Ceea ce s-a petrecut in presa noastra in zilele trecute de la meciul cu Rapid reprezinta expresia cea mai elocventa a urii care ne inconjoara. Personaje ca Radu Banciu, Decebal Radulescu, Vali Moraru, Cosmin Baleanu, Liviu Samoila, atatia si atatia altii au dovedit ca nu le pasa de nimic atunci cand trebuie sa atace Steaua si stelisti. In jurul clubului nostru a crescut o adevarata conjuratie, acesti indivizi se completeaza, se ajuta, comploteaza impotriva noastra. Unii dintre noi se minteau, se amageau, deunazi, ca de fapt este o reactie la tampeniile debitate de fatarnicul nostru creditor. Nu, el era doar acoperirea, acum, am vazut cu totii, si-au dat mastile jos.
Din pacate nu exista nimeni care sa ne apere. Nimeni. Exista si persoane obiective in presa, exista si stelisti, dar fie ca nu sunt capabili sa tina piept noroiului din jurul lor fie au o atitudine impaciuitoare. Atitudine care nu este sanatoasa pentru ca, ceilalti, o considera slabiciune si-si fac bezele unul altuia pe la colturi. Am asteptat o reactie oficiala a clubului care sa-l apere pe Lovin, ce nimicuri ... Argaseala, Ilie, cine-o mai fi pe-acolo ... ce nimicuri. Un oarecare ar fi putut astepta o reactie de la blasfemiatorul Becali, care-l amesteca pe Dumnezeu pana si-n fotbal, ce reactie sa aiba acest mizerabil care rade-n pat fericit ca a mai luat trei puncte ... un nimic.
Ramane sa ne aparam singuri. Aici, pe stadion, in strada. Cum putem, cum stim, cum vom avea ocazia.
Nu reusesc sa inteleg cum de au reusit acesti nemernici sa faca din Rapid si suporterii rapidisti niste victime ... cum a fost posibil ca presa, asa ordinara cum e, sa induca opiniei publice asa ceva ? Cum a fost posibil ca Steaua, club neimplicat in evenimentele petrecute in Giulesti sa fie discutat si pedepsit, asta inseamna ceea ce i-au facut lui Lovin, pentru ceea ce s-a intamplat in Giulesti ?!? Santajul, amenintarea, milogeala, au dat roade. Oamenii fara coloana vertebrala au cedat. Trepadusii fotbalului au castigat din nou.
Parca aud un hahait, e Gigi, creditorul, mizeria care le da apa la moara acestor indivizi, omul fara scrupule care calca pe sentimentele noastre, individul nerusinat care nu se da inlaturi de la blasfemii si apoi isi face cruci si pupa icoane ... ma intreb ce spume ar fi facut daca am fi fost noi in locul rapidistilor, spume impotriva noastra, cate injuraturi si blesteme am fi auzit din partea lui, cate controale si camere ar mai fi pus pe noi, si alte asemenea lucruri, nu ca as fi impotriva acestor masuri dar nu uitati, nimeni de la Rapid nu a spus nimic impotriva vinovatilor, nici Copos, nici Zota, nimeni nu i-a aratat cu degetul pe trogloditii tribunelor din Giulesti.
Trei puncte otravite ! Clubul Rapid a fost din nou iertat, clubul Rapid trebuia depunctat, stadionul suspendat, amenzile trebuia sa fie usturatoare, jucatorii si oficialii care au atacat arbitrul trebuia sa fie suspendati. Clubul Steaua nu a facut plangere nici macar pentru ceea ce s-a intamplat la vestiare ! Sa-ti fie rusine, jigodie ! Tie si angajatilor tai. Cum iti aperi jucatorii, ma ? Cum aperi clubul, ma ?
Gica Chioru