru Campionatul Mondial din Statele Unite de catre intrasingentul Iordanescu, desi au existat multi oameni "de fotbal" care au afirmat ca Fiara avea loc lejer in lotul Romaniei de atunci.

Revenind la problema Nicolita admit faptul ca datoria antrenorului e sa investeasca incredere in fiecare jucator si sa-i dea sanse sa arate ce poate, dar in clipa in care interesele comune sunt puse in pericol atunci nu cred ca mai este loc de jumatati de masura. Iar aseara Jardel a fost o veriga slaba. A avut o ocazie imensa de a marca dar a ratat totul inca din momentul preluarii. A urmat o faza de toata frumusetea realizata de ros albastri cu Petre Marin in prim plan si cu acelasi Jardel incercand un un'- doi cu o pasa prea puternica, mingea ajungand in aut de poarta. Totul a culminat cu o executie rugbystica in minutul 90, moment in care Banel si-a pus in cap un stadion intreg si probabil majoritatea suporterilor stelisti. Aceasta dupa ce intreg meciul a avut rataciri, dificultati la controlul balonului si sprinturi in tara nimanui.

Fara indoiala ca pentru meciul de aseara exista scuza ca Golansky a fost accidentat si antrenorul nostru nu a avut optiuni, dar odata cu revenirea polonezului trebuie sa admitem ca Lacatus trebuie sa se gandeasca si la unele masuri realiste. Pentru ca, daca vrea cu adevarat sa il protejeze pe Banel, atunci cu siguranta ca alegerea titularizarii nu mai reprezinta o optiune. Pentru un timp mai lung sau mai scurt in functie de atitudinea lui Jardel.

diamond_man23.04.2008 13:40

Pai da... Corect... Da' ce te faci cu jucatorul ala vai mama lui atunci cand tre' sa joace la Euro, recte sa ia MultPreaStraluminatu' o gashca de lovele pe el ? Te usurezi in el de obiectiv, sau il bagi pe dobitoc in continuare? Momentan, parerea mea, obiectivul a cam inceput sa miroasa... :steag_sah_mic:

alexmk1723.04.2008 14:25

Ca sa citam niste clasici in viata: "La faza din ultimul minut, cand Banel a transformat ca la rugby, e clar ca a fost blat si a fost cumparat!"

Dar noi stim ca Banel nu are valoare! Nu a avut niciodata, chiar daca a dat goluri sau autogoluri importante si unele chiar cu executii surprinzatoare gen Steaua - Poli 2-1 de acum 2 ani de pe National!

Dar cand un jucator nu reuseste nimic de 1 an jumate, nu stie sa faca o preluare, deposedare, sa dea o pasa sau centrare, sau chiar sa stea in teren, cat iti trebuie ca sa vezi ca baiatul nu are valoare??? 1 campionat??? La fel si Lovin! Exact acelasi jucator!

Important e ca Steaua sa joace cu 5 inchizatori afoni de fotbal si cu Banel! Ca e baiat cuminte saracul!

Eu de mult am spus ca nici Laca nu e antrenor si nu acum la aceasta infrangere 1-1 din Ghencea! Nu exista o idee de joc, triunghiuri, demarcari, viteza pe ultimii 30 de metri! Nici macar o accelerare! S-a vazut ca Steaua cand accelereaza nu are adversar in Romania in meciul cu cefereul!

Ne trebuie antrenor urgent! Laca nu are potential, se vede! Pacat! Campionatul e aproape pierdut! hotii de la Cluj au castigat tot, iar noi nu avem cum sa castigam! Mai vedem!

strezahuzum23.04.2008 14:33

Din pacate, la Steaua echipa nu o face doar Lacatus. Sau mai bine zis o face, da' cu niste axiome : "Bai Lacatus, nu ma intereseaza pe cine bagi da hahalera de Banel sa fie titular, ma intelegi ? Ca am eu o combinatie cu varu-meu Virgil care mi-a promis ca-l vinde pe 5 milioane, uite-asa, pac-pac !"

