La Steaua, Ogãraru a fãcut primii pași în fotbal. În 2006 a luat drumul Amsterdamului pentru a evolua la Ajax. Într-o bunã zi însã, fundașul în vârstã de 28 de ani sigur va reveni în Ghencea.
George, cum mai stau lucrurile la Ajax?
(râde) Lucrurile sunt pe cale sã se termine. Mai sunt trei etape de jucat din campionat. Deși Ajax are cinci puncte în spatele lui PSV, tragem încã speranțe cã putem câștiga acest campionat.
Nu prea ai mai jucat în ultima vreme.
Așa este. Duminicã cred însã cã voi fi pe teren în meciul cu De Graafschap. Într-adevãr, lucrurile nu stau așa cum mi-aș dori, mai ales cã bate la ușã Campionatul European. În acest retur nu prea am avut șanse sã demonstrez cã merit sã joc.
S-a vorbit de o revenire la Steaua.
În iarnã am simțit cã e o situație nefavorabilã și am cerut sã fiu lãsat sã plec. Dar Ajax nu a fost de acord nici sub formã de împrumut, nici transferat definitiv. A fost o discuție cu Lãcãtuș.
Poate la varã...
Primul meu gând este sã rãmân aici. Va veni un antrenor nou, Marco van Basten, și sper sã mi se dea o șansã. Dacã nu, atunci vom vedea ce va fi de fãcut și poate am sã revin.
Cu Lãcãtuș ai mai vorbit?
Bineînțeles, doar e nașul meu. Vorbim înainte și dupã meciuri, dar subiectul revenirii mele la Steaua l-am închis în iarnã.
Poate Steaua sã ia titlul?
A fost la foarte multe puncte distanțã, iar acum a ajuns la numai trei de CFR. Numai o echipã puternicã este capabilã sã recupereze un astfel de handicap. Cred cã dupã acest retur Steaua meritã sã ia titlul, nu echipa din Cluj.
Ce pãrere ai despre sud-americanii Stelei?
Din câte am vãzut, au confirmat cã au valoare. Au avut evoluții foarte bune și au contribuit din plin la anumite victorii. Au adus un plus Stelei și meritã sã rãmânã în continuare.
4 ani a jucat Ogãraru pentru Steaua, între 2002 și 2006, timp în care a cucerit douã titluri