FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Rolul presei în statul modern

fcsteaua.ro30.03.2008 11:53

"Nu a fost nevoie de tancuri. Am folosit televiziunea." – Boris Berezovsky, miliardar și "oligarh" rus, vorbind despre cum a ajuns Vladimir Putin președinte în anul 2000. Replica de mai sus, redatã într-un documentar ce a fost difuzat vineri seara și pe postul Antena 3, n-a fost rostitã cu vreo urmã de remușcare. Nu, Berezovsky avea un zâmbet larg pe fațã – oricum, toți oamenii care conteazã (deci nu cei care au mers la vot) știau deja cum se ajunge la putere în Rusia.

Credeți cã în România lucrurile merg altfel? Se spune despre presã cã e a 4-a putere în stat... nimic mai greșit! Existã o singurã putere în stat, și anume puterea oamenilor care pot și vor sã-și impunã voința în fața noastrã, a celor care comentãm fãrã a lua parte la vreun nivel al procesului decizional. Pentru cei care fac cãrțile, un milion de dolari în plus la bugetul de publicitate se transformã într-un numãr de persoane manipulate sã creadã și sã facã ceea ce "trebuie.

Cum a ajuns Steaua un club condamnat pentru trecutul sãu? În urma unui joc de interese. Patronii de trusturi media își doresc sã vândã cât mai mult (iar așa ceva vinde), conducãtorii din fotbal (George Copos) vor sã spele creierele suporterilor (rapidiștilor) pentru ca discursurile lor ieftine despre "farmecul vieții" și "fascinația puterii" sã fie primite bine, șefii de redacție (Ovidiu Nahoi, ajuns acum la Foregin Policy deci fãrã prea mare legãturã cu sportul, dar și pe site-ul ForzaRapid) își fac pur și simplu damblaua atunci când au ocazia, dându-le undã verde ziariștilor de doi lei care vor sã-și manifeste frustrãrile prin "dezvãluiri senzaționale".

Cazul "Bricheta" va rãmâne în memoria microbiștilor care nu țin cu Steaua un episod în care noi am furat "ca pe vremea lui Ceaușescu". Presa are grijã ca asta sã se întâmple, dar în anul 2008 mass-media are și interese mult mai mari... Cât de important credeți cã e un campionat de fotbal când se apropie alegerile?

www.GRECO.ro

ultrash30.03.2008 12:34

lafel ca intreaga societate,presa romana e corupta,lispita de scrupule,jegoasa,infecta,bolnava,ireparabila....presa de la noi e impropriu numita presa! rolul presei e acela de a forma o opinie cu mijloace obiective,ori,in presa sportiva de la noi din 5 articole 6 fac referire la stea! citeam azi in prosport o mizerie de articol cu aluzii de gradinita asupra faptului ca Steaua e acolo unde e datorita butoanelor lui jj,nici macar,acesti detractori imputiti,nu au demnitatea de a-si semna ragaielile....le dau anonime...branzovenestii lu` peste`...LASATI-NE SA IUBIM Steaua ASA CUM VREM NOI

MoWeed30.03.2008 14:03

Din pacate ai dreptate.....

Tupac Amaru30.03.2008 14:15

Presa este doar una dintre modalitatile de subjugare a constiintelor. Si asta pentru ca este apanajul unor "alesi", care se auto-considera detinatorii exclusivi si oficializati ai dreptului/obligatiei de a informa.

La fel ca alta categorie demna de dispret, dar care in fond se joaca cu vietile oamenilor, in calitate de "reprezentanti alesi" sa conduca: am numit politicienii.

Si, in final, o intrebare retorica: voi vedeti pe undeva prin democratie "demosul"? Ca eu nu-l prea zaresc...

PS Greco, din ce in ce mai mature comentariile tale....

dax4730.03.2008 16:00

Controlam poporul cu televizorul !

O tara de prosti o controlezi usor, si aduce beneficii mari si sigure pentru fericitii conducatori si formatori de opinie. Mie personal mi-e indiferent de ce scriu si vorbesc astia din si prin presa de maro din Romania. Stiu bine in ce tara traiesc. N-am viza de USA :(( . Asta e..

Evitati sa le cumparati ziarele, sa le surfati site urile, si sa va mai chinutiti sa le faceti trafic pe forumurile lor.

