FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ignoranta care ne educa

fcsteaua.ro31.03.2008 10:14

Meciul si scandalul. De asta avem parte in ultima vreme. Din pacate, pe langa factorii externi Stelei care isi doresc asta sau care provoaca astfel de evenimente pentru a se scuza pentru tot felul de prestatii care frizeaza penibilul, avem si noi ( si aici ma refer la cel a carui imagine se identifica ACUM cu ce a Stelei )o vina( pentru ca-l toleram acolo unde e) .Pe de alta parte, trebuie sa fim lucizi pentru a nu cadea in cealalta extrema: conspiratia presei dambovitene care ne vrea raul, pentru ca Stiucan e rapidist, Radulescu e rapidist sau Ioanitoaia e fan Craiova. Acestea sunt copilarii! Poate cineva sa afirme cu toata responsabilitatea ca articolele si materialele tendentioase impotriva Stelei exista doar pentru ca sefii presei sunt anti-Steaua?!

Doar un copil sau un naiv poate sa spuna si sa creada asa ceva. Daca suntem de acord ca suporterii Stelei sunt cei mai numerosi din Romania, atunci suntem de acord ca acest aspect se va reliefa in toate domeniile de activitate unde sunt implicati romani nu? In conditiile astea, de ce am crede ca tocmai presa sportiva( un domeniu ce intra in contact direct cu Steaua) face exceptie? Nu, nu face exceptie, pentru ca ar fi o aberatie sociologica si logica in acelasi timp.

Atunci care e explicatia? In primul rand, banii! Banii, pentru ca toti vor sa-si vanda ziarele si emisiunile. Si care este cel mai mare public din Romania? Ati ghicit, e chiar publicul Stelei! Ii tii pe astia "in priza" ai audienta asigurata. Daca mai legi subiectul in cauza si de alte echipe sau alte grupuri sensibile( CFR asociata cu comunitatea maghiara), esti in top!

Al doilea mod in care banii influenteaza activitatea jurnalistica este cel direct: bani de la oameni interesati sa se promoveze ceva. Acest bani sunt directionati catre anumiti ziaristi, oameni cu putere de decizie din trusturile media si astfel se asigura ca subiectul dorit de ei va fi in prim plan. Si aici ajungem iarasi la Steaua. Din pacate. Daca pana acum cativa ani, Steaua isi avea oamenii cam la acelasi nivel cu celelalte echipe, de la implicare creditorului, Steaua a spart piata, daca se poate spune asa. El a trecut peste redactori, ziaristi si a trecut direct la directori de trust. Inca nu va e clar de ce e atat de bagat in seama pe postul de sport al domnului Adrian Sarbu? Ati uitat de declaratiile creditorului, care recunostea ca a varsat o parte din banii destinati clubului( la naiba cu juniorii, seniorii, baze sportive) pentru a fi promovat pe posturile din trustul pro? Si nici n-a trebuit sa se chinuie prea mult domnul Sarbu: reconditionezi un post de sport, angajezi ignoranti ( vezi Ioana Cosma, Costin Stiucan) care sa DEZBATA speciale si totul merge de la sine. Intamplator, in ultimele luni am prins doar doua astfel de "speciale". Trebuie doar sa compari expresia fetei domnisoarei Cosma de la acele doua emisiuni ca sa intelegi. Unul era despre asa-zisa violenta de pe stadioane si alta despre meciul de la Vaslui. Cand discuta cu suporterii, domnisoara in cauza era incruntata, nervoasa, plina de obida la adresa "huliganilor", iar aseara mai ca nu l-ar fi pupat pe creditorul Stelei cand acesta intervenea in direct, asa de mult zambea! Rar mi-a fost dat sa vad asemenea slugarnicie! Dar nu e vina ei. Cine a pus-o acolo?

Exemplele pot continua: Horia Ivanovici este unanim recunoscut ca un nume de pe statul de plata al creditorului, la fel Leo Badea de la pro. Insa nu e corect sa nu amintesc si de faptul ca la antena 1, departamentul Sport, au fost indepartati toti cei care n-au dorit sa contribuie la campania de dezinformare la adresa Stelei, conceputa de Felix...

Ceea ce este mai tragic insa, dupa parerea mea, e ca jocul echipei nu ne permite sa nu bagam in seama astfel de elucubratii, asa cum faceam altadata. Atunci, cand apareau sobolanii, noi ne ridicam si aratam tabelele de marcaj din cupele europene...

P.S. Aseara, statie tramvaiul 41, inainte de meciul din Stefan cel Mare. Doi barbati in jur de 50 de ani. Zice unul: ce zici de Dinamo - CFR? Celalalt: Nu tin cu niciuna, dar vreau sa vad circ! Felicitari echipei de handbal feminin a Romaniei!

Mihai Somanescu

84ava31.03.2008 10:50

Eu am preferat sa merg la handbal si sambata si duminica si nu am regretat o secunda.M-am linistit, a fost ok,m-am bucurat pentru fete(chiar merita cu adevarat) dupa ce s-a terminat meciul, de hanbal bineinteles,am dat un tel si am aflat ce a facut Steaua. Incercati sa va izolati de tot circu asta ieftin de la TV,din ziare pentru ca singurii care au de castigat sunt tot ei si nu noi suporterii.Noi niciodata!

Circ=drepturi TV de 102 mil E...bani pe care vor trebui sa si-i scoata,de unde? De la noi. Eu unu nu vreau sa contribui.Nu ms.

Gica Chioru31.03.2008 11:53

Mihai, faci o enorma greseala, greseala care schimba total mesajul pe care vrei sa-l transmiti. Uiti continuitatea. Mincinosii si frustratii din presa nu si-au inceput diatribele odata cu venirea lui Becali la Steaua, ei si le-au continuat intr-o forma mult mai perversa.

Mihai Somanescu31.03.2008 12:07

Imi pare rau daca s-a inteles ca aceste lucruri au inceput odata cu creditorul. Am vrut sa subliniez ca acestea au existat si inainte si intr-o forma mult mai accentuata dupa venirea lui.

gaina31.03.2008 12:29

Inclusiv comentariul in direct al meciului Vaslui- Steaua a fost antiSTEAUA !

dica0031.03.2008 15:44

Rapid este o echipa buna insa a aratat ca are suporteri sunt needucati si ''cazul bricheta'' este o parte ce au facut rapidisti la meci. Poate ca Becali este cioban dar Copos nu este mai bun. Verdictul din ''cazul bricheta'' este in favoare Stelei findca in toate regulamentele scrie ca Steaua are castig de cauza. forzateaua

iulianbarlad31.03.2008 16:51

cred ca este mai bine cu un singur creditor,caci asa este Becali din pacate,decat cu mai multi asa ca la Dinamo.oricum ,investitori perfecti ,care sa dea banul si sa nu iasa in public sau sa aiba vreun interes ascuns,nu exista.totusi sunt sigur ca suntem invidiati si pentru relativa stabilitate financiara,asa ca,ne impacam cu ideea ca la noi pare ca avem raul cel mai mic comparativ cu rivalii.

shack3r31.03.2008 18:52

@iulianbarlad

Dumitru Bucsaru de la Urziceni nu iese in public,da banul,insa ce e drept se cam zvoneste ca are interese ascunse..dar oricum,pana la urma toti spala bani in fotbal.Macar el nu iese in evidenta..

MoWeed31.03.2008 18:55

shack3r

Ai dreptate nu iese in fata oricare ar fi interesele lui

Iancu de Timisoara cunoscut si sub numele de Jabba The Hut a intrat in fotbal sa spele bani da el nici nu tace din gura

lupi31.03.2008 19:12

scz de offtopic...dar in Bucuresti prin apropriere de polivalenta,unde este un local cu mancare buna?

armanovici31.03.2008 21:22

Cata coerenta, cata subtilitate lingvistica la acest Del Boschet rapidist, celebrul Marean RRada.Asta il face pe Gigi sa Para erudit.Doamne, asta e imaginea rrapidului, fara perdea..Asta sunteti si veti fi MILOGI.

Din ciclul, "Daca este infractori sa ii prinda politia", Marean, aceasta Mata Hari a espionajului subpodar a lansat cateva axiome de neuitat in aceasta seara:

"Organizarea Rapidului a fost buna dar is de vina aia de la poarta ca i-au lasat sa intre cu brechete, trebuia sa le spuna sa nu isi ia brechete la eei"

"Observatorul era nenorocit, cum gasea o brecheta, un obiect contagios cum mergea la Manea sa il trimita inspre crainic sa anunte la statie sa nu se mai arunce"

ole ole, multumim mareane ca ne faci sa radem ca nimeni altul

danimarcu31.03.2008 22:29
... cum gasea o brecheta, un obiect contagios...

:biggrin: Asta-i cea mai tare... :thumbup:

piturca200201.04.2008 02:18
:biggrin: Asta-i cea mai tare... :thumbup:

pentru subpodari bricheta (alba) e obiect contagios ca mai stii poate se ia :))

enjoy01.04.2008 09:35

auzi, ai fi putut s-o lasi pe ioana in pace, chiar nu-ti place? e buna nu?