Finala de superclasa ieri seara,pe stadionul Ataturk din Istanbul.
Dupa ce milanezii au inceput extraordinar prima repriza,prin golul lui Maldini din minutul 1,au urmat inca 44 de minute in care italienii au jucat un fotbal perfect si au mai incris 2 goluri valabile prin H.Crespo.
Se parea ca jocurile sunt facute si ca mitanul secund se va desfasura aidoma primului.Ne gandeam chiar la dublarea scorului.Englezii nu aratau de loc a finalisti ai celei mai mari competitii anuale europene intercluburi.
Spre surprinderea tuturor Rafa Benitez,antrenorul "liverpulezilor" :lol: a dat peste cap asteptarile tuturor.L-a inlocuit pe Finnan cu Hamann,care i-a permis o mai mare libertate in joc lui Gerrard.In numai 7 minute ,incepand cu min 54,englezii inscriu de trei ori prin Gerrard,Smicer si Xavi Alonso.
Repriza a doua este dominata pana spre sfarsitul ei de Liverpool,dar nici una dintre echipe nu reuseste sa mai marcheze.
In prelungiri Milan are initiativa,dar forma buna a portarului Dudek,ii priveaza pe macaronari de victorie la cea mai mare ocazie de gol a acestora in min.118.
In urma loviturilor de departajare de la 11m,englezii se dovedesc a fi mai precisi si penetreaza poarta lui Dida de trei ori,fata de numai doua ori italienii.
Un mare rol in stabilirea scorului l-a avut portarul Dudek,care a reusit sa opreasca suturile lui Pirlo si Shevchenco.A treia ratare,de fapt prima in ordinea executarii loviturilor,i-a apartinut lui Serginho.
Un meci extraordinar cum numai intre marile echipe se poate vedea.
Parerea mea este ca italienii ar fi meritat victoria,dar Dumnezeu a tinut aseara cu englezii.
Am vazut executii in viteza,fotbal simplu,schematic, in care se ajungea foarte rapid la poarta si se tragea puternic si precis.Am vazut mari jucatori,doua galerii imense si un gazon care contrasteaza "un pic" cu gazonul nostru din Ghencea.
Apoi festitivitatea de premiere la care Shevchenco nu s-a prezentat,afectat de ratarea loviturii de la 11 m.
Un meci pe care ti-e imposibil sa-l uiti vreodata,un meci de referinta.