FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Totul e bine cand se termina cu bine

fcsteaua.ro17.03.2008 11:11

Meciul de ieri seara impotriva Unirii ne-a dat serioase emotii. Echipa lui Dan "Bursucul" Petrescu venea in Templu dupa doua meciuri egale si simtea ca-i fug de sub picioare locurile de Cupa UEFA. Era absolut necesar sa obtina macar un punct din cele trei puse in joc pentru a se mentine prin apropiere. A inceput mai bine decat noi meciul. Vreo 20 de minute ne-a dominat. A facut un joc bun foarte bun in aparare si a avut actiuni periculoase pe contraatac.

A fost o seara plina de suspans, in care la inceput daca nu as fi cunoscut echipele, m-as fi intrebat care e echipa gazda.

Incet-incet ai nostri au inceput sa domine jocul tot mai categoric. Actiunile lor ajungeau pana in 16-le advers unde din pacate sfarseau ca intr-o plasa in itele apararii bine puse la punct de strategul Dan. Dica si cei 3 muschetari sudamericani nu prea reuseau sa intre in combinatii.

Dica a vrut dar nu a putut mai mult. A fost insa coautor la unicul gol al meciului. Mendoza a fost intr-una din zilele sale mai putin bune. A ratat o ocazie mare cat Peru. Pepe s-a zbatut si a fost in cateva randuri foarte aproape de gol. Dayro nu s-a simtit nici el in largul lui.

Greul meciului, pentru ca a fost un meci greu, a fost dus de aparare si de mijlocasii la inchidere. Lovin nu prea a iesit in evidenta, dar Ovidiu a facut-o prin doua-trei suturi la poarta, foarte aproape de gol. Daca ar fi marcat, ar fi fost a treia oara consecutiv in ultimele trei meciuri. In Templu, la Tg Jiu si iar in Templu.

E al patrulea meci din patru de la reluarea campionatului, in care adversarele Stelei joaca pe viata si pe moarte. Unele pentru a-si pastra pozitiile fruntase, altele pentru a se indeparta de zona retrogradarii. Dar parca in aer pluteste motivatia oferita de contracandidate in trei cazuri din patru.

Nu ne putem plange, pentru ca se pare ca la fel de bine ii motivam si noi pe altii.

In mod cert fotbalul din ziua de astazi ofera tot mai putine spatii de joc. Asa a fost si aseara cand jucatorii nostri au simtit determinarea din pressingul advers. Cum sa combini cand nu ti se lasa aproape nicio sansa dincolo de jumatatea terenului? Cum sa tragi la poarta mai aproape de linia imaginara de 30 de metri? Cum sa marchezi goluri din actiune? E tot mai greu pentru Steaua - o echipa in fata careia toate celelate echipe fac adevarate redute in fata portii pentru a nu pierde - sa marcheze din actiune. Si atunci, atat de mult criticatele goluri din fazele fixe aduc de cele mai multe ori victoriile.

Chiar si aseara Steaua a invins cu un gol dintr-o asemenea faza. O arma perfecta pe care Steaua o foloseste bine indeosebi prin jucatorii ei cei mai inalti.

M-au impresionat in jocul de ieri al Stelei, capacitatea de efort, dorinta de victorie, victoria insasi. O victorie meritata, in fata unui public cum nu mai exista altul in Romania. Care simte perfect nevoia echipei de a fi langa ea. De a face stadionul plin, de a o incuraja pana in ultimul minut, de a se constitui in al doisprezecelea jucator.

A fost greu, dar totul e bine cand se termina cu bine. Locul doi ne apartine si ne ofera sansa de a crede un pic mai mult in victoria finala.

Nu mi se mai pare deloc ciudat ca dupa fiecare victorie a Stelei, trompetele campionatului, Iancu si Muresan, sa iasa in presa si sa acuze modul in care este arbitrata echipa noastra. Asta in conditiile in care Timisoarei i-au fost facute cadou cele trei puncte in Giulesti cu doua etape in urma, iar CFR a fost ajutat de arbitru sa nu piarda la P. Neamt. Cunosc, face parte din strategia conducatorilor de cluburi de a pune presiune pe Federatie, pe arbitri...

Au mai ramas 11 etape pana la final si sansele Stelei de a deveni lider exista. Daca vom obtine punctaj maxim in proximele meciuri cu Rapid si UTA, vom consolida pozitia secunda si vom tine din scurt CFR-ul.

Titlul se joaca!

Virgil

kosm1n17.03.2008 11:38

Avem o finala de 90 de minute cu Rapid! Daca castigam categoric si nu ma refer la rezultat poate fi si un 0-1 daca o sa jucam superior! Stelist pana la moarte!

vlad7517.03.2008 11:45

Pe Jaba si pe Gafaila ii inteleg sa acuze:disperarea,subiectivism ,lipsa de ocupatie...de femei,etc,dar pe ziaristi nu prea.Chiotea nu are treaba cu deontologia.Este mai manjit decat toti Tudorii, si Ivanii la un loc.Acuza arbitrajul ca ajuta Steaua dar ei nu se uita in ograda lor(redactiile lor).Acesti ziaristi nici usturoi n-au mancat,nici gura nu le miroase.Au dormit tot turul de campionat si acum fac scandal din cauza greselilor de arbitraj.Penibil!

cicerone17.03.2008 12:04

Echipa a jucat excelent in conditiile in care a avut de infruntat autobaza unirii care numai prt. joc nu a venit. Este clar ca pentru ei o remiza ar fi insemnat sinonimul nostru la castigarea titlului iar antifotbalul practicat si/a pus amprenta in constructia noastra. Ce mai,una peste alta,ma refer si la arbitraj care de departe se vede ca nu a fost cu dedicatie si la faptul ca am marcat(era deja gol cand Dica l/a atins pe Stelea) si ca am luat punctele pe merit ,ne face sa speram la castigarea campionatului si ne mobilizeaza pentru. joi. Felicitari baieti! Forza Steaua!

laur_2317.03.2008 12:19

Mwie crrraaapid!!!

Sa le scoatem fotbalul din cap si sa-i lasam sa puta in continuare!

Raulredblue17.03.2008 12:41

am jucat cam prost prima repr si foarte bine in a 2`a...total = putin peste media campionatului nostru sau mult peste ce joaca acum niggerii si doggy aia....fratilor...nu va mai uitati la emisiuni in care sunt chemati oameni de la CFR sau Timisoara sau alta echipa da kk de la noi...uitativa cand sunt si de la noi chemati...ca atunci ne putem apara...si atunci...daca ar fi de ex Ilie si muresan la nush ce plm de emisiune...pai sa vezi ce ar mai zice muresan..da a jucat bine Steaua..a avut umpik de noroc..sau plm..destea...si daca ar zice ceva ca arbitrii fac sau dreg..l`ar mank iliutza....da asa cand sunt singurei in emisiuni sunt cei mai tari , sunt plm...la fel si cu kktii astia de ziaristii plii....offf......

si bineinteles Forza Steaua

LARI17.03.2008 16:57

In primul rand, cred ca nimic nu s-a terminat, decat poate jocul de duminica, si, daca ar fi sa ma refer la el, nu cred ca s-a terminat cu bine.

Chiar daca si Rapid si Dinamo si CFR-ul si Poli au fost ajutate de deciziile arbitrilor, eu nu vreau ca Steaua sa castige astfel. Preferam sa dea penalty-ul la Golanski (vere, orice s-ar zice, s-a vazut din avion!), sa dea penalty-ul la Dica, sa dea fault in atac (a fost, ce mai tura-vura!) iar noi sa invingem: prin ocazia lui Mendoza (asta la fiecare meci rateaza singur cu portarul, incepe sa ma enerveze), prin suturi de la distanta (de ce puii mei nu se trage de la distanta? Sau de ce se trage atat de prost? Parca vedeam iar imagini din "era Piturca", cand vroiam sa intram cu mingea in poarta, de parca altfel nu s-ar fi pus gol), prin orice alta modalitate.

Trebuie sa ne adunam fortele pentru meciul cu Rapid. O veste buna avem deja: nu va juca Goian.

Pentru prima oara de mult, mult timp, sper ca prezicerea lui Copos sa se adevereasca: sa dea Dumnezeu ca Rapid sa joace ca duminica!

st_194717.03.2008 17:37
(de ce puii mei nu se trage de la distanta?

De la incalzire se vedea ca nimeni nu trage bine de la distanta.. Toate suturile erau in peluza sau mult pe langa

MoWeed17.03.2008 17:49

Asa este toate echipele se baga in aparare sperand la macar un punct cand joaca cu Steaua dar asta este consecinta faptului ca suntem cea mai titrata echipa din Romania. Normal ca vor trata meciul cu o determinare superioara unui meci cu Gloria Buzau de exemplu

Pana acum cativa ani toate echipele romanesti se plangeau ca luau bataie dintr-o faza fixa in meciurile europene, acum se zice ca nu e bine ca suntem experti la aceasta parte integranta a jocului. Dupa parerea mea fazele fixe sunt foarte importante pentru ca pot decide un meci in care una din echipe se apara cu atacantii la nivelul mijlocasilor defensivi.

Cat despre meciul cu Rapid tre sa invingem! Pentru puncte si pentru onoare... tiganii joaca mult mai prost ca noi asa ca trebuie sa prelungim aceasta pasa proasta a lor

Astristul17.03.2008 18:10

De la incalzire se vedea ca nimeni nu trage bine de la distanta.. Toate suturile erau in peluza sau mult pe langa

Era doar incalzirea. Pai de exemplu, la incalzirea dinainte de meciul cu CFR, majoritatea au dat goluri frumoase! :tongue:

forzateaua

bad_joke18.03.2008 13:02

Mdea...dar totusi,eu am un gust amar la victoria asta,dar ai si tu dreptate cand spui ca in fata unei redute plasate pe 2 randuri in careu,nu prea ai cum sa tragi la poarta,sau sa faci combinati,in meciurile cu presing bun si determinare,golurile sunt marcate intotdeauna din faze fixe...sau dintr-o executie de exceptie,actiune personala.Problema e jocul destul de slabut al Stelei din deplasare,acasa ar juca la fel de prost daca nu ar fi publicul,mie teama ca jucatori nostri sa ia Rapidul in ras,ar face cea mai mare greseala,orice ar spune Lacatus ,e clar un DERBY,este un meci super important,pentru ca eu o desconsider pe Timisoara,eu zic ca nu are forta sa se mentina in lupta pentru titlu sau locu 2.

Stelistii nu trebe sa uite faptul ca daca Rapid bate Steaua,revin iar pe 2 si dupa mine,nu cred ca mai poate fi recuperata pana la final,e DECISIV.

Asa ca HAI BAIETIIIII!!!! SA INVINGEM IN GIULESTI!!!! FORZA Steaua!!!!! fular-campionii:steagcruce: