Am vazut azi la RealitateaTV un mic talk-show in care era analizata optiunea presedintelui de a-l decora pe Deaconu.Optiune ciudata fara indoiala dar care pe undeva e de inteles.
Si acolo in talk-show era un anume domn cartianu care, dupa vorbele scoase din gura, parea sa fie un cavaler medieval pentru care onoarea si curajul erau totul.
Si despre astea vorbea acest domn cartianu.
"Deaconu e un las, eu nu as fi fugit, eu as fi continuat jocul!!!" Si flacarile se vedeau in ochii lui.
Oare ce ar fi trebuit sa se intample la acel meci ca Deaconu sa nu fie considerat las?!
Trebuia oare Deaconu sa sara peste acel gard despartitor in tribune si sa se ia la tranta cu fiecare suporter rapidist pentru a le demonstra ca o bricheta nu il poate dobori?
Domnul cartianu asa ar fi facut. S-ar fi luptat cu intreg bucurestiul si in acelasi timp ar fi arbitrat mai departe meciul.
Nu ca lasul Deaconu care s-a gandit ca, daca a fost lovit o data si a scapat, s-ar putea ca data viitoare sa nu mai fie asa de norocos.Acest fricos care s-a gandit ca e mai bine sa opreasca meciul decat sa puna familia lui sau a vreunui jucator intr-o situatie nedorita de nimeni.
Probabil ca domnul cartianu asta vroia de la arbitrul Deaconu, sa se sacrifice pe stadion.
DA!
Deaconu trebuia sa moara pe gazon si sa arate lumii ca nu e fricos!
Asa ar fi facut eroul cartianu, acest Hercule al zilelor noastre!
Parca imi si vine sa strig:"augh, augh, augh!" - Ba nu! Ca dupa zic vecinii ca am turbat sau ceva!
Sa revenim acum la lucruri serioase.Poate ca nu e corect sau moral ce s-a intamplat.Meciul poate ca putea sa fie continuat.Dar garanta cineva ca acei suporteri nu vor face victime?O bricheta poate ca nu omoara(desi daca o arunci cum trebuie si unde trebuie, poate ucide) dar de scos un ochi tot poate.
Frustrarile si ura pentru Steaua l-au facut pe cartianu sa nu vada ceva care chiar s-a schimbat.
O schimbare care s-ar putea sa ne duca mai aproape de fotbalul european.
Poate ca a fost cam exagerata decorarea lui Deaconu dar, adevarul este ca omul a produs aceasta schimbare despre care vorbesc:
La meciul lui Poli Iasi cu cefere(daca nu ma insel), un spectator a aruncat cu o bricheta dupa arbitrul de rezerva.Aproape imediat acel suporter a fost prins de ceilalati suporteri din jurul lui si a fost dat pe mana fortelor de ordine.
Mi se pare mie sau de joi pana sambata mentalitatea suporterului roman a evoluat un pic?