Altfel, Nicolita n-ar fi titular (ce dracu zic eu titular, n-ar fi nici macar rezerva !) la orice alta echipa din Liga lui Mitica. Nu trebuia sa plece niciodata de la Faurei, asta-i adevarul.

cosmos1323.04.2008 14:35

astia de la fanatik scriu ca Becali l-a scos din echipa pe Banel!

Il Soldatino23.04.2008 15:33
astia de la fanatik scriu ca Becali l-a scos din echipa pe Banel!

Nici asa nu este bine. Nu poti sa expulzezi un fotbalist care si-a facut datoria cum a putut ca pe o masea stricata.

Cea mai potrivita solutie era ca Banel sa fie incurajat si ajutat dar sa joace doar atunci cand va fi in forma.

Din pacate, d-l Becali imbratiseaza mereu extremele. As fi preferat masura NETITULARIZARII. Iar aceasta sa fi fost adoptata de un antrenor.

Tupac Amaru23.04.2008 15:59

Care "ultima vreme", Cataline?

El joaca asa de cand a fost adus la propunerea marelui antrenor Ibn-al-Olaroiu, doar ca s-a lovit mingea mai des de el si a mai intrat si in poarta - uneori in cea a adversarilor, alteori intr-a noastra.

Legat de Nicolita, el este simpatizat de majoriotatea suporterilor stelisti, care isi spun probabil "uite dom'le un tzigan serios si muncitor", ceea ce este adevarat. Dar nu este suficient pentru a juca la Steaua. Fara suparare!

predatorpulse723.04.2008 16:28

Banel Nicolita si-a atins "varful" de demult si acum revine la forma sa de zi cu zi,el a fost mereu un fotbalist util in cel mai bun caz,meciul memorabil pentru el fiind cel cu Betis si golul marcat in dubla cu rapid. De acum incolo,il asteapta o cariera ilustra pe vreun coclau din Liga 1 sau poate are bulan si il cumpara cinvea din strainate.

Sau poate se intampla vreun miracol si Nicolita invata sa dribleze,sa centreze,sa preia si sa paseze in mod corect. Oricum nu e corect ce se intampla la clubul nostru,de ce lui Nicolita i se acorda mai multe sanse decat altor jucatori,ca sa nu mai vorbesc ca sunt altii mai buni care ar putea juca pe postul sau,cum ar fi Dayro sau Neaga. Nicolita e aproape constant cel mai slab jucator al nostru si totusi isi gaseste loc printre titulari, alti au jucat bine constant in tur si acum sunt tinuti pe banca fara explicatii,vezi cazul rada.

Nicolita a avut zeci de sanse si le-a irosit pe toate,restul e gargara,daca pana si ciobanul s-a prins de asta inseamna ca zilele sale in Ghencea sunt numarate(da Doamne).

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

Dragoshel23.04.2008 16:33

Banel "s-a stins". A fost un jucator bun atunci cand a venit la Steaua si alerga si alerga, dar cu folos. Daca nu era Becali sa il umple de bani era un jucator polivalent, dar a prins gustul banului si s-a stins..

Nu trebuia sa fie pus capitan dupa autogol, trebuia tratat ca un simplu om, dupa autogol l-au ridicat in slavi. Apoi, a aparut la televizor, apoi alt autogol, si de atunci nu mai joaca nimic