Oricum, presa de la noi e presa de buzunar, si e destul de ieftina.

steaua_gloria30.03.2008 16:05

Asta trebuie sa se auda peste tot, pe stadion peste tot. Trebuie facut ceva.

draketoy30.03.2008 19:15

poate e a "suta" oara cand ma uit la TV la un meci de fotbal ..observ si eu cum joaca echipa..observ rezultatul de pe tabela...si vine unul dupa meci si spune ca meciul a fost blat..ca nu stiu care e ruda cu nu stiu cine...si tot asa...scuze de 2 lei...si ajung la comentariul tau pertinent de altfel...cum poti trimite in grupele Champions League o echipa ca Rapid...cum....sau ca Dinamo...de ani de zile nu fac nimic si se vaita an de an ca Steaua face si desface....poate ca inca nu a venit ziua sa castige un campionat o echipa curata.Altii fac cartile ...noi dansam cum canta ei...asta e realitatea...

colaps30.03.2008 19:52

dar stii ceva Tiberiu? ca tot postam despre subiectul asta pe forum la "Boicotul presei".. pana la urma avem presa pe care ne-o meritam.. era sa zic ca avem si conducatorii pe care ni-i meritam dar aici nu prea tine, pentru ca e o chestiune de bani.. doar de bani din pacate... oricum, sa revin, asa ceva nu ar fi posibil nici pentru cel mai mare mogul media nu numai de la noi, fara masa de prosti care se uita tamp in "gura" celor care scriu si care apoi comenteaza la foc automat fara sa foloseasca neuronul obosit trimis la culcare... de cumparat nu-i cumpar ca nu am cum, dar nu cred ca voi inceta sa-i "surfez" :-) si sa ma minunez de aceasta gradina zoologica care a devenit subsolul oricarui articol de pe site-ul vreunui ziar de sport... fara masa de manevra indobitocita astfel de lucruri nu ar fi posibile... si atunci incep sa ma intreb pentru cine ne facem probleme aici de fapt?

Sorin Camner31.03.2008 05:59

Am postat in forum un topic: "Boicot presa". Parerea mea cu privire la presa sportiva este expusa acolo. Cat despre presa in general:

Am luat contact cu presa occidentala, pentru prima data, in 1979. Fac referire la presa adulta, pentru ca am avut avonament la Pif de prin 1974. Am citit, atunci, Le Figaro. Era un ziar de dreapta si am remarcat, habar n-aveam ce e cu dreapta sau stanga - aveam 15 ani, pozitia anticomunista a ziarului( daca nu stiti Pif era si, probabil, mai este editat de catre L'humanite care este organul de presa al Partidului Comunist Francez). In decembrie 1989 am fost cuprins de speranta. In momentul in care au inceput manipularile prin intermediul TVR am iesit pe strada, alaturi de alte cateva zeci de mii de oameni pentru a cere, printre altele, existenta unei televiziuni libere - mai tarziu au venit minerii si si mai tarziu a aparut SOTI. Nu dezvot. Ideea este ca am ajuns aici, in anul 2008. Si ce observam? (Fac abstractie de opiniile politica ale celor care posteaza aici).

Posturile de televiziune reprezinta interesele patronatelor(ce naivi eram noi in 1990!). Si nu numai atat. Televiziuni ce se considera televiziuni de informare s-au apucat sa faca stirile(vezi cazul campaniei impotriva taxei auto, campanie sustinuta de Realitatea TV). O televiziune trebuie sa prezinte stirea si apoi, in cazul in care doreste sa comenteze acea stire trebuie s-o faca in mod echilibrat prezentand ambele pareri in domeniul respectiv. In esenta, daca Realitatea TV s-a apucat sa stranga semnaturi impotriva taxei auto, ar fi trebuit sa se apuce sa stranga semnaturi si-n favoarea acestei taxe :-)! La fel, din moment ce Antenele au a multime de emisiuni impotriva lui Basescu ar trebui sa faca emisiuni si-n favoarea lui.

Revenind la oile noastre: toata lumea este impotriva Stelei. Problema o reprezinta banii, sa fim bine intelesi. Copos este membru al Partidului Conservator, Antenele sunt al Partidului Conservator.... Ca si GSP.

