FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Intre certitudine si speranta

fcsteaua.ro14.03.2008 08:01

Bine a zis cine a zis ca dupa primele cinci etape de la reluare se va sti daca Steaua va continua sau nu, sa lupte pentru unul din primele doua locuri.

Primele trei etape sunt deja istorie. Vom intalni in continuare Unirea si Rapid, doua dintre cele mai periculoase contracandidate la pretiosul loc secund.

Unirea a pierdut un tempo in fata noastra cand nu a reusit decat un egal in fata Craiovei, iar noi am invins la Targu Jiu. Tot cu aceasta ocazie s-a facut si rocada. Steaua a trecut pe trei, Unirea in locul nostru, pe patru.

Coroborata cu infrangerea Rapidului chiar in Giulesti, victoria in fata Pandurilor a devenit bivalenta, ca urmare a egalarii la puncte a viceliderului Rapid.

In ciuda pasului gresit facut la Iasi, Steaua a urcat in clasament si are serioase sperante ca in urmatoarele doua meciuri sa depaseasca echipa din apropierea Podului Grand si sa se instaleze pe locul doi.

Meciul de duminica impotriva Unirii, va fi fara indoiala un meci greu. Nu atat de greu cum a fost cel contra CFR-ului, dar greu.

Degeaba incearca Dan Petrescu sa ne adoarma vigilenta prin afirmatii gen "Steaua e cea mai buna echipa, iar pe Ghencea nu o mai poate invinge nimeni". Nu ne adoarme.

Degeaba spune MM ca "Steaua este cea mai valoroasa echipa din Romania, cu individualitati de marca. La capitolul organizare a jocului poate stam mai bine, dar asta nu e suficient pentru a produce o surpriza". Suntem vigilenti.

Aprecierile lor sunt elegante, suna bine si contin adevar in proportie aproape maxima. Nu vor veni insa sa se predea. Atat Dan cat si MM, sunt oameni care isi cunosc interesul, si interesul lor sunt cele 3 puncte puse in joc.

Steaua va dori sa obtina victoria si va avea toate conditiile sa o faca: valoarea superioara a echipei, suportul a doua zeci si ceva de mii de oameni, terenul propriu excelent. Nu se indoieste nimeni ca Steaua va invinge si isi va consolida pozitia.

Rapidul are meci greu la Craiova si sunt certe sperante ca nu va obtine toate punctele in fata Universitatii. O astfel de posibilitate ar zdruncina puternic scaunul lui Rednic si ar aduce un oarecare haos in vestiar si in unica peluza. Ar fi o situatie favorabila noua inaintea meciului de joi din Giulesti.

Lucrurile ar incepe sa se lege. Locul doi ar putea sa ne revina, iar CFR-ul ar simti o usoara adiere in ceafa, un inceput de teama. Cu fiecare punct pierdut in lupta indirecta cu noi, teama s-ar amplifica si ar putea atinge apogeul in momentul in care Steaua ar ajunge la puncte CFR-ul. De aici pana la locul intai la Pasti sau la terminarea campionatului, ar fi o simpla formalitate.

Speranta este un sentiment cat se poate de decent, atata timp cat calculele aritmetice o sustin. Tocmai din acest motiv speram intr-un coltisor al inimilor noastre.

Virgil

bodanelu14.03.2008 08:18

@Virgil cele mai bune contracandidate la locul 2 (locul 2, ca pentru locul 1 ne "batem" cu CFR-ul) sunt Unirea si Timisoara. Am vazut ultimele meciuri ale Unirii si chiar joaca fotbal. Sunt bine organizati, au un echilibru foarte bun intre liniile de aparare-mijloc-atac. Ulrich (sau cum se scrie) a cam reusit din rahat bici la Timisoara, cu un lot plin de accidentati a reusit sa lege o echipa care sa bata CFR-ul sau Rapidul chiar in Giulesti.

Cei doi, MM si Petrescu sunt stelisti si declaratiile sunt de bun simt, dar si cu un ton de inferioritate. Vor sa ne adoarma.

Virgil14.03.2008 08:24

Intr-adevar, Uhrin se pricepe la facut bice. Mi-a placut jocul lui Poli, dar cu toate astea victoria ei a fost mincinoasa. Golul din centrarea, dupa ce mingea iesise in aut, a lui Badoi nu m-a convins. Pe de alta parte Rapidul a ratat nepermis din pozitii clarissime.

Din fericire Poli nu a reusit sa inscrie nici la Timisoara, cu o etapa inainte.

Spectacolul fara goluri e ca irigatia fara ploaie. :)

bodanelu14.03.2008 08:48

nu am zis ca joaca la spectacol. AM zis doar ca sunt foarte bine organizati. SI cu o etapa inainte bragadiru jucase cu Unirea, un rezultat care ne-a avantajat.

MoWeed14.03.2008 09:01

Sa nu uitam ca Unirea ne-a batut de 2 ori sezonul asta. E clar ca nu o sa se predea in Ghencea si s-ar putea ca meciul sa fie chiar mai greu decat cel cu CFR deoarece Unirea nu o sa vina cu o atitudine superioara. Se pare ca MM si Dan Petrescu nu repeta greselile lui Muresan(care zicea inainte de meci ca sunt favoriti). Un meci greu in care trebuie sa invingem!!!

Virgil14.03.2008 09:17

Ne-a batut de doua ori, dar cum si in ce conditii?

La primul meci a fost un gol norocos marcat in ultima secunda. Steaua era in perioada Hagi si inca nu invatase sa ajunga la poarta adversa.

De al doilea meci, de prisos sa mai spun ca Steaua a prezentat garnitura de rezerva si ca nu si-a dorit sa castige neaparat.

Acum e cu totul altceva. Cei 7 jucatori, reveniti si proaspat veniti (Radoi, Ghionea, Plesan, Dayro, Andres, Pepe si Habib) au schimbat complet fata echipei. Jocul merge foarte bine, golurile vin, spectatorii vin, sperantele sunt alimentate din plin. Vom invinge.

axl14.03.2008 09:20

Dupa parerea mea Unirea Urziceni e cea mai frumoasa echipa din campionat, dupa Steaua, evident. Dar tot o sa-i batem de le suna apa-n cap.

kosm1n14.03.2008 10:02

articolul asta trebuia scris mai incolo, poate cand eram la un pas de CFR nu dupa 2 meciuri castigate. Asta e eroarea noastra, repede ne revine sperantza cand ar trebui sa fim mai realisti si sa nu ne frangem din nou inimile daca echipa nu o sa reusasca cele 3 puncte in urmatorul meci pentru ca stim cu totii ca jocul Stelei nu e unul care sa ne dea multa sigurantza in acest moment! Stelist pana la moarte!

stelutawillis14.03.2008 10:35

forzza Steaua :kisstogether:

dr.adrian914.03.2008 11:03
articolul asta trebuia scris mai incolo, poate cand eram la un pas de CFR nu dupa 2 meciuri castigate. Asta e eroarea noastra, repede ne revine sperantza cand ar trebui sa fim mai realisti si sa nu ne frangem din nou inimile daca echipa nu o sa reusasca cele 3 puncte in urmatorul meci pentru ca stim cu totii ca jocul Stelei nu e unul care sa ne dea multa sigurantza in acest moment! Stelist pana la moarte!

corect

de aceeasi parere sunt si eu. devenim prea repede entuziastici. si neo luam de fiecare data in bot

greco14.03.2008 11:06

Eu sunt de acord cu un singur lucru: ca sã mai sperãm la câștigarea campionatului trebuie sã batem atât Unirea cât și Rapidul. E, ca sã folosesc și eu un clișeu, "ultimul tren" pentru noi. Nu înseamnã cã dacã luãm 6 puncte în aceste 2 etape vom și câștiga, dar la cum merg lucrurile mi se pare o condiție necesarã.

laur_2314.03.2008 11:20

Virgil,

esti atat de convins ca va veni momentul in care ii vom ajunge pe cefere la nivelul puctajului?

de ce nu?-poate vom ajunge la un punct sub/peste...

nu e rau sa fim optimisti-dimpotriva!, insa este indicat sa fim realisti in acest moment si sa nu ne entuziasmam, chiar daca vom invinge Urziceniul duminica si pe licuricii de sub pod saptamana viitoare...

sa nu uitam ca cefere nu prea pierde timpul in campionat, nu-si mai permit sa piarda puncte(mai ales cu echipele mici), poate doar atunci cand se vor duce la d si la Urziceni sa se intample ceva...