Asta a fost Banel Nicolita

jeles23.04.2008 17:21

Laca are 27 de peri albi in frunte (exact pe carare) , acestia au aparut odata cu venirea pe banca echipei noastre . Jucatori precum Nicolita si Surdu i`au scos . Rog sa`l urmariti in timpul meciului , vreau sa vedeti cat sufera din cauza "talentelor" din teren ... nu este un antrenor slab cum multi il catalogheaza , are un patron care nu intelege fotbalul . Am vb cu prietena mea dupa meci si spunea ca la inceput ihi parea rau pentru Banel , ca il injura lumea si ca il fluiera , dar ca spre final nu`i mai parea rau , i`am raspuns exact asa : Lacatus , Becali , Adi Ilie oricine ar fhi persoana care il impune in echipa ii face mai mult rau . NU este un jucator foarte slab , cum nici surdu nu este , insa , sunt jucatori care nu merita postul acela , nu merita sa fie la Steaua ... cel mai mare dusman al lui Banel sa fiu si nu l`as baga in teren in conditiile astea (din ultimul an) pentru ca il termina psihic (si pe masa) ... chiar daca ar vrea sa`l vanda , chiar daca si`ar dori voturi , parerea mea mutarea cu Banel e ratata ... putea foarte simplu sa`i dea o pensie alimentara si lui si familiei . Se spune ca este pe locul 2 in topul popularitatii jucatorilor activi dupa Mirel , i se face un deserviciu cand este introdus in teren , iar la vot o sa inteleaga Gigi despre ce vb , atunci cand o sa rosteasca "Banel Nicolita baiatul cuminte si la locul lui care va imbatrani la Steaua."

CaTaLiNsm StElIsTu23.04.2008 17:51

Pai JJ tre sa scoata bani frumosi pe Banel,din care o parte i se cuvine lui Piturca...ce naiba...doar no sa tina pe banca un jucator de milioane de euro,iar cum mai nou si Laca e "cutzu-cutzu,muah-muah"o sa vedem echipe dorite doar de JJ.

Primul semn al"supunerii" idolului a fost ultimul meci al nostru din cupa,cand "fiara"...sa dovedit o pisica blanda,care a pus botul pe labe la stigatul"stapanului" care cerea echipa a 2-a pe teren.

Mi-e greu sa vb asa despre un simbol,dar din pacate asa e.Am sa-l respect o viata intreaga pe adevaratul simbol"Gica Hagi",pentru ca nu sa "inchinat"in fata ciobanului si na pupat funduri ca sa ramana in functie.

84ava23.04.2008 19:08
Pai JJ tre sa scoata bani frumosi pe Banel,din care o parte i se cuvine lui Piturca...ce naiba...doar no sa tina pe banca un jucator de milioane de euro,iar cum mai nou si Laca e "cutzu-cutzu,muah-muah"o sa vedem echipe dorite doar de JJ.

Primul semn al"supunerii" idolului a fost ultimul meci al nostru din cupa,cand "fiara"...sa dovedit o pisica blanda,care a pus botul pe labe la stigatul"stapanului" care cerea echipa a 2-a pe teren.

Mi-e greu sa vb asa despre un simbol,dar din pacate asa e.Am sa-l respect o viata intreaga pe adevaratul simbol"Gica Hagi",pentru ca nu sa "inchinat"in fata ciobanului si na pupat funduri ca sa ramana in functie.

Suntem pe aceeasi lungime de unda.Respect Gica Hagi pentru ca a plecat cu capu sus si nu uitati va rog ultima lui declaratie vis-a-vis de fecali si ce reprezinta

vlad7523.04.2008 19:51

Dragii mei,eram foarte curios ce tensiune va avea mamica lui Banel,la ce spital se va interna dupa acest meci. Femeia aia trebuie sa apara ,si va aparea cu siguranta zilele astea pe la TV si prin ziare si ne va spune ca Banel e un baiat cuminte care-si ingrijeste familia,ca nu poate juca pentru ca-i este gandul la problemele ei de sanatate. Sa ma ierte Dumnezeu pentru ce zic,dar este cea mai cinica explicatie pe care ne-o poate da mama lui.

Becali insista pentru tinerea lui Banel in echipa pentru un singur scop.Acel scop nu inseamna bani ci inseamna un capital de simpatie in an electoral din partea unei minoritati reprezentate bine de catre Banel.

Pentru mine ,Banel este omul care s-a transformat dintr-un baiat serios intr-un om lacom,avid de bani si faima! Exact asta este! L-am citit pe Banel de la acea emisiune de pe Pro TV. Se vedea de la o posta ca i s-a urcat succesul la cap,ca nu-l intreseaza decat propria persoana.

Si vine maica-sa sa-l disculpe! Repet,acea femeie a suferit ca Banel a dat autogol cu Real si Iasi,dar nu a suferit deloc cand fiul ei umbla cu femei de o calitate indoielnica,pentru cine nu stie :femei care se prostitueaza pe net! Asta-i cel mai mare cinism!!!!

Banel nu va ramane niciodata in memoria mea dupa ce va pleca de la Steaua!

Disperatii aia din Faurei cred ca ne prostesc in fata.Au impresia ca am venit cu busteanul pe Dambovita! Tetru ieftin ,exact ca tigancile alea cu fuste cand ii ridica politia pe infractorii aia din familie.Banel nu este infractor,dar disperarea de bani ii transforma si pe ei.

PS Cand l-o trimite pe Banel pe la echipa a-2 a nu m-ar mira s-o vad pe mamica lui tavalita pe jos prin fata pe la Palatul din Aleea Alexandru sau cu o sticla de benzina in mana amenintandu-ne ca-si va da foc daca nu joaca Banel.RUSINE!

w3bmaster23.04.2008 20:34

Eu unu am zis mereu ca asta nu a fost fotbalist ma tot intreb ce cauta .... sper odata si odata sa plece asta nui nici de juniori sa lase pe altii care pot

El vrea e baiat bun da nu asa se face fotbal de performanta asa eu trebuia sa joc la Barca pe sistemu asta ...

Forza Steaua

micodo23.04.2008 22:18

@ CaTaLiNsm StElIsTu . Sunt total de acord cu tine. Vezi foarte realist cum stau lucrurile in privinta lui Lacatus. Hagi este adevaratul simbol al Stelei, chiar daca valoarea lui de antrenor e undeva la nivelul lui

Lacatus

geoct24.04.2008 05:55

Cred ca aici se vede ceea ce am mai spus intr-un alt post: unul din cele mai ami rele pe care le-a facut Becali la Steaua este ca a distrus spiritul de lupta al jucatorilor pentru titularizare. Cum sa joc la adevarata ta valoare daca patronul iti spune ca tu ai locul asigurat in echipa? Sau cum sa joci cu indrazneala, riscand sa gresesti, cand dupa o greseala patronul te face praf in presa? Se poate spune ca un jucator profesionist nu ar trebui sa fie influentat de asta, dar puneti-va in locul lor. Lacatus e acuzat ca poate face echipa dupa cum i se dicteaza, dar asta nu avem cum sa stim. Nu stim cum se comporta ceilalti jucatori la antrenament, ce stare psihica au, cum gandesc jocul. Si ca poate Lacatus accepta anumite lucruri tocmai pentru ca iubirea pentru Steaua e mai presus decat atitudinea conducerii. Cu siguranta ca stia la ce sa se astepte cand a venit, dar poate ca a acceptat tocmai sperand, chair in aceste conditii, ca asa poate face ceva pentru echipa lui de suflet. Stiu ca jocul nu este cel pe care il dorim, dar avem totusi 10 victorii la rand. Obiectivul trebuie sa fie mereu "Cupa si Campionatul", insa anul acesta vreau acel loc direct din Liga Campionilor, care ni se datoreaza in primul rand noua si nu as vrea sa profite de el altii, mai ales unii care au "contribuit" la scaderea coeficientului de tara.

Legat de simboluri,chiar in timpul scandalului Hagi-Becali ma intrebam cum se simte Marius cand toata lumea zicea ca Hagi e cel mai mare stelist. Nu stiu cine e cel mai mare insa, intr-un astfel de "clasament" eu il pun pe Laca inaintea lui Hagi. Doar daca privim prin prisma rezultatelor obtinute pentru Steaua. Asa cum se semneaza un coleg de forum: "50 de trofee castigate, cu Laca aproape jumatate."

ebonyc24.04.2008 08:14

asa este. jumatet din titluri sunt la Lacatus in "vitrina". e adevarat ca am fost putin dezamagit de schimbarile facute dar orice antrenor are dreptul la greseli si Lacatus nu a facut prea mai greseli. ramana la pararea ca jucatorii au fost de vina si nu mai vreau sa pronunt din nou numele deja spus de antevorbitorii mei. din pacate are si el o problema si anume ca nu-l vrea p Elton. eu am fost impresionat de "pitic". stia ce e aia minge, stia cum se da in ea, cum se preia,cum se paseaza, avea viteza, clarviziunesi mai presus de toate inspiratie. pacat ca a fost bagat in teren din prima si l-au luat "sacalii" in colimatoriu(ca nu face faza defensiva, ca are momente cand nu se vede in joc. s.a.m.d). pai saracul nici nu stia cum sa ceara mingea in romana si chiar daca ar fi stiu,invidiosii nostri tot nu ii pasau. de atatea ori a fost in pozitii bune si coechipierii l-au evitat. repet din cauza invidiei si poate ca si imposibilitatea de comunicare. cu timpul ar fi invatat limba si avea un atu in fata multor jucatori de la Steaua: adulatia publicului. cand public iti scandeaza numele si tresare la fiecare atingere a ta de balon ,limita e cerul pentru un jucator de fotbal. orice faza iti iese. inca o data remarc ca patronul isi baga coada la jucatori si are un sfatuitor care-i sufla mereu in ureche: trebuie sa scapam de asta ca ne faca sa aratam ca niste jucatori de divizia c). pai daca "fauritorul" joaca asa de prost si este titular in fata lui Neaga,Dayro moreno, habibou si Badea (toti pot juca mijlocas dreapta) atunci nu mai avem dc sa ne mire ca Elton sau orice alt jucator de tehnicitatea lui a fost izgonit. nu stiu daca Dayro moreno va avea soarta lui Elton dar cu siguranta mi-ar fi placut sa-i vad la un schimb de pase prin fata careului advers . continuam sa visam frumos si ne multumim cu ce vedem pentru ca n-avem nicio autoritate si hai sa recunoastem ca sustinerea unei echipe de fotbal ne aduce multe beneficii spirituale mai ales o echipa precum Steaua,invatat cu performanta. ne spunem si noi opinia in speranta de mai bine (nu numai la fotbal). Hai Steaua! si la finalul sezonului sa poarte toti stelitii tricourile cu numarul lui Ghionea.

AdrianUltras2524.04.2008 08:22

Nu ne mai stresam atat degeaba!

Un antrenor trebuie sa fie rece!

0 sentimentalisme.

Banel nu joaca => OUT!!!

E simplu.

Pana la urma ce se doreste la Steaua?

Performanta sau reabilitarea unui jucator care de mai bine de un an nu joaca nimic?

armani3224.04.2008 10:58
asa este. jumatet din titluri sunt la Lacatus in "vitrina". e adevarat ca am fost putin dezamagit de schimbarile facute dar orice antrenor are dreptul la greseli si Lacatus nu a facut prea mai greseli. ramana la pararea ca jucatorii au fost de vina si nu mai vreau sa pronunt din nou numele deja spus de antevorbitorii mei. din pacate are si el o problema si anume ca nu-l vrea p Elton. eu am fost impresionat de "pitic". stia ce e aia minge, stia cum se da in ea, cum se preia,cum se paseaza, avea viteza, clarviziunesi mai presus de toate inspiratie. pacat ca a fost bagat in teren din prima si l-au luat "sacalii" in colimatoriu(ca nu face faza defensiva, ca are momente cand nu se vede in joc. s.a.m.d). pai saracul nici nu stia cum sa ceara mingea in romana si chiar daca ar fi stiu,invidiosii nostri tot nu ii pasau. de atatea ori a fost in pozitii bune si coechipierii l-au evitat. repet din cauza invidiei si poate ca si imposibilitatea de comunicare. cu timpul ar fi invatat limba si avea un atu in fata multor jucatori de la Steaua: adulatia publicului. cand public iti scandeaza numele si tresare la fiecare atingere a ta de balon ,limita e cerul pentru un jucator de fotbal. orice faza iti iese. inca o data remarc ca patronul isi baga coada la jucatori si are un sfatuitor care-i sufla mereu in ureche: trebuie sa scapam de asta ca ne faca sa aratam ca niste jucatori de divizia c). pai daca "fauritorul" joaca asa de prost si este titular in fata lui Neaga,Dayro moreno, habibou si Badea (toti pot juca mijlocas dreapta) atunci nu mai avem dc sa ne mire ca Elton sau orice alt jucator de tehnicitatea lui a fost izgonit. nu stiu daca Dayro moreno va avea soarta lui Elton dar cu siguranta mi-ar fi placut sa-i vad la un schimb de pase prin fata careului advers . continuam sa visam frumos si ne multumim cu ce vedem pentru ca n-avem nicio autoritate si hai sa recunoastem ca sustinerea unei echipe de fotbal ne aduce multe beneficii spirituale mai ales o echipa precum Steaua,invatat cu performanta. ne spunem si noi opinia in speranta de mai bine (nu numai la fotbal). Hai Steaua! si la finalul sezonului sa poarte toti stelitii tricourile cu numarul lui Ghionea.

ai dreptate, si eu sunt de parere ca avandu-l pe Elton in teren am fi fost campioni de cateva etape deja

ma uitam zilele trecute pe youtube la niste imagini cu Elton..., si vedeam preluari , pase de manual, totul in regim de viteza, si nu putem de cat sa imi imaginez unde am fi fost cu el acum. e adevarat avea handicapul talie, si probabil nu ar fi avut ce sa caute intr-un campionat super tare cum ar fi cel al angliei, sau italiei. i se reproseaza ca nu facea faza defensiva, ceea ce se cauta foarte mult la ora actuala in fottbal, dar eu sunt de parere ca totusi vremea unui adevarat numar zece care sa dribleze, sa incante spectatorii nu a trecut. i s-a reprosat de catre marele conducator ca am pierdut meciul cu Dinamo din cauza lui, lucru cu care nu sunt de acord, sa nu uitam ca la fiecare atingere de balon crea panica si ca in ciuda infrangerii dureroase am avut o multime de ocazii in acel meci. cred ca el nu a fost dorit la Steaua atat de Becali, care se simtea lasat in umbra de popularitea pe care o avea in randul suporterilor si considera ca ii ia toata atentia presei, cat si de o parte din jucatori care se simteau frustrati de atentia pe care o primea si pentru pasele care de multe ori ii puneau in dificultate.

androsteaua24.04.2008 11:32

asta e ..a trecut! sper sa catigam totul pana la final pentru ca avem un program infernal fata de chefere

CaTaLiNsm StElIsTu24.04.2008 13:13

Stiti ce ma intristeaza pe mine....ca unii nu fac diferenta intre jucatorul Lacatus si antrenorul Lacatus,dintre"fiara"cu nr7 din teren si antrenorul care ia pozitie de drepti la ordinele Creditorului.

Da,intradevar Lacatus ca si jucator insemna un sfert din Steaua ca si istorie,dar ca si antrenor e indoielnic si cu nivel mult sub ceea ce avem noi nevoie si facand o paralela mult sub ce a fost el ca si jucator.

Probabil asa stau lucrurile si cu Gica,dar asta inca n-avem de unde sa stim pentru ca na avut ocazia sa-si demonstreze calitatile.Eu am crezut si inca mai cred in Gica,insa stiu ca el are nevoie sa fie lasat in pace ca sa-si vada de munca si tot ce sper e sa merga la Turci si sa confirme.

Oricum noi avem nevoie de altceva decat un Hagi sau Lacatus la echipa...avem nevoie de un atrenor bun,care a confirmat si sa aiba "calitatea"de a fi strain,pentru a nu accepta mizilicurile Creditorului.

Forza Steaua!

MoWeed24.04.2008 13:24

Nu e loc de sentimentalisme, mai ales ca Banel nu mai joaca fotbal de vreo 2 ani.....