FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Învingãtori made in România

fcsteaua.ro19.04.2008 21:30

Mai întâi a fost Mihai Leu. Un deschizãtor de drumuri, primul campion mondial în boxul profesionist dat de România. Apoi s-au trezit baieții din "Legiunea Strainã" de la Montreal.

"Moșu" Doroftei. Omul care pentru mine este sinonimul victoriei. Omul care, în ringul ce i-a adus titlul, zâmbea infiorãtor, cu sângele șiroind din arcadele deschise și cu corpul epuizat și biciuit de lovituri. Leonard "Dorin" a ajuns idol in Canada datoritã ambiției și talentului sau nemãsurat. ªi idolul Canadei s-a bucurat la titlu cu drapelul României, fiind mândru de țara care l-a trimis sa-și caute gloria peste ocean. Este soț, tatã, fost campion mondial și, mai presus de toate este ROMÂN!

A urmat Bute. Aș putea vorbi despre "un succes așteptat", majoritatea cunoscãtorilor de box știind cã era doar o chestiune de timp pânã când Bute urma sa fie campion mondial. Desigur cã asta se datoreazã numai și numai talentului și muncii depusã de Lucian în toți acești ani.

În acestã alți doi boxeri români se bat pentru glorie, pentru bani și, de ce nu, se bat pentru România. Despre Adrian Diaconu s-a tot vorbit. "Noul Tyson", "Rechinul" sau alte porecle rostite de oameni care pânã acum o lunã de zile nici nu stiau cã existã undeva, in Canada "lui Doroftei", un Diaconu care muncește pe brânci pentru a rãzbi. Celãlalt român care face senzație in boxul mondial este JoJo Dan. Pe numele lui adevãrat Ionuț Ion, JoJo are o poveste tristã. Ajuns în Canada cãutând sã facã ceea ce știe cel mai bine, sã boxeze, a ajuns sã lucreze în construcții pentru a se întreține. Nu intru în detalii, cert este cã dintre toți marii campioni români, Ionuț "a ales" calea cea mai dificilã. Însã zeița Fortuna i-a arãtat un zâmbet larg, iar acum JoJo Dan se luptã Balbi, învinsul lui Doroftei din acea seara magicã.

Indiferent de rezultatele de disearã, acești baieți, cãrora li se adaugã Bogdan Dinu sau rãsfãțatul boxului românesc Viorel Simion, vor ramâne învingãtori!

P.S. Articolul l-am scris înainte de meciuri. Am ales sã-l postez în felul acesta deoarece rezultatele nu îl influențeazã.

Rezultate:

-Decizie de 2-1 a arbitrilor și Cristian Hodorogea castiga meciul impotriva lui Paul Asencio.

-Jojo Dan (Ion Ionuț) cistiga prin KO in runda a treia! Fostul campion mondial, Raul Balbi, nu a rezistat in ring decit sapte minute si jumatate!

-Viorel Simion a fost desemnat castigator la puncte dupa 10 runde foarte grele in fata dominicanului Rudy Encarnacon.

-Adrian DIACONU REUSESTE SA CASTIGE IN FATA AMERICANULUI CHRIS Henry SI ESTE CAMPION MONDIAL INTERIMAR LA CATEGORIA SEMIGREA, CENTURA WBC!

Felicitãri bãieți!

Marius

androsteaua19.04.2008 21:37

suntem o tara unica! ne scaldam in necazuri si saracie dar totusi ii avem pe acesti baieti care ne fac mandrii si fericiti ca suntem romani! ei sunt adevaratii eroi....

Mihai Somanescu19.04.2008 21:41

Felicitari Adrian!

morosanu'19.04.2008 21:51

un meci tactic excelent,o daruire exemplara,BRAVO ADRIANE,BRAVO CAMPIONULE!

BRAVO BAIETILOR! ASA E MAI CORECT!

Virgil19.04.2008 21:53

Am vazut meciul lui Diaconu cu Chris Henry. A fost un meci spectaculos in care Diaconu a punctat mai mult folosind toate loviturile: crosee, upercuturi, directe. Cu bratul din fata, cu cel din spate, la cap, la burta, la ficat. Henry i-a raspuns pe masura si mai ales a fost un bun incasator. Pe final in rundurile 10, 11, 12, am avut emotii in ceea ce-l priveste pe Diaconu, care incepuse sa piarda din vitalitate. Ultimul rund l-am trecut cu mari emotii, americanul cautand KO-ul, iar Diaconu facand fata cu greutate.

Decizia a fost unanima in favoarea boxerului nostru, 3 - 0.

Am avut o zi plina de satisfactii. Steaua a castigat la Galatii, iar boxerii nostri in frunte cu Diaconu au obtinut victorii. Asadar, Adrian Diaconu este campion mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC.

axl19.04.2008 21:54

Felicitari baieti, si la mai mare!!!

P.S.

Pe mine unul m-a scarbit complet transmisia TV, n-am vazut decat ultimul meci, au dat publicitate in ABSOLUT TOATE pauzele dintre runde.

forever_STEAUA19.04.2008 21:54

Felicitari Diaconu! Am asteptat mult meciul asta si Adrian nu m-a dezamagit!

Bravo baieti!

CaTaLiNsm StElIsTu19.04.2008 22:14

Felicitari tuturor pentru victorii!E munac lor si merita apreciati pentru asta.Cinste lor!!!!

p.s. @ Marius....vezi ca ai scapat niste greseli de scriere prin articol si intr0un loc daca nu ma insel ai omis un cuvant.Nu ca as vrea sa fac pe"corectul",ca nu sunt in masura,dar asa ca fapt divers.O seara placuta.

Tz3pI19.04.2008 22:16

Felicitari baieti si bravo Marius pentru articol. Chiar eram curios daca va scrie cineva de aici un articol despre meciurile de box din seara aceasta in care cei din ring ne-au facut mandri ca suntem romani.

Bodanel20.04.2008 04:42

Felicitari pentru articol. Credeam ca sunt singurul care a urmarit meciurile. :rolleyes:

MoWeed20.04.2008 06:13

Si eu am urmarit meciul lui Diaconu si merita cu prisosinta victoria.....

Felicitari baieti!

raul stelistu20.04.2008 06:21

Diaconu inca nu-i campion,daca dawson accepta meciul cu Tarver (pe o tona de cascaval)atunci Adrian castiga automat titlul pentru ca regula WBC,WBA,IBF ii sa-ti aperi titlul cel putin o data la 6 luni,putand sa faci si meciuri optionale in acest interval(ex Bute care s-a accidentat si a anulat meciul).

Despre meci,Rechinu nu a facut cel mai bun meci al sau dar important ii victoria.

Tactic nu a boxat bine,nu si-a pus in valoare crosul de stanga,arma favorita,nu a pus presiune pe adversar,se bloca si astepta greseala adverasrului,tot incerca dreapta peste umar(asta i-a intrat bine, cam singura),nu a dublat loviturile si cand le-a facut a facut-o 'stangaci',plus conditia fizica care l-a lasat dupa repriza 8.Bine ca s-a terminat cu bine ca meciul nostru cu Galatiul.Sincer ,daca meciul s-ar fi disputat in State nu ar fi primit victoria.

La cum sta treaba la light heavyweight ,WBA ii vacant,iar la IBF ii campion Clinton Woods pe care l-ar arde Rechinu in maxim 5 reprize,ar putea ajunge undisputed Adrian daca se va opta pentru unificare si nu pentru meciuri cu conserve care sa duca bani si sa-si pastreze titlul cat mai mult.

Tupac Amaru20.04.2008 06:45

Felicitari acestor campioni care fac pentru aceasta tara de zece ori mai mult decat totzi politicienii la un loc! (de parca politicienii ar vrea binele tzarii...)

Pacat insa ca in acest asa zis sport, care nu e altceva decat o mizerie de bataie, in care doi gladiatori moderni (ca asta sunt de fapt boxerii) se schilodesc reciproc pentru placerea unor oameni ramasi in urma cu vreo 2000 de ani!

Sa curga sangele!

PS Va rog injurati-ma, banati-ma, dar nu ma luati cu chestii gen "arta pugilatului". Nu ma amuza deloc suferinta umana, fie ea si pentru un scop "nobil", un alt cuvant pretios care nu isi are rostul in aceasta bataie legalizata....

aditaSS20.04.2008 08:23

Adrian Diaconu..felicitarii steagro

fsoica20.04.2008 15:21

sunt contra si acum.

Diaconu (nu) merita sa castige !

novac20.04.2008 15:28

Parerea mea este putin diferita de a colegului de mai sus ... DIACONU MERITA SA CASTIGE! Eu unul m-am saturat de jegurile astea umane cu cetatenie de USA ... eu am fost acolo cu treaba si inca ma mai duc (inca vreo 6 ani cat mai am viza). Sunt un popor de mincinosi si de ordinari ... comportamentul acelui colorat este reprezentativ pentru aceasta himera numita usa! ... asa sunt toti! Niste mincinosi si niste excroci ... singurul lucru in care cred este hartia igienica numita dollar! Ar ***e o si pe masa pentru 5% in plus!!!!!!

PS .... ceva cu hotel cismigiu .... caut link!

revivo20.04.2008 17:18

Sa nu exageram.

Meciurile au fost suse ieftine.

Toti adversarii au fost foarte slabi.

Singurul Campion Mondial adevarat este Leonard Doroftei.

Pana nu lupti in SUA nu esti boxer profesionist.

Ingerul din Ghencea20.04.2008 21:16

in primul rand felicitari pentru articol ... frumos scris

apoi vreau sa felicit baietii care au luptat aseara in ring ... nu a fost usor nici un meci;a fost greu dar nu si imposibil sa le aratam ca suntem in stare sa castigam. :hooray:

FELICITARILE mele lui Adrian D. sa vazut ca era insetat de victorie si ca si-a dat sufletul in ultima repriza se vedea ca numai poate si abia astepta sa auda gongul.Un meci greu,dar terminat cu o VICTORIE. steagro :clap:

Bvo Bvo :thumbup::yeahh:

yo_marius20.04.2008 21:33

Sincer, ma bucur pentru reactiile acestea. Ma bucur ca putem discuta si despre altceva. Comentariile acestea ma fac sa scriu in continuare si despre altceva decat fotbal.

SteauaToronto21.04.2008 01:22
sunt contra si acum.

Te rog sa iti faci un control la cap, un psihiatru ceva ca ceva nu e in regula cu persoana ta.

udaradu21.04.2008 05:39
sunt contra si acum.

nu cumva ti-a umflat cocoasa vreo data......sau esti vreo religva a acestui sport.

Korado21.04.2008 17:14

Care e interesat si e fanul lui Adrian Diaconu cauta`ti melodia "12 runde" A LUI CoduPenal

amarel21.04.2008 20:42

fsoica

asta in cazul in care ai vazut doar ultimele 3 (trei) reprize.

In primele 8 reprize, americanul a boxat numai in aer si in garda lui DIACONU !

A FOST NEPUTINCIOS,ceea ce ma bucura cel mai mult e faptul ca la categoriile mari , americanii sunt inexistenti in momentul de fata , o iau pe coaja de la rusi !!!!

Eu personal am un cui pentru tot ce inseamna USA, de cand a fost bombardat BELGRADUL !!!!!

w3bmaster22.04.2008 09:14

Presimt ca urmeaza Jojo Dan sa ia un titlu mia placut tipu chiar a boxat

Diaconu felicitari ...