nici jocul nostru nu ne da prea multe motive sa ne entuziasmam, insa eu cred ca suntem pe un drum bun, iar dupa ce se vor integra suficient de bine in angrenajul echipei, sud-americanii vor da mai multa consistenta jocului, impreuna cu Dica...

se stiu anumite lucruri despre vestiar, chiar daca presa noastra de kkt ''infloreste '' multe articole referitoare la Steaua si ''baga fitile'' permanent; e clar ca exista o anumita tensiune acolo, ca Radoi are in continuare un cuvant greu de spus, insa eu sper ca toate aceste probleme sa le rezolve intre ei si sa domneasca o atmosfera buna la echipa, in perspectiva finalului de sezon, pe care ni-l dorim cu totii, nu-i asa?-cat mai bun si cu satisfactia suprema!!!

DelPiero1014.03.2008 11:27

Unirea e genul ala de echipa care se lasa greu!N-au cine stie ce individualitati,dar sunt foarte bine organizati si sunt foarte ambitiosi!Si asta-i meritul lui Dan Petrecu,pe care-l consider cel mai bun antrenor din tara!Asa ca va fi un meci dat dracului!Dar oricum,voi fi prezent la meci(ca de obicei) si ma voi bucura de o noua atmosfera frumoasa in Templu!Voi veni cu o ora jumate' mai devreme,sa evit cozile prostesti din fata turnichetilor idioate inventate de mister lingau Argaseala...

P.S.Sper sa nu mai vad goarne! :huh:

Virgil14.03.2008 11:40
corect

de aceeasi parere sunt si eu. devenim prea repede entuziastici. si neo luam de fiecare data in bot

Peste bot si-o iau javrele, peste plisc ciorile, noi cel mult putem sa pierdem. Si atat. Nu te roaga nimeni sa fii patruns de entuziasm, nici eu nu sunt. Mi-am permis doar sa vad viata in roz, in minutele in care am scris randurile de mai sus. Daca tie ti-e greu, te rog eu, nu mai da curs cugetarilor tale in cenusiu.

grizzly14.03.2008 13:38
Jocul merge foarte bine, golurile vin, spectatorii vin, sperantele sunt alimentate din plin. Vom invinge.

unde vin? hai sa nu ne amagim cu alea 3 cu CFR-ul. am ajuns iar sa dam unul, chinuit si aiurea si pe urma sa cedam teren.

enjoy14.03.2008 20:26

baieti, prea pesimisti si n-aveti motiv. virgil are dreptate, ce vreti sa murim de vii sau sa speram? eu zic sa avem incredere, jocul trebuie sa creasca nu se poate altfel, terenul din Ghencea nu e cel din Tg.Jiu iar publicul, publicul e 1000% altul. echipa trebuie fortata sa castige de catre tribuna daca apar probleme. simtul meu de stelist imi spune ca totul va fi bine, HAIDE Steaua!

Astristul14.03.2008 20:53
Dupa parerea mea Unirea Urziceni e cea mai frumoasa echipa din campionat, dupa Steaua, evident. Dar tot o sa-i batem de le suna apa-n cap.

Si eu sunt de aceeasi parere! Cat despre meciul de duminica, si o victorie la limita m-ar multumi! In momente ca acestea orice punct conteaza, iar pentru noi, plurarul conteaza cel mai mult! :biggrin:

forzateaua

1uLy4Nn14.03.2008 21:54

o sa gastigam ambele meciuri si vom termina campionatul pe locul 1...cu inima deschisa spre24 :steagcruce:

Virgil15.03.2008 07:30

Portarul Unirii Urziceni, Bogdan Stelea, este de ieri barbat insurat! Fostul international roman s-a cununat civil la Primaria sectorului 1, cu iubita lui, creatoarea de moda Mirel.a Popa. Fericita pereche a fost insotita de doar patru persoane apropiate lor.

calinel15.03.2008 11:56

bun articol ai spus ce cred ca toti stelistii spera

daca iar egala la puncte pe KVSC ar fi ceva extraordinar

dar trebuie ca in aceste doua meciuri sa dea tot ce au si sa ia maximumul

enjoy15.03.2008 19:07

@virgil - initial am avut o senzatie groaznica, dar mi-am dat seama ca ai gresit in virtutea inertiei si ca e vorba de Mirel nu de Mirel ! PA!

re: calculatorul nu lasa litera a langa Mirel

Virgil15.03.2008 19:13

Din pacate asa e. :) Totusi am sa pun un punct intre l si a. :)