Prosport, sport.ro, Pro TV apartin lui Sarbu. Trebuie vazut ce interese financiare sunt in spatele acestuia. Nu este foarte clar, dar sigur exista astfel de interese. SAMD.

Singurii care par echidistanti, acum, sunt TVR. Probabi;l ca ei inteleg ca suntem cei mai numerosi suporteri din tara si platitori de abonamente si taxe, in esenta.

Ce rol are presa, in concluzie?.... Ganditi-va singuri.

Revin: ce parere aveti despre boicotarea celor care ne injura?

Ando31.03.2008 07:25

Toti injura presa, toti o stigmatizeaza si totusi o cumpara : stau cu ochii lipiti de televizor sau dau fuguta la standurile de ziare si cumpara prostrport, gsp, fanatik sau alte ziare de cancan. Suntem multi stelisti oare o solutie sa le mai scadem din venituri ar putea fi sa nu le mai cumparam ziarele!!! Ne putem uita la meciuri si gata, nimic mai mult, nu rating la emisiunile de dupa meci, nu ziare cumparate, sa-i lasam pe cioroi, dinamuisti, cufuristi si alte maimute sa faca rating. O singura rezolvare are atacul presei la Steaua, ignoranta in adevaratul sens al cuvantului pentru presa.

milovan djilas31.03.2008 12:03

Un astfel de boicot ar fi binevenit. Eu nu imi mai cumpar ziarele de sport cam de 2 saptamani, iar cand ii vad pe alde stiucan, cartianu sau alti neaveniti, schimb urgent canalul, fiindca nu ii mai suport. Iar daca mare parte dintre stelisti nu le-ar mai cumpara ziarele infecte si mincinoase s-ar duce pe XXXX.

Si asta nu e prima campanie... aduceti-va aminte cum zbierau Pro TV si prosport in perioada 1996 1998 in favoarea lui FC National si dupa aceea Lucescu si rapid. O perioada de cosmar, cu il muce invitat permanent la procesul etapei, unde vedea greseli de arbitraj in favoarea Stelei, iar cand se puneau si imagini in care palomele erau favorizate spunea ca nu a fost atent, ca ii spunea ceva la ureche lui manea.

Mai tineti minte cum l-a demonizat trustul media pro pe Marcel Savaniu pentru ca daduse un penalty la un hent clar al lui Dulca la FC Bacau?

De rubrica Il Giulestino din Prosport scrisa de George stanca isi mai aminteste careva? Ia uitati aici un citat, inaintea meciului rapidului de la Bacau, cand mailatii se credeau deja campioni (citez aproximativ din memorie): "Giulestiul este cartierul cel mai vestic al Bucurestiului, unde soarele occidenteaza, adica apune... deci giulestenii sunt occidentalii Bucurestiului... gata, au trecut si sarbatorile de Paste, am mancat oua rosii si am baut vin rosu, iar in Giulesti nimeni nu isi inchipuie ca vom mai pierde campionatul pe care se zbate sa ni-l fure echipa lui Ceausescu, care a adus atatea nenorociri, impreuna cu surata ei, Dinamo, fotbalului romanesc.... traine-ar dusmanii, sa ne vada campioni".

Pare neverosimil, nu? Intr-un ziar impartial si foarte "democratic"! Deci asa cum presupunea Camner, interesele lui sarbu proteveu` au fost intotdeauna apropiate cu ale echipei tziganesti. Iar cand inaripatii au luat titlul lor din 1999, Esca a inceput stirile ei de miyerie cu "Rapid este noua campioana a Romaniei".

MoWeed31.03.2008 12:07

Chiar a existat o asemenea rubrica in prosport?Nu stiam asta....

milovan djilas31.03.2008 12:28

Chiar a existat o asemenea rubrica in prosport?Nu stiam asta....

Daaaaaaaaaa, bineinteles, in `97-`98! Pare science fiction, dar asa este... nu mai stiu daca era zilnica sau saptamanala, dar era 100%!

MoWeed31.03.2008 12:43

Aveam 9-10 ani pe atunci probabil de aia nu-mi mai amintesc. Deci si atunci presa era la fel de "impartiala" ca azi....

Matteo31.03.2008 13:13

Sarbu e tigan, cine dracu a dat imnul Romaniei cantat de tzigani in ritm de manele de 1 Dec, cine dracu face telenovele despre tzigani, cine dracu face revelioane tiganesti cine dracu face propaganda tiganeasca zi de zi, ora de ora !!!! TIGANU DE SARBU !

de ce apare milog in loc de "tigan" ?

dee31.03.2008 14:04
Revin: ce parere aveti despre boicotarea celor care ne injura?

Mi se pare o atitudine usor infantila, adica nu-mi convine ceva, imi iau jucariile si plec. Oricui i se poate acorda un drept la replica in cazul unui articol defaimator. E destul de greu sa boicotezi presa.In primul rand trebuie mediatizata actiunea in randul oamenilor si mediatizarea o poti face doar prin presa sau audiovizual, deci depindem de ei, de media,asta-i adevarul. Presa de la noi e plina de scandal si culoare pentru ca asta se consuma, asta se vinde. Oricum,presa scrisa va disparea incetul cu incetul, data fiind migratia masiva spre internet.

greco31.03.2008 14:59

Putem noi s-o boicotãm... pânã la urmã creierele majoritãții vor fi spãlate la fel și de-acum înainte. Primul pas ar fi sã conștientizãm ceea ce se întâmplã, sã-i convingem pe prietenii noștri pe care-i duce mai mult capul sã nu mai punã nici ei botul la mizeriile din ziare și la televiziuni, și sã-i lãsãm în plata lor pe muncitorii care vor citi mereu CanCan în drumul lor spre uzinã, dimineața în metrou. Ãștia sunt oricum fãrã scãpare...

CaTaLiNsm StElIsTu31.03.2008 19:32

Presa este formata doar din oameni de joasa moralitate...am multi prieteni si cunoscuti care lucreaza in media...iar cand imi povestesc si vad ce fel de oameni sunt si cum se manifesta si cum influenteaza viata sociala ma gandesc la faptul ca defapt nu doar politica romaneasca e un putregai in tara asta ci si aceasta asa numita "presa"care se foloseste de puterea ei pentru diverse fapte.

Akii06.04.2008 13:33

am terminat facultatea de matematica in urma cu cativa ani si fiindca am terminat'o bine + I.cu.=129 am primit o oferta multumitoare de la un trust international de unde rezulta ca lucrez afara = sunt putin detasat(material+intelectual).Punct.

In anul' 3 la probabilistica,am pus o intrebare seminaristului : calculati va rog probabilitatea ca Steaua sa castige Cupa campionilor Europeni.Dupa multe calcule si dezbateri am ajuns la concluzia(matematic)ca sansele erau/sunt de 1(UNU) la un milion(MILION)...bine,am zis,dar uite ca s'a'ntamplat...dar care sunt sunt sansele ca Steaua sa castige cupa campionilor intr'o finala cu Barcelona jucata in spania iar portarul Stelei sa apere patru(4-nota articolului tau) lovituri de la 11 metri? hm,a zis seminaristul,'1(unu) la 4(patru-nota articolului tau)milioane...s'asa am descoperit definitia matematica a miracolului...tot o lege din matematica/logica enunta urmatoarele:'daca ceva s'a intamplat o data,e posibil(nu probabil) sa se intample si a doua oara si cu siguranta a treia oara...'care va sa zica nimic nu e intamplator....Si acum ajungem la oile tale; tu,eu,Becali suntem neglijabili(matematic) si deci faptele+vorbele+rahaturile noastre nu sunt altceva decat caca de furnica pe plaja din costinesti...foaia de hartie insa pe care cu onor si mare responsabilitate tu scrii cu doi ii ar trebui sa te responsabilizeze macar si ca pentru o zi cu un i e tinuta in maini de unu ca mine care te face pe tine insa tu n'ai niciun os,nicio sinapsa functionala(matematic) ci doara fiere in bila si atat.Steaua e un simbol pentru poporu' asta ceausecizat,iliescizat si acum becalizat de voi,super responsabilii ziaristi care cu onor le puneti fetele si vorbele si nevorbele in fata ochilor nostri din prostie,iresponsabilitate,interes si din nou iresponsabilitate.Becaliada sunteti voi iar noua nu ne ramane decat sa privim din tribune cum toate astea se vor duce cum s'au dus si celelate...Arpi te pupa si'ti zice toate cele